Node.js snel en gemakkelijk bijwerken naar de nieuwste versie: de definitieve gids

Node.js, als een populaire open-source technologie, wordt altijd verbeterd. Er zijn regelmatig updates om goede prestaties te garanderen. Hier leest u hoe u Node.js kunt updaten naar de nieuwste versie!


Node.js bijwerken naar de nieuwste versie

Net als de meeste andere open-source omgevingen, is Node.js een behoorlijk snel evoluerend project geworden. Na bijna elke twee weken is er een of andere update om zowel de beveiliging als de stabiliteit te verbeteren. De updates zijn niet alleen beperkt tot slechts één versietak; ze zijn onder hen allemaal verspreid.

Er zijn tal van methoden die u kunt gebruiken om Node bij te werken naar de nieuwste versie op verschillende besturingssystemen. U zult dus geen problemen ondervinden bij het verkrijgen van de meest recente Node.js-versie.
In het volgende artikel hebben we de eenvoudigste en meest effectieve methoden genoemd om de nieuwste Node-versie te installeren. We dekken Linux, macOS, en ramen-gebaseerde machines.

Bepaal voordat u begint de Node.js-versie die u heeft. U kunt dit doen door node -v in de opdrachtprompt te schrijven.

3 Methoden voor het bijwerken van Node.js op Linux-machines

We hebben de drie meest voorkomende en meest effectieve manieren genoemd om het knooppunt op het Linux-besturingssysteem bij te werken. We raden methode één aan vanwege de eenvoud. Als u echter niet kunt gaan met de Node Version Manager-methode, kunt u updaten via binaire pakketten of pakketbeheerders.

1. Gebruik Node Version Manager

NVM (Knooppuntversiemanager), zoals eerder vermeld, is de beste manier om Node bij te werken. Hiervoor heb je een C ++ compiler nodig, de build-essential en libssl-dev pakketten. Voer eerst een update uit om de pakketten op te halen met behulp van deze opdrachten:

sudo apt-get update
sudo apt-get install build-essential checkinstall libssl-dev

Als u Node-versiebeheer wilt installeren of bijwerken, haalt u het installatiescript op met cURL:

krul -o- https://raw.githubusercontent.com/creationix/nvm/v0.32.1/install.sh | bash

Sluit en open eerst de terminal opnieuw. U kunt echter controleren of de installatie is geslaagd door het commando -v nvm te gebruiken. Als alles werkte, dan zal de opdracht nvm uitvoeren.

Als alles eenmaal is ingesteld, is het installeren van de bijgewerkte Node-versie nauwelijks een probleem. U kunt de momenteel geïnstalleerde versie van Node controleren door nvm ls te typen. Je kunt ook zien welke versie beschikbaar is om te installeren met nvm door ls-remote.

Download, compileer en installeer vervolgens de nieuwste versie van Node door nvm install #. #. # Te typen. Onthoud dat het # hier wordt vervangen door de gewenste Node-versie. Je kunt nvm ook informeren over de versie die je in elke shell wilt gebruiken met nvm use #. #. #. Stel ook een standaard in met een alias door nvm alias standaardknooppunt.

2. Gebruik Pakketbeheer

De op één na beste optie na nvm is een pakketbeheerder. NPM (node ​​package manager) helpt bij het ontdekken, delen en gebruiken van code. Het stelt gebruikers ook in staat om afhankelijkheden te beheren. Node wordt al geleverd met npm; de manager wordt echter vaker bijgewerkt dan Node.

Controleer de versie die je hebt met npm -v. Installeer vervolgens de recente npm-update door npm install in te voeren [email beveiligd] -g. Voer npm -v uit om ervoor te zorgen dat npm correct wordt bijgewerkt.

Je hebt ook npm’s n module nodig om Node te updaten. Voer de volgende code uit om de cache te wissen en installeer n samen met de nieuwste knooppuntversie:

sudo npm cache clean -f
sudo npm install -g n
sudo n stabiel

Gebruik ten slotte n latest om de meest recente release te installeren. U kunt ook een specifieke knooppuntversie verkrijgen door n #. #. # Uit te voeren..

3. Gebruik binaire pakketten

Probeer je best om deze route te vermijden. Ga als laatste redmiddel naar de officiële downloadpagina voor Node.js. Download vanaf hier het 32-bit of het 64-bit Linux binaire bestand. Hier heb je twee opties. U kunt het binaire bestand downloaden vanuit een browser. Het is echter beter om de console te gebruiken. Onthoud dat de Node-versie zal veranderen naarmate er meer updates worden uitgebracht.

wget https://nodejs.org/dist/v6.9.2/node-v6.9.2-linux-x64.tar.xz

Je hebt ook xz-utils nodig om het bestand uit te pakken. Dus, om dit te installeren, voer je de code sudo apt-get install xz-utlis uit. Gebruik vervolgens de volgende code voor het installeren van het binaire pakket in usr / local:

tar C / usr / local –strip-componenten 1 -xJf node-v6.9.2-linux.x64.tar.xz

Nu heb je zowel Node als npm. Dus probeer voor de volgende update eerst de tweede methode.

Knooppunt bijwerken op Windows / MacOS met behulp van Nodejs.org-installatieprogramma’s

De downloadpagina op Node.js bevat binaire pakketten voor zowel MacOS als Windows. Het is echter niet nodig om je leven moeilijk te maken. Er zijn vooraf gemaakte installatieprogramma’s beschikbaar om het proces eenvoudig te maken: .msi voor Windows en .pkg voor MacOS. Deze pakketten maken de installatie efficiënt en eenvoudig te begrijpen.

Download het bestand en voer het uit en de installatiewizard doet de rest. Bij elke update die u downloadt, worden de oudere versies van zowel npm als Node vervangen door de nieuwere.

FAQ sectie

Wat is het knooppunt in knooppunt JS?

Node.js is een platform dat is gebouwd op de JavaScript-runtime van Google Chrome. Het belangrijkste doel is om snel snelle, schaalbare netwerktoepassingen te bouwen. Node.js maakt gebruik van een niet-blokkerend, gebeurtenisgestuurd model dat het efficiënt en lichtgewicht maakt. Daarom is het ideaal voor realtime data-intensieve apps die op verschillende apparaten werken.

Hoe controleer ik de JS-versie van het knooppunt?

Open een opdrachtregelprogramma om te controleren welke versie van het knooppunt op uw computer is geïnstalleerd. U kunt Powershell, Command Prompt of een andere naar keuze gebruiken. Typ na het openen knooppunt -v. Als u dit doet, wordt het versienummer afgedrukt, zoals v0.10.35.

Waar wordt knooppunt JS voor gebruikt?

In de eerste plaats wordt Node.js gebruikt voor gebeurtenisgestuurde, niet-blokkerende servers. Dit komt omdat het een single-threaded karakter heeft. Het wordt ook gebruikt voor backend API-services en voor traditionele sites. Het is echter ontworpen met behulp van realtime en op push gebaseerde architecturen.

Hoe werkt u NPM bij?

Als je een Mac gebruikt, gebruik dan de volgende code:

sudo npm installeren -g npm

U kunt ook de verouderde lokale pakketten bijwerken door probleemloos npm update te gebruiken. Evenzo kunt u de verouderde globale pakketten bijwerken met npm update -g.

Het laatste woord

Dus nu is uw Node-update voltooid. In feite is het bijwerken van zowel de npm als de Node slechts het begin. U moet ook uw andere pakketten en afhankelijkheden bijwerken. Als u dit doet, worden zowel de beveiliging als de compatibiliteit gemaximaliseerd, zodat u kunt genieten van het gebruik van Node!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me