VPS vs dedikert hosting – alt du trenger å vite

Det er vanskelig å finne ut av den beste hostingleverandøren, men å fullføre riktig hostingplan kan føre til frustrasjon over det. Hvis du ikke vet forskjellen mellom eksisterende vertsalternativer, kan det være en grunn til din irriterende oppførsel når du velger en vertsplan. For å overvinne denne forvirringen kommer vi til å diskutere to lovende alternativer for hosting, VPS og Dedicated.


Neste kommer et spørsmål om hva som er forskjellen mellom begge disse hostingplanene og hva er parametrene som gjør at de eksisterer for nettsteder. Vi vil diskutere alt i påfølgende avsnitt, men la oss begynne med de grunnleggende vilkårene.

Hva er VPS?

VPS er en forkortelse av a virtuell privat server. Generelt er VPS en virtuell maskin, noe som betyr at den bruker som en tjeneste og levert av internetthotellstjenesten. Den er også kjent med navnet som kalles en virtuell dedikert server (VDS).

VPS tilbyr pålitelige hostingtjenester så vel som sikrere & kompatible løsninger for nettsteder. Dette er grunnen, det brukes av flere brukere. Derfor er det billig enn å lease en hel server. Vanligvis blir denne typen hosting adoptert av eiere av nettsteder som har trafikk på middels nivå og krysser grensen for delte hostingpakker og fortsatt ikke krever ressursene til en dedikert server..

Den største fordelen med VPS-løsninger er at den gir mer enn en hosting-tjeneste. For effektiv virksomhetsytelse er det veldig viktig å ha mer enn en hostingplan.

La oss kaste lys for å forstå bruken av VPS:

Med bruk av virtualiseringsteknologi fikser vertsleverandøren et virtuelt lag over operativsystemet. De virtuelle veggene skiller servere i forskjellige seksjoner, slik at det er enkelt for en bruker å installere sitt bestemte operativsystem (OS) og programvare.

VPS er en ekte og privat server fordi den på OS-nivå deler filer i henhold til brukerens krav. Med denne handlingen er ressursene dine som diskplass, CPU-kjerner er sikre, og det er ikke nødvendig å dele garanterte ressurser med andre.

Fordeler med VPS Hosting:

 • Det er en rask hosting-server sammen med pålitelige funksjoner sammenlignet med andre hosting-servere.
 • Ressursene som minne eller prosessering leveres av serveren, og det er garantert at disse ressursene fungerer nøyaktig så vel som forblir stabile uten svingninger.
 • Nettstedet ditt blir ikke berørt hvis problemer genereres på andre serverbrukere. Du kan fritt glede deg over serverens levetid.
 • Med VPS-serveren vil du få tilgang til superbruker (root).
 • Høy personvernrate. Dine viktige filer og databaser lagres fra å bli hacket av andre serverbrukere.
 • Du kan glede deg over oppdateringstjenestene fordi når nettstedet ditt vokser, vil serverressurser som CPU, RAM og båndbredde automatisk foredles.

Ulemper ved VPS Hosting:

 • Det er en dyrere server sammenlignet med delt hosting.
 • Inngående teknisk kunnskap er nødvendig for å administrere serveren nøyaktig.
 • Sikkerheten din kan påvirkes hvis konfigurerte servere ikke er korrekt.

Hva er dedikert hosting?

Hva er dedikert hosting

En dedikert hosting eller dedikert server er det samme. Det er en slags internetthotell der klienten leier eller leier en hel server og ressursene. Derfor avhenger pakker av dedikert hosting av typen maskinvare og ressurser du velger.

Denne hostingplanen er perfekt for WordPress nettsteder med høyere trafikk.

Fordeler med dedikert hosting:

 • Sikre: Dedicated er mer pålitelig hosting ettersom du har full autoritet til å velge maskinvare, operativsystemer osv. I henhold til ditt valg. I dette tilfellet har du ikke lov til å dele en server med noen andre, derfor blir en haug med potensielle trusler utryddet. Det slående eksemplet på dette er, hvis noen kontoer er blitt hacket på delt hosting, så blir alle andre kontoer blitt hacket, men med dedikert hosting er denne typen risiko forbudt.
 • fleksibel: Å ha en dedikert server betyr at du kan bruke den på noen måte. Det gir deg fleksibiliteten til å installere ny programvare eller programmer så vel som kvalifisert til å endre serverkonfigurasjon. Med andre ord, din egen server gir deg alle rettigheter til å kontrollere den i din stil.
 • ressurser: Alle ressursene og tilkoblingen tilhører bare serveren din. Ingen andre deltakere blir underholdt med disse parameterne.
 • Bedre ytelse: Serveren er den beste utøveren, da den kan håndtere tusenvis av klienter en dag. Med dine egne ressurser kan du forbedre ytelsen til nettstedet ditt. Dermed vil et bedre utfall være predikert med arbeidet ditt.
 • Oppbevaringsplass: Du har muligheten til å bestemme hvilken diskplass og RAM du trenger for å imøtekomme kundens behov. Videre er det ikke meningen at du skal betale noe beløp hvis du ikke bruker noen spesifikk ressurs.

