Hoe een programmeur te worden: de definitieve gids

Het proces om programmeur te worden is een lang en uitdagend maar lonend proces. Het kan ook leuk zijn als het goed wordt gedaan!


Hoe word ik een programmeur?

We weten allemaal dat het leren programmeren hard werken vereist. Het probleem is dat veel gidsen over het worden van een programmeur proberen de lezers te intimideren. Of ze stellen voor dat ze zich inschrijven voor dure programma’s aan hun lokale universiteit. Maar dat is niet wat we willen.

We willen u vertellen hoe u uw programmeervaardigheden kunt verbeteren zonder veel geld uit te geven! Laten we dus eens kijken hoe u tegen een redelijke prijs computerprogrammeur kunt worden.

10 eenvoudige stappen om een ​​deskundige programmeur te worden

We hebben alles besproken wat u moet weten over hoe u programmeur kunt worden. We zullen alle basisprincipes in detail doornemen, zodat u geen problemen ondervindt! Laten we de tien eenvoudige stappen van deze lonende reis bekijken!

1.Maak een doel en volg het strikt

De eerste stap is natuurlijk om honderd procent zeker te zijn dat je programmeur wordt. Dus voordat u begint, moet u de hele zaak doordenken en er volledig aan toewijden. Weet dat de leercurve lastig zal zijn en dat je de eerste paar lessen misschien moeilijk vindt.

Als je echter de basis hebt geleerd, zul je programmeren best leuk vinden. Vanaf dat moment wordt het zelfs gemakkelijker. Begin met het doornemen van de beschikbare materialen. Als je het interessant vindt en je weet zeker dat je het niet snel zult opgeven, kijk er dan serieus naar.

2. Kies uw programmeertaal

De volgende stap is het kiezen van de ideale programmeertaal die je wilt leren. Dit is waarschijnlijk de moeilijkste beslissing en u moet alle aspecten overwegen voordat u er een kiest. Enkele populaire opties zijn tegenwoordig JavaScript, Ruby on Rails, Python en Java. Hoewel er talloze opties zijn, mag de sleutel niet overweldigd worden.

U kunt beginnen door u op één taal te concentreren. Begin niet met het leren van twee of meer vanaf het begin. Zodra je een van hen stevig vasthoudt, kun je naar een andere gaan.

Onthoud dat je geduld moet hebben. Je moet alle basisprincipes leren zonder iets over te slaan. We raden aan om te beginnen met Ruby on Rails. Het is niet alleen efficiënt, maar het is ook gemakkelijker dan een paar andere talen. En omdat het open source is, is er een enorme community van ontwikkelaars beschikbaar. U kunt dus gratis toegang krijgen tot veel bronnen.

3. Oefen zoveel mogelijk

De volgende stap om programmeur te worden is oefenen. Ongeacht de taal die je selecteert, alleen door het te oefenen zul je leren. Er is geen snelkoppeling. Bepaal een tijdschema om elke dag te oefenen. Het is noodzakelijk dat u verschillende codes blijft uitproberen, wat er ook gebeurt. Als je een bepaald onderdeel niet begrijpt, bekijk dan de handleidingen of tutorials die online beschikbaar zijn.

Het is niet zo moeilijk als het lijkt. Volgens experts hebben studenten vier tot tien maanden nodig om een ​​taal te leren. Ga dus oefenen!

4. Meer informatie over programmeerhulpmiddelen & Word een professional

Het vinden van de beste tool waarmee u zich volledig vertrouwd voelt, kan u veel helpen in uw praktische leven. Codecademy is bijvoorbeeld een geweldig gratis bronnenplatform. Je hoeft alleen maar in een browser te typen en je wordt gescoord op basis van je prestaties. Maar dat is niet wat een programmeur echt doet.

