Hoe te repareren “Server DNS-adres kan niet worden gevonden” Fout: de definitieve gids

Het is een veel voorkomende fout die dient als waarschuwing en die moet worden verholpen voordat de zaken uit de hand lopen.


Hoe het DNS-adres van de server te repareren kon niet worden gevonden Fout

Als je gebruikt Google Chrome om op internet te kunnen surfen, moet u al geconfronteerd zijn met de gehate “server DNS-adres kan niet worden gevonden” -fout. Deze fout kan gebruikers erg ongerust maken. Maar laat het je niet belasten. Het komt vaak voor en heeft betrekking op de DNS-server.

De browser moet in contact kunnen komen met de server om een ​​website te laden. Als er geen verbinding is, ontvang je een foutmelding. In dit artikel bespreken we waarom deze fout kan optreden en hoe we deze kunnen oplossen.

Contents

Wat is het DNS-adres van de server kan niet worden gevonden?

Deze fout kan ook verschijnen als ‘DNS-server is niet beschikbaar’, is een veel voorkomende fout die dient als waarschuwing en die moet worden verholpen voordat de zaken uit de hand lopen.

Het geeft aan dat de browser geen verbinding kan maken met de DNS-server en daarom niet het adres kan vinden waarnaar u op zoek bent. Het probleem doet zich voor op Microsoft Chrome, dat tegenwoordig een van de bekendste browsers is, op Windows-computers.

Server-DNS-adres-kan niet worden gevonden

5 eenvoudige stappen om het probleem op te lossen

“IP-adres van DNS-server kan niet worden gevonden” klinkt misschien als een zeer complex probleem, maar het is vrij eenvoudig op te lossen als u over de juiste informatie beschikt.

Het probleem zit in uw systeem en niet in de server, vandaar dat u alles in eigen handen heeft. Laten we vijf dingen bekijken die u kunt doen om het probleem op te lossen.

1. Controleer & Update uw stuurprogramma’s

Verouderde, corrupte of onjuiste stuurprogramma’s kunnen ervoor zorgen dat u deze fout tegenkomt. Daarom zou uw eerste stap moeten zijn om stuurprogramma’s automatisch te controleren en ervoor te zorgen dat ze correct werken. Als uw systeem dit niet biedt, kunt u een handmatige update uitvoeren.

Automatische updates

Je kunt gebruiken Bestuurder eenvoudig om de klus te klaren. Het is een betrouwbaar programma dat verouderde of ontbrekende stuurprogramma’s kan identificeren en deze dienovereenkomstig kan bijwerken.

We raden u aan de optie “Alles bijwerken” te kiezen, zodat alle oude of onjuiste stuurprogramma’s automatisch kunnen worden bijgewerkt.

Handmatige updates

Als automatische updates geen optie is, kunt u proberen de stuurprogramma’s handmatig bij te werken. Ga naar de site van de fabrikant en zoek naar de recente versies van relevante stuurprogramma’s en zorg ervoor dat je de nieuwste versies hebt geïnstalleerd. Zo niet, download en installeer dan de nieuwste stuurprogramma’s van de site.

Als u problemen ondervindt, kunt u professionele hulp zoeken of contact opnemen met de fabrikant om u te helpen bij het identificeren van de nieuwste stuurprogramma’s.

In de meeste gevallen lost het updaten van de driver het probleem op. Als het niet werkt, ga dan naar optie # 3.

2. Wis de hostcache van Chrome

Het is typisch dat de cache van de Chrome-host corrupt is of vol raakt. U kunt in een dergelijk scenario fouten tegenkomen, dus het wissen van de cache kan de juiste oplossing zijn.

clear-host-cache

Het probleem is eenvoudig op te lossen. Open Google Chrome en kopieer en plak dit in de adresbalk: chrome: // net-internals / # dns.

U kunt ook het adres typen zoals het is. Zorg ervoor dat er geen typefouten zijn. Klik op Enter en u ziet onmiddellijk een configuratiepagina. Zoek de knop ‘Hostcache wissen’ die zich direct onder de tabel bevindt en naast de kop Host Resolver Cache, die vet is gemarkeerd. Als u op de knop klikt, wordt de cache gewist.

Sluit Chrome nu en open het opnieuw om te zien of alles weer normaal is. Zo ja, dan kunt u doorgaan met bladeren, anders gaat u naar optie # 3.

3. Ga naar uw ‘ETC’ -map en verwijder bestanden

Deze eenvoudige oplossing duurt slechts enkele seconden.

Ga naar de ETC-map door naar uw C-schijf, Windows, System32 en stuurprogramma’s te gaan. U kunt dit adres ook kopiëren-plakken of typen in de adresbalk om rechtstreeks toegang te krijgen tot de map: C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc.

Verwijder alle bestanden die u in de map ziet en wis ook de prullenbak.

Sluit Chrome nu en open het opnieuw om te zien of alles weer normaal is. Zo ja, dan kunt u doorgaan met bladeren, ga anders naar optie # 4.

