30+ dingen die u moet doen na het installeren van WordPress

Na het installeren van WordPress op een nieuw gemaakte WordPress-blog, vergeten veel mensen enkele wijzigingen aan te brengen die in de toekomst problemen voor hen zullen veroorzaken. Als je nog geen blog hebt gemaakt, dan is hier de complete gids voor het maken van een WordPress-blog.


Dus hier heb ik alle dingen genoemd die u moet doen of wijzigen na het installeren van WordPress of voordat u uw eerste artikel plaatst.

Belangrijkste dingen die u moet doen na het installeren van WordPress

Algemene instellingen

Algemene instellingen

Open vanuit het WordPress-dashboard de instelling Algemeen vanuit het hoofdinstellingenmenu. Hier moet je de volgende dingen wijzigen:

 • Pagina Titel: Schrijf hier uw websitenaam.
 • Slogan: Schrijf een paar woorden over uw website.
 • WordPress-adres (URL): Schrijf uw volledige websiteadres. Als uw website SSL ingeschakeld is, gebruik dan Https in plaats van Http.
 • Site-adres (URL): Hier komt de startpagina van uw website.
 • E-mailadres: Gebruik een gewenst e-mailadres met uw gebruikersprofiel. Het helpt u bij het vergeten van het wachtwoord van uw gebruikersaccount.
 • Lidmaatschap: Als u wilt dat iedereen een account op uw website kan maken, vink dan dit vakje aan en laat het anders leeg.
 • Standaardrol nieuwe gebruiker: Als je bovenstaande optie hebt aangevinkt, vermeld dan hier de rol van een nieuw geregistreerd lid. Je kunt het kiezen uit Abonnee, Bijdrager, Auteur, Editor en Beheerder. Kies hier nooit de beheerder. Als u hier voor Beheerder kiest, kan iedereen een account op uw website maken en alles op uw website doen.
 • Site taal: Selecteer hier uw websitetaal.
 • Datum, tijd en week beginnen op: De installatiedatum, tijd en weken beginnen op basis van uw tijdzone.

Lees ook, hoe de gebruikersnaam van WordPress admin te wijzigen (3 verschillende manieren)

Vergeet na het wijzigen van alle bovenstaande dingen niet op de knop Opslaan te klikken.

Schrijfinstellingen

Schrijfinstellingen

Ga naar Instellingen > Schrijven en verander vervolgens de volgende dingen:

 • Standaard berichtcategorie: Stel hier uw standaard berichtcategorie in. Telkens wanneer u een artikel publiceert, wordt het standaard in deze categorie weergegeven. Je kunt verschillende categorieën maken vanuit Berichten > Categorieën.

Er is geen andere wijziging vereist in de schriftelijke instelling.

Instellingen lezen

Instellingen lezen

Ga naar Instellingen > Lezen en vervolgens de volgende dingen wijzigen:

 • Uw startpagina geeft weer: Als u uw laatste blogberichten op de startpagina van uw website wilt weergeven, selecteert u ‘Uw nieuwste berichten’ en als u een statische startpagina wilt, selecteert u ‘Een statische pagina’. Hier moet je de homepage en blogpagina vermelden.
 • Blogpagina’s worden maximaal weergegeven: Selecteer het aantal berichten dat u op elke blogpagina wilt weergeven.
 • Geef voor elk artikel in een feed het volgende weer: Selecteer hier “Full text” “
 • Zichtbaarheid zoekmachine: Schakel dit selectievakje uit zodat uw website kan beginnen met indexeren op Google. Als u dit vakje heeft aangevinkt, wordt uw website niet geïndexeerd op Google.

Discussie-instellingen

Discussie-instellingen

 • Standaard artikelinstellingen: Vink alleen aan bij ‘Sta toe dat mensen reacties plaatsen op nieuwe artikelen’.
 • Andere instellingen voor opmerkingen: Controleer de volgende twee opties:
  • Auteur van reactie moet naam en e-mailadres invullen
  • Schakel diepgaande (geneste) opmerkingenniveaus in
 • E-mail mij wanneer: Deze optie is alleen bedoeld om een ​​e-mailmelding te ontvangen wanneer u een reactie op een blogbericht krijgt. Als je een e-mail wilt, vink dan beide vakjes aan, laat het anders leeg.
 • Voordat er een opmerking verschijnt: Als u wilt dat elke opmerking wordt gemodereerd, vinkt u het eerste vakje aan. En als je wilt dat die commentaar auteur kan reageren en het onmiddellijk met mate kan publiceren zodra zijn eerste commentaar is goedgekeurd, vink dan de tweede optie aan.
 • Avatars: Als je avatars wilt tonen voor je profiel en andere auteurs van reacties, vink dan het vakje aan. Als u niet wilt laten zien, verwijder dan het vinkje uit het selectievakje. Indien aangevinkt, selecteer dan welk type avatar je wilt laten zien uit de gegeven avatars. Het bevat ook Gravatars die de Gravatar van elke persoon laten zien.

Permalink instellingen

Permalink instellingen

Ga naar Instellingen > Permalinks verander dan het volgende:

Er zijn veel verschillende URL-structuren voor blogposts. Maar de “Post Name” is het beste voor SEO-doeleinden. Selecteer dus “Post naam” en klik op opslaan.

