Hur du åtgärdar “Server-DNS-adress kunde inte hittas” -fel: Den definitiva guiden

Det är ett vanligt fel som fungerar som en varning och måste tas om hand innan saker går ur handen.


Hur du fixar server-DNS-adressen kunde inte hittas fel

Om du använder Google Chrome för att surfa på webben, måste du ha ställt inför det hatade “server-DNS-adressen kunde inte hittas” redan. Det här felet kan göra användarna mycket oroliga. Men låt det inte belasta dig. Det är vanligt förekommande och relaterar till DNS-servern.

Webbläsaren måste kunna komma i kontakt med servern för att en webbplats ska laddas. Om det inte finns någon anslutning får du ett fel. I den här artikeln talar vi om varför detta fel kan uppstå och hur man löser det.

Contents

Vad är serverns DNS-adress kunde inte hittas?

Det här felet kan också visas som “DNS-server är inte tillgänglig”, är ett vanligt fel som fungerar som en varning och måste tas om hand innan saker går ur handen.

Det indikerar att webbläsaren inte kan ansluta till DNS-servern, därför kan den inte hitta adressen du letar efter. Problemet uppstår på Microsoft Chrome, som är bland de mest kända webbläsarna idag, på Windows-datorer.

Server-DNS-adress-Kan-inte-be-Hittade

5 enkla steg för att lösa problemet

“DNS-serverns IP-adress kunde inte hittas” kan låta som en mycket komplex fråga, men det är ganska lätt att lösa om du har tillgång till rätt information.

Problemet är i ditt system och inte på servern, därför är allt i dina egna händer. Låt oss titta på fem saker du kan göra för att lösa problemet.

1. Kontrollera & Uppdatera dina drivrutiner

Föråldrade, korrupta eller felaktiga drivrutiner kan göra att du stöter på det här felet. Därför bör ditt första steg vara att köra en automatisk kontroll av drivrutiner och se till att de fungerar korrekt. Om ditt system inte erbjuder detta kan du utföra en manuell uppdatering.

Automatiska uppdateringar

Du kan använda Föraren enkel att utföra jobbet. Det är ett pålitligt program som kan identifiera föråldrade eller saknade drivrutiner och också uppdatera dem i enlighet därmed.

Vi föreslår att du väljer alternativet “Uppdatera alla” så att alla gamla eller felaktiga drivrutiner kan uppdateras automatiskt.

Manuella uppdateringar

Om automatiska uppdateringar inte är ett alternativ, kan du försöka uppdatera drivrutinerna manuellt. Gå till tillverkarens webbplats och sök efter de senaste versionerna av relevanta drivrutiner och se till att du har installerat de senaste versionerna. Om inte, ladda ner och installera de senaste drivrutinerna från sajten.

Om du har problem kan du antingen söka professionell hjälp eller kontakta tillverkaren för att identifiera de senaste drivrutinerna.

I de flesta fall löser du uppdateringen av drivrutinen. Om det inte fungerar, flytta till alternativ 3.

2. Rensa Chrome’s Host Cache

Det är typiskt att Chrome-värdcachen skadas eller blir full. Du kan möta fel i ett sådant scenario, och det kan därför vara rätt lösning att rensa cachen.

klart värd-cache

Problemet är lätt att lösa. Öppna Google Chrome och kopiera och klistra in det i adressfältet: chrome: // net-internals / # dns.

Du kan också skriva adressen som den är. Se till att det inte finns några skrivfel. Klicka på enter så ser du omedelbart en konfigurationssida. Hitta knappen “Rensa värdcache” -knappen som ligger precis nedanför tabellen och bredvid rubriken Host Resolver Cache, som markeras med fet stil. Om du klickar på knappen rensas cachen.

Stäng nu Chrome och öppna det igen för att se om saker och ting går tillbaka till det normala. Om ja, kan du fortsätta att bläddra, annars flytta till alternativ 3.

3. Gå till din ‘ETC’ -mapp och ta bort filer

Denna enkla fix kräver bara några sekunder.

Öppna ETC-mappen genom att gå till din C Drive, Windows, System32 och Drivers. Du kan också kopiera och klistra in eller skriva denna adress i adressfältet för att direkt komma åt mappen: C: \ Windows \ System32 \ drivrutiner \ etc.

Ta bort alla filer du ser i mappen och rensa också papperskorgen.

