30+ ting du trenger å gjøre etter å ha installert WordPress

Etter å ha installert WordPress på en nyopprettet WordPress-blogg, glemmer mange å gjøre noen endringer som vil skape problemer for dem i fremtiden. Hvis du ikke har opprettet en blogg ennå, så er den komplette guiden for hvordan du oppretter en WordPress-blogg.


Så her har jeg nevnt alle tingene du trenger å gjøre eller endre etter installasjon av WordPress eller før du la ut den første artikkelen.

De viktigste tingene å gjøre etter installasjon av WordPress

Generelle innstillinger

Generelle innstillinger

Åpne Generell innstilling fra hovedinnstillingsmenyen fra WordPress-oversikten. Her må du endre følgende ting:

 • Side tittel: Skriv nettstedets navn her.
 • Undertittel: Skriv noen få ord om nettstedet ditt.
 • WordPress-adresse (URL): Skriv din komplette nettadresse. Hvis nettstedet ditt er SSL aktivert, bruk Https i stedet for Http.
 • Nettstedsadresse (URL): Her kommer hjemmesiden til nettstedet ditt.
 • Epostadresse: Bruk en e-postadresse du vil ha med brukerprofilen din. Det vil hjelpe deg i tilfelle du glemmer passordet til brukerkontoen din.
 • Medlemskap: Hvis du vil at noen kan opprette en konto på nettstedet ditt, kan du merke av i denne boksen ellers la den være tom.
 • Ny bruker standard rolle: Hvis du har sjekket alternativet ovenfor, så nevn rollen som et nyregistrert medlem. Du kan velge det fra abonnent, bidragsyter, forfatter, redaktør og administrator. Velg aldri administrator her. Hvis du velger Administrator her, kan hvem som helst opprette en konto på nettstedet ditt og gjøre hva som helst på nettstedet ditt.
 • Nettstedsspråk: Velg her ditt språk.
 • Dato, tid og uke starter på: Innstillingsdato, klokkeslett og uker starter i henhold til tidssonen din.

Les også, hvordan endre WordPress admin brukernavn (3 forskjellige måter)

Etter å ha endret alle ovennevnte ting, ikke glem å klikke på Lagre-knappen.

Skriveinnstillinger

Skriveinnstillinger

Gå til Innstillinger > Endre deretter følgende ting:

 • Standard innleggskategori: Sett her din standardinnleggskategori. Hver gang du publiserer en artikkel, vises den som standard i denne kategorien. Du kan opprette forskjellige kategorier fra innlegg > kategorier.

Det er ingen andre endringer som kreves i skriftlig innstilling.

Leseinnstillinger

Leseinnstillinger

Gå til Innstillinger > Lesing og endre deretter følgende ting:

 • Hjemmesiden din viser: Hvis du vil vise de siste blogginnleggene på hjemmesiden din, velger du “De siste innleggene”, og hvis du vil ha en statisk hjemmeside, velger du “En statisk side”. Her må du nevne hjemmesiden og bloggsiden.
 • Bloggsider vises på det meste: Velg antall innlegg du vil vise på hver bloggside.
 • Vis for hver artikkel i en strøm: Velg her “Fulltekst” “
 • Synlighet for søkemotorer: Fjern merket for denne ruten slik at nettstedet ditt kan begynne å indeksere på Google. Hvis du har merket av i denne boksen, indekseres ikke nettstedet ditt på Google.

Diskusjonsinnstillinger

Diskusjonsinnstillinger

 • Standard artikkelinnstillinger: Sjekk bare på “Tillat folk å kommentere nye artikler”.
 • Andre kommentarinnstillinger: Kontroller følgende to alternativer:
  • Kommentarforfatter må fylle ut navn og e-post
  • Aktiver trådede (nestede) kommentarer nivåer dypt
 • Send meg en e-post når: Dette alternativet er bare å få en e-postvarsling hver gang du får en kommentar til ethvert blogginnlegg. Hvis du vil ha e-post, så merk av i begge ruter, ellers la den være tom.
 • Før en kommentar vises: Hvis du vil at hver kommentar blir moderert, kan du merke av i den første boksen. Og hvis du vil at kommentarforfatteren kan kommentere og publisere den umiddelbart med måte når hans første kommentar er godkjent, sjekk det andre alternativet.
 • avatarer: Hvis du vil vise avatarer for profilen din og andre kommentarforfattere, kan du merke av i ruten. Hvis du ikke vil vise det, fjern merket i ruten. Hvis avkrysset, velg hvilken type avatar du vil vise fra de gitte avatarene. Det inkluderer også Gravatars som viser hver persons Gravatar.

Permalink-innstillinger

Permalink-innstillinger

Gå til Innstillinger > Permalinks endrer deretter følgende:

Det er mange forskjellige URL-strukturer for blogginnlegg. Men postnavnet er det beste for SEO-formål. Så velg “Innleggsnavn” og klikk deretter på lagre.

