ВПС вс Наменски хостинг – све што треба да знате

Откривање најбољег хостинг провајдера тешко је, али финализација правог хостинг хостинг плана може довести до фрустрације у томе. Ако не знате разлику између постојећих опција хостинга, то може бити разлог за ваше досадно понашање приликом одабира хостинг плана. Да бисмо превазишли ову збрку, разговараћемо о још две обећавајуће опције за хостинг, ВПС и Дедицатед.


Следи питање која је разлика између ова два хостинг плана и који су параметри због којих постоје за веб локације. О свему ћемо разговарати у наредним параграфима, али кренимо од основних појмова.

Шта је ВПС?

ВПС је скраћеница од виртуелни приватни сервер. Генерално, ВПС је виртуелна машина, што значи да је користи као услугу и испоручује је од стране Интернет хостинг сервиса. Такође је познато и име које се зове виртуелни наменски сервер (ВДС).

ВПС нуди поуздане услуге хостинга и сигурније & компатибилна решења за ваше веб странице. То је разлог што га користи више корисника. Стога је јефтин него закуп читавог сервера. Обично овакву врсту хостинга усвајају власници веб локација који имају средњи ниво промета и прелазе границу дељених хостинг пакета и још увек не захтевају ресурсе наменског сервера.

Највећа предност ВПС решења је у томе што пружа више од услуге хостинга. За ефикасно пословање, врло је важно имати више од једног хостинг плана.

Проциједимо мало свјетла да разумијемо рад ВПС-а:

Користећи технологију виртуализације, ваш хостинг провајдер фиксира виртуелни слој изнад оперативног система. Виртуелни зидови раздвајају сервере у различитим деловима тако да је кориснику лако инсталирати свој одређени оперативни систем (ОС) и софтвер.

ВПС је оригиналан и приватни сервер јер на нивоу ОС раздваја датотеке у складу са захтевима корисника. Овом акцијом су ваши ресурси попут простора на диску, ЦПУ језгра сигурни и нема потребе да делите загарантоване ресурсе са другима.

Предности ВПС хостинга:

 • То је брзи хостинг сервер, заједно са поузданим функцијама у поређењу са било којим другим хостинг сервером.
 • Ресурсе попут меморије или обраде обезбеђује сервер и загарантовано је да ти ресурси функционишу тачно, као и да остану стабилни без флуктуације.
 • На вашу веб локацију неће утицати ако се генеришу проблеми код других корисника сервера. Можете слободно уживати у дуговечности вашег сервера.
 • Са ВПС сервером, добићете суперузер (роот) приступ.
 • Висока стопа приватности. Важне датотеке и базе података сачувају се од хаковања од стране других корисника сервера.
 • Можете уживати у услугама ажурирања, јер када веб локација аутоматски расте, ресурси сервера као што су ЦПУ, РАМ и пропусност ће бити побољшани..

Слабости ВПС хостинга:

 • То је скупљи сервер у поређењу са дељеним хостингом.
 • За прецизно управљање сервером потребно је детаљно техничко знање.
 • На вашу безбедност може се утицати ако се неприкладно конфигуришу сервери.

Шта је посвећени хостинг?

Шта је посвећени хостинг

Намењени хостинг или наменски сервер је иста ствар. То је врста интернетског хостинга у којем клијент изнајмљује или закупа читав сервер и његове ресурсе. Дакле, пакети наменског хостинга зависе од врсте хардвера и ресурса које бирате.

Овај план хостинга савршен је за веб локације ВордПресс са већим прометом.

Предности наменског хостинга:

 • Безбедно: Дедицатед је поузданији хостинг јер имате пуну овлашћења за одабир хардвера, оперативних система итд. Према вашем избору. У овом случају, није вам дозвољено да делите сервер ни са ким другим, па је гомила потенцијалних претњи искорјењена. Упечатљив пример је то, ако је било који рачун хакиран на дељеном хостингу, а затим аутоматски, сви други рачуни се хакују, али са наменским хостингом, ова врста ризика је забрањена.
 • Флексибилно: Имати наменски сервер значи да га можете користити на било који начин. Пружа вам флексибилност за инсталирање новог софтвера или програма, као и подобне за промену конфигурације сервера. Другим речима, ваш сопствени сервер вам пружа сва права да га контролишете у свом стилу.
 • Ресурси: Сви ресурси и повезивање припадаће само вашем серверу. Ниједан други учесник се не забавља овим параметрима.
 • Боље перформансе: Сервер је најбољи извођач јер може поднијети хиљаде клијената један дан. Својим сопственим ресурсима можете побољшати перформансе ваше веб странице. Тако ће се с вашим радом предвидјети бољи исход.
 • Складишни простор: Имате прилику да одредите простор на диску и РАМ који су вам потребни да бисте испунили потребе клијента. Надаље, не треба да плаћате износ ако не користите неки одређени ресурс.