Ulemper ved dedikert hosting:

 • Stor investering: Dedikert hosting er mye dyrere enn andre hostingplaner. For å akseptere den høye ytelsen, er denne kostnaden verdt. Så det er veldig viktig å forhåndsbestemme hostingplanen i henhold til etterspørselen fra kundene dine.
 • brukervennlighet: Teknisk kunnskap er den grunnleggende etterspørselen hvis du vil legge hånden på en dedikert server. Hvis du ikke er erfaren, er det veldig vanskelig å ta tak i denne serveren. Bare et ess individ er i stand til å installere programvare, daglig vedlikehold og gjelder for å kontrollere andre oppgaver. Derfor er brukervennligheten litt vanskelig.

Forskjellen mellom VPS og dedikert hosting

Hvis du er en vanlig bruker av delt hosting, er det riktig tidspunkt å oppgradere hostingplanen din. Før vi tar turen til forskjellen mellom VPS og dedikert server, la oss se på noen grunnleggende konsepter som vil hjelpe deg med å forstå konseptet tydeligere.

Stort sett privat hosting:

VPS ligner på virtuell virkelighet, det er som om du har eid en liten plass å omgås andre. VPS er parallelt med delt hosting der de tilgjengelige ressursene blir delt av flere nettsteder. Hvis du sammenligner dedikert og VPS-hosting, er det en forskjell i begrensningene som er pålagt ressurser.

I tillegg klassifiseres ressursfordelingen på en slik måte at en bruker ikke kan dra nytte av en annens ressurser. Det slående eksemplet på dette er, hvis du eier en leilighet, har du ikke lov til å komme inn i en annens stue og omvendt.

Dedikert hosting tilhører deg helt:

En dedikert server er helt forståelig med navnet. Det er helt dedikert til å tjene dine tjenester. I utgangspunktet tilbys en tom server til deg, og du kan legge til hva du vil.

En dedikert server motsatte seg en delt plan, der du ikke har kontroll over servermiljøet og VPS, der du har liten kontroll over miljøet ditt. Så i dette scenariet, pek en finger på maskinvaren du fullstendig kan kontrollere programvaren som er installert på serveren.

Lær for å studere mer om VPS og dedikert hosting.

Sammenlignbare funksjoner i VPS og dedikert hosting

Koste:

Det er ingen tvil i uttalelsen om at VPS-planer er kostnadseffektive sammenlignet med dedikerte servere. Dette er fordi når en vert plasserer flere brukere på en enkelt server; åpenbart at de vil belaste en lav pris til hver kunde.

Den dedikerte serveren med lite slutt koster deg litt mer, men hvis du går med Premium Dedicated server-tjenesten, er den ganske høy, siden den tilbyr maskinvare i høy klasse med et kraftig oppsett.

Sikkerhet:

Utvilsomt er dedikert og VPS-hosting sikre planer. VPS-hosting er sikkert, mens dedikert hosting gir et øvre beskyttelsesnivå, noe som betyr at du er kvalifisert til å installere all programvare etter ditt ønske, og ingen risikofaktor vil eksistere. Men i dedikert hosting har du 100% kontroll over eventuelle sikkerhetsbrudd sammenlignet med VPS.

Opptreden:

Overraskende, men du må si, dedikert er overmannet enn VPS i ytelse. Med tilgjengeligheten av enorme ressurser, kan nettstedet ditt enkelt takle enorm trafikk uten å påvirke lastehastigheten. Tvert imot, VPS har også stor lastehastighet, men når flere nettsteder lander over en server, kan det være langsom hastighet.

Konfigurasjon og tilpasning:

VPS-hosting og dedikert hosting leverer styrte og ustyrte planer, og disse planene har gode ressurser til å gå på måned til måned. VPS-hosting avviker litt, da det kan låne ressurser fra naboer (andre nettsteder) hvis du krysser den månedlige grensen.

skalerbarhet:

I dette tilfellet vinner VPS konkurransen. VPS hosting støtter nettsted som trenger delt eller dedikert hosting. Ved å samarbeide med VPS, kan et nettsted nå ønsket mål. På den andre siden tilbyr dedikert hosting hjelp til nettstedet som trenger hjelp direkte.

Ressurstildeling:

Absolutt går bonuspoenget til kategorien dedikert hosting. Du kan bruke så mange ressurser du vil, men i VPS-hosting må du være litt forsiktig med leverte ressurser, selv om det ikke er en del av konkurransen.

På den avsluttende delen er både VPS og dedikert hosting pålitelige og dyre planer. Men etter en viss tid, la en delt hosting-pakke og hoppe til et annet alternativ er en god avgjørelse. Bare for å få det du investerer, og når du investerer mer, vil du tydeligvis få mer raffinerte utfall.

Les også,

 • Beste leverandører av VPS-hosting
 • Beste dedikerte vertsleverandører

Forfatter Bio: Jerry Peres eier Easy.gr å levere Premium dedikerte servertjenester. De har bemerkelsesverdige planer som passer budsjettet ditt. Du vil få teknisk support døgnet rundt fra deres ekspertinnstillinger. Med gode ferdigheter, håndterer de alle avanserte kontrollpaneler så vel som andre tjenester.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me