Hoe de Shrug Emoji te typen ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ [de snelste en gemakkelijkste manier die mogelijk is]

Hoewel emoji’s de wereld van sms-berichten hebben overgenomen, kunnen we de getypte emoticon nog steeds niet overkomen. En schouderophalende emoji moet onze favoriet zijn!


Hoe de Shrug Emoji te typen

Emoticons en specifiek de getypte schouderophalende emoji is een emoticon in Japanse stijl, ook wel bekend als de Kaomoji. Deze stijl van emoticons gebruikt elementen uit het Katakana-script in het Japans.

Tegenwoordig zijn de meeste, zo niet alle, toetsenborden in qwerty-stijl. Met deze toetsenborden is het soms gemakkelijker om de grafische emoji’s te gebruiken dan om emoticons te typen. Maar als je nog steeds een fan bent van de getypte schouderophalende emoticon, staan ​​we voor je klaar.

In dit artikel zullen we je vertellen hoe je het qwerty-toetsenbord op verschillende platforms kunt gebruiken en toch de getypte emoticon kunt maken waar iedereen snel van houdt!

Wat betekent de Shrug Emoji ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ gemiddelde?

Voordat we echt kunnen leren om de schouderophalende emoji te typen, moeten we eerst begrijpen wat het echt betekent. Als je de betekenis van de schouderopgetypte emoticon niet begrijpt, kun je deze niet op de juiste manier gebruiken. Dus wat betekent het?

De schouderophalen is een visuele weergave van een individu, zoals degene die de emoji gebruikt. Het vertegenwoordigt twee mogelijkheden; een staat van onzorgvuldigheid waarbij de persoon zich niet bekommert om een ​​situatie of de gevolgen ervan. Ondertussen betekent de emoji ook dat de persoon die hem gebruikt zich niet bewust is van of niet op de hoogte is van een bepaald onderwerp dat wordt besproken. Het hangt allemaal af van de context en de situatie waarin het wordt gebruikt!

Geschiedenis van de Shrug Emoji?

Een emoji die tegenwoordig zo veel en vaak wordt gebruikt, moet een aantal diepe wortels en een rijke geschiedenis achter de rug hebben. Een emoji die het internet overneemt en een universele taal wordt, is afkomstig van de Japanse emoticons die ook wel de Kaomoji worden genoemd.

De Katakana is een Japanse vorm van script, die op grote schaal dezelfde elementen gebruikt die we vinden in een schouderophalende emoticon. In de wereld van internet en memes werd de emoticon echter populair en werd hij gebruikt door mensen op Twitter en Facebook na het Kanye-schandaal.

Kanye schoot Taylor Swift neer, in het voordeel van Beyoncé door een zeer vergelijkbaar gebaar te maken naar de emoticon met uitgestrekte armen en schouderophalen. Dit gebeurde in 2010 en is sindsdien een essentieel onderdeel van de internetcultuur!

Hoe de Shrug Emoji op iPhone, Android, Mac te typen & PC

Met zoveel veelzijdigheid in technologie tegenwoordig, is er niet één universeel of standaardplatform dat iedereen gebruikt. Tegenwoordig hebben we, van smartphones tot tablets en computers, meerdere soorten software, waaronder meestal MAC OS, Windows, iOS en Androids.

Daarom varieert al deze software van elkaar en heeft een aantal belangrijke variaties die van invloed zijn op de gebruikersinterface. Het typen van de schouderophalen is dus op al deze platforms anders. Lees verder om erachter te komen hoe u schouderophalende emoji kunt typen op de software of het mobiele besturingssysteem dat u gebruikt.

Shrug Emoji gebruiken op een Mac (OS X)

Laten we eerst eens kijken hoe we de shrug-emoji ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ op een Mac kunnen gebruiken.

Hoe Shrug Emoji op een Mac te gebruiken

 1. Open je Mac en ga naar de interface voor instellingen / systeemvoorkeuren.
 2. Selecteer toetsenbordvoorkeuren.
 3. Zodra u op het toetsenbordvenster klikt, verschijnt er een “tekst” -venster. Selecteer dat.
 4. Als u eenmaal in het tekstvenster bent, in de benedenhoek, vindt u een “+” – pictogram. Klik erop.
 5. Nu, eindelijk, in de kolom vervangen, moet je de sleutels en tekens invoeren die je wilt vervangen bij de schouderophalende emoji. Wanneer deze tekens worden ingevoerd, worden ze elke keer dat u deze tekens typt vervangen door de schouderophalende emoticon.
 6. kopieer en plak in het gedeelte “met” de schouderophaalreferentie; ¯ \ _ (ツ) _ / ¯.

Heb een Windows?

Windows heeft geen ingebouwde functie voor het automatisch corrigeren van spelling. Daarom kunt u geen sleutels of tekens automatisch vervangen door een schouderophalende emoji. U kunt echter nog steeds enkele gratis downloadbare programma’s zoals PhraseExpress gebruiken om de schouderophalende emoticon op uw Windows of pc te gebruiken.

iPhone-gebruikers kunnen ook de Shrug Emoji gebruiken

Voor iPhone-gebruikers kun je de schouderophalende emoji gebruiken door te volgen (als je een iPhone en een MAC hebt, kun je toetsenbordvoorkeuren synchroniseren en er snel mee aan de slag gaan):

 1. Open de applicatie voor instellingen. Ga naar “Algemeen”.
 2. Ga naar “Toetsenbord” -instellingen in Algemeen.
 3. Ga naar “Snelkoppelingen” en klik op het plusteken in de bovenhoek van je scherm.
 4. Voer de tekens in die u wilt vervangen en klik op Opslaan!

Typ nu de Shrug Emoji ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ op je iPhone!

Hoe het te gebruiken op Android-telefoons

 1. Kopieer de ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ ter referentie.
 2. Ga vanuit je menu naar de applicatie “instellingen”.
 3. Selecteer de taal en invoeroptie.
 4. Ga naar de optie “alle talen”.
 5. Klik op de “+” knop. Voeg hier uw gewenste personages toe om te worden vervangen door de emoji.
 6. Plak de referentie-emoji in het veld ‘Typ een woord’.

Het laatste woord

Nu je hebt geleerd hoe je de schouderophalende emoji ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ op elk platform kunt typen, ga je gang en wees schattig en creatief in al je volgende tweets en Facebook-berichten. Volg de trends door een Japans-emoticon te gebruiken die het internet stormenderhand heeft veroverd!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me