Privacy instellingen

Privacy instellingen

Het bijhouden van een privacypagina is noodzakelijk. Als je al een privacypagina hebt gemaakt, selecteer je deze anders maak je een nieuwe privacypagina door op de knop ‘Nieuwe pagina maken’ te klikken.

Upload het logo en het pictogram van de website

Website Logo en pictogram

Maak een website-logo en -pictogram voor uw website. Het pictogram moet de ICON-indeling hebben en de afbeelding moet de PNG-indeling hebben. De standaard pictogramgrootte is 512 * 512 pixels.

Installeer WordPress Theme

Het gebruik van het beste WordPress-thema is noodzakelijk voor zakelijk succes en kan worden bereikt door de beste gebruikerservaring en SEO van uw website te krijgen.

Hier vindt u de beste WordPress-thema’s die u op uw website kunt installeren. Deze thema’s zijn supersnel geoptimaliseerd voor SEO. Ik raad je aan om te kiezen uit de eerste twee WordPress-thema’s: Genesis en Astra.

Verwijder ongewenste WordPress-thema’s

Verwijder WordPress Theme

Nadat u uw geselecteerde thema heeft geïnstalleerd, verwijdert u ongewenste thema’s. Om een ​​WordPress-thema te verwijderen, klikt u op “Thema-details” en vervolgens op Verwijderen.

Standaardberichten verwijderen

Controleer na de installatie van WordPress uw berichten. Als je al gepubliceerde berichten vindt zoals “Hallo wereld” of een ander, verwijder ze dan.

Maak over ons en neem contact met ons op

Over ons en Contactpagina’s zijn noodzakelijk voor alle websites. Ze bieden informatie over uw bedrijfswebsite en contactgegevens. Ze vergroten ook het vertrouwen van uw websitebezoekers.

Installeer aanbevolen WordPress-plug-ins

1. Akismet Anti-Spam (Voor het blokkeren van spamreacties):

Zodra u een bericht publiceert, krijgt u na enige tijd veel reacties op die blogberichten. De meeste zijn spamcommentaren. Om die spamcommentaar te blokkeren, kunt u de Akismet Anti Spam-plug-in gebruiken.

Deze plug-in wordt standaard met WordPress geïnstalleerd, dus u hoeft deze niet te installeren. Je moet het gewoon activeren door een activeringssleutel te krijgen. Je kunt het gratis krijgen door je te registreren op hun website.

2. Yoast-plug-in (Voor SEO-doeleinden):

Zoekmachineoptimalisatie is nodig om elke website goed te laten scoren in de zoekresultaten van Google. Yoast is een van de beste SEO-plug-ins die u zullen helpen bij het eenvoudig optimaliseren van uw website en inhoud. Het maakt ook XML-sitemaps zodat u geen afzonderlijke plug-in voor de sitemap van de website hoeft te installeren.

3. WP Rocket (voor caching van websites):

Tegenwoordig scoren de snelst ladende websites goed in de zoekresultaten van Google. WP Rocket, een van de beste caching-plug-ins, heeft veel functies zoals caching van websites, lazyload voor afbeeldingen, database-optimalisatie en nog veel meer. Dit maakt uw website supersnel dan u denkt. Dus ik raad je ten zeerste aan om WP Rocket te gebruiken voor het verbeteren van de snelheid van je website.

4. BackWPup (Voor website-back-ups):

WordPress is een zeer veilig platform om een ​​website te maken. Toch kan uw website in sommige gevallen crashen. In dit soort gevallen zou u een back-up van uw website moeten hebben. De BackWPup-plug-in helpt u bij het maken van handmatige databaseback-ups wanneer u deze nodig hebt. Maak daarom om de paar dagen een back-up van uw websitedatabase door deze plug-in te gebruiken.

5. WP-formulieren (Voor contactformulieren):

Als u wilt dat bezoekers van uw website gemakkelijk contact met u kunnen opnemen, heeft u een contactformulier nodig. U kunt een zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig contactformulier maken met behulp van de WP Forms-plug-in, een van de beste contactformulier-plug-ins.

Stel een Google Analytics-account in

Nadat je alles hebt geïnstalleerd en alle wijzigingen hebt aangebracht zoals hierboven vermeld, moet je nu een Google Analytics-account maken. In Google Analytics vindt u alle details van uw websitebezoekers.

In Google Analytics kunt u realtime actieve gebruikers op uw website bekijken, hoeveel bezoeken uw website op elk moment heeft gehad, bezoekerslocaties en nog veel meer. U kunt een Google Analytics-account maken van hier.

Webmaster-account instellen

Webmaster is een tool die u helpt bij het vinden van de website-rangorde, vertoning, klikken, fouten, handmatige sancties, mobiel gebruiksgemak, backlinks en nog veel meer. Met behulp van de webmastertool kunt u uw website-marketingstrategie maken om deze in de toekomst beter te maken. U kunt een webmasteraccount aanmaken vanaf hier.

Voor meer optimalisatie van uw website kunt u onze volgende artikelen bekijken:

 • Hoe u uw WordPress-inlogpagina kunt verbergen
 • Hoe een WordPress-site naar een nieuwe host te migreren
 • 12 moeten WordPress-plug-ins hebben voor bloggers
 • 5 Beste WordPress-beveiligingsplug-ins
 • 5 Beste plug-ins voor Image Optimizer
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me