Hur man blir programmerare: The Definitive Guide

Processen att bli programmerare är en lång och utmanande men ändå givande. Det kan också vara kul om det görs rätt!


Hur man blir programmerare

Vi vet alla att lära programmering kräver hårt arbete. Problemet är många guider för hur man blir programmerare försöker skrämma läsarna. Eller de föreslår dem att registrera sig i dyra program på sitt lokala universitet. Men det är inte det vi vill ha.

Vi vill berätta hur du kan finslipa dina programmeringsfärdigheter utan att spendera mycket! Så låt oss se hur man blir dataprogrammerare till ett rimligt pris.

10 enkla steg för att bli en expert programmerare

Vi har täckt allt du behöver veta om hur du blir programmerare. Vi kommer att gå igenom alla grunderna i detalj så att du inte har några problem! Låt oss se de tio enkla stegen på den här givande resan!

1. Gör ett mål och följ det strikt

Naturligtvis är det första steget att vara hundra procent säker på att bli programmerare. Så innan du börjar ska du tänka igenom hela saken och åta dig åt det fullt ut. Vet att inlärningskurvan kommer att bli svår och du kanske tycker att de första lektionerna är tuffa.

Men när du lär dig grunderna kommer du att hitta programmering ganska kul. Faktum är att det blir lättare från och med sedan. Börja med att gå igenom tillgängligt material. Om du tycker att det är intressant och du är säker på att du inte kommer att ge upp det någon gång snart, så titta på det på allvar.

2. Välj ditt programmeringsspråk

Nästa steg är att välja det perfekta programmeringsspråket du vill lära dig. Detta är förmodligen det tuffaste beslutet, och du måste överväga alla aspekter innan du väljer ett. Några populära alternativ numera inkluderar JavaScript, Ruby on Rails, Python och Java. Det finns många alternativ men nyckeln är inte att bli överväldigad.

Du kan börja med att fokusera på ett språk. Börja inte med att lära sig två eller fler från början. När du väl har ett fast grepp om en av dem kan du flytta till en annan.

Kom ihåg att du måste vara tålamod. Du måste lära dig alla grunderna utan att hoppa över någonting. Vi rekommenderar att du börjar med Ruby on Rails. Det är inte bara effektivt, utan det är också lättare än några få andra språk också. Dessutom, eftersom det är öppen källkod finns det en enorm community av utvecklare tillgängliga. Så du kan få tillgång till många resurser kostnadsfritt.

3. Öva så mycket som möjligt

Nästa steg i hur man blir programmerare är att öva. Oavsett vilket språk du väljer, bara genom att öva på det hjälper du att lära dig. Det finns ingen genväg. Fixa en tidsram för att träna varje dag. Det är nödvändigt att du fortsätter att testa olika koder oavsett vad som händer. Om du inte förstår en viss del, kolla in de guider eller handledning som finns tillgängliga online.

Det är inte så svårt som det verkar. Enligt experter kan det ta fyra månader till tio månader att lära sig ett språk. Så får du öva!

4. Lär dig mer om programmeringsverktyg & Bli en proffs

Att hitta det bästa verktyget du är helt bekvämt med kan hjälpa dig mycket i ditt praktiska liv. Till exempel är Codecademy en fantastisk gratis resursplattform. Du måste bara skriva in en webbläsare och du får poäng efter din prestanda. Men det är inte vad en programmerare egentligen gör.

Du kan använda dessa gratis resurser för att lära dig. Du måste dock använda verktygen som programmerare använder för att öva. Några bra val för Ruby on Rails inkluderar Opal, Breakman, Bullet, Hobo och Pry. Under tiden är PHP några idealiska verktyg Netbeans, Eclipse och PHPStorm. Du hittar många handledningsvideor på nätet som du kan lära dig hur du använder dessa verktyg effektivt.

5. Lär dig att läsa koden

De flesta människor tenderar att hoppa över detta steg. En bra programmerare kan dock läsa den befintliga koden och sedan ändra den i enlighet därmed. När du har läst koden kan du ta reda på hur programmet fungerar. Detta snabbar också upp din inlärningsprocess. Du kan använda dokumentation som GitHub för att få den befintliga koden och sedan felsöka den för att lära sig hur den fungerar. Välj bara en och ta dig igenom varje rad. När du är skicklig på det kan du skriva kod själv.

6. Bli del av en gemenskap

En viktig del av hur man blir programmerare är att gå med i ett samhälle. Faktum är att välja en kan visa sig vara bra för dig. Som en del av ett samhälle får du det tryck som behövs för att lyckas med denna svåra resa. Plus att arbeta i en grupp gör inlärningsprocessen ganska smärtfri.

