12 Teratas Mesti Mempunyai Plugin WordPress untuk Blogger Pada 2020

Di sini di WPressBlog, kami telah menyenaraikan 10 plugin WordPress yang mesti dimiliki oleh blogger untuk digunakan pada tahun 2020. Ini adalah plugin yang harus anda gunakan di semua laman web WordPress anda.


Terdapat banyak Pemalam WordPress yang memberikan ciri yang sama. Anda mesti memilih yang terbaik dari semua pemalam tersebut. Plugin ini boleh didapati dalam versi percuma, freemium dan premium.

Untuk mengurangkan kerja anda dalam mencari plugin terbaik, kami telah membuat senarai pemalam WordPress terbaik untuk blogger yang memberikan ciri terbaik berbanding jenis pemalam yang sama.

Nota: Semua pemalam yang disenaraikan di bawah adalah percuma.

Mesti Mempunyai Plugin WordPress untuk Blogger pada tahun 2020

1. Akismet

Akismet Mesti Mempunyai Plugin WordPress

Setelah beberapa bulan memulakan blog, ia mula mendapat banyak spam komen. Anda boleh menyekat semua komen spam tersebut dengan menggunakan Akismet yang merupakan plugin anti-spam terbaik. Ia dilengkapi dengan pemasangan WordPress.

Anda dapat melihat berapa banyak komen yang diluluskan dan berapa banyak komen yang ditandai sebagai spam. Anda boleh menggunakan pemalam ini untuk percuma anda. Sekiranya anda ingin menggunakan Akismet untuk laman web komersial maka anda harus mencari versi berbayar.

Muat turun

2. SEO Yoast

Yoast SEO Essential WordPress Plugin untuk Blogger

SEO adalah perkara yang paling penting untuk mana-mana laman web dan untuk itu anda harus membuat kandungan yang hebat untuk pengoptimuman yang baik.

Setelah membuat kandungan yang hebat, anda harus memeriksa, apakah kandungan anda dioptimumkan SEO atau tidak.

Tetapi bagaimana anda boleh melakukan ini?

Yoast SEO akan membantu anda dalam mengoptimumkan kandungan anda. Ia akan memeriksa tag tajuk, tag meta, kebolehbacaan, pengoptimuman kata kunci dan banyak lagi. Jadi Yoast SEO adalah plugin SEO terbaik yang harus digunakan oleh setiap blogger.

Muat turun

3. Jetpack

Pemalam WordPress Terbaik Jetpack

Jetpack adalah plugin WordPress yang mesti dimiliki untuk setiap blog. Ia mempunyai terlalu banyak ciri hebat seperti keselamatan laman web, penampilan, penulisan, dll.

Salah satu perkara terbaik ialah jika anda menggunakan jetpack maka anda tidak perlu memasang plugin ini: Peta Laman Google XML, Wordfence Security dan WP Smush.

Muat turun Versi Percuma

Muat turun Versi Premium

4. W3 Jumlah Cache

W3 Jumlah Cache Mesti Mempunyai Plugin WordPress

Anda perlu memuatkan laman web anda dengan pantas untuk SEO dan UX yang lebih baik. Laman web yang lebih pantas boleh mendapat kedudukan tinggi dalam mesin pencari dan mempunyai penglibatan pengguna yang lebih tinggi.

W3 Total Cache dapat mengaktifkan cache dan menjadikan laman web anda sangat pantas yang dapat dimuat dalam beberapa saat. Juga, kelajuan halaman sangat penting untuk peringkat jadi memilih plugin caching terbaik dapat meningkatkan SEO laman web anda.

Sekiranya anda dapat membeli pemalam maka saya cadangkan anda menggunakan pemalam WP Rocket. Ia ringkas, mesra pengguna dan menyediakan terlalu banyak ciri.

Muat turun

Mahukan lebih banyak plugin caching kemudian periksa plugin caching WordPress terbaik ini.

5. WP Smush

Pemalam WordPress Popular WP SMUSH

Gambar menarik pengguna lebih daripada kandungan. Gambar berkualiti tinggi menjadikan laman web anda lebih menarik bagi pengguna. Tetapi gambar berkualiti tinggi memerlukan banyak ruang penyimpanan dan juga meningkatkan masa memuatkan laman web.

WP Smush akan mengurangkan ukuran gambar laman web anda dan mengoptimumkannya sehingga laman web anda dapat dimuat dengan lebih cepat. Ia dapat mengoptimumkan gambar format JPG, JPEG, GIF dan PNG. Anda boleh mengoptimumkan gambar dengan dua cara: mengoptimumkan secara automatik semasa memuat naik dan pengoptimuman pukal manual dari tetapan pemalam.

Muat turun

Baca Juga: Pemalam WordPress Pengoptimum Imej Terbaik pada tahun 2020

6. WooCommerce

Pemalam WordPress WooCommerce

Sekiranya anda ingin membuat laman web e-dagang di WordPress, maka anda mesti memerlukan plugin WooCommerce. Pemalam ini akan menjadikan semua tugas e-dagang mudah dan senang digunakan. Pada masa ini, lebih daripada 30% laman web e-dagang menggunakan WooCommerce.

Muat turun Versi Percuma

Muat turun Versi Premium

7. WP-Optimumkan

WP Optimize Essential WordPress Plugin

Seiring berjalannya waktu, terdapat peningkatan dalam pangkalan data laman web anda. Pangkalan data ini juga mengandungi fail yang tidak diperlukan (anda tidak menyedarinya) yang mengakibatkan kelambatan laman web anda.