U kunt deze gratis bronnen gebruiken om te leren. Je moet echter wel de tools gebruiken die programmeurs gebruiken om te oefenen. Enkele geweldige keuzes voor Ruby on Rails zijn Opal, Breakman, Bullet, Hobo en Pry. Ondertussen zijn voor PHP enkele ideale tools Netbeans, Eclipse en PHPStorm. Op internet vind je talloze instructievideo’s waarmee je kunt leren hoe je deze tools effectief kunt gebruiken.

5. Leer hoe u code leest

De meeste mensen slaan deze stap over. Een goede programmeur kan echter de bestaande code lezen en deze vervolgens aanpassen. Zodra u de code heeft gelezen, kunt u uitzoeken hoe het programma werkt. Dit versnelt ook je leerproces. U kunt documentatie zoals GitHub gebruiken om de bestaande code op te halen en deze vervolgens te debuggen om te leren hoe deze werkt. Selecteer er maar één en baan je een weg door elke regel. Als u er eenmaal goed in bent, kunt u zelf code schrijven.

6. Word deel van een gemeenschap

Een essentieel onderdeel van hoe je programmeur kunt worden, is lid worden van een community. Het kan zelfs geweldig zijn om er een te kiezen. Als onderdeel van een gemeenschap krijg je de push die nodig is om deze zware reis te voltooien. Bovendien maakt het werken in een groep het leerproces vrij pijnloos.

Als je vastzit aan een probleem, kun je gemakkelijk om hulp vragen. Hoewel persoonlijke groepen geweldig zijn, zijn ze niet altijd beschikbaar. Probeer dus vast te houden aan online communities waar 24/7 ondersteuning beschikbaar is. Om te beginnen kun je kiezen voor de Reddit-, Stack Overflow- en The DEV-community. Deze hebben allemaal een reeks programmeurs, variërend van beginners tot experts.

7. Maak gebruik van uw projecten & Bouw ze

Hoewel het leuk is om tutorials of video’s te bekijken, is dat gewoon niet goed. De volgende stap zou dus moeten zijn om je verworven vaardigheden te gebruiken voor het bouwen van een project. Voordat je lid wordt van een groep, moet je eerst een solo-project uitproberen. Als je eenmaal een aantal succesvolle programma’s hebt gemaakt, word je lid van een groep om samen aan taken te werken.

8. Werk aan uw timing

Hoewel het geweldig is dat je zelf projecten kunt bouwen, maar als het behoorlijk wat tijd kost om een ​​project te voltooien, moet je je vaardigheden verbeteren. Om carrière te maken met uw computerprogrammeervaardigheden, moet u zeer productief zijn. Je maakt deel uit van talloze projecten en alles bij elkaar houden kan moeilijk zijn als je langzaam bent. Dus de volgende stap is om jezelf sneller te maken.

9. Leer andere talen

Zodra je de ene taal onder de knie hebt, ga je aan de andere werken. Alleen vasthouden aan één is niet genoeg. Als u een expert wordt in meer dan één taal, kunnen er zelfs enorme kansen voor u ontstaan. Hoewel het veel werk is, kan het zeer gunstig zijn voor uw toekomst!

10. Heb uw eigen professionele netwerk

Door projecten te bouwen of deel uit te maken van een community, kunt u uw netwerk uitbreiden. De meeste mensen willen programmeren leren omdat ze een carrièreverandering willen.

Of het nu gaat om een ​​gevestigde carrière of freelancen, het opbouwen van een netwerk zorgt voor het succes van uw vaardigheden. In feite worden de meeste nieuwe programmeurs op deze manier aangenomen. Je kunt vrijwilligerswerk doen bij evenementen, meetups bijwonen of zelfs een blog starten. Deze manieren zijn ideaal om het woord over de programmeermarkt te verspreiden.

Zijn er bepaalde programmeertalen die ik moet leren??

Als je net bent begonnen met coderen, moet je je afvragen welke programmeertaal het beste is om te leren. Of misschien ben je een programmeerveteraan die op zoek is naar een nieuwe taal.

