Ulasan Bluehost 2020: Adakah Hosting Terkenal ini ada gunanya?

Bluehost menawarkan perkhidmatan hostingnya sejak tahun 1986. Sejak itu hingga sekarang Bluehost terus berkembang. Kini Bluehost adalah salah satu syarikat hosting web terbesar di dunia. Kira-kira 2.5 juta laman web dari seluruh dunia mengambil perkhidmatan hosting dari Bluehost.


Kajian Bluehost 2020

Bluehost secara rasmi WordPress disyorkan penyedia hosting. Ini adalah salah satu syarikat penyedia hosting web terbaik. Sama ada anda seorang pemula atau pemilik perniagaan besar, Bluehost memberi anda sokongan pelanggan 24 × 7.

Hosting WordPress yang disyorkanPenyedia Hosting yang Disyorkan WordPress

Di sini, kami di WPressBlog akan memberitahu anda semua tentang hosting Bluehost seperti rancangan hosting, kelajuan, prestasi, keselamatan dan banyak lagi.

Ciri-ciri Bluehost

 • Nama Domain Percuma untuk Tahun 1
 • Sijil SSL PERCUMA
 • Storan SSD
 • Sokongan Pelanggan 24/7
 • 1-Klik Pasang WordPress
 • Jaminan Pulangan Wang 30 Hari
 • Kredit Pemasaran $ 200

Pelan dan Harga Hosting Bluehost

Rancangan Hosting Berkongsi

Pelan Hosting Bersama Bluehost

Bluehost menawarkan rancangan hosting web bersama tahunan. Sekiranya anda bersedia membeli hosting dengan tawaran diskaun yang menarik, anda boleh membeli hosting dengan rancangan 2 atau 3 tahun. Bluehost menawarkan tiga rancangan Basic, Plus dan Prime.

 • Sekiranya anda seorang pemula, anda boleh membeli a Pelan Asas $ 3.95 sebulan. Pelan Asas merangkumi 1 laman web, 1 domain, 5 domain terparkir, 25 subdomain, ruang sehingga 50 GB, 5 akaun E-mel dengan storan 100 MB setiap akaun dan SSL Percuma.
 • Sekiranya anda pergi Rancangan Hosting Plus dan Perdana, mereka akan dikenakan bayaran $ 5.95 sebulan. Pelan ini merangkumi laman web tanpa had dengan ruang tanpa meter, 1 domain, parkir dan subdomain tanpa had, akaun e-mel tanpa had dengan penyimpanan e-mel tanpa had, SSL percuma, dan kredit pemasaran sebanyak $ 200.

Pelan Hosting WordPress Berkongsi

Pelan Hosting WordPress Bersama Bluehost

Sekiranya anda mempunyai laman web WordPress atau anda ingin membina laman web WordPress maka anda harus menggunakan hosting WordPress.

Bluehost menawarkan hosting WordPress yang dikongsi dengan harga yang sama untuk hosting web bersama yang bermula dari $ 3,95 sebulan.

Pelan Hosting WP Pro (Hosting WordPress Terurus)

Pelan Hosting WordPress yang Terurus Bluehost

WordPress membolehkan anda membuat pembangunan laman web dengan pantas dan selamat. Ini juga membolehkan anda mengurus semua kandungan laman web dari satu tempat. Anda boleh membina laman web anda dengan pilihan penyesuaian tanpa had.

Bluehost dan WordPress bekerja rapat untuk menyediakan perkhidmatan hosting WordPress yang diuruskan dengan sebaik-baiknya kepada pelanggan mereka. Mereka menawarkan 3 rancangan eksklusif untuk hosting WordPress: Build, Grow dan Scale.

Semua rancangan hosting Bluehost Managed WordPress dilengkapi dengan sokongan 24X7 dan jaminan wang dikembalikan 30 hari dan SSL Percuma.

Sekiranya anda memerlukan bantuan dalam membina laman web WordPress yang diuruskan, anda boleh menghubungi di 844-741-1192. Mereka memberikan Sokongan Hosting WordPress Terurus 24/7.

Pelan Hosting VPS

Pelan Hosting Bluehost VPS

Bluehost menawarkan perkhidmatan hosting web VPS yang dinilai tinggi. VPS Hosting membolehkan anda menggunakan sumber seperti RAM, CPU yang dikhaskan untuk akaun anda. Jenis hosting ini menawarkan kestabilan dan prestasi laman web anda yang lebih baik. Anda boleh memberikan keselamatan yang lebih baik pada fail laman web anda kerana anda tidak berkongsi Sistem Operasi dengan pengguna lain di pelayan.

Sekiranya anda mencari pelayan hosting VPS ini, BlueHost akan menjadi pilihan yang tepat. Bluehost menawarkan 3 rancangan hosting VPS eksklusif – Standard, Enhanced, dan Ultimate.