WP-Optimize akan membersihkan pangkalan data anda dan meningkatkan prestasi laman web. Pada akhirnya. Laman web anda akan berjalan dengan lancar dan pantas.

Sebagai tambahan, WP-Optimize akan membersihkan komen spam, catatan sampah, pingback, dan trackback anda.

Muat turun

8. Keselamatan Wordfence

Plugin Wordfence Security Essential WordPress

Bagi mana-mana pemilik blog, penting untuk menjaga keselamatan blog mereka daripada penggodam. Terdapat banyak cara yang dapat digunakan oleh penggodam untuk menggodam laman web anda. Tanpa pemalam, anda tidak dapat menjadikan blog anda cukup selamat.

Terdapat banyak plugin keselamatan WordPress yang dapat melindungi laman web anda dengan berkesan. Tetapi jika anda mencari plugin percuma maka keselamatan Wordfence adalah plugin keselamatan terbaik.

Wordfence Security mempunyai banyak ciri untuk melindungi laman web anda seperti perlindungan Firewall, pengimbasan perisian hasad, blok masuk tidak sah dan banyak lagi.

Anda dapat melihat lalu lintas langsung laman web anda termasuk robot. Sekiranya anda menjumpai sebarang aktiviti yang mencurigakan di laman web anda, anda boleh langsung menyekatnya. Ini adalah plugin WordPress percuma terbaik untuk melindungi laman web anda.

Muat turun

Baca Juga: Plugin Keselamatan Terbaik untuk Laman Web WordPress

9. Pemeriksa Pautan Rosak

Pemeriksa Pautan Rosak Mesti Mempunyai Plugin WordPress

Walaupun anda mempunyai laman web yang berjaya dengan lalu lintas yang besar, ada banyak kemungkinan pautan yang terputus di laman web anda. Pautan yang rosak kebanyakannya terdapat dalam komen. Mereka menimbulkan kesan buruk dari laman web anda.

Untuk mencari pautan yang rosak di laman web anda, plugin Broken Link Checker berfungsi dengan sangat baik. Apabila pautan terputus dijumpai di laman web anda, maka pemalam ini dapat memberitahu anda melalui e-mel dan papan pemuka WordPress sehingga anda dapat memperbaikinya dengan cepat.

Muat turun

10. WPForms

Plugin WPForms Essential WordPress untuk Blog

Perlu ada halaman kontak di semua laman web agar pelanggan dapat menghubungi anda dengan mudah menggunakan halaman kenalan. Borang hubungan menjadikan tugas pengguna mudah dan cepat menghubungi pemilik laman web.

Dari terlalu banyak plugin borang hubungan, saya telah memilih WPForms kerana ciri-ciri yang mudah, cepat dan mudah digunakan. Anda boleh membina borang kenalan dalam beberapa saat dengan menggunakan ciri seret dan lepas.

Muat turun

Baca Juga: Plugin Borang Hubungan Terbaik Untuk Laman Web WordPress

11. Pengalihan

Pengalihan Semestinya Mempunyai Plugin WordPress untuk Blogger

Dalam beberapa kes, anda perlu menukar pautan tetap siaran atau halaman anda. Setelah mengubah permalink, jika anda tidak mengalihkan URL lama ke URL baru, maka pengguna laman web anda akan melihat halaman ralat 404 yang menimbulkan kesan buruk terhadap laman web anda.

Di sini anda boleh menggunakan plugin Redirection untuk mengalihkan URL lama ke URL baru. Anda boleh mengalihkan URL lama ke baru menggunakan 301, 302, dan 307. Apabila anda menukar pautan tetap maka secara lalai plugin ini membuat pengalihan 301 secara automatik ke URL baru sehingga anda tidak boleh kehilangan nilai halaman.

Muat turun

12. MailChimp untuk WordPress

MailChimp Untuk Pemalam WordPress Paling Popular WordPress

MailChimp adalah pemalam WordPress pelanggan e-mel terbaik. Dengan menggunakan MailChimp, anda boleh menghantar e-mel, mengurus pelanggan, dan memeriksa hasilnya.

MailChimp adalah plugin WordPress percuma dan sangat mudah dipasang dan digunakan. Untuk menggunakan MailChimp di laman web komersial, anda perlu membeli versi premium.

Anda boleh membuat borang pilihan yang indah di MailChimp untuk menghantar buletin.

Muat turun

Baca Juga: 10 Pemalam WordPress Pelanggan E-mel Terbaik untuk 2020

Kesimpulannya

Sekiranya anda memasang plugin WordPress yang mesti dimiliki ini untuk blogger, maka lebih daripada 50% kerja akan dikurangkan. Anda boleh menguruskan blog anda dengan mudah dan pantas dengan menggunakan pemalam ini.

Sekiranya anda menggunakan plugin lain yang berfungsi lebih baik daripada plugin yang disenaraikan di atas, sila beritahu kami di bahagian komen di bawah ini supaya saya dapat menambahkannya ke senarai ini.

Baca Juga:

  • Plugin Google AdSense Terbaik untuk WordPress untuk Mendapatkan Hasil Maksimum Pada 2020
  • 9 Plugin WordPress Terbaik Untuk Migrasikan Laman Web WordPress Anda
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me