Dus, hoe kun je beslissen welke je wilt leren? Tijdens je carrière leer je veel programmeertalen. Toch is het het beste om er een te prioriteren door eerst na te denken over de projecten die u wilt doen. Zo kunt u beslissen:

Kernpunten

Het kiezen van een taal om te leren voelt vaak als de uiteindelijke beslissing waar je lang mee zult zitten. Maar dat is helemaal niet het geval. Hoewel u denkt dat dit normaal is, bedenk dan dat veel doorgewinterde ontwikkelaars bekwaam zijn in veel verschillende talen.

Hoewel het ene programma Ruby nodig heeft, heeft een ander programma mogelijk C ++ nodig. Dus ongeacht de taal waarmee u begint, het zal niet de laatste zijn. Aangezien ontwikkelaars levenslang leren, moet u tijdens uw carrière vertrouwd raken met meer dan één programmeertaal.

Talen zijn vaak vergelijkbaar

Elke taal heeft natuurlijk andere regels en syntaxis en is ontworpen om bepaalde problemen aan te pakken. Het goede is dat ze allemaal ook enkele concepten en overeenkomsten delen. Dus wanneer u één taal leert, wordt de volgende veel eenvoudiger te leren omdat u de basis heeft.

Beroemde programmeertalen

Je zult heel wat vacatures vinden als je er een paar hebt geleerd. Uw locatie is een andere belangrijke factor bij het bepalen welke u moet kiezen. Als je bijvoorbeeld in een kleine stad bent waar maar een paar technische bedrijven zijn, dan is C ++ het nuttigst voor jou.

Sommige externe ontwikkelaars en freelancers kiezen ook voor specialisatie in talen die minder vaak worden gebruikt. Ze doen het dus goed als een expert in een taal die vele anderen niet kennen. Als beginner is het echter beter om te beginnen met een reguliere programmeertaal.

Bij vacatures moet u rekening houden met de toekomstperspectieven van de door u gekozen taal. Objective-C is bijvoorbeeld misschien niet het beste idee, omdat meer iOS-ontwikkelaars kiezen voor Swift, iets waar Apple in investeert.

Het is natuurlijk moeilijk om te bepalen welke in opkomst is en welke binnenkort verouderd zal zijn. Het is dus het beste om op de hoogte te blijven, op te letten en onderzoek te doen. Ga door vacaturesites om te weten in welke talen techreuzen terechtkomen.

Welke technologie u interesseert?

Voordat u een taal kiest, moet u ook nadenken over de technologie waarin u het meest geïnteresseerd bent. Door eerst de technologie te selecteren, wordt het kiezen van een taal veel gemakkelijker. Dus als u MacOS- of iOS-apps wilt bouwen, moet u beginnen met het leren van Swift. Evenzo, om Android-apps te maken, zou u Java moeten leren, de officiële Android-ontwikkeltaal.

Bovendien is het voor game-ontwikkeling het beste om op C gebaseerde talen te leren. Dit alles bewijst dat het het beste is om een ​​taal te kiezen, rekening houdend met waar je in geïnteresseerd bent. Bovendien helpt enthousiasme voor technologie je ook door de moeilijke tijden tijdens de leercurve heen.

Onze aanbevolen beroemde programmeertalen in 2019

Beroemde programmeertalen

JavaScript

Omdat het al in de webbrowsers is ingebouwd, vereist dit de minste setup om u op weg te helpen. Bovendien is de syntaxis relatief eenvoudig. JavaScript leren is essentieel als je ongelooflijk interactieve dingen wilt maken voor webbrowsers.

Python

Python staat bekend om zijn geweldige mogelijkheden, ondanks zijn eenvoud. Er is niet al te veel striktheid aan de syntaxis en de code is ook gemakkelijk te lezen. Dus om aan de slag te gaan met Linux, is dit de taal om te leren.

Java

Dit is zeker een van de bekendste programmeertalen. Het dwingt ook objectgeoriënteerde principes af die vaak worden gebruikt in moderne talen zoals Python, C ++ en PHP. Het wordt ook voor verschillende doeleinden gebruikt en is echt een praktische taal.

