VPS vs Dedicated Hosting – Alles wat u moet weten

Het is moeilijk om de beste hostingprovider te vinden, maar het afronden van het juiste hostingplan kan daar frustrerend voor zijn. Als u het verschil tussen bestaande hostingopties niet kent, kan dit een reden zijn voor uw vervelende gedrag bij het kiezen van een hostingplan. Om deze verwarring te overwinnen, gaan we twee veelbelovende opties voor hosting bespreken, VPS en Dedicated.


Vervolgens komt een vraag wat is het verschil tussen beide hostingplannen en wat zijn de parameters waardoor ze bestaan ​​voor websites. We zullen alles in de volgende paragrafen bespreken, maar laten we beginnen met de basisvoorwaarden.

Wat is VPS?

VPS is een afkorting van a virtuele privéserver. Over het algemeen is VPS een virtuele machine, wat betekent dat het wordt gebruikt als een service en wordt geleverd door de internethostingservice. Het is ook bekend met de naam die een virtuele toegewijde server (VDS) wordt genoemd.

VPS biedt betrouwbare hostingservices en veiliger & compatibele oplossingen voor uw websites. Dit is de reden dat het door meerdere gebruikers wordt gebruikt. Daarom is het goedkoop dan het leasen van een hele server. Meestal wordt dit soort hosting geadopteerd door website-eigenaren die verkeer van gemiddeld niveau hebben en de limiet van gedeelde hostingpakketten overschrijden en nog steeds niet de bronnen van een speciale server nodig hebben.

Het grootste voordeel van VPS-oplossingen is dat het meer biedt dan een hostingservice. Voor effectieve zakelijke prestaties is het erg belangrijk om meer dan één hostingplan te hebben.

Laten we wat licht werpen om de werking van VPS te begrijpen:

Met behulp van virtualisatietechnologie fixeert uw hostingprovider een virtuele laag boven het besturingssysteem. De virtuele muren scheiden servers in verschillende secties, zodat het voor een gebruiker gemakkelijk is om hun specifieke besturingssysteem (OS) en software te installeren.

De VPS is een echte en privéserver omdat het op OS-niveau bestanden splitst volgens de vereisten van de gebruiker. Met deze actie zijn uw bronnen zoals schijfruimte, CPU-kernen veilig en is het niet nodig om gegarandeerde bronnen met anderen te delen.

Voordelen van VPS-hosting:

 • Het is een snelle hostingserver samen met betrouwbare functies in vergelijking met elke andere hostingserver.
 • De bronnen zoals geheugen of verwerking worden geleverd door de server en het is gegarandeerd dat deze bronnen nauwkeurig werken en stabiel blijven zonder schommelingen.
 • Uw website wordt niet beïnvloed als problemen worden gegenereerd op andere servergebruikers. U kunt vrij genieten van de lange levensduur van uw server.
 • Met de VPS-server krijg je superuser (root) toegang.
 • Hoge privacyratio. Uw belangrijke bestanden en databases worden beschermd tegen hacking door andere servergebruikers.
 • U kunt genieten van de updateservices, want wanneer uw website groeit, worden serverbronnen zoals CPU, RAM en bandbreedte automatisch verfijnd.

Nadelen van VPS Hosting:

 • Het is een duurdere server in vergelijking met shared hosting.
 • Diepgaande technische kennis is vereist om de server nauwkeurig te beheren.
 • Uw beveiliging kan worden aangetast als servers onjuist worden geconfigureerd.

Wat is Dedicated Hosting?

Wat is Dedicated Hosting

Een dedicated hosting of dedicated server is hetzelfde. Het is een soort internethosting waarbij de klant een hele server en zijn resources huurt of least. Daarom zijn de pakketten van dedicated hosting afhankelijk van het type hardware en bronnen dat u selecteert.

Dit hostingplan is perfect voor WordPress-websites met meer bezoekers.

Voordelen van dedicated hosting:

 • Veilig: Dedicated is betrouwbaardere hosting omdat u de volledige bevoegdheid heeft om hardware, besturingssystemen enz. Te selecteren op basis van uw keuze. In dit geval is het niet toegestaan ​​om een ​​server met iemand anders te delen, daarom wordt een aantal potentiële bedreigingen uitgeroeid. Het opvallende voorbeeld hiervan is dat als een account is gehackt op shared hosting dan automatisch, alle andere accounts worden gehackt, maar met dedicated hosting is dit soort risico verboden.
 • Flexibel: Het hebben van een dedicated server betekent dat u deze op elke manier kunt gebruiken. Het geeft u de flexibiliteit om nieuwe software of programma’s te installeren en komt in aanmerking om de serverconfiguratie te wijzigen. Met andere woorden, uw eigen server geeft u alle rechten om deze in uw stijl te beheren.
 • Middelen: Alle bronnen en connectiviteit behoren alleen tot uw server. Geen enkele andere deelnemer vermaakt zich met deze parameters.
 • Betere prestatie: De server presteert het best omdat hij op een dag duizenden klanten aankan. Met uw eigen middelen kunt u de prestaties van uw website verbeteren. Zo wordt een beter resultaat bepaald door uw werk.
 • Opslagruimte: U hebt de mogelijkheid om te beslissen welke schijfruimte en RAM u nodig heeft om aan de behoeften van de klant te voldoen. Bovendien is het niet de bedoeling dat u enig bedrag betaalt als u geen specifieke hulpbron gebruikt.

