Wat is Cloudflare: alles wat u moet weten (+ Infographic)

Cloudflare is tegenwoordig een populaire naam in de branche. Laten we eens kijken waar het allemaal om draait.


Hoe word ik een programmeur?

Het is belangrijk om te weten wat Cloudflare is als je de beveiliging en hosting van je website serieus neemt. Het is een van de meest populaire bedrijven die beveiligingsoplossingen aanbiedt. In dit artikel weten we er meer over.

Wat is Cloudflare?

Cloudflare is een Content Delivery Network, vaak geschreven als CDN. Laten we eerst kennismaken met CDN’s. Dit zijn netwerken die verantwoordelijk zijn voor de levering van inhoud.

Het zal niet verkeerd zijn om te stellen dat internet niet werkt zonder een goede CDN. In feite gebruik je CDN elke dag om toegang te krijgen tot internet, je blog te openen, enz., Zonder het te beseffen.

CDN’s zorgen ervoor dat u toegang hebt tot gegevens op internet. Dit omvat alles van geschreven inhoud zoals nieuwsartikelen en recensies tot video’s op YouTube en andere dergelijke platforms. In feite omvat elk stukje browsen, inclusief sociale mediaplatforms, het gebruik van CDN’s.

De behoefte aan CDN’s is vrij duidelijk. De generatie van vandaag is ongeduldig en heeft geen tijd om te wachten tot een website is geladen. De meeste gebruikers sluiten een site af als het laden meer dan 3 seconden duurt.

Deze vertraging is te wijten aan een aantal dingen, voornamelijk de fysieke afstand tussen u en de inhoud waartoe u toegang probeert te krijgen. CDN’s overbruggen deze kloof om ervoor te zorgen dat u snel toegang hebt tot de inhoud, ongeacht waar deze wordt gehost.

Hoe werkt een Content Delivery Network?

De taak van een CDN is om de kloof tussen jou en de server te overbruggen, maar hoe werkt het? Het concept is vrij simpel. Het werkt door gebruik te maken van caching-technologie.

CDN’s kopiëren websites en slaan deze exemplaren op verschillende internationale locaties op, zodat gebruikers deze zonder problemen kunnen bereiken.

U hebt geen toegang tot de hoofdserver nodig om door inhoud te bladeren. U kunt de dichtstbijzijnde server bereiken, waardoor u minder tijd nodig heeft om verbinding te maken. Hierdoor laadt de website sneller en zijn prestaties gegarandeerd.

Caching is een populaire techniek. Bijna alle browsers houden een cache bij van de bezochte websites. De volgende keer dat u een site bezoekt, kiest de browser het in de cache opgeslagen bestand dat op uw computer is opgeslagen, waardoor de tijd die nodig is om een ​​pagina te laden, wordt verkort. CDN’s werken op dezelfde manier dankzij lokale servers.

Interessante dingen die u moet weten over Cloudflare

Cloudflare is een groot bedrijf, maar niet veel mensen weten hoe het werkt of waar het allemaal om draait. Gelanceerd in 2010 tijdens de veelbesproken TechCrunch-conferentie. Dit bedrijf in San Francisco is een reverse proxy-provider en CDN met meer dan 60.000 sites onder het platform.

Hier zijn enkele van de meest interessante services:

1. Distributed Denial of Service (DDoS) -bescherming: DDoS is een Denial of Service-aanval waarbij meerdere geïnfecteerde systemen worden gebruikt om een ​​doelwit te raken. De aanval resulteert in een DOS-aanval en brengt het systeem naar beneden. De meeste hostingproviders staan ​​geen goede bescherming tegen dergelijke aanvallen toe. Het kan ertoe leiden dat uw blog naar beneden gaat. Cloudflare beschermt het systeem om dergelijke aanvallen te voorkomen door een combinatie van beveiligingsfuncties, waaronder captcha’s, te gebruiken.

2. Domain Name Service (DNS): Cloudflare verwerkt DNS-verzoeken voor gebruikers op een anycast-netwerk. Het bedrijf biedt de beste reactietijden die er zijn en daarom is er veel vraag naar.

3. Levering van inhoud: Cloudflare maakt in het cachegeheugen opgeslagen versies van inhoud en verspreidt deze over een groot aantal internationale servers. Gebruikers hebben toegang tot de server met de snelste responstijd, d.w.z. die het dichtst in de buurt is, om een ​​lager CPU-gebruik, betere snelheden en lagere bandbreedtevereisten te garanderen.

Cloudflare is tegenwoordig een populaire naam en wordt gebruikt door een groot aantal bedrijven, waaronder Medium, Yelp, DigitalOcean en Stack Overflow.

Hoe werkt het?

hoe werkt het

Cloudflare werkt als een reverse proxy en staat bekend als redelijk betrouwbaar. Het klinkt misschien erg ingewikkeld op papier, maar het is vrij eenvoudig te gebruiken.

Meld u aan voor de service en een kopie van uw website wordt opgeslagen op Cloudflare-servers, ook wel datacenters genoemd. Koppel vervolgens de DNS en uw site is gemakkelijk toegankelijk voor gebruikers. De servers verbeteren de levering door inhoud op te slaan in hun datacenters. Deze servers zijn betrouwbaar en kunnen ook zwaar verkeer aan.

U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw site handmatig moet cachen telkens wanneer u er wijzigingen in aanbrengt. Het systeem werkt automatisch; het kan echter ongeveer 24 uur duren voordat de DNS-servers voor het eerst verbinding maken.

Een andere geweldige functie van Cloudflare is sitebeveiliging. Het kan bedreigingen blokkeren op basis van een aantal factoren, zoals zwarte lijsten, reputaties en HTTP-headers. Anders dan dit, kan Cloudflare ook spam voorkomen, DDoS-aanvallen stoppen en belangrijke poorten beschermen tegen hackers.

Wat anders Cloudflare te bieden heeft

Cloudflare biedt ook beeldoptimalisatie. De geavanceerde technologie kan de bestandsgrootte met ongeveer verkleinen 35% zonder de kwaliteit aan te tasten. Bovendien zorgt het er ook voor dat afbeeldingen voor mobiel zijn geoptimaliseerd, waardoor de algehele prestaties en laadtijden worden verbeterd.

Dit is erg belangrijk omdat afbeeldingen de laadtijden op een zeer negatieve manier kunnen beïnvloeden.

Het gebruiksvriendelijke platform staat ook bekend om meer kickass-functies zoals IPv6, SPDY, HTTP / 2, speciale SSL-certificaten, verkeersregels, enz. U kunt kiezen uit verschillende plannen om er een te kiezen die het beste bij u past.

Cloudflare: het laatste woord

Nu u weet wat Cloudflare is, zult u gemakkelijk begrijpen hoe het u kan helpen. Er zijn een aantal CDN’s die er zijn, maar Cloudflare valt op dankzij de geweldige functies. Het beschermt sites, is gemakkelijk te gebruiken en verbetert ook de snelheden.

Hoewel er mogelijkheden zijn voor verbeteringen, is het misschien nog steeds een verstandig idee om het gratis plan te proberen om te weten waar het allemaal om draait. Updaten naar een betaald programma is ook heel eenvoudig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me