4. Wijzig uw DNS-serverinstellingen

Het is mogelijk dat het probleem zich voordoet vanwege uw DNS-servers en hun configuratie.

Bekijk uw DNS-servers en zorg ervoor dat ze correct zijn geconfigureerd. Druk tegelijkertijd op de R- en Windows-toetsen op uw toetsenbord. Het systeem vraagt ​​om een ​​opdracht Uitvoeren. Typ Configuratiescherm in het vak en klik op Ok. Het systeem opent uw CP. Als dit ingewikkeld klinkt, kunt u het Configuratiescherm ook rechtstreeks vanuit het Windows-menu openen als u Windows 10 heeft.

Zoek nu in het Configuratiescherm de Netwerkcentrum pictogram en klik op Verander adapterinstellingen knop aan de linkerkant van uw scherm. Klik in dit venster met de rechtermuisknop op de Lokale of draadloze netwerkverbinding pictogram en kies Eigendommen.

Het scherm toont een lijst met items die door de verbinding worden gebruikt. Klik op de knop ‘Internet Protocol versie 4’ en bekijk de eigenschappen ervan door op het scherm te klikken Eigendommen knop.

Je ziet nu het tabblad Algemeen. Selecteer de Automatisch DNS-serveradres verkrijgen optie indien nog niet geselecteerd. Selecteer anders de Gebruik het volgende DNS-serveradres optie en klik op OK.

Zorg ervoor dat uw DNS-instellingen er als volgt uitzien:

Gewenst adres: 8.8.8.8.
Alternatief adres: 8.8.4.4.

Open nu Chrome om te zien of alles weer normaal is. Zo ja, dan kunt u doorgaan met bladeren, anders gaat u naar optie # 5.

5. Vernieuw en wis uw DNS

De Windows OP slaat automatisch de IP-adressen op van sites die u bezoekt. Deze caching helpt sites sneller te laden wanneer ze opnieuw worden bezocht.

Hoewel het doel van de cache is om het proces te versnellen, kan het beschadigd raken en problemen veroorzaken. De oplossing ligt in het wissen en vernieuwen van de cache.

Open nogmaals de prompt Uitvoeren en typ cmd in het vak. Druk vervolgens tegelijkertijd op ‘Control, Shift en Enter’ om de opdrachtprompt te openen.

U kunt ook ipconfig / flushdns typen of kopiëren en op Enter drukken. Je cache wordt leeggemaakt als deze beschadigd of verouderd is. Typ of kopieer en plak ipconfig / renew en druk nogmaals op Enter. Typ of kopieer en plak ipconfig / registerdns en druk op Enter.

U bent klaar. Start je computer opnieuw op.

Open nu Chrome om te zien of alles weer normaal is. Zo ja, dan kunt u doorgaan met bladeren, anders moet u mogelijk een professional raadplegen.

FAQ sectie

Wat is een DNS-adres van de server?

Een DNS-server, afgekort voor een Domain Name Service-server, is een computer die een database met IP-adressen en hostnamen verzamelt die aan de IP’s zijn gekoppeld. Deze informatie wordt gebruikt om vragen te vertalen of op te lossen.

DNS-servers gebruiken speciale protocollen en software om met elkaar te communiceren.

Wat betekent het als een DNS-adres niet kan worden gevonden? Fout?

De fout voorkomt dat u door de site bladert en duidt op een probleem met het systeem. Het treedt op wanneer de computer het IP-adres dat aan een domein is gekoppeld niet kan opzoeken.

Hoe vind ik het IP-adres van mijn server?

Het proces is vrij eenvoudig:

  1. Open het venster Uitvoeren door op te drukken Windows-R. Typ cmd in het tekstvak en druk op Enter. Dit opent de opdrachtprompt.
  2. Typ ipconfig in het tekstvak en druk op Enter. Dit opent een nieuw venster met waardevolle informatie, waaronder het IP-adres van uw computer dat wordt weergegeven naast IPv4-adres lijn.

Hoe vind ik mijn DNS-servergegevens?

Typ of kopieer-plak ipconfig / all in de opdrachtprompt (zonder de aanhalingstekens) en druk op Enter. Hiermee wordt de opdracht uitgevoerd en wordt netwerkgerelateerde informatie op uw scherm weergegeven. U vindt het primaire DNS-adres van de computer onder het veld ‘DNS-servers’.

Hoe kan ik mijn DNS-server resetten?

  1. Open het venster Uitvoeren door op te drukken Windows-R.
  2. Typ of kopieer-plak ipconfig / flushdns en druk op Enter.

Het laatste woord

We hopen dat de bovenstaande oplossingen u zullen helpen de fout ‘DNS-server niet gevonden’ te verwijderen. Probeer elke oplossing één voor één en zorg ervoor dat u alle opdrachten zorgvuldig en zonder aanhalingstekens typt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me