Nadelen van dedicated hosting:

 • Enorme investering: Dedicated hosting is veel duurder dan andere hostingplannen. Om de hoge prestaties te accepteren, zijn deze kosten de moeite waard. Het is dus erg cruciaal om vooraf het hostingplan te bepalen op basis van de vraag van uw klanten.
 • Bruikbaarheid: Technische kennis is de basisvraag als u uw hand op een dedicated server wilt leggen. Als je geen ervaring hebt, is het erg moeilijk om grip te krijgen op deze server. Alleen een aas individu is in staat om software te installeren, dagelijks onderhoud en toepasbaar om andere taken te controleren. Daarom is de bruikbaarheid een beetje lastig.

Verschil tussen VPS en Dedicated Hosting

Als u een regelmatige gebruiker van shared hosting bent, is dit het juiste moment om uw hostingplan te upgraden. Voordat we naar het verschil tussen VPS en dedicated server gaan, laten we enkele basisconcepten bekijken die u verder zullen helpen het concept duidelijker te begrijpen.

Vrijwel Private Hosting:

De VPS lijkt op virtual reality, het is alsof je een kleine ruimte hebt gehad om met anderen om te gaan. VPS is parallel aan shared hosting waarbij de beschikbare bronnen worden gedeeld door meerdere websites. Als u dedicated en VPS-hosting vergelijkt, is er een verschil in beperkingen die worden opgelegd aan bronnen.

Bovendien wordt de toewijzing van middelen zo geclassificeerd dat de ene gebruiker niet kan profiteren van de bronnen van een andere. Het opvallende voorbeeld hiervan is, als je een flat bezit, dan mag je de woonkamer van een ander niet betreden en vice versa.

Dedicated Hosting behoort volledig tot u:

Een dedicated server is volledig te begrijpen door zijn naam. Het is volledig toegewijd om uw diensten te verlenen. In principe wordt u een lege server aangeboden en u kunt toevoegen wat u maar wilt.

Een dedicated server was in tegenspraak met een gedeeld plan, waarbij je geen controle hebt over de serveromgeving en VPS, waarin je weinig controle hebt over je omgeving. Wijs in dit scenario dus een vinger op de hardware waarmee u de software die op de server is geïnstalleerd volledig kunt beheren.

Wil je meer weten over VPS en dedicated hosting, scroll dan naar beneden.

Vergelijkbare kenmerken van VPS en Dedicated Hosting

Kosten:

Het lijdt geen twijfel dat VPS-abonnementen kosteneffectief zijn in vergelijking met dedicated servers. Dit komt omdat wanneer een host meerdere gebruikers op één server plaatst; het is duidelijk dat ze elke klant een lage prijs zullen vragen.

De low-end dedicated server kost je iets meer, maar als je kiest voor Premium Dedicated serverservice, is deze vrij hoog omdat het hoogwaardige hardware biedt met een krachtige setup.

Veiligheid:

Toegewijde en VPS-hosting zijn ongetwijfeld veilige abonnementen. De VPS-hosting is veilig, terwijl dedicated hosting een hoger beschermingsniveau biedt, wat betekent dat u in aanmerking komt om software te installeren volgens uw wens en dat er geen risicofactor bestaat. Maar bij dedicated hosting heb je 100% controle over eventuele beveiligingsinbreuken in vergelijking met VPS.

Prestatie:

Verrassend genoeg, maar je moet zeggen, toegewijd is meer dan VPS qua prestaties. Met de beschikbaarheid van enorme bronnen kan uw site gemakkelijk omgaan met enorm verkeer zonder de laadsnelheid te beïnvloeden. Integendeel, VPS heeft ook een hoge laadsnelheid, maar wanneer meerdere sites over een server landen, kan het een lage snelheid hebben.

Configuratie en aanpassing:

VPS-hosting en dedicated hosting leveren beheerde en onbeheerde abonnementen en deze abonnementen hebben goede middelen om maandelijks te gebruiken. VPS-hosting verschilt enigszins omdat het bronnen kan lenen van buren (andere sites) als u uw maandelijkse limiet overschrijdt.

Schaalbaarheid:

In dit geval wint VPS de wedstrijd. VPS-hosting ondersteunt een site die gedeelde of speciale hosting nodig heeft. Door samen te werken met VPS kan een site de gewenste bestemming bereiken. Aan de andere kant biedt dedicated hosting hulp aan de site die direct hulp nodig heeft.

Toewijzing van middelen:

Zeker, het bonuspunt gaat naar de categorie dedicated hosting. Je kunt zoveel bronnen gebruiken als je wilt, maar bij VPS-hosting moet je een beetje voorzichtig zijn met de geleverde bronnen, hoewel dit niet bij elke wedstrijd hoort.

Tot slot zijn zowel VPS als dedicated hosting betrouwbare en dure abonnementen. Maar na een bepaalde tijd, laat een shared hostingpakket achter en spring naar een andere optie is een goede beslissing. U krijgt gewoon wat u investeert en wanneer u meer investeert, krijgt u natuurlijk meer verfijnde resultaten.

Lees ook,

 • Beste VPS-hostingproviders
 • Beste toegewijde hostingproviders

Auteur Bio: Jerry Peres bezit Easy.gr om Premium Dedicated serverservices te leveren. Ze hebben opmerkelijke plannen die bij uw budget passen. U krijgt 24/7 technische ondersteuning van hun deskundige geest. Met grote vaardigheden behandelen ze alle geavanceerde bedieningspanelen en andere diensten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me