Hvordan bli programmerer: The Definitive Guide

Prosessen med å bli programmerer er en lang og utfordrende, men likevel givende. Det kan også være morsomt hvis det gjøres riktig!


Hvordan bli programmerer

Vi vet alle at å lære programmering krever hardt arbeid. Problemet er mange guider for hvordan man kan bli programmerer og prøve å skremme leserne. Eller de foreslår at de melder seg på dyre programmer på det lokale universitetet. Men det er ikke det vi ønsker.

Vi vil fortelle deg hvordan du kan finpusse programmeringsferdighetene dine uten å bruke mye! Så la oss se hvordan du blir en dataprogrammerer til en fornuftig pris.

10 enkle trinn for å bli en ekspert-programmerer

Vi har dekket alt du trenger å vite om hvordan du blir programmerer. Vi skal gjennomgå det grunnleggende i detalj slik at du ikke har noen problemer! La oss se de ti enkle trinnene på denne givende reisen!

1. Lag et mål og følg det strengt

Det første trinnet er selvfølgelig å være hundre prosent sikker på å bli programmerer. Så før du starter, tenker du gjennom hele saken og forplikte deg til det fullt ut. Vet at læringskurven vil være vanskelig, og at du kanskje synes de første timene er tøffe.

Når du først har lært det grunnleggende, vil du synes programmering er ganske morsom. Faktisk blir det lettere fra da av. Begynn med å gå gjennom tilgjengelige materialer. Hvis du synes det er interessant og du er sikker på at du ikke vil gi opp det snart, så se på det på alvor.

2. Velg programmeringsspråk

Neste trinn er å velge det ideelle programmeringsspråket du ønsker å lære. Dette er sannsynligvis den tøffeste avgjørelsen, og du må vurdere alle aspekter før du velger en. Noen populære alternativer i dag inkluderer JavaScript, Ruby on Rails, Python og Java. Selv om det er mange alternativer, er ikke nøkkelen å bli overveldet.

Du kan starte med å fokusere på ett språk. Ikke begynn med å lære to eller flere fra begynnelsen. Når du har et solid tak over en av dem, kan du flytte til en annen.

Husk at du må være tålmodig. Du må lære alle grunnleggende ting uten å hoppe over en ting. Vi anbefaler å starte med Ruby on Rails. Ikke bare er den effektiv, men den er også enklere enn noen få andre språk også. I tillegg, siden det er åpen kildekode, er det et stort fellesskap av utviklere tilgjengelig. Så kan du få tilgang til mange ressurser gratis.

3. Øv deg så mye som mulig

Det neste trinnet i hvordan man blir programmerer er å øve. Uansett hvilket språk du velger, bare å trene på det vil hjelpe deg å lære. Det er ingen snarvei. Fastsette en tidsramme for å trene hver dag. Det er nødvendig at du prøver ut forskjellige koder uansett hva som skjer. Hvis du ikke forstår en viss del, kan du sjekke guider eller opplæringsprogrammer som er tilgjengelige online.

Det er ikke så vanskelig som det ser ut. I følge eksperter kan studenter ta fire måneder til ti måneder å lære et språk. Så, få øve!

4. Lær om programmeringsverktøy & Bli en proff

Å finne det beste verktøyet du er helt komfortabel med kan hjelpe deg mye i ditt praktiske liv. For eksempel er Codecademy en flott gratis ressursplattform. Du må bare skrive inn en nettleser, og du får poeng i henhold til resultatene dine. Men det er ikke det en programmerer virkelig gjør.

Du kan bruke disse gratis ressursene for å lære. Du må imidlertid bruke verktøyene som programmerere bruker til å øve. Noen gode valg for Ruby on Rails inkluderer Opal, Breakman, Bullet, Hobo og Pry. I mellomtiden, for PHP, er noen ideelle verktøy Netbeans, Eclipse og PHPStorm. Du finner mange veiledningsvideoer på nettet som du kan lære hvordan du bruker disse verktøyene effektivt.

5. Lær hvordan du leser kode

De fleste har en tendens til å hoppe over dette trinnet. Imidlertid kan en god programmerer lese den eksisterende koden og deretter endre den deretter. Når du har lest koden, kan du finne ut hvordan programmet fungerer. Dette gjør også læringsprosessen raskere. Du kan bruke dokumentasjon som GitHub for å få den eksisterende koden og deretter feilsøke den for å lære hvordan den kjører. Velg bare en og legg deg gjennom hver linje. Når du er dyktig i det, kan du skrive kode på egen hånd.

6. Bli en del av et fellesskap

En vesentlig del av hvordan man blir programmerer er å bli medlem av et fellesskap. Det kan faktisk være bra for deg å velge en. Som en del av et fellesskap får du det presset som trengs for å lykkes med denne vanskelige reisen. Pluss at det å jobbe i en gruppe gjør læringsprosessen ganske smertefri.