 • Pelan Piawai berharga $ 19.99 sebulan. Ia merangkumi 2 teras, penyimpanan SSD 30 GB, RAM 2 GB, Lebar Jalur Tanpa Had, 1 domain, 1 Alamat IP, SSL percuma dan jaminan wang dikembalikan 30 hari dengan sokongan pelanggan terkawal 24 X7.
 • Pelan yang dipertingkatkan berharga $ 29.99 sebulan. Pelan ini merangkumi 2 teras, storan SSD 60 GB, RAM 4 GB, lebar jalur tanpa had, 1 domain, 2 Alamat IP, SSL percuma dan jaminan wang dikembalikan 30 hari dengan sokongan pelanggan terkawal 24 X7.
 • Pelan Utama berharga $ 59.99 sebulan. Pengguna boleh mendapat faedah menarik dengan rancangan ini. Pelan ini merangkumi 4 teras, penyimpanan SSD 120 GB, RAM 8 GB, lebar jalur tanpa had, 1 domain, 2 Alamat IP, jaminan wang dikembalikan 30 hari dengan sokongan pelanggan 24 X7 dan SSL percuma.

Pelan Hosting Dedikasi

Pelan Hosting Dedicated Bluehost

Sekiranya anda memerlukan peruntukan, kawalan, dan privasi sumber tertinggi, pelayan khusus adalah yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh mendapatkan akses penuh untuk mengkonfigurasi pelayan anda tanpa mempengaruhi atau dipengaruhi oleh tindakan pengguna lain.

Hosting khusus adalah rancangan hosting terbaik untuk pelanggan dengan laman web dengan trafik tinggi. Bluehost menyediakan rancangan hosting Standard, Enhanced, dan Premium Dedicated.

 • Pelan standard berharga $ 79.99 sebulan. Pelan ini menawarkan 4 teras dan kelajuan 8 utas, penyimpanan 500 GB (Cermin), RAM 4GB, Lebar Jalur 5TB, 1 domain, 3 Alamat IP, dan SSL percuma.
 • Pelan yang dipertingkatkan berharga $ 99.99 sebulan. Pelan ini menawarkan 4 teras dan kelajuan 8 utas, penyimpanan 1TB (Cermin), RAM 8 GB, lebar jalur 10 TB, 1 domain, 4 Alamat IP, dan SSL percuma.
 • Pelan premium berharga $ 119.99 sebulan. Pelan ini dilengkapi dengan 4 teras dengan kelajuan 8 utas, penyimpanan 1TB (Cermin), RAM 16 GB, lebar jalur 15 TB, 5 Alamat IP dengan SSL percuma.

Semua rancangan ini menjanjikan sokongan 24X7 dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Hosting eCommerce

Pelan Hosting Bluehost ECommerce

Bluehost menawarkan tiga rancangan hosting e-dagang: Starter, Plus, dan Pro. Harga mereka masing-masing $ 6,95, $ 8,95 dan $ 12,95. Anda boleh menyesuaikan sepenuhnya kedai e-dagang anda.

Semua rancangan hosting eCommerce dilengkapi dengan pintu masuk pembayaran yang selamat. Anda juga tidak perlu memasang WooCommerce kerana Bluehost akan memasangnya secara percuma untuk anda. Untuk memasang WooCommerce, anda boleh menghubungi nombor sokongan Bluehost di 877-708-7750.

Kelajuan dan Prestasi Bluehost

Untuk prestasi laman web anda yang lebih baik, anda memerlukan penyedia hosting web yang lebih pantas. Di sini kami telah menguji laman web yang dihoskan di pelayan Bluehost menggunakan Pingdom yang merupakan alat ujian kelajuan laman web.

Ujian Kelajuan Laman Web BluehostUjian Kelajuan Laman Web Bluehost

Seperti yang anda lihat dalam gambar di atas bahawa laman web kami memuat kurang dari satu setengah saat. Ia lebih pantas daripada 85% dari semua laman web yang diuji.

Sekiranya laman web anda tidak dimuat lebih cepat, anda boleh membaca artikel kami: Cara memuatkan laman web anda dalam masa 1 saat.

Ciri Keselamatan Bluehost

Sekiranya kita membincangkan keselamatan Bluehost maka ia menawarkan SSL percuma dengan semua rancangan hosting dan alat anti-spam seperti Spam Hammer, Spam Experts, dan Hotlink protection.

Hari ini, Google lebih suka laman web yang membolehkan SSL berada di kedudukan yang lebih tinggi berbanding laman web yang tidak mempunyai sijil SSL. Jadi ini adalah perkara terbaik yang anda dapat dengan percuma dengan hosting Bluehost.