Stäng nu Chrome och öppna det igen för att se om saker och ting går tillbaka till det normala. Om ja, kan du fortsätta att bläddra, annars flytta till alternativ 4.

4. Ändra dina DNS-serverinställningar

Det är möjligt för problemet att vara där på grund av dina DNS-servrar och deras konfiguration.

Titta på dina DNS-servrar och se till att de är korrekt konfigurerade. Tryck på R- och Windows-tangenterna på tangentbordet samtidigt. Systemet kommer att uppmana ett Run-kommando. Skriv kontrollpanelen i rutan och klicka på Ok. Systemet öppnar din CP. Om detta låter komplicerat kan du också öppna Kontrollpanelen direkt från Windows-menyn om du har Windows 10.

Nu i kontrollpanelen, hitta Nätverks-och delningscenter och klicka på Ändra adapterinställningar -knappen på vänster sida av skärmen. Högerklicka på det här fönstret Lokal eller trådlös nätverksanslutning och välj Egenskaper.

På skärmen visas en lista över objekt som används av anslutningen. Klicka på knappen ‘Internet Protocol Version 4’ och visa dess egenskaper genom att klicka på skärmen Egenskaper knapp.

Nu ser du fliken Allmänt. Välj Få automatiskt DNS-serveradress alternativ om inte redan valt. I annat fall väljer du Använd följande DNS-serveradress och klicka på OK.

Se till att dina DNS-inställningar visas så här:

Föredragen adress: 8.8.8.8.
Alternativ adress: 8.8.4.4.

Nu öppnar du Chrome för att se om det går tillbaka till det normala. Om ja, kan du fortsätta att bläddra, annars flytta till alternativ # 5.

5. Förnya och rensa din DNS

Windows OP lagrar automatiskt IP-adresserna för webbplatser du besöker. Denna caching hjälper webbplatser att ladda snabbare när de går igen.

Även om syftet med cachen är att påskynda processen kan det bli skadat och orsaka problem. Lösningen ligger i att rensa och förnya cachen.

Öppna igen Kör-prompten och skriv cmd i rutan. Tryck sedan på ‘Kontroll, Skift och Enter’ samtidigt för att öppna kommandotolken.

Du kan också skriva eller kopiera och klistra in ipconfig / flushdns och trycka på Enter. Din cache spolas ut om den är skadad eller föråldrad. Skriv sedan eller kopiera och klistra in ipconfig / renew och tryck på Enter igen. Skriv nu eller kopiera in ipconfig / registerdns och tryck på Enter.

Du är klar. Starta om din dator.

Nu öppnar du Chrome för att se om det går tillbaka till det normala. Om ja, kan du fortsätta bläddra, annars kan du behöva konsultera en professionell.

FAQ-avsnitt

Vad är en server-DNS-adress?

En DNS-server, förkortad för en Domain Name Service-server, är en dator som samlar en databas med IP-adresser och värdnamn associerade med IP: erna. Denna information används för att översätta eller lösa frågor.

DNS-servrar använder speciella protokoll och programvara för att kommunicera med varandra.

Vad betyder det när du har en DNS-adress kunde inte hittas ”Fel?

Felet hindrar dig från att surfa på webbplatsen och indikerar ett problem med systemet. Det inträffar när datorn misslyckas med att leta upp den IP-adress som är kopplad till en domän.

Hur hittar jag min server IP-adress?

Processen är ganska enkel:

 1. Öppna Run-fönstret genom att trycka på Fönster-R. Skriv cmd i textrutan och slå Stiga på. Detta öppnar kommandotolken.
 2. Skriv ipconfig i textrutan och tryck på Stiga på. Detta öppnar ett nytt fönster med värdefull information inklusive din dators IP-adress visas bredvid IPv4-adress linje.

Hur hittar jag mina DNS-serverdetaljer?

Skriv eller kopiera och klistra in ipconfig / all i kommandotolken (utan offert) och tryck på Stiga på. Detta kör kommandot och visar nätverksrelaterad information på skärmen. Du hittar datorns primära DNS-adress under fältet “DNS-servrar”.

Hur kan jag återställa min DNS-server?

 1. Öppna Run-fönstret genom att trycka på Fönster-R.
 2. Skriv eller kopiera och klistra in ipconfig / flushdns och tryck på Stiga på.

Det sista ordet

Vi hoppas att lösningarna ovan hjälper dig att bli av med felet “DNS-servern hittades inte”. Prova varje lösning en efter en och se till att skriva alla kommandon noggrant och utan citattecken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map