Slik løser du “Server DNS-adresse kunne ikke bli funnet” -feil: Den definitive guiden

Det er en vanlig feil som fungerer som en advarsel og må tas vare på før ting går ut av hånden.


Hvordan fikse server-DNS-adresse ble ikke funnet

Hvis du bruker Google Chrome Hvis du vil surfe på nettet, må du ha møtt den forhatte “server-DNS-adressen ble ikke funnet” -feilen allerede. Denne feilen kan gjøre brukerne veldig bekymret. Men ikke la det belaste deg. Det er en vanlig forekomst og forholder seg til DNS-serveren.

Nettleseren må kunne komme i kontakt med serveren for at et nettsted skal lastes inn. Hvis det ikke er noen forbindelse, vil du få en feil. I denne artikkelen skal vi snakke om hvorfor denne feilen kan oppstå og hvordan du løser den.

Contents

Hva som er DNS-adresse, ble ikke funnet?

Denne feilen kan også vises som “DNS-server er ikke tilgjengelig”, er en vanlig feil som fungerer som en advarsel og må tas vare på før ting går ut av hånden.

Det indikerer at nettleseren ikke kan koble seg til DNS-serveren, og kan derfor ikke finne adressen du leter etter. Problemet oppstår på Microsoft Chrome, som er blant de mest kjente nettleserne i dag, på Windows-datamaskiner.

Server-DNS-Adresse-Kan-ikke-være-funnet

5 enkle trinn for å løse problemet

“DNS-server-IP-adresse kunne ikke bli funnet” kan høres ut som et veldig komplekst problem, men det er ganske enkelt å løse hvis du har tilgang til riktig informasjon.

Problemet er i systemet ditt og ikke på serveren. Derfor er alt i dine egne hender. La oss se på fem ting du kan gjøre for å løse problemet.

1. Sjekk & Oppdater driverne

Utdaterte, korrupte eller feil drivere kan føre til at du møter denne feilen. Derfor bør det første trinnet ditt være å kjøre en automatisk sjekk av drivere og sikre at de fungerer som de skal. Hvis systemet ikke tilbyr dette, kan du utføre en manuell oppdatering.

Automatiske oppdateringer

Du kan bruke Driver enkelt å utføre jobben. Det er et pålitelig program som kan identifisere utdaterte eller manglende drivere og også oppdatere dem deretter.

Vi foreslår at du velger alternativet “Oppdater alle”, slik at alle gamle eller uriktige drivere kan oppdateres automatisk.

Manuelle oppdateringer

Hvis automatiske oppdateringer ikke er et alternativ, kan du prøve å oppdatere driverne manuelt. Gå til produsentens nettsted og søk etter de nyeste versjonene av relevante drivere, og sørg for at du har installert de nyeste versjonene. Hvis ikke, last ned og installer de nyeste driverne fra nettstedet.

Hvis du har problemer, kan du enten søke profesjonell hjelp eller komme i kontakt med produsenten for å hjelpe deg med å identifisere de nyeste driverne.

I de fleste tilfeller vil oppdatering av driveren løse problemet. Hvis det ikke fungerer, flytter du til alternativ 3.

2. Fjern Chrome’s Host Cache

Det er typisk at Chrome-vertsbufferen blir ødelagt eller blir full. Du kan møte feil i et slikt scenario, og det kan derfor være riktig løsning å tømme cachen.

clear-host-cache

Problemet er enkelt å fikse. Åpne Google Chrome og kopier og lim dette inn i adressefeltet: chrome: // net-internals / # dns.

Du kan også skrive inn adressen som den er. Forsikre deg om at det ikke er skrivefeil. Klikk enter, så ser du umiddelbart en konfigurasjonsside. Finn knappen “Tøm Host Cache” -knappen rett under tabellen og ved siden av Host Resolver Cache-overskriften, som er uthevet med fet skrift. Hvis du klikker på knappen, tømmes hurtigbufferen.

Nå, lukk Chrome og åpne det på nytt for å se om ting går tilbake til det normale. Hvis ja, kan du fortsette å bla gjennom, ellers flytte til alternativ 3.

3. Gå til ‘ETC’ -mappen og slett filer

Denne enkle reparasjonen krever bare noen få sekunder.

Åpne ETC-mappen ved å gå til C Drive, Windows, System32 og Drivere. Du kan også kopiere og lime inn eller skrive denne adressen i adressefeltet for å få direkte tilgang til mappen: C: \ Windows \ System32 \ drivere \ etc.

Slett alle filene du ser i mappen, og fjern også papirkurven.

Nå, lukk Chrome og åpne det på nytt for å se om ting går tilbake til det normale. Hvis ja, kan du fortsette å bla gjennom, ellers flytte til alternativ 4.

