Hva er Cloudflare: Alt du trenger å vite (+ Infographic)

Cloudflare er et populært navn i bransjen i dag. La oss finne ut mer om hva det handler om.


Hvordan bli programmerer

Det er viktig å vite hva som er Cloudflare hvis du ser alvorlig på sikkerheten og vertskapet på nettstedet ditt. Det er et av de mest populære selskapene som tilbyr sikkerhetsløsninger. I denne artikkelen får vi vite mer om den.

Hva er Cloudflare?

Cloudflare er et innholdsleveringsnettverk, ofte skrevet som CDN. La oss først bli kjent med CDN-er. Dette er nettverk som er ansvarlige for levering av innhold.

Det vil ikke være galt å oppgi at internett ikke vil fungere uten en ordentlig CDN. Faktisk bruker du CDN hver dag, for å få tilgang til nettet, åpne bloggen osv., Uten å engang innse det.

CDN-er sikrer at du får tilgang til data som er funnet på nettet. Dette inkluderer alt fra skriftlig innhold som nyhetsartikler og anmeldelser til videoer på YouTube og andre slike plattformer. Faktisk innebærer hver surfing, inkludert plattformer på sosiale medier, bruk av CDN-er.

Behovet for CDN-er er tydelig. Dagens generasjon er utålmodig uten tid til å vente på at et nettsted lastes inn. De fleste brukere vil forlate et nettsted hvis det tar mer enn 3 sekunder å laste.

Denne forsinkelsen skyldes noen ting, hovedsakelig den fysiske avstanden mellom deg og innholdet du prøver å få tilgang til. CDN-er overbryter dette gapet for å sikre at du får tilgang til innholdet i rask hastighet, uansett hvor det er vert.

Hvordan fungerer et innholdsleveringsnettverk?

Jobben til en CDN er å bygge bro mellom deg og serveren, men hvordan fungerer det? Konseptet er ganske enkelt. Det fungerer ved å bruke hurtigbufringsteknologi.

CDN-er kopierer nettsteder og lagrer disse kopiene på forskjellige internasjonale steder slik at brukere kan nå det uten problemer.

Du trenger ikke få tilgang til hovedserveren for å bla gjennom innhold. Du kan nå nærmeste server, og dermed redusere tiden som trengs for å opprette forbindelse. Som et resultat lastes nettstedet raskere og ytelsen er garantert.

Bufring er en populær teknikk. Nesten alle nettlesere holder en hurtigbuffer på nettsteder som er surfet på. Neste gang du besøker et nettsted, vil nettleseren velge hurtigbufret fil som er lagret på datamaskinen din, og dermed redusere tiden det tar å laste inn en side. CDN-er fungerer på samme måte takket være lokale servere.

Interessante ting du trenger å vite om Cloudflare

Cloudflare er et stort selskap, men ikke mange vet om hvordan det fungerer eller hva det handler om. Lansert i 2010 på den mye omtalte TechCrunch-konferansen. Dette San Francisco-selskapet er en omvendt proxy-leverandør og CDN med over 60 000 nettsteder under plattformen.

Her er noen av de mest interessante tjenestene:

1. Beskyttelse mot distribuert denial of service (DDoS): DDoS er et Denial of Service-angrep som bruker flere infiserte systemer for å treffe et mål. Angrepet resulterer i et DOS-angrep og bringer ned systemet. De fleste vertsleverandører tillater ikke god beskyttelse mot slike angrep. Det kan føre til at bloggen din går ned. Cloudflare beskytter systemet for å forhindre slike angrep ved å bruke en blanding av sikkerhetsfunksjoner inkludert captchas.

2. Domain Name Service (DNS): Cloudflare håndterer DNS-forespørsler for brukere i et anycast-nettverk. Selskapet tilbyr de beste responstidene der ute og er veldig etterspurt av denne grunn.

3. Innlevering av innhold: Cloudflare lager hurtigbufrede versjoner av innhold og sprer det over det store antallet internasjonale servere. Brukere kan få tilgang til serveren som tilbyr den raskeste responstiden, dvs..

Cloudflare er et populært navn i dag og brukes av et stort antall selskaper inkludert Medium, Yelp, DigitalOcean og Stack Overflow.

Hvordan virker det?

hvordan virker det

Cloudflare fungerer som en omvendt proxy og er kjent for å være ganske pålitelig. Det høres kanskje veldig komplisert ut på papir, men det er ganske enkelt å bruke.

Registrer deg for tjenesten, og en kopi av nettstedet ditt vil bli lagret på Cloudflare-servere, også kjent som datasentre. Deretter kobler du DNS og nettstedet ditt vil være lett tilgjengelig for brukere. Serverne forbedrer leveransen ved å lagre innhold på deres datasentre. Disse serverne er pålitelige og kan også håndtere tung trafikk.

Du trenger ikke å bekymre deg for å måtte cache nettstedet manuelt hver gang du gjør endringer. Systemet fungerer automatisk; Det kan imidlertid ta omtrent 24 timer før DNS-serverne blir koblet til første gang.

En annen flott funksjon ved Cloudflare er sikkerheten til nettstedet. Det kan blokkere trusler basert på en rekke faktorer, for eksempel svartelister, omdømme og HTTP-overskrifter. Annet enn dette kan Cloudflare også forhindre spam, stoppe DDoS-angrep og beskytte viktige porter mot hackere.

Hva annet Cloudflare har å tilby

Cloudflare tilbyr også bildeoptimalisering. Den avanserte teknologien kan redusere filstørrelsen med omtrent 35% uten å påvirke kvaliteten. I tillegg sørger det også for at bilder blir mobiloptimalisert, og forbedrer dermed den generelle ytelsen og lastetidene.

Dette er veldig viktig siden bilder kan påvirke belastningstidene på en veldig negativ måte.

Den brukervennlige plattformen er også kjent for flere kickassfunksjoner som IPv6, SPDY, HTTP / 2, dedikerte SSL-sertifikater, trafikkregler, etc. Du kan velge mellom en rekke planer om å velge en som passer deg best.

Cloudflare: The Last Word

Nå som du vet hva som er Cloudflare, vil det være lett å forstå hvordan det kan hjelpe deg. Det finnes en rekke CDN-er der ute, men Cloudflare står høyt takket være de fantastiske funksjonene. Den beskytter nettsteder, er enkel å bruke og forbedrer også hastighetene.

Selv om det er potensiale for forbedringer, kan det fremdeles være en lurt idé å prøve den gratis planen for å vite hva det handler om. Det er veldig enkelt å oppdatere til et betalt program.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me