Hvis du sitter fast på et problem, kan du enkelt be om hjelp. Mens personlige grupper er gode, er de ikke alltid tilgjengelige. Så prøv å holde deg til nettsamfunn der support er tilgjengelig 24/7. Som en start kan du velge Reddit, Stack Overflow og The DEV. Alle disse har en rekke programmerere som spenner fra nybegynnere til eksperter.

7. Benytt deg av prosjektene dine & Bygg dem

Selv om det er gøy å se tutorials eller videoer, er det bare bra å gjøre det. Dermed bør neste trinn være å bruke dine tilegnede ferdigheter til å bygge et prosjekt. Før du blir med i en gruppe, kan du prøve ut et soloprosjekt først. Når du har laget noen vellykkede programmer, kan du delta i en gruppe for å jobbe sammen oppgaver.

8. Arbeid med timingene dine

Selv om det er flott at du selv kan bygge prosjekter, hvis det tar deg mye tid å fullføre et prosjekt, må du polere ferdighetene dine. For å gjøre en karriere ut av datamaskinens programmeringsferdigheter, må du være svært produktiv. Du vil være en del av mange prosjekter, og det kan være vanskelig å opprettholde alt sammen hvis du er treg. Så neste steg er å gjøre deg raskere.

9. Lær andre språk

Når du behersker det ene språket, kan du begynne å jobbe med det andre. Bare det å holde seg til en vil ikke være nok. Å bli ekspert på mer enn ett språk kan faktisk åpne for store muligheter for deg. Selv om det er mye arbeid, kan det være svært gunstig for fremtiden din!

10. Ha ditt eget profesjonelle nettverk

Å bygge prosjekter eller bli en del av et fellesskap er med på å utvide nettverket ditt. De fleste ønsker å lære programmering fordi de ønsker en karriereendring.

Enten det er for en veletablert karriere eller frilans, sikrer bygging av nettverk suksessen til ferdighetene dine. Faktisk blir de fleste nye programmerere ansatt på denne måten. Du kan melde deg frivillig på arrangementer, delta på møter eller til og med starte en blogg. Disse måtene er ideelle for å spre ordet om programmeringsmarkedet.

Er det visse programmeringsspråk jeg må lære?

Hvis du nettopp har begynt å kode, må du lure på hvilket programmeringsspråk som er det beste å lære. Eller du kan være en kodingsveteran som ønsker å prøve et nytt språk.

Så, hvordan kan du bestemme hvilken du vil lære? Du lærer mange programmeringsspråk gjennom karrieren. Likevel er det best å prioritere en ved å tenke på prosjektene du vil gjøre først. Slik kan du bestemme:

Viktige punkter

Å velge et språk å lære føles ofte som den endelige avgjørelsen du vil sitte fast på lenge. Imidlertid er det ikke tilfelle i det hele tatt. Husk at mange erfarne utviklere er dyktige på mange forskjellige språk mens du føler at dette er normalt.

Mens ett program kan kreve Ruby, kan et annet program trenge C ++. Så uansett språk, begynner du med, det vil ikke være det siste. Siden utviklere er livslange elever, må du gjøre deg kjent med mer enn ett programmeringsspråk gjennom hele karrieren.

Språk er ofte like

Selvfølgelig har hvert språk forskjellige regler og syntaks, og er designet for å takle visse problemer. Det gode er at alle sammen deler noen begreper og likheter. Så når du lærer ett språk, blir det neste mye enklere å lære siden du har det grunnleggende.

Kjente programmeringsspråk

Du vil finne ganske mange jobbmuligheter når du lærer noen av disse. Plasseringen din er en annen viktig faktor i å bestemme hvilken du skal velge. For eksempel, hvis du er i en liten by som bare et par teknologiselskaper, vil C ++ være det mest nyttige for deg.

Noen eksterne utviklere og frilansere velger også å spesialisere seg på språk som er mindre brukt. Så de klarer seg bra som ekspert på et språk som mange andre ikke kjenner. Som nybegynner er det imidlertid bedre å starte med et vanlig programmeringsspråk.

Når det gjelder stillinger, må du ta hensyn til fremtidsutsiktene for det valgte språket ditt. For eksempel er kanskje ikke Objectivity-C den beste ideen siden flere iOS-utviklere velger Swift, noe Apple investerer i.

Selvfølgelig er det vanskelig å avgjøre hvilken som er på vei opp, og som snart blir foreldet. Dermed er det best å holde seg i løkken, være oppmerksom og undersøke. Gå gjennom jobbsøkesider for å kjenne språkene som tech-giganter får til.

Hvilken teknologi interesserer deg?

Før du bestemmer deg for hvilket språk du skal velge, bør du også tenke på teknologien du er mest interessert i. Å velge teknologien først gjør det å velge ut et språk mye enklere. Så hvis du vil bygge MacOS- eller iOS-apper, bør du begynne med å lære Swift. På samme måte, for å lage Android-apper, bør du begynne å lære Java, som er det offisielle utviklingsspråket for Android.