Om du har fastnat på ett problem kan du enkelt be om hjälp. Medan personliga grupper är bra, är de inte alltid tillgängliga. Så försök att hålla dig till onlinemiljöer där support finns tillgängligt dygnet runt. Som en början kan du välja Reddit, Stack Overflow och The DEV community. Alla dessa har en rad programmerare som sträcker sig från nybörjare till experter.

7. Använd dina projekt & Bygg dem

Det är kul att titta på självstudier eller videor, men det kommer inte att vara bra. Således bör nästa steg vara att använda dina förvärvade färdigheter för att bygga ett projekt. Innan du går med i en grupp ska du prova ett soloprojekt först. När du har gjort några framgångsrika program, gå med i en grupp för att arbeta tillsammans med uppgifter.

8. Arbeta med dina tidpunkter

Även om det är fantastiskt att du själv kan bygga projekt, om det tar dig mycket tid att slutföra ett projekt, måste du polera dina färdigheter. För att göra en karriär ur dina datorprogrammeringsfärdigheter måste du vara mycket produktiv. Du kommer att vara en del av många projekt och att underhålla alla tillsammans kan vara svårt om du är långsam. Så nästa steg är att göra dig snabbare.

9. Lär dig andra språk

När du behärskar ett språk börjar du arbeta med de andra. Att bara hålla sig till en kommer inte att räcka. Att bli expert på mer än ett språk kan i själva verket öppna stora möjligheter för dig. Även om det är mycket arbete kan det vara mycket fördelaktigt för din framtid!

10. Ha ditt eget professionella nätverk

Att bygga projekt eller bli en del av ett samhälle hjälper till att utöka ditt nätverk. De flesta vill lära sig programmering eftersom de vill ha en karriärförändring.

Oavsett om det handlar om en väletablerad karriär eller frilansande, att bygga ett nätverk garanterar framgången för dina färdigheter. Faktum är att de flesta nya programmerare anställs på detta sätt. Du kan frivilligt delta i evenemang, delta i möten eller till och med starta en blogg. Dessa sätt är idealiska för att sprida ordet om programmeringsmarknaden.

Finns det vissa programmeringsspråk jag måste lära mig?

Om du precis har börjat koda måste du undra vilket programmeringsspråk som är bäst att lära sig. Eller så kan du vara en kodande veteran som vill prova ett nytt språk.

Så, hur kan du bestämma vilken du vill lära dig? Du kommer att lära dig många programmeringsspråk genom din karriär. Det är fortfarande bäst att prioritera ett genom att tänka på de projekt du vill göra först. Så här kan du bestämma:

Nyckelord

Att välja ett språk att lära känns ofta som det slutliga beslutet som du kommer att sitta kvar med länge. Men det är inte fallet alls. Medan du känner att detta är normalt, kom ihåg att många erfarna utvecklare är skickliga på många olika språk.

Medan ett program kan kräva Ruby, kan ett annat program behöva C ++. Så oavsett språk, börjar du med, det kommer inte att vara det sista. Eftersom utvecklare är livslånga elever måste du bekanta dig med mer än ett programmeringsspråk under hela din karriär.

Språk är ofta lika

Naturligtvis har varje språk olika regler och syntax och är utformat för att hantera vissa problem. Det goda är att alla också delar vissa begrepp och likheter. Så när du lär dig ett språk blir det nästa mycket enklare att lära sig eftersom du har grunderna.

Kända programmeringsspråk

Du hittar ganska många jobbmöjligheter när du lär dig några av dessa. Din plats är en annan viktig faktor för att avgöra vilken du ska välja. Om du till exempel är i en liten stad som bara ett par teknikföretag är C ++ det mest användbara för dig.

Vissa fjärrutvecklare och frilansare väljer också att specialisera sig på språk som är mindre utbrett. Så de klarar sig bra som expert på ett språk som många andra inte känner till. Men som nybörjare är det bättre att börja med ett vanligt programmeringsspråk.

När det gäller jobböppningar måste du ta hänsyn till framtidsutsikterna för ditt valda språk. Till exempel kanske inte Objekt-C är den bästa idén eftersom fler iOS-utvecklare väljer Swift, något som Apple investerar i.

Naturligtvis är det svårt att avgöra vilken som är på väg upp och vilken snart kommer att bli föråldrad. Därför är det bäst att hålla sig i slingan, vara uppmärksam och undersöka. Gå igenom jobbsökningssidor för att känna till de språk som teknikjättarna får till.

Vilken teknik intresserar dig?

Innan du bestämmer dig för vilket språk du ska välja ska du också tänka på den teknik du är mest intresserad av. Att välja teknik gör det att välja ett språk mycket lättare. Så om du vill bygga MacOS- eller iOS-appar bör du börja med att lära dig Swift. På samma sätt, för att skapa Android-appar, bör du börja lära dig Java som är det officiella utvecklingsspråket för Android.