Недостаци намјенског хостинга:

 • Огромна инвестиција: Наменски хостинг је пуно скупље од осталих хостинг планова. Да би се прихватиле високе перформансе, овај трошак је вредан. Зато је врло важно да унапред одлучите план хостинга у складу са захтевима ваших купаца.
 • Употребљивост: Техничко знање је основна потражња ако желите ставити руку на наменски сервер. Ако нисте искусни, веома је тешко имати захват на овом серверу. Само ас појединац је способан инсталирати софтвер, свакодневно одржавање и примењив је за контролу осталих задатака. Дакле, његова употребљивост је мало варљива.

Разлика између ВПС-а и наменског хостинга

Ако сте редовни корисник дељеног хостинга, право је време да надоградите свој хостинг план. Пре него што пређемо на разлику између ВПС-а и наменског сервера, размотримо неке основне концепте који ће вам даље помоћи да јасније разумете концепт.

Готово приватни хостинг:

ВПС је сличан виртуелној стварности, као да имате мали простор за повезивање са другима. ВПС је паралелан дељеном хостингу у коме доступне ресурсе дели више веб локација. Ако упоредите намјенски и ВПС хостинг, онда постоји разлика у ограничењима која су наметнута ресурсима.

Поред тога, распоређивање ресурса је класификовано на начин да један корисник не може искористити туђе ресурсе. Упечатљив пример је то, ако имате стан, тада вам није дозвољено да уђете у туђу дневну собу и обрнуто..

Намјенски хостинг у потпуности припада вама:

Намерни сервер је потпуно разумљив по свом имену. У потпуности је посвећен услугама ваших услуга. У основи, празан сервер вам се нуди и можете додати шта год желите.

Посвећени сервер је у супротности са дељеним планом у коме немате контролу над окружењем сервера и ВПС-ом, у којем имате мало контроле над својим окружењем. Дакле, у овом сценарију, усмјерите прст на хардвер преко кога можете у потпуности контролисати софтвер који је инсталиран на сервер.

Желите да проучите више о ВПС-у и наменском хостингу, померите се према доле.

Упоредне карактеристике ВПС-а и наменског хостинга

Цена:

Нема сумње у изјаву да су ВПС планови исплативи у поређењу са наменским серверима. То је зато што када домаћин поставља више корисника на један сервер; очигледно је да ће сваком купцу наплатити ниску цену.

Нископлатан наменски сервер кошта вас мало више, али ако идете са Премиум Дедицатед сервером сервера, прилично је висок јер нуди хардвер високе класе са моћним подешавањем.

Сигурност:

Несумњиво, наменски и ВПС хостинг су сигурни планови. ВПС хостинг је сигуран, а наменски хостинг пружа горњи ниво заштите, што значи да испуњавате услове за инсталирање било ког софтвера у складу са вашом жељом и неће постојати фактор ризика. Али у наменском хостингу, имате 100% контролу било каквих кршења безбедности у поређењу са ВПС-ом.

Перформансе:

Изненађујуће, али морате рећи, посвећеност је надмоћнија од ВПС-а у перформансама. Уз доступност огромних ресурса, ваша веб локација лако се може носити са огромним прометом без утицаја на брзину учитавања. Супротно томе, ВПС такође има велику брзину учитавања, али када више локација слети на сервер, може патити од мале брзине.

Конфигурација и прилагођавање:

ВПС хостинг и наменски хостинг пружају управљане и неуправљане планове, а ти планови имају добра средства за коришћење месеца по месец. ВПС хостинг се мало разликује јер може да позајми ресурсе од суседа (других веб локација) ако пређете месечни лимит.

Прилагодљивост:

У овом случају ВПС побеђује у конкуренцији. ВПС хостинг подржава веб локацију којој је потребан заједнички или наменски хостинг. Сарадњом са ВПС-ом, веб локација може да достигне жељену дестинацију. С друге стране, посвећени хостинг нуди помоћ сајту коме је помоћ потребна одмах.

Алокација ресурса:

Свакако, бонус бод припада категорији наменског хостинга. Можете да користите онолико ресурса колико желите, али у ВПС хостингу морате бити пажљиви са испорученим ресурсима, мада то није део ниједног такмичења.

Закључно, и ВПС и наменски хостинг сигурни су и скупи планови. Али након одређеног времена, оставите заједнички пакет хостинга и пређите на другу опцију је добра одлука. Једноставно ћете добити оно што уложите, а кад уложите више, очигледно ћете добити више рафинираних резултата.

Прочитајте такође,

 • Најбољи ВПС хостинг провајдери
 • Најбољи наменски хостинг провајдери

Аутор Био: Јерри Перес је власник Еаси.гр за испоруку Премиум наменских услуга сервера. Имају изванредне планове који ће одговарати вашем буџету. Добићете 24/7 техничку подршку од њихових стручних умова. Са сјајним вештинама, они управљају свим напредним контролним плочама као и осталим услугама.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me