Di samping itu, anda boleh menyekat IP, membuat direktori dilindungi kata laluan, dll. Juga, Bluehost menawarkan Cloudflare yang melindungi laman web anda daripada serangan DDoS.

Untuk lebih banyak peningkatan keselamatan laman web, anda boleh membaca Panduan Keselamatan WordPress Ultimate kami.

Dasar Sandaran Laman Web Bluehost

Seperti yang anda lihat dalam rancangan hosting yang disenaraikan di atas, anda boleh mendapatkan alat sandaran laman web percuma hanya dengan rancangan hosting teratas. Sekiranya anda menggunakan pakej permulaan, anda perlu membayar sedikit untuk mendapatkan alat Site Backup Pro.

Anda akan mendapat alat “CodeGuard Basic” secara percuma dengan rancangan hosting teratas. Sekiranya anda memilih sebarang pelan permulaan, anda perlu membayar $ 2.99 sebulan untuk mendapatkan alat sandaran ini.

Dengan menggunakan alat ini, anda dapat memulihkan pangkalan data laman web anda pada tarikh yang anda mahukan hanya dengan satu klik.

Kelebihan Bluehost

 • Semua rancangan hosting berpatutan untuk semua pengguna, terutama untuk pemula.
 • Pengguna mendapat manfaat daripada sebilangan besar laman web dengan waktu henti yang lebih sedikit.
 • Pembina Laman Seret dan Lepas Percuma.
 • Cloudflare integrasi yang dibina dalam cPanel yang membantu anda mendapatkan prestasi yang lebih baik.
 • Mereka menawarkan penyelesaian anti-spam percuma.
 • Tiada bayaran tersembunyi semasa pendaftaran.
 • Nama domain percuma dengan semua hosting 1 tahun.
 • Bluehost membolehkan laman web eCommerce mendapat percuma Keselamatan SSL sijil dan Penyulitan OpenPGP / GPG sekelip mata.

Kekurangan Bluehost

 • Kadar harga yang lebih tinggi untuk pembaharuan domain percuma.
 • Pelanggan harus menunggu lama untuk mendapatkan sokongan daripada kakitangan Bluehost.
 • Mereka hanya menyediakan pelayan Linux. Untuk hosting Windows, anda harus mencari penyedia hosting yang lain.

Ulasan Sokongan Pelanggan Bluehost

Sokongan pelanggan terbaik adalah keperluan asas setiap perniagaan untuk menjadikannya popular. Sejak 1986 Bluehost menyediakan perkhidmatannya dengan sokongan pelanggan yang mesra. Mereka mempunyai pasukan yang sempurna untuk berurusan dengan pelanggan dan menyelesaikan masalah dalam masa yang singkat.

Sokongan Pelanggan BluehostSokongan Pelanggan Bluehost

Bluehost mempunyai pusat pengetahuan yang memberikan semua maklumat penawaran hosting. Pengguna boleh menggunakannya sekiranya mereka tidak mahu menunggu bantuan daripada pasukan Bluehost.

Pelanggan boleh menghubungi melalui panggilan Telefon, e-mel, chat web dalam talian atau sistem tiket berasaskan AS. Pasukan perkhidmatan pelanggan Bluehost tersedia untuk 24X7. Oleh kerana perkhidmatan sokongan pelanggan terbaik dan cepat, Bluehost memenangi penonton setiap hari.

Soalan Lazim mengenai Bluehost Hosting

Siapa pemilik Bluehost?

Bluehost dimiliki oleh Endurance International Group (EIG).

Apa jenis perkhidmatan hosting yang ditawarkan Bluehost?

Bluehost menawarkan perkhidmatan hosting bersama, WordPress, VPS, Dedicated, dan eCommerce bersama.

Adakah Bluehost adalah Web Host yang Baik?

Bluehost adalah penyedia hosting yang terkenal dan disarankan oleh WordPress, jadi pastinya ini adalah hos web yang baik.

Berapakah Harga Mula hosting Bluehost?

Harga permulaan hosting Bluehost adalah $ 3,95 sebulan.

Adakah Bluehost menawarkan Diskaun pada Pelan Hosting mereka?

Bluehost menawarkan diskaun 50% kepada pelanggan barunya.

Pelan Bluehost mana yang terbaik?

Sekiranya anda ingin membuat laman web baru untuk perniagaan kecil anda, maka anda boleh memilih rancangan asas hosting bersama.

Adakah Bluehost menawarkan nama domain percuma?

Ya, Bluehost menawarkan nama domain percuma untuk tahun pertama sahaja.

Adakah Bluehost menawarkan Sijil SSL?

Ya, Bluehost menawarkan sijil SSL Let’s Encrypt percuma dengan semua rancangan.

Adakah Bluehost menawarkan Jaminan Wang Dikembalikan?