C

De meest populaire en meest gebruikte programmeertaal is C. Het is een taal op machineniveau die de basis vormt van Linux. Met C kun je leren hoe een bepaald programma met de hardware omgaat. U kunt ook de basisprincipes van programmeren leren op het laagste niveau. Coderen in C is echter vrij streng en heeft ook een vrij steile leercurve. Dus terwijl u leert hoe u efficiënt kunt coderen, kost het tijd om genoeg van C te leren om iets nuttigs te programmeren.

Handige tips voor uw programmeerreis

Nu u weet hoe u programmeur kunt worden, volgen de volgende tips die u hierbij kunnen helpen:

Code wanneer je kunt

Hoewel het leren van meer dan één taal voordelen heeft, heeft het ook nadelen. Als je stopt met coderen nadat je een taal hebt geleerd, heeft je harde werk geen zin. Dus je moet je vaardigheden oefenen als je de kans krijgt.

Probeer jezelf uit te dagen

Je kunt geen expert worden als je jezelf niet van tijd tot tijd een uitdaging geeft. Jezelf pushen is een ideale manier om je nieuw verworven vaardigheid in korte tijd onder de knie te krijgen.

Draag iets bij aan gemeenschappen

Er zijn veel open-sourcecommunity’s. Iets bijdragen kan een belangrijke mijlpaal zijn. Dit helpt je programmeervaardigheden te verbeteren en maakt je ook onderdeel van een grotere gemeenschap.

Werk samen met programmeurs

Samenwerken met bekwame programmeurs is ook een andere geweldige truc om een ​​expert te worden. Omdat ze meer kennis hebben, kunnen ze je goed begeleiden.

Realiseer uw specialiteit

Elke programmeur beheerst niet alle talen die u kent. In feite zijn de meeste mensen de beste in slechts een paar talen. Dus als u weet wat uw specialiteit is, zult u er veel baat bij hebben als het gaat om groepsprojecten.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen is essentieel. Doe uitgebreid onderzoek of lees boeken om nieuwe codeertrucs te leren. Omdat de technologie snel verandert, is up-to-date blijven zeer voordelig.

FAQ sectie

Hoeveel tijd is er nodig om programmeur te worden?

Over het algemeen duurt het twee jaar voor studenten met een bachelordiploma om hun master in computerprogrammering te voltooien. Het masterprogramma introduceert complexere onderwerpen in vergelijking met die van bachelor- of partnerprogramma’s.

Welke educatieve kwalificaties zijn nodig om programmeur te worden?

De meeste werkgevers eisen dat programmeurs een bachelordiploma hebben. De graad kan zijn voor velden zoals informatiesystemen, wiskunde en informatica. Er zijn echter enkele banen waarvoor een masterdiploma vereist is.

Is het nodig om een ​​diploma te hebben voor een programmeeropdracht?

Hoewel veel computerprogrammeurs een bachelordiploma hebben, huren sommige werkgevers werknemers in met een associate degree. Plus, als je een netwerkarchitect wilt worden, dan heb je een diploma informatica nodig.

Wat is het salaris van een instapprogrammeur?

Het gemiddelde jaarsalaris voor programmeurs op instapniveau loopt op tot $ 80.500 en tot $ 20.000. Momenteel varieert de meerderheid van de salarissen voor programmeurs op instapniveau in de Verenigde Staten van $ 35.000 tot $ 62.500.

Laatste gedachten

Als je eenmaal een ervaren programmeur bent, zal de technische wereld je zeker waarderen. De waarheid is; de vraag naar een bekwame programmeur zal in de nabije toekomst niet afnemen.

Het is dus mogelijk om je vaardigheden aan te scherpen en een geweldige carrière op te bouwen. Als u uiteindelijk wilt slagen, zorg er dan voor dat u onze gids nauwlettend volgt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me