För spelutveckling är det bäst att lära sig C-baserade språk. Allt detta är ett bevis på att det är bäst att välja ett språk med tanke på vad du är intresserad av. Dessutom hjälper entusiasm för teknik dig att arbeta igenom de svåra tiderna under inlärningskurvan.

Våra rekommenderade kända programmeringsspråk 2019

Kända programmeringsspråk

JavaScript

Eftersom det redan är inbyggt i webbläsarna kräver detta minst inställningar för att komma igång. Dessutom är dess syntax relativt lätt. Att lära sig JavaScript är viktigt om du vill skapa otroligt interaktiva saker för webbläsare.

Pytonorm

Python är känd för sina stora kapaciteter trots sin enkelhet. Syntaxen har inte för mycket strikthet, och koden är lätt att läsa också. Så för att komma igång med Linux är detta språket att lära sig.

Java

Detta är säkert ett av de mest kända programmeringsspråken. Det verkställer också objektorienterade principer som ofta används på moderna språk som Python, C ++ och PHP. Det används också för olika ändamål och är verkligen ett praktiskt språk.

C

Det mest populära och mest använda programmeringsspråket är C. Det är ett maskinnivåspråk som utgör grunden för Linux. Med C kan du lära dig hur ett visst program interagerar med hårdvaran. Du kan också lära dig programmeringsgrunderna på lägsta nivå. Kodningen i C är dock ganska strikt och har också en ganska brant inlärningskurva. Så även om du kommer att lära dig att koda effektivt, tar det tid att lära sig tillräckligt med C för att programmera något användbart.

Hjälpsamma tips för din programmeringsresa

Nu när du vet hur du blir programmerare är följande tips som kan hjälpa dig på vägen:

Kod när du kan

Även om att lära sig mer än ett språk har sina fördelar, har det också nackdelar. Om du slutar att koda när du har lärt dig ett språk kommer ditt hårda arbete inte att vara till nytta. Så du måste öva dina färdigheter när du får chansen.

Prova att utmana dig själv

Du kan inte bli expert om du inte ger dig själv en utmaning då och då. Att skjuta själv är ett idealiskt sätt att bemästra din nyförvärvade skicklighet på kort tid.

Bidra något till gemenskaperna

Det finns många öppen källkod där ute. Att bidra med något där kan vara en betydande milstolpe. Detta hjälper till att förbättra dina programmeringsförmågor och gör dig till en del av ett större samhälle.

Samarbeta med programmerare

Samarbete med skickliga programmerare är också ett annat bra trick att bli expert. Eftersom de har mer kunskap kan de vägleda dig väl.

Förstå din specialitet

Varje programmerare har inte kunskaper i alla språk du känner. Faktum är att de flesta är bäst på bara ett par språk. Så att känna till din specialitet kommer att gynna dig mycket när det gäller gruppprojekt.

Hålla sig uppdaterad

Att hålla sig uppdaterad med den senaste utvecklingen är avgörande. Gör omfattande forskning eller läs böcker för att lära dig nya kodningstrick. Eftersom tekniken förändras snabbt kommer det att vara mycket fördelaktigt att hålla sig uppdaterad.

FAQ-avsnitt

Hur mycket tid behövs för att bli programmerare?

Generellt tar det två år för studenter med en kandidatexamen att genomföra sin magisterexamen i datorprogrammering. Masterprogrammet introducerar mer komplexa ämnen jämfört med de som omfattas av kandidatexamen eller associerade program.

Vilka pedagogiska kvalifikationer behövs för att bli programmerare?

De flesta arbetsgivare kräver programmerare att ha en kandidatexamen. Graden kan vara för områden som informationssystem, matematik och datavetenskap. Det finns dock några jobb som kräver en magisterexamen.

Är det nödvändigt att ha en examen för ett programmeringsjobb?

Medan många datorprogrammerare har en kandidatexamen, anställer vissa arbetsgivare anställda med en associerad examen. Dessutom, om du vill bli nätverksarkitekt, behöver du en datavetenskapsexamen.

Vad är lönen för en programmeringsprogram på en nivå?

Den genomsnittliga årslönen för startprogramledare går så högt som $ 80 500 och så låg som $ 20 000. För närvarande varierar en majoritet av lönerna för inträdesnivåprogrammerare i USA från $ 35 000 till $ 62 500.

Slutgiltiga tankar

När du väl är en skicklig programmerare kommer den tekniska världen säkert att uppskatta dig. Sanningen är den; efterfrågan på en skicklig programmerare avtar inte åtminstone inom en snar framtid.

Så det är möjligt för dig att finslipa dina färdigheter och bygga en bra karriär. I slutändan, om du vill lyckas, se till att du följer vår guide noggrant!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me