Ya, Bluehost menawarkan jaminan pulangan wang selama 30 hari yang bermaksud jika anda membatalkan perkhidmatan mereka dalam masa 30 hari, anda akan menerima pengembalian dana sepenuhnya perkhidmatan hosting anda sahaja. Bayaran domain tidak termasuk dalam polisi pembayaran balik.

Yang merupakan Pusat Data Bluehost?

Bluehost mempunyai satu pusat data utama yang terletak di Provo, Utah.

Bolehkah Bluehost mengendalikan laman web dengan trafik tinggi?

Itu bergantung pada rancangan hosting yang telah anda pilih. Sekiranya anda mempunyai rancangan hosting bersama, maka ia tidak akan menangani lalu lintas yang tinggi. Untuk laman web dengan trafik tinggi, anda boleh memilih rancangan hosting VPS atau Dedicated.

Adakah Bluehost menawarkan Perkhidmatan Pemindahan Laman Web Percuma?

Sebilangan besar penyedia hosting lain memindahkan laman web anda ke hosting mereka secara percuma tetapi dalam kes Bluehost, laman web ini tidak dipindahkan secara percuma. Sekiranya anda mahukan penghijrahan laman WordPress anda ke Bluehost, maka akan dikenakan biaya $ 149.99 dan dalam harga ini, 5 laman web dan 20 akaun e-mel anda dapat dipindahkan.

Apa maksud Tawaran Pemasaran di Bluehost?

Bluehost menawarkan kredit $ 100 untuk Google Ads dan kredit $ 100 untuk Iklan Bing. Anda boleh menggunakan kredit ini dalam promosi laman web anda melalui Iklan Google dan Bing.

Apakah pelayan nama Bluehost?

Terdapat dua pelayan nama Bluehost lalai dan mereka adalah “ns1.bluehost.com” dan “ns2.bluehost.com”.

Adakah Bluehost Mesra Pengguna?

Ya, Bluehost mesra pengguna.

Apakah nombor kenalan Bluehost?

Bluehost mempunyai satu nombor bebas tol untuk AS: (888) 401-4678 dan nombor antarabangsa kedua +1 801-765-9400.

Adakah Bluehost lebih baik daripada Godaddy?

Ya, Bluehost lebih baik daripada GoDaddy dengan cara apa pun.

Mana yang lebih baik Bluehost atau HostGator?

Dari segi kelajuan, Bluehost lebih baik daripada HostGator dan dari segi harga dan sokongan pelanggan, HostGator lebih baik daripada Bluehost.

Adakah Bluehost Baik untuk pemula?

Bluehost adalah hosting yang sangat baik untuk pemula yang ingin memulakan laman web atau blog pertama mereka.

Mana Alternatif Bluehost terbaik?

SiteGround adalah alternatif Bluehost terbaik.

Dapatkan Bluehost Hosting dengan Diskaun 50% Sekarang

Inilah tutorial video dari pegawai Saluran YouTube Bluehost yang akan membantu anda melancarkan laman web WordPress anda menggunakan Bluehost dengan cepat dan mudah.

Kata Akhir pada Ulasan Hosting Bluehost

Akhirnya, anda tahu mengapa lebih daripada 200 juta pengguna dari seluruh dunia menggunakan Bluehost. Ini adalah syarikat hosting web yang sangat baik. Anda boleh mencuba Bluehost selama 30 hari.

Namun, Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau keraguan, jangan ragu untuk bertanya kepada kami melalui bahagian komen. Kami akan memberikan jawapannya secepat mungkin.

Baca juga artikel berguna berikut:

 • Kod Kupon Bluehost
 • Tawaran Bluehost Black Friday dan Cyber ​​Monday
 • Cara Membuat Laman Web di Bluehost Hosting

Ulasan Hosting Lain:

 • Kajian SiteGround
 • Ulasan HostGator
 • Ulasan Hostinger
 • Kajian Enjin WP
 • Kajian Kinsta
 • Ulasan Hosting WPX
 • Ulasan Hosting A2
 • Kajian Dreamhost

Perbandingan Bluehost

 • Bluehost vs SiteGround
 • Bluehost vs HostGator
 • Bluehost vs Hostinger
 • Bluehost vs WP Engine
 • Bluehost vs Kinsta
 • Hosting Bluehost vs WPX
Kajian Bluehost 2020
 • Kelajuan dan Prestasi

 • ciri-ciri

 • Sokongan pengguna

 • Polisi Bayaran Balik

 • Keselamatan

 • Harga

4.7

Ringkasan

Sekiranya anda mencari penyedia hosting web terbaik maka Bluehost adalah hos web terbaik yang menyediakan rancangan murah dan berskala. Saya sangat mengesyorkan anda memilih Bluehost untuk laman web peribadi atau perniagaan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map