Ulasan & Penarafan Web Hosting GoDaddy untuk tahun 2020

Godaddy adalah ruang hosting teratas dan pendaftar nama domain. Dari membeli nama domain hingga ruang hosting untuk perniagaan atau harta web anda semua yang dapat anda peroleh dengan Godaddy.


Selain itu, Godaddy menawarkan pelayan VPN dan Dedicated. Mereka menyediakan pilihan kawalan pengguna yang cukup popular dengan panel kawalan Cpanel atau Plesk yang mudah digunakan serta akses root untuk pelanggan yang mahir teknologi.

Tuhan adalah hos web domain untuk berjuta-juta pengguna di seluruh dunia. Masa muat yang cepat, keselamatan dan sokongan, nama domain percuma dengan langganan tahunan serta rangkaian pengguna yang terus berkembang adalah sebab untuk menjadikan host web ini sebagai salah satu ranking teratas.

ulasan hosting godaddy

Ini adalah ciri senarai pendek yang disediakan oleh hos web Godaddy:

 • Rancangan hosting
 • Masa muatan pantas yang terkemuka di industri
 • Jaminan masa operasi 99.96%
 • Keselamatan dan sokongan yang memenangi anugerah
 • Antara muka yang mudah dan senang digunakan
 • Alat pembangun laman web yang maju
 • Sokongan telefon, e-mel dan sembang
 • Jaminan wang dikembalikan

Web Hosting Berkongsi

godaddy linux berkongsi rancangan hosting

GoDaddy menyediakan rancangan hosting bersama Linux dan Windows asas bulanan tetapi jika anda menggunakan rancangan tahunan maka anda boleh mendapatkannya dengan harga yang lebih rendah. Kadar pembaharuan GoDaddy sangat tinggi daripada host lain. Dalam kes ini, HostGator lebih baik daripada GoDaddy.

Web Hosting yang berdedikasi

rancangan pelayan khusus godaddy

Pelan hosting khusus Godaddy bermula dari $ 69,99 sebulan sebagai Economy Dedicated Hosting. Anda akan mendapat 4 teras CPU, memori 4GB, storan 1TB, lebar jalur tidak bermeter, 3 IP khusus dan sijil SSL satu tahun percuma. Harga ini adalah harga permulaan. Apabila anda memperbaharui hosting anda, harga anda akan menjadi asal ($ 169.99 / bulan).

Hosting Web VPS

rancangan hosting godaddy vps

Pelan VPS GoDaddy bermula pada $ 17,99 tetapi pada masa pembaharuan, ia akan menjadi $ 29,99. Mereka menyediakan memori 1GB, storan 40GB, lebar jalur yang tidak dimeterai, 3 IP khusus, dan SSL satu tahun percuma dalam rancangan Ekonominya.

Web Hosting WordPress

rancangan hosting godaddy wordpress

Pelan hosting WordPress GoDaddy bermula dari $ 3.99 sebulan dan $ 8.99 pada masa pembaharuan. Dalam rancangan Ekonominya, anda boleh menjadi tuan rumah satu laman web dalam simpanan 10GB.

Web Hosting Awan

GoDaddy masih tidak menyediakan hosting awan. Sekiranya anda hanya ingin menggunakan hosting Cloud, maka sebagai alternatif, WPressBlog mengesyorkan anda memilih Dreamhost atau Bluehost.

Masa muatan pantas yang terkemuka di industri

Semua orang mahu menjadikan laman web mereka dapat diakses oleh pelanggan mereka selama 24X7 jam. Ini hakikatnya 79% pengguna tidak suka mengunjungi laman web lagi jika mereka mengalami prestasi laman web yang perlahan.

Jangan risau tentang Godaddy. Menawarkan kepantasan kepada pelanggan mereka adalah objektif utama host web ini. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, mereka telah mencapai purata 394.6ms. Walaupun terlalu awal untuk memanggil hos web ini sebagai yang terbaik, mereka masih menjadi peneraju utama. Juga, ia tidak dapat mengalahkan kelajuan SiteGround.

Jaminan masa operasi 99.96%

Godaddy menawarkan uptime 99.96%. Sekiranya aplikasi atau laman web anda memerlukan lebih banyak masa operasi, anda boleh mencari hos web utama yang lain. Walau bagaimanapun, dengan mengatakan bahawa, untuk sebahagian besar pelanggan 99.96% uptime sudah mencukupi.
Berikut adalah gambaran ringkas untuk persembahan beberapa bulan kebelakangan ini-

Waktu operasi purata 2018

 • Waktu operasi Januari: 99.98%
 • Waktu operasi Februari: 99.96%
 • Waktu operasi Mac: 99.91%
 • Waktu operasi April: 99.99%

Keselamatan dan sokongan yang memenangi anugerah

Godaddy menawarkan 24 sekuriti X7 dengan perlindungan DDoS untuk menjauhkan laman web anda daripada penggodam dan perisian hasad. Pasukan pakar keselamatan yang berdedikasi sedia membantu anda dengan mengawasi laman web dan pelayan anda.

Mereka juga memantau penggunaan klien lain di pelayan anda untuk memastikan prestasi yang cepat dan konsisten. Godaddy menawarkan sijil SSL untuk melindungi data pengguna daripada diretas. Sekiranya anda menawarkan produk dan perkhidmatan untuk dibeli oleh pengunjung, SSL adalah lapisan pelindung yang penting untuk dimiliki dengan semua ciri hosting.

Dengan pertimbangan keselamatan tambahan, Godaddy juga menawarkan perkhidmatan keselamatan web peringkat seterusnya yang disebut Securi. Ia mengimbas laman web anda secara berkala untuk membuang fail yang dijangkiti malware.

Antara muka yang senang digunakan

Anda boleh memasang banyak aplikasi biasa secara konvensional hanya dalam beberapa minit. Host web Godaddy menyediakan antara muka pengguna pemasangan 1 klik untuk memasang CMS seperti Joomla, WordPress, Magento, dan Drupal. Ia menjimatkan banyak masa dan usaha untuk pengguna.

Walaupun untuk pemula, Godaddy telah menjadi jalan penyelesaian untuk memulakan web hosting dengan mudah. Perkhidmatan pemasangan 1 klik yang baru dikeluarkan dengan antara muka yang sederhana serta sokongan peningkatan adalah fakta penting untuk menjadikan hos web ini terkenal di antara hos bersama yang paling popular.

Alat pembangun laman web yang maju

Godaddy menawarkan alat pembangun laman web kreatif yang disebut GoCentral, dengan ciri-ciri luar biasa seperti SEO dan pemasaran, integrasi media sosial, dan penyertaan Google Analytics.

Wizard SEO Godaddy membantu anda mengoptimumkan laman web anda dengan kata kunci yang dicadangkan dan mendapat kedudukan lebih tinggi di Google. Anda juga mungkin mendapat bimbingan SEO peribadi dari seorang pakar jika anda berada dalam rancangan e-commerce. Untuk pemasaran lintas saluran, anda boleh menyegerakkan laman web anda dengan kedai facebook anda.

Penyertaan Google Analytics adalah bahagian terbaik dari hos web Godaddy. Anda boleh mendapatkan rekod pelacakan pelawat dan pandangan dalam semua aspek. Godaddy memastikan penggunanya mendapat analisis yang cemerlang dan percuma.

Sokongan pengguna

Godaddy selalu membantu pelanggan mereka dengan 24X7 jam yang tersedia kepakaran pasukan sokongan. Anda boleh menghubungi eksekutif penjagaan pelanggan Godaddy dengan mudah melalui panggilan telefon, e-mel atau sistem sembang dalam talian.

Berdasarkan hasil tinjauan baru-baru ini, sekitar 89% pengguna yang menggunakan host web Godaddy berpuas hati dengan perkhidmatannya. Tidak buruk.

Jaminan wang dikembalikan

Untuk memastikan pelanggan mereka memastikan perkhidmatan hosting web yang berkualiti, Godaddy menawarkan jaminan pengembalian wang 30 hari dan 48 jam masing-masing untuk rancangan tahunan dan bulanan.

Walau bagaimanapun, beberapa produk tidak layak mendapat bayaran balik seperti penebusan yuran, pemindahan, nama domain premium, add-on konfigurasi, pelayan awan … dll.

Kebaikan dan Keburukan GoDaddy

Bahagian ini merujuk kepada beberapa kebaikan dan keburukan host web Godaddy. Anda mungkin mengambil keputusan yang memihak atau menentang host web ini sesuai dengan keperluan perniagaan anda.

Kelebihan:

 • Anda boleh membuat laman web dan menyiarkannya dalam masa yang singkat.
 • Ia mempunyai antara muka pemasangan aplikasi 1-klik yang mudah digunakan dan mudah.
 • Godaddy menawarkan rancangan hosting murah dengan perbandingan dengan hos web lain.
 • Sokongan pelanggan yang pantas dan mesra adalah tawaran ciri tambahan oleh host web Godaddy.

Keburukan:

 • Pelan harga terendah terhad.
 • Harga boleh diperbaharui hosting yang tinggi.
 • Ulasan bercampur mengenai sokongan teknologi.
 • Tiada rancangan bulanan untuk hosting asas.

Lawati GoDaddy

Keputusan akhir

Godaddy adalah salah satu hos web yang disyorkan dengan harga berpatutan untuk pengebilan pertama sahaja, jadi saya sangat mengesyorkan anda memilih SiteGround dan bukannya memilih GoDaddy.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman dengan GoDaddy, sila beritahu kami mengenai anda melalui komen.

Baca Juga:

 • Ulasan iPage
 • Ulasan Hosting A2
 • Ulasan HostGator
 • Ulasan Hostinger
Kajian GoDaddy Hosting 2020
 • Keramahan pengguna

 • Harga

 • Kelajuan dan Prestasi

 • Sokongan pengguna

 • Keselamatan

1

Ringkasan

Terdapat banyak hos web yang murah berbanding dengan GoDaddy. Oleh kerana banyak kekurangan seperti keselamatan, saya sangat mengesyorkan anda untuk mencari penyedia hosting lain seperti SiteGround atau Bluehost dll.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me