Hur driftstopp och hastighet påverkar din webbplats [Infographic]

Låt oss tillsammans undersöka hur driftstopp och långsam sidbelastningstid bränner ett hål i fickan och hur du kan se till att din webbplats är snabb.


Nedetid och hastighet Infographic Intro

Det är inte längre en hemlighet att en långsammare webbplats är skadlig för din webbplats. Om din webbplats inte laddas tillräckligt snabbt förlorar du kunder och kanske en hel del intäkter.

Den verkliga frågan är, vad är en bra belastningstid?

Du kan få en uppfattning om det genom att veta det 53% av mobila användare lämnar en webbplats om det tar mer än tre sekunder att ladda. Så en webbplats som tar mer än fyra sekunder att ladda anses vara den långsammaste medan den genomsnittliga acceptabla tiden för lastning är två till tre sekunder.

Vilken driftstopp för webbplatsen kan kosta dig

Innan vi undersöker konsekvenserna av driftstopp, låt oss först se vad stilleståndet verkligen är. Det är när en webbplats inte är online eller när den inte tillåter användare att göra vad de kom till att göra i första hand.

Driftstopp gör att företag förlorar ett genomsnitt av $ 7900 för varje minut som webbplatsen är nere. Under ett år för små och medelstora företag kan detta uppgå till $ 1,000,000. Med andra ord, för varje minut webbplatsen ner skulle ett företag förlora $ 66,240.

Du kan bedöma den negativa effekten av driftstopp med dessa exempel:

  • En dags driftstopp för Facebook skulle leda till en inkomstförlust på 11,7 miljoner dollar.
  • Twitter kan förlora intäkter på upp till $ 20.000 för ett dags avbrott.
  • Om eBay går ner i tjugofyra timmar kan det drabbas av en förlust av intäkter 28 miljoner dollar.
  • En 40-minuters driftstopp för Amazon motsvarar en inkomstförlust på $ 20.000.

Vad som kan orsaka driftstopp?

Flera orsaker kan tillskrivas driftstopp. Till exempel kan en hackares attack leda till kapade sidor som inte laddas inom fyra sekunder. Andra liknande faktorer inkluderar systemfel, enhetsfel och DDoS-attacker och mänskliga misstag som kan leda till HTTP-fel, döda sidor och långsamma belastningstider.

Tidigare har många toppwebbplatser också upplevt driftstopp på grund av olika faktorer, till exempel mänskliga misstag eller hackerattacker. Kända namn som Samsung, Ikea och Flipkart har alla fallit offer för stillestånd tidigare.

Hur driftstopp och hastighet påverkar din webbplats Infographic

Konsekvenser av driftstopp

Driftstopp kan leda till flera problem. Dessa inkluderar:

1. Förlust av webbplatstrafik och intäkter

Det är vanligt att ingen användare vill använda en långsam webbplats. För att sätta i perspektiv, titta på alla dessa siffror. Om din webbplats gör $ 100.000 på en dag, då en förbättring av en sekund skulle kunna få in ytterligare $ 7000 per dag. Trainline reducerade sin latens med bara 0,3 sekunder över deras tratt. Som ett resultat spenderade kunderna ytterligare 11,5 miljoner dollar om ett år.

På samma sätt, på grund av långsamma belastningstider, ser onlinehandlare totalt 18 miljarder dollar per år i form av övergivna kundvagnar. Nyligen genomförde Amazon ett test, som visade att e-handelsjätten skulle förlora upp till 1,6 miljarder dollar varje år om deras hastighet avtog bara med en sekund.

Förutom intäkterna kommer din webbplatstrafik också att påverkas hårt. En ytterligare 0,5 sekunder tagna för att generera varje söksida kan orsaka upp till 20% minskning av trafiken. Under tiden kan en förseningstid på 0,4 sekunder minska trafiken med 0,44%. Enligt forskning utförd av Google, när laddningstiden för sidan ökade till 5 sekunder, ökades också avvisningsfrekvensen till 90%.

2. Förlust av kundtillfredsställelse

En försening på bara en sekