5 Pemalam Pementasan WordPress Terbaik pada tahun 2020

Fikirkan WordPress, dan anda memikirkan cara mudah dan mesra pengguna untuk membangunkan laman web tanpa masalah teknikal. Walau bagaimanapun, adalah sama benar bahawa setiap laman web yang dikendalikan oleh WordPress adalah rangkaian fail laman web yang kompleks, halaman yang disesuaikan, dan pelbagai plugin / tema.


Kesemuanya bekerjasama untuk menyediakan pelbagai fungsi ke laman web anda. Akibatnya, kadang-kadang membuat pengubahsuaian fail mudah atau mengemas kini plugin boleh menjadi sangat salah dan menyebabkan laman web anda rosak, terhempas atau menghadapi masa memuat perlahan.

Itu tidak bermaksud bahawa anda tidak boleh melakukan pengubahsuaian atau kemas kini ke laman web WordPress anda. Bukankah bermanfaat jika anda dapat menguji semua perubahan / kemas kini laman web anda tanpa kesan pada laman web langsung yang dapat dilihat oleh seluruh dunia? Ini sekarang boleh dilakukan melalui pementasan laman web atau pementasan WordPress.

Melalui artikel ini, kami akan menilai bagaimana pementasan laman web dapat berfungsi untuk laman web WordPress anda, bersama dengan 5 dari laman web tersebut pemalam pementasan WordPress terbaik yang dapat mempermudah proses.

Apa itu Pementasan Laman Web dan Mengapa Anda Memerlukannya?

Pementasan laman web adalah persekitaran pengujian yang dibuat sebagai klon laman web langsung anda. Dengan kata lain, ini adalah replika laman web operasi anda dengan semua fail, plugin / tema, dan bahkan fail pangkalan data.

Bagaimana ia memberi manfaat kepada anda?

Ringkas. Ini membolehkan pembangun WordPress anda membuat perubahan laman web, mengemas kini plugin / tema apa pun, atau menyesuaikan fail tanpa perlu risau tentang kesan negatif perubahan ini di laman web langsung.

Dengan kata lain, laman web langsung anda dapat terus beroperasi seperti sebelumnya, walaupun anda membuat perubahan ketara pada persekitaran pementasan laman web.

Sebagai contoh, anda boleh mengembangkan dan menguji fungsi laman web baru untuk pelanggan anda di laman web pementasan. Setelah anda benar-benar berpuas hati bahawa ciri yang ditambahkan akan berfungsi dengan lancar dengan laman web anda, maka anda boleh memilih untuk menggabungkan ciri tersebut di laman web langsung anda dan menjadikannya tersedia untuk pengguna anda.

Apakah jenis perubahan laman web yang dapat anda lakukan di lingkungan pementasan? Berikut adalah beberapa daripadanya:

 • Uji plugin / tema baru yang menjanjikan untuk meningkatkan fungsi dan rupa laman web anda sebelum memasangnya
 • Terapkan kemas kini terbaru pada plugin / tema yang dipasang untuk memeriksa apakah ia sesuai dengan komponen laman web anda yang lain
 • Cuba kemas kini versi WordPress terkini untuk memeriksa sama ada terdapat konflik atau masalah ketidaksesuaian di laman web anda
 • Uji setiap perubahan berkaitan kod yang dapat menambahkan fungsi, menyesuaikan fail yang ada, atau memperbaiki bug perisian dalam pemasangan WordPress saat ini
 • Uji fail sandaran laman web yang ada sebelum memulihkannya ke laman web yang gagal atau terganggu

Apakah kelebihan sebenar pementasan laman web?

Perubahan di laman web pementasan anda dapat digabungkan dengan mudah untuk menambah nilai ke laman web langsung anda atau dibuang sekiranya menyebabkan masalah ketidaksesuaian atau kegagalan laman web.

Beberapa host web menyediakan pementasan namun, kaedah pementasan yang paling mudah dan terbaik adalah melalui plugin. Plugin pementasan WordPress mempermudah keseluruhan proses pementasan dan beberapa faktor yang mesti anda pertimbangkan semasa memilih pemalam pementasan yang betul.

Pemalam Pementasan WordPress Terbaik & Cara Memilih Yang Betul

Ketika datang ke platform WordPress, pemilik laman web dapat memilih dari berbagai plugin pementasan yang memungkinkan mereka membuat persekitaran pementasan laman web untuk tujuan pengujian. Sama seperti plugin WordPress lain, plugin atau alat pentas mudah dipasang di laman web anda. Selain membenarkan banyak perubahan atau penyesuaian pada fail laman web anda, pemalam pementasan akan membolehkan anda menguji perubahan atau kemas kini tanpa mengganggu laman web langsung anda.

Bagaimana anda memilih plugin pementasan WordPress yang tepat untuk laman web anda?

Berikut adalah beberapa ciri yang mesti anda cari dalam pemalam pementasan anda:

 • Mudah dipasang dan dikonfigurasikan
 • Ciri-ciri yang berkaitan dengan keselamatan seperti pengurusan kata laluan dan penyulitan berasaskan SSL pelayan pementasan
 • Gabungkan fungsi: Untuk menggabungkan perubahan yang disetujui di laman web langsung, supaya kemas kini dan fungsi cepat tersedia untuk pengguna laman web
 • Hemat kos untuk perniagaan dengan pelaburan minimum pada infrastruktur yang berkaitan dengan pementasan
 • Mesti memberi kesan sifar di laman web langsung anda walaupun dengan pelbagai persekitaran pementasan

Seterusnya, kita akan menilai 5 dari alat pementasan WordPress terbaik terdapat di pasaran, termasuk ciri dan harga utama mereka.

1. BlogVault

Tersedia dengan versi percuma dan berbayar, plugin pementasan BlogVault WordPress terutama digunakan sebagai penyelesaian sandaran WordPress lengkap yang juga merangkumi ciri pementasan WordPress. Mudah dipasang dan dikonfigurasi untuk laman web anda, ia secara automatik membuat sandaran seluruh laman web anda semasa pemasangan dan pengaktifan.

Plugin BlogVault

Berkenaan dengan pementasan laman web, manfaat BlogVault termasuk:

 • Pementasan satu klik yang membuat dan memasang platform pementasan untuk laman web anda dalam hitungan detik
 • Pengehosan persekitaran pementasan WordPress pada pelayan khusus BlogVault, sehingga menghilangkan beban pada pelayan web dan sumbernya
 • Langkah-langkah keselamatan seperti perlindungan kata laluan untuk laman pementasan bersama dengan penyekat pengindeksan laman web oleh mesin pencari
 • Ciri penggabungan satu klik yang membolehkan anda membandingkan laman pementasan dengan laman web langsung anda dan kemudian menggabungkan semua (atau selektif) perubahan ke laman web langsung
 • Sokongan untuk menggabungkan fail pangkalan data yang diubah suai ke laman web WordPress langsung

Harga: Pelan BlogVault berbayar dengan ciri pementasan bawaan bermula dari rancangan bulanan $ 7.4 untuk satu laman web.

2. Pementasan WP

Dengan lebih dari 40,000 pemasangan aktif di laman web WordPress, WP Staging adalah plugin yang mudah digunakan yang dapat digunakan untuk membuat laman web pementasan dengan beberapa klik. WP Staging boleh memasang klon atau salinan laman web semasa anda dalam subfolder yang terpisah dari pemasangan WordPress utama anda.

Plugin Pementasan WP

Plugin WP Staging tersedia dengan versi percuma dan premium dan menawarkan ciri-ciri berkaitan pementasan berikut:

 • Fungsi migrasi dan pengklonan laman web yang pantas dan mudah
 • Hak akses pentadbir ke akaun pementasan laman web
 • Sesuai dengan pelayan hosting web yang popular termasuk Apache, Microsoft IIS, dan Nginx

Versi WP Staging Pro merangkumi ciri tambahan berikut:

 • Penghijrahan dan pengklonan laman web untuk rangkaian multisite WordPress.
 • Pilihan untuk memilih folder dan pangkalan data tersendiri untuk pementasan laman web.
 • Pengklonan laman web pada subdomain laman web.
 • Mengkonfigurasi peranan dan kebenaran pengguna tertentu untuk pementasan laman web.
 • Keupayaan untuk menyalin perubahan / pengubahsuaian dari laman pementasan ke laman web langsung.

Harga: Versi premium plugin WP Staging bermula dari $ 89 setiap tahun untuk satu laman web, sementara versi Pro berharga $ 139 setiap tahun untuk sehingga 5 laman web.

3. WP Stagecoach

Hanya tersedia dengan versi premium atau berbayar, WP Stagecoach adalah penyelesaian pementasan laman web satu klik untuk mana-mana laman web WordPress.

Pemalam Stagecoach WP

Beberapa ciri utama plugin WP Stagecoach termasuk:

 • Penciptaan satu laman web pementasan bersama dengan satu klik untuk mendorong kemas kini di laman web langsung
 • Fungsi penggabungan pangkalan data yang memungkinkan penggabungan perubahan peringkat pada laman web langsung tanpa menimpa pangkalan data yang ada
 • Perlindungan kata laluan untuk laman pementasan untuk mengelakkan akses yang tidak dibenarkan
 • Fungsi migrasi selektif yang membolehkan anda memilih kemas kini (atau perubahan) tertentu untuk digabungkan ke laman web langsung
 • Membolehkan pengehosan laman pementasan di pelayan khusus mereka, sehingga memungkinkan pengujian lengkap pada lingkungan yang terpisah
 • Pemantauan dan pemeliharaan log berterusan terhadap sebarang perubahan pangkalan data di laman pementasan
 • Pilihan untuk mengimport fail laman web, fail pangkalan data, atau keduanya selama proses penggabungan
 • Berfungsi sebagai pemalam pada mana-mana pelayan hos web

Harga: Plugin WP Stagecoach bermula dari harga bulanan $ 12 setiap tahun yang merangkumi sehingga 10 laman web WordPress.

4. Pendua

Dengan lebih dari 1 juta pemasangan aktif, plugin Duplicator adalah alat penghijrahan laman web yang popular untuk laman web WordPress. Berkat kemudahan penggunaannya, alat ini digunakan untuk mengklon konten laman web dan menyiapkan laman web untuk setiap laman web. Selain daripada pementasan laman web, alat ini dapat digunakan untuk menangani migrasi dan sandaran laman web dengan sifar waktu henti laman web.

Plugin pendua

Beberapa ciri utama plugin Duplicator termasuk:

 • Penghijrahan dan pengklonan laman web WordPress dengan sifar waktu henti laman web
 • Pemindahan laman web WordPress secara langsung dari satu hos web ke yang lain
 • Pemulihan semua fail laman web dengan mudah di laman web kosong
 • Kendalikan sandaran manual laman web WordPress dalam mod penuh atau separa
 • Pengumpulan atau pembungkusan fail laman web WordPress untuk digunakan semula dan diedarkan

Sebagai tambahan kepada ciri yang disenaraikan di atas, alat Duplicator Pro merangkumi ciri lanjutan berikut:

 • Sandaran fail laman web berjadual
 • Sokongan untuk lokasi penyimpanan berasaskan awan, termasuk Dropbox, Google Drive, Amazon S3, dan Microsoft OneDrive
 • Proses pelbagai utas untuk menguruskan laman web dan pangkalan data yang lebih besar
 • Penghijrahan rangkaian WordPress multisite dengan beberapa langkah mudah
 • Sokongan profesional dan pemberitahuan E-mel

Harga: Pelan berbayar alat Duplikator bermula dari kos tahunan $ 59 dan meningkat hingga $ 359.

5. BackupBuddy

Seperti namanya, alat BackupBuddy dari iThemes adalah penyelesaian sandaran WordPress yang juga menawarkan pementasan laman web sebagai fungsi tidak terpisahkan. Selain menyokong sandaran berjadual dan penyimpanan fail sandaran di luar lokasi, BackupBuddy menampilkan fungsi Penyebaran yang membolehkan anda mendorong dan mengambil perubahan laman pementasan antara persekitaran pementasan dan laman web langsung.

Pemalam BackupBuddy

Beberapa ciri penting pementasan BackupBuddy plugin termasuk:

 • Penyebaran laman web yang mudah berubah dari pementasan ke laman web langsung dengan beberapa klik mudah.
 • Menyediakan pilihan untuk memindahkan fail pangkalan data (semua atau sebahagian), plugin / tema, dan fail media.
 • Keupayaan untuk membuat asal perubahan pangkalan data sebelum penyebaran terakhir.
 • Pemindahan fail lebih cepat, sehingga mengurangkan masa yang diperlukan untuk memindahkan perubahan antara pementasan dan laman web langsung.
 • Sesuai untuk laman web besar dengan perubahan atau kemas kini berterusan.
 • Pemberitahuan e-mel segera untuk memberi tahu pengguna mengenai sebarang masalah laman web.

Harga: Plugin BackupBuddy bermula dari harga tahunan $ 80 untuk satu laman web.

Kesimpulannya

Untuk rangkaian laman web yang kompleks hari ini, menguji sebarang perubahan atau kemas kini sebelum mengintegrasikannya ke dalam laman web langsung adalah sangat penting. Untuk laman web WordPress, pemalam pementasan menawarkan cara mudah untuk membuat laman web pementasan. Anda kemudian dapat menilai setiap perubahan tanpa perlu risau tentang laman web langsung.

Alat seperti BlogVault dan BackupBuddy lebih menjimatkan kos untuk perniagaan kerana mereka menggabungkan pementasan dengan fungsi integral lain seperti migrasi laman web, sandaran, dan pemulihan. Kami sangat mengesyorkan agar anda memeriksanya dan melabur dalam penyelesaian yang paling sesuai untuk perniagaan anda.

Baca Juga:

 • 12 Pemalam WordPress Paling Mesti Mempunyai untuk Blogger
 • 5 Pemalam Keselamatan WordPress Terbaik
 • 30+ Perkara Yang Perlu Anda Lakukan Selepas Memasang WordPress

Bio Pengarang:

Akshat Choudhary selalu membanggakan kemampuannya untuk mengajar dirinya sesuatu. Sejak bermula BlogVault, Akshat telah mengubah projek sampingannya menjadi usaha menguntungkan yang meningkatkan tahap baru di ruang permulaan India. Sebagai anggota komuniti WordPress selama hampir satu dekad, Akshat berminat untuk memahami bidang di mana pengguna berjuang. Kepercayaan utama Akshat di sebalik membina sebarang produk adalah memastikan pengguna akhir tidak memerlukan bantuan dan menolong mereka dengan cara yang terbaik sekiranya mereka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me