Slik oppdaterer Node.js til siste versjon raskt og enkelt: Den definitive guiden

Node.js, som en populær open source-teknologi, forbedres alltid. Det er ofte oppdateringer for å sikre god ytelse. Slik kan du oppdatere Node.js til den nyeste versjonen!


Slik oppdaterer Node.js til siste versjon

Akkurat som et flertall av andre åpne kildemiljøer, har Node.js blitt et ganske raskt utviklende prosjekt. Etter nesten annenhver uke er det en eller annen oppdatering for å øke sikkerheten og stabiliteten. Oppdateringene er ikke bare begrenset til bare en versjonsgren; de er spredt mellom dem alle.

Det er mange metoder man kan bruke for å oppdatere Node til den nyeste versjonen på forskjellige operativsystemer. Så du har ingen problemer med å få den nyeste Node.js-versjonen.
I den følgende artikkelen har vi nevnt de enkleste, men mest effektive metodene for å installere den nyeste Node-versjonen. Vi skal dekke Linux, Mac os, og Windows-baserte maskiner.

Før du kommer i gang, må du bestemme Node.js-versjonen du har. Du kan gjøre dette ved å skrive node -v i ledeteksten.

3 Metoder for å oppdatere Node.js på Linux-maskiner

Vi har listet opp de tre vanlige og mest effektive måtene å oppdatere node på Linux-operativsystemet. Vi anbefaler metode én på grunn av dens enkelhet. Hvis du ikke klarer å gå til Node Versionsbehandlingsmetode, kan du imidlertid oppdatere enten via binære pakker eller pakkehåndterere.

1. Bruk Node Version Manager

NVM (Node versjonsbehandling), som tidligere nevnt, er den beste måten å oppdatere Node på. For dette trenger du en C ++ – kompilator, build-essential og libssl-dev-pakker. Først, kjør en oppdatering for å få pakker ved hjelp av disse kommandoene:

sudo apt-get oppdatering
sudo apt-get install build-essential checkinstall libssl-dev

Hvis du vil installere eller oppdatere Node-versjonsbehandler, kan du skaffe installasjonsskriptet med cURL:

curl -o- https://raw.githubusercontent.com/creationix/nvm/v0.32.1/install.sh | bash

Lukk først og åpne terminalen igjen. Du kan imidlertid bekrefte om installasjonen er vellykket ved å bruke kommandoen -v nvm. Hvis alt fungerte, vil kommandoen levere nvm.

Når alt er satt opp, er det knapt noen problemer å installere den oppdaterte Node-versjonen. Du kan sjekke versjonen av Node som er installert for øyeblikket ved å skrive nvm ls. Du kan også se hvilken versjon som er tilgjengelig å installere med nvm by ls-remote.

Last ned, kompiler og installer den nyeste versjonen av Node ved å skrive nvm install #. #. #. Husk at # her blir erstattet av Node-versjonen du ønsker. Du kan også informere nvm den versjonen du vil bruke i hvert skall med nvm-bruk #. #. #. Sett også opp en standard med et alias med nvm alias standardnode.

2. Bruk Package Manager

Det nest beste alternativet etter nvm er en pakkesjef. NPM (node ​​pakkehåndtering) hjelper deg med å oppdage, dele samt bruke kode. Det gjør det også mulig for brukere å administrere avhengigheter. Noden kommer allerede med npm; manageren oppdateres imidlertid oftere enn Node.

Sjekk hvilken versjon du har med npm -v. Installer deretter den nylige oppdateringen av npm ved å legge inn npm installasjon [Email protected] -g. For å sikre at npm er oppdatert riktig, kjør npm -v.

Du trenger også npm’s n-modul for å oppdatere Node. Kjør følgende kode for å tømme hurtigbufferen og installere n sammen med den nyeste Node-versjonen:

sudo npm cache clean -f
sudo npm installere -g n
sudo n stabilt

Til slutt bruker du n siste for å installere den nyeste versjonen. Du kan også få en spesifikk Node-versjon ved å kjøre n #. #. #.

3. Bruk binære pakker

Prøv ditt beste for å unngå denne ruten. Som en siste utvei, gå til den offisielle nedlastingssiden for Node.js. Herfra kan du hente 32-biters eller 64-biters Linux-binære fil. Her har du to alternativer. Du kan laste ned den binære filen fra en nettleser. Imidlertid er det bedre å bruke konsollen. Husk at Node-versjonen endres etter hvert som flere oppdateringer slippes.

wget https://nodejs.org/dist/v6.9.2/node-v6.9.2-linux-x64.tar.xz

Du trenger også xz-utils for å pakke ut filen. Så for å installere dette, kjør koden sudo apt-get install xz-utlis. Deretter bruker du følgende kode for å installere den binære pakken i usr / local:

tar C / usr / local – strip-komponenter 1 -xJf node-v6.9.2-linux.x64.tar.xz

Nå har du både Node og npm. Så for neste oppdatering, prøv den andre metoden først.

Oppdatering av node på Windows / MacOS ved hjelp av Nodejs.org-installatører

Nedlastingssiden på Node.js inneholder binære pakker for både MacOS og Windows. Det er imidlertid ikke nødvendig å gjøre livet ditt vanskelig. Det er forhåndslagde installatører tilgjengelig for å gjøre prosessen enkel: .msi for Windows og .pkg for MacOS. Disse pakkene gjør installasjonen effektiv og enkel å forstå.

Bare last ned filen og kjør den, så installerer veiviseren resten. Med hver oppdatering du laster ned, vil de eldre versjonene av både npm og Node erstattes av de nyere.

FAQ-seksjonen

Hva er noden i Node JS?

Node.js er en plattform som er bygd på Google Chrome sin JavaScript-runtime. Dets primære formål er å bygge raske, skalerbare nettverksapplikasjoner enkelt. Node.js benytter seg av en ikke-blokkerende, hendelsesdrevet modell som gjør den effektiv og lett. Derfor er det ideelt for sanntids datakrevende apper som fungerer på tvers av forskjellige enheter.

Hvordan sjekker jeg Node JS-versjonen?

For å sjekke Node-versjonen som er installert på datamaskinen din, åpner du et kommandolinjeverktøy. Du kan bruke Powershell, Command Prompt eller annet du foretrekker. Når du har åpnet den, skriver du node -v. Hvis du gjør det, skrives versjonsnummeret ut som v0.10.35.

Hva brukes node JS brukes til?

Primært brukes Node.js for hendelsesdrevne, ikke-blokkerende servere. Dette er fordi det har en en-tråds natur. Det brukes også for backend API-tjenester så vel som tradisjonelle nettsteder. Imidlertid ble den designet ved hjelp av sanntids- og pushbaserte arkitekturer.

Hvordan oppdaterer du NPM?

Hvis du bruker en Mac, kan du bruke følgende kode:

sudo npm installere -g npm

Du kan oppdatere utdaterte lokale pakker også ved å bruke npm-oppdatering uten problem. På samme måte kan du oppdatere utdaterte globale pakker ved å bruke npm-oppdatering -g.

Det endelige ordet

Så nå er Node-oppdateringen din ferdig. Å oppdatere både npm og Node er faktisk bare starten. Du må også oppdatere andre pakker så vel som avhengigheter. Dette vil maksimere både sikkerhet og kompatibilitet, slik at du kan glede deg over å bruke Node!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me