Com crear un lloc web nou .com

Com crear un lloc web nou .com


Per tant, teniu la idea d’un lloc web nou .com. Heu elaborat la seva estructura, heu definit el tipus i les característiques necessàries. Dit d’una altra manera, teniu una maqueta preparada al full de paper. Tot i això, una idea brillant és només el 50% de l’èxit. La següent etapa és donar-li vida. Aquí és on haureu d’optar per un mètode de creació de llocs web adequat.

L’elecció depèn totalment del bagatge tècnic i de l’enfocament que voleu establir. Necessiteu una solució senzilla i ràpida amb totes les funcions incloses? O desitgeu que una plataforma de creació de llocs web que es reserva la màxima llibertat de personalització pugui gestionar la major part del procés de forma manual? L’elecció gairebé no és una passejada al parc, ja que hi ha molts problemes a cercar abans de començar.

Tecnologies de construcció de llocs web per triar

Si bé no és un geek tècnic amb zero possibilitats de crear un lloc web amb autocodificació, revisarem dues opcions principals disponibles per a principiants. Van incloure constructors de llocs web en línia i plataformes CMS. Totes dues són molt populars entre els usuaris i serveixen a les necessitats fonamentals de creació de llocs, encara que de manera diferent.

Constructors de llocs web en línia

Els creadors de llocs web en línia han estat dissenyats perquè els usuaris no tinguin habilitats tècniques. Són molt fàcils d’utilitzar. El procés de construcció sol durar no més de 2 hores. El programari està disponible com a servei de subscripció. Vol dir que només haureu de pagar mensualment o anualment i que utilitzeu un paquet d’eines que us proporcionen.

No importa si voleu crear un lloc o ús nou .com qualsevol altra extensió de domini. El procés de desenvolupament serà encara el mateix que les tecnologies implementades i els mètodes de construcció.

Les característiques principals que defineixen els constructors de llocs web en línia són:

  • Senzillesa – Hi ha la majoria de plataformes editors d’arrossegar i deixar anar. Podeu canviar l’estructura del lloc web o afegir elements o blocs nous amb un clic. L’edició en línia és una altra característica fantàstica que permet estalviar i previsualitzar automàticament tots els canvis realitzats.
  • Personalització fàcil – Per crear un lloc llest per utilitzar, només heu de triar una plantilla i afegir contingut. Per regla general, els dissenys tenen widgets i instal·lacions preinstal·lats rellevants que fan referència a un tipus de lloc web determinat. No cal instal·lar-les per separat.
  • Solució tot en un. Com a model basat en subscripcions, els creadors de llocs web no requereixen manipulacions addicionals amb dominis i allotjament. Obteniu tots els béns i instal·lacions necessaris dins d’un pla escollit.

Com a resultat, els creadors de llocs web semblen ser una eina final sense codificació, ni corba d’aprenentatge ni maneig manual mínim.

Plataformes CMS

Heu trobat milions de vegades a través de llocs web basats en CMS mentre navegeu per xarxa. Són molt populars per a principiants i pros que els deixin crear literalment qualsevol tipus de lloc web formar blocs simples i projectes de petita empresa a botigues digitals.

L’inconvenient clau aquí és que com més complex sigui el lloc que voleu crear, més procés haureu de fer per vosaltres mateixos. El CMS és principalment un motor d’edició que requereix personalització addicional quant a funcions, plugins, disseny, etc. La bona notícia és que proporciona accés al codi font per als usuaris amb un fons tècnic per editar i modificar una plantilla estàndard. La mala notícia és que els novells necessitaran temps per esbrinar el funcionament de tot.

A diferència dels creadors de llocs web en línia, les plataformes CMS no són una solució integral. Vol dir que haurà de registrar un domini i trobar una plataforma per allotjar un lloc web. Per facilitar les coses als usuaris, alguns proveïdors d’allotjament proveïts ofereixen maneres senzilles d’integrar, configurar i personalitzar projectes basats en CMS.