For spillutvikling er det best å lære C-baserte språk. Alt dette er et bevis på at det er best å velge et språk når du husker det du er interessert i. Pluss, entusiasme for teknologi hjelper deg også å jobbe gjennom de vanskelige tidene i løpet av læringskurven.

Våre anbefalte berømte programmeringsspråk i 2019

Kjente programmeringsspråk

Javascript

Siden den allerede er innebygd i nettleserne, krever dette minst mulig oppsett for å komme i gang. Dessuten er syntaksen relativt enkel. Å lære JavaScript er viktig hvis du vil lage utrolig interaktive ting for nettlesere.

Python

Python er berømt for sine store evner til tross for sin enkelhet. Det er ikke for mye strenghet rundt syntaksen, og koden er lett å lese også. Så for å komme i gang med Linux er dette språket du skal lære.

Java

Dette er sikkert et av de mest kjente programmeringsspråk. Den håndhever også objektorienterte prinsipper som ofte brukes på moderne språk som Python, C ++ og PHP. Det brukes også til forskjellige formål og er virkelig et praktisk språk.

C

Det mest populære og mye brukte programmeringsspråket er C. Det er et maskinnivå språk som danner grunnlaget for Linux. Med C kan du lære hvordan et visst program samhandler med maskinvaren. Du kan også lære grunnleggende programmering på det laveste nivået. Koding i C er imidlertid ganske streng og har også ganske bratt læringskurve. Så mens du lærer å kode effektivt, vil det ta tid å lære nok av C til å programmere noe nyttig.

Nyttige tips for din programmeringsreise

Nå som du vet hvordan du blir programmerer, er følgende tips som kan hjelpe deg underveis:

Kode når du kan

Selv om det å ha mer enn ett språk har fordelene, har det også ulemper. Hvis du slutter å kode når du har lært et språk, vil det harde arbeidet ditt ikke være til noen nytte. Så du må øve ferdighetene dine når du får sjansen.

Prøv å utfordre deg selv

Du kan ikke bli ekspert hvis du ikke gir deg selv en utfordring fra tid til annen. Å skyve deg selv er en ideell måte å mestre din nyervervede ferdighet på kort tid.

Bidra med noe til fellesskap

Det er mange open source-samfunn der ute. Å bidra med noe der kan være en betydelig milepæl. Dette hjelper deg med å forbedre programmeringsferdighetene dine og gjør deg til en del av et større samfunn.

Gå sammen med programmerere

Samarbeid med dyktige programmerere er også et annet flott triks for å bli ekspert. Siden de har mer kunnskap, kan de guide deg godt.

Innse din spesialitet

Hver programmerer er ikke dyktig i alle språk du kjenner. De fleste er faktisk de beste på bare et par språk. Så å kjenne til din spesialitet vil være til stor nytte for deg når det gjelder gruppeprosjekter.

Hold deg oppdatert

Å holde seg oppdatert med den siste utviklingen er avgjørende. Gjør omfattende undersøkelser eller les bøker for å lære nye kodingstriks. Siden teknologien endrer seg raskt, vil det være svært fordelaktig å holde seg oppdatert.

FAQ-seksjonen

Hvor mye tid som trengs for å bli programmerer?

Generelt tar det to år for studenter med en bachelorgrad å fullføre mastergraden i dataprogrammering. Masterstudiet introduserer mer komplekse fag sammenlignet med de som dekkes i bachelor- eller tilknyttede programmer.

Hvilke pedagogiske kvalifikasjoner er nødvendig for å bli programmerer?

De fleste arbeidsgivere krever at programmerere skal ha en bachelorgrad. Graden kan være for felt som informasjonssystemer, matematikk og informatikk. Imidlertid er det noen jobber som krever en mastergrad.

Er det nødvendig å ha en grad for en programmeringsjobb?

Mens mange dataprogrammerere har en bachelorgrad, ansetter noen arbeidsgivere ansatte med en tilknyttet grad. I tillegg, hvis du vil bli nettverksarkitekt, trenger du en informatikkgrad.

Hva er lønnen til en programmeringsprogram på inngangsnivå?

Gjennomsnittlig årslønn for programmerere på inngangsnivå går så høyt som $ 80.500 og så lavt som $ 20.000. For øyeblikket varierer et flertall av lønnene for programmerere på innstegsnivå i USA fra $ 35.000 til $ 62.500.

Siste tanker

Når du er en dyktig programmerer, vil teknologiverden sikkert sette pris på deg. Sannheten er; etterspørselen etter en dyktig programmerer vil ikke senke seg i det minste i nærmeste fremtid.

Så det er mulig for deg å finpusse ferdighetene dine og bygge en god karriere. Til slutt, hvis du ønsker å lykkes, må du sørge for å følge guiden vår nøye!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me