Personverninnstillinger

Personverninnstillinger

Det er nødvendig å føre en personvernside. Hvis du allerede har opprettet en personvernside, velg den ellers opprett en ny personvernside ved å klikke på “Opprett ny side” -knappen.

Last opp nettstedets logo og ikon

Nettstedets logo og ikon

Lag en logo og et ikon for nettstedet. Ikonet må være i ICON-format, og bildet skal være i PNG-format. Standard ikonstørrelse er 512 * 512 piksler.

Installer WordPress Theme

Å bruke det beste WordPress-temaet er nødvendig for suksess, og det kan oppnås ved å få den beste brukeropplevelsen og SEO på nettstedet ditt.

Du finner her de beste WordPress-temaene som du kan installere på nettstedet ditt. Disse temaene er superraske SEO-optimaliserte. Jeg anbefaler deg å velge mellom de to første WordPress-temaene: Genesis og Astra.

Slett uønskede WordPress-temaer

Slett WordPress Theme

Når du har installert det valgte temaet, slett deretter uønskede temaer. For å slette et WordPress-tema, klikk på “Temadetaljer” og klikk deretter på slett.

Slett standardinnlegg

Etter installasjonen av WordPress, sjekk innleggene dine. Hvis du har funnet allerede publiserte innlegg som “Hello World” eller andre, slett dem.

Lag Om oss og Kontakt oss sider

Om oss og Kontakt oss sider er nødvendige for alle nettsteder. De gir informasjon om bedriftsnettstedet ditt og kontaktinformasjon. De øker også tilliten til besøkende på nettstedet.

Installer anbefalte WordPress-plugins

1. Akismet Anti-Spam (For blokkering av spamkommentarer):

Når du har publisert et innlegg, etter en tid, vil du begynne å få mange kommentarer til disse blogginnleggene. De fleste av dem er spam-kommentarer. For å blokkere disse spam-kommentarene, kan du bruke Akismet Anti Spam-plugin.

Denne pluginen kommer som standard installert med WordPress, så du trenger ikke installere. Du må bare aktivere den ved å få en aktiveringsnøkkel. Du kan få det gratis ved å registrere deg på deres hjemmeside.

2. Yoast-plugin (For SEO-formål):

Optimalisering av søkemotorer er nødvendig for at ethvert nettsted skal rangere godt i Googles søkeresultater. Yoast er en av de beste SEO-plugins som vil hjelpe deg med å optimalisere nettstedet og innholdet ditt enkelt. Det oppretter også XML-nettkart, slik at du ikke trenger å installere noen separat plugin for nettstedskartet.

3. WP Rocket (For nettstedcache):

I dag rangerer de raskeste lasting nettstedene godt i Googles søkeresultater. WP Rocket, som er en av de beste cache-pluginene, har mange funksjoner som caching på nettsteder, lazyload for bilder, optimalisering av databaser og mange flere. Dette vil gjøre nettstedet ditt super raskt enn du tror. Så jeg anbefaler deg på det sterkeste å bruke WP Rocket til forbedring av nettstedets hastighet.

4. BackWPup (For sikkerhetskopiering av nettsteder):

WordPress er en svært sikker plattform for å opprette en webside. I noen tilfeller kan nettstedet ditt krasjet. I denne typen saker bør du ha en sikkerhetskopi av nettstedet ditt. BackWPup-plugin vil hjelpe deg med å lage manuelle sikkerhetskopier av databaser når du trenger det. Så sikkerhetskopier nettsteddatabasen din noen få dager ved å bruke denne pluginen.

5. WP-skjemaer (For kontaktskjemaer):

Hvis du vil at besøkende på nettstedet skal kontakte deg enkelt, trenger du et kontaktskjema. Du kan lage et veldig brukervennlig og enkelt kontaktskjema ved hjelp av WP Forms plugin, som er en av de beste kontaktskjema plugins.

Sett opp Google Analytics-konto

Etter å ha installert alt og gjort alle endringer som nevnt ovenfor, må du nå opprette en Google Analytics-konto. I Google Analytics finner du alle detaljene til besøkende på nettstedet.

I Google Analytics kan du sjekke aktive brukere i sanntid på nettstedet ditt, hvor mange besøk nettstedet ditt har hatt til enhver tid, besøkssteder og mange flere. Du kan opprette en Google Analytics-konto fra her.

Konfigurer webmasterkonto

Webmaster er et verktøy som kan hjelpe deg med å finne rangering, inntrykk, klikk, feil, manuell straff, mobil brukervennlighet, tilbakekoblinger og mange flere. Ved hjelp av verktøyet for nettredaktører kan du lage markedsføringsstrategi for nettstedet ditt for å gjøre det bedre i fremtiden. Du kan opprette en webmasterkonto fra her.

For mer optimalisering av nettstedet ditt, kan du sjekke følgende artikler:

 • Hvordan skjule din WordPress påloggingsside
 • Hvordan migrere et WordPress-nettsted til en ny vert
 • 12 må ha WordPress-plugins for bloggere
 • 5 beste WordPress-sikkerhetsplugins
 • 5 beste plugin-er for Image Optimizer
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me