Les característiques clau, que defineixen les plataformes CMS, són les següents:

  • Opcions d’edició avançada. Amb accés al codi font de la plantilla, podeu editar o modificar literalment tots els elements del vostre lloc web futur, però només en cas que tingueu habilitats de programació. Per exemple, el 90% de les plantilles de WordPress estan construïdes amb PHP. Per personalitzar-los, cal tenir experiència de codificació PHP.
  • Control pressupostari. El CMS és gratuït. No cal pagar per això. Tot i això, es paga el registre de domini, l’allotjament, les extensions de complements i les plataformes premium. La bona notícia aquí és que podeu triar actius que compleixin el vostre pressupost. A més, alguns proveïdors d’allotjament ofereixen una compatibilitat de CMS amb les funcions bàsiques que necessiteu ja incloses al pla.
  • Selecció de plugins sense fi. Els creadors de llocs web en línia poden estar limitats amb complements i funcions. Les plataformes CMS ofereixen interminables capacitats d’integració amb milers de plugins disponibles. Tanmateix, haureu de trobar-les, instal·lar-les, ajustar-les i actualitzar-les manualment.

Les plataformes CMS són sens dubte una bona elecció, especialment quan s’utilitzen amb un proveïdor de hosting compatible. Per exemple, decidiu crear un lloc web amb WordPress. Una varietat de llocs d’allotjament ofereixen plans optimitzats per a WP, que fan que el procés de construcció sigui molt més fàcil fins i tot per als principiants.

No obstant això, el procés no està totalment automatitzat a diferència dels creadors de llocs web en línia. Ara és hora que descrivim el procés mitjançant els dos mètodes de construcció explicats.

Creació d’un lloc web nou .com amb creadors de llocs web

La majoria dels creadors de llocs web no requereixen més d’un parell d’hores per crear i desplegar un lloc web llest per començar. Probablement gastareu més temps comparant i contrastant les plataformes disponibles. Tot i això, el procés de construcció és gairebé el mateix mentre que les tecnologies implementades són similars.

Pas 1: Inicieu la sessió

Creador de llocs web de Wix: inicieu la sessió

No calen manipulacions especials. El procés d’inici de sessió és el mateix que introduïu el vostre compte de correu electrònic. El sistema us demanarà que utilitzeu un perfil Gmail o un perfil social per iniciar la sessió o introduir el nom d’usuari i la contrasenya. En alguns casos, és possible que us demani que confirmeu la vostra contrasenya, que també és qüestió de diversos segons.

Pas 2: trieu una plantilla

Per regla general, totes les plantilles es divideixen en categories específiques per facilitar l’elecció als usuaris. Per exemple, si voleu crear una botiga digital, difícilment veureu la disposició a la secció Portafoli. Totes les plantilles tenen resposta mòbil amb un mode de previsualització per comprovar el seu aspecte.

Wix: tria la plantilla

Constructors de llocs web avançats que utilitzar tecnologies basades en IA i les eines d’aprenentatge automàtic, ofereixen diverses plantilles rellevants basades en algunes de preguntes generals per descriure un projecte futur. El sistema us demanarà que indiqueu les funcions que voleu veure, nínxol, nom del lloc web i altra informació per obtenir exemples de llocs preparats. Una manera fantàstica d’estalviar temps per als novells, ja que ni tan sols necessiten editar.

Si encara voleu crear un lloc nou en blanc o utilitzar la plantilla que us agradi de la llista proporcionada, haureu de completar la següent fase.

Pas 3: editeu i personalitzeu la plantilla

Probablement heu elaborat una estructura per al vostre futur lloc web. Ara només haureu d’afegir elements i blocs que s’adapten a ell. Els creadors de llocs web faciliten l’afegit, el redimensionament, l’eliminació o el canvi d’elements, així com afegir-ne de nous amb un senzill i intuïtiu editor d’arrossegar i deixar anar.

Editor de llocs web de Wix

Carregueu imatges, afegiu textos rellevants, empleneu les dades de contacte i passeu a la següent fase.

Pas 4: trieu un pla

Si bé l’etapa anterior no requereix cap inversió, heu d’adquirir un pla per seguir en directe amb el vostre lloc web. A més, el pla definirà un conjunt de funcions i opcions addicionals que obtindreu. Per exemple, els plans d’entrada o gratuïts només són bons per fer proves, ja que poques vegades proporcionen una funcionalitat avançada o un domini gratuït. Si opteu per aquests plans, haureu de registrar dominis per separat o utilitzar els subdominis predeterminats.

Els plans Premium inclouen una selecció més àmplia d’opcions, com ara comerç electrònic, suport premium, domini gratuït amb suficient amplada de banda i espai d’emmagatzematge per a projectes en creixement. Per regla general, aquests paquets són bastant assequibles i comencen entre 10 i 15 dòlars al mes.

Pas 5: connecta un domini

Una vegada més, el pla inclou un domini gratuït, només haureu d’escriure-ho mitjançant la configuració del lloc web rellevant. Si decidiu registrar-lo per separat, haureu d’anar a un altre registrador, pagar el domini, tornar al tauler, configurar la IP i renovar-lo per separat. L’ús de plans amb domini gratuït inclòs sembla molt més convenient, senzill, ràpid i rendible.

Pas 6: visualització prèvia i reproducció

Un cop hàgiu completat tots els passos anteriors, podeu utilitzar el mode de previsualització per comprovar el funcionament del projecte en versions d’escriptori i mòbil. Si el resultat és satisfactori, premeu el botó “publicar” i aneu en directe.

Un altre avantatge és que podeu canviar la plantilla en qualsevol moment, i també entrar en el creador de llocs web des de qualsevol lloc amb una aplicació mòbil i modificar-la quan sigui necessari..

Proveu amb el creador de llocs web ara

Creació d’un lloc web nou .com amb CMS + Hosting

Per entrar en línia amb un lloc preparat, necessiteu un lloc on allotjar-lo. Si bé els constructors de llocs web ja inclouen instal·lacions d’allotjament, la situació amb CMS és lleugerament diferent. L’única manera de desplegar-se és utilitzar la plataforma juntament amb l’allotjament.

L’elecció depèn del tipus CMS que trieu així com el tipus de lloc web, el volum de contingut, el recompte de pàgines i la complexitat general. Alguns plans d’allotjament inclouen un domini gratuït inclòs i la seva renovació renovada, d’altres ofereixen una integració perfecta amb un CMS escollit. Els passos generals per crear un lloc són els següents:

Pas 1: Domini i Hosting

Podeu registrar el domini per separat o obtenir-lo dins del vostre pla d’allotjament. Algunes plataformes ofereixen un TLD gratuït d’un any (domini de primer nivell) en cas de comprar un paquet premium amb amplada de banda amplada i emmagatzematge. És una opció millor que canviar entre diferents llocs web quan la renovació sigui necessària.

Pas 2: trieu CMS

Per començar, heu d’escollir una plataforma i registrar-vos. La idea és crear un compte únic que proporcioni accés a la CMS on es troben totes les eines juntament amb l’editor de contingut. El procés de registre és bastant senzill. Creeu el vostre nom d’inici de sessió i la vostra contrasenya per entrar al tauler sempre que sigui necessari.

Pas 3: trieu i instal·leu la plantilla

Ara heu de seleccionar un tema per al vostre futur lloc i tenir els seus fitxers instal·lats al vostre hosting. Per facilitar el procés, és millor utilitzar plans d’allotjament optimitzats per CMS amb integració CMS d’un clic i configuració fàcil.

Pas 4: editeu el vostre lloc web

Introduïu el tauler de control de CMS per afegir contingut nou, crear pàgines, categories, etc. Aquí també podeu instal·lar complements necessaris. Tots els processos s’han de fer manualment. El tema en si només és un model. Haureu de gestionar totes les seccions del lloc web pel vostre compte, així com localitzar, instal·lar, ajustar i actualitzar els complements, tret que s’inclogui l’automatització de processos al pla d’allotjament.

La bona notícia és que la majoria de proveïdors de serveis ofereixen solucions optimitzades per CMS. Per exemple, Bluehost ofereix els seus plans orientats a la WP. Això vol dir que podreu gaudir de tota la funcionalitat de WordPress, a més de funcions addicionals davant actualitzacions automàtiques, mitjans de seguretat, assistència tècnica, etc..

El darrer número pot ser vital sobretot per als novells, ja que la majoria de CMS no disposen de suport instantani a excepció dels centres d’ajuda, tutorials o guies que es poden trobar a Internet. Tenir un suport professional a l’esquena pot tenir un paper important.

Proveu amb CMS ara

La línia de fons

Les dues opcions són bones per crear nous llocs web des de zero. L’única manera que es diferencien és l’enfocament implementat. L’ús de constructors de llocs web sembla que sigui més fàcil i necessiteu menys temps mentre que CMS encara requereix una corba d’aprenentatge, així com despeses addicionals que poden superar el preu inicial del pla d’allotjament.

Si busqueu una manera ràpida però eficaç d’obtenir un lloc web professional i escalable sense cap habilitat tècnica, els constructors de llocs web serien una bona opció.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me