4. Endre innstillingene for DNS-serveren

Det er mulig for problemet å være der på grunn av DNS-serverne dine og deres konfigurasjon.

Se på DNS-serverne dine og sørg for at de er riktig konfigurert. Trykk R- og Windows-tastene på tastaturet samtidig. Systemet vil be om en Run-kommando. Skriv Kontrollpanel i boksen og klikk OK. Systemet vil åpne CP. Hvis dette høres komplisert ut, kan du også åpne kontrollpanelet direkte fra Windows-menyen hvis du har Windows 10.

Nå i Kontrollpanel, finn Nettverk og delingssenter og klikk på Endre adapterinnstillinger -knappen på venstre side av skjermen. Høyreklikk fra dette vinduet Lokal eller trådløs nettverkstilkobling ikon og velg Eiendommer.

Skjermen vil vise en liste over elementer som brukes av tilkoblingen. Klikk på ‘Internet Protocol Version 4’ -knappen og se dens egenskaper ved å klikke på skjermen Eiendommer knapp.

Du vil nå se fanen Generelt. Velg Få automatisk DNS-serveradresse alternativet hvis ikke allerede valgt. Ellers velger du Bruk følgende DNS-serveradresse og klikk OK.

Sørg for at DNS-innstillingene dine ser ut slik:

Foretrukket adresse: 8.8.8.8.
Alternativ adresse: 8.8.4.4.

Nå, åpne Chrome for å se om ting er tilbake til det normale. Hvis ja, kan du fortsette å bla, ellers kan du gå til alternativ 5.

5. Forny og tøm DNS

Windows OP lagrer automatisk IP-adressene til nettsteder du besøker. Denne hurtigbufringen hjelper nettsteder å laste raskere når de blir besøkt.

Mens hensikten med hurtigbufferen er å fremskynde prosessen, kan det bli ødelagt og forårsake problemer. Løsningen ligger i å tømme og fornye cachen.

Åpne Kjør-ledeteksten igjen og skriv inn cmd i boksen. Deretter trykker du på “Kontroll, skift og Enter” samtidig for å åpne kommandoprompten.

Du kan også skrive eller kopiere-lime ipconfig / flushdns og trykke Enter. Cachen din blir spylt ut hvis den er skadet eller utdatert. Deretter skriver du inn eller kopierer inn ipconfig / fornyer og trykker på Enter igjen. Skriv inn eller kopier lim inn ipconfig / registerdns nå og trykk Enter.

Du er ferdig. Start datamaskinen på nytt.

Nå, åpne Chrome for å se om ting er tilbake til det normale. Hvis ja, kan du fortsette å bla, ellers kan det hende du må konsultere en profesjonell.

FAQ-seksjonen

Hva er en server-DNS-adresse?

En DNS-server, forkortet for en Domain Name Service-server, er en datamaskin som samler en database med IP-adresser og vertsnavn tilknyttet IP-ene. Denne informasjonen brukes til å oversette eller løse spørsmål.

DNS-servere bruker spesielle protokoller og programvare for å kommunisere med hverandre.

Hva betyr det når du har en DNS-adresse, ble ikke funnet ”-feil?

Feilen forhindrer deg i å surfe på nettstedet og indikerer et problem med systemet. Det oppstår når datamaskinen ikke klarer å slå opp IP-adressen tilknyttet et domene.

Hvordan finner jeg IP-adressen til serveren min?

Prosessen er ganske enkel:

  1. Åpne Run-vinduet ved å trykke på Windows-R. Skriv cmd i tekstboksen og trykk Tast inn. Dette vil åpne ledeteksten.
  2. Skriv ipconfig i tekstboksen og trykk Tast inn. Dette vil åpne et nytt vindu med verdifull informasjon, inkludert datamaskinens IP-adresse som vises ved siden av IPv4-adresse linje.

Hvordan finner jeg DNS-serverdetaljene mine?

Skriv inn eller kopier lim inn ipconfig / all i Kommandoprompten (uten anførselstegn) og trykk Tast inn. Dette vil kjøre kommandoen og vise nettverksrelatert informasjon på skjermen. Du finner datamaskinens primære DNS-adresse under “DNS-servere” -feltet.

Hvordan kan jeg tilbakestille DNS-serveren min?

  1. Åpne Run-vinduet ved å trykke på Windows-R.
  2. Skriv inn eller kopier lim inn ipconfig / flushdns og trykk Tast inn.

Det endelige ordet

Vi håper at løsningene ovenfor vil hjelpe deg med å bli kvitt feilen ‘DNS-server ikke funnet’. Prøv hver løsning én etter én, og sørg for å skrive alle kommandoene nøye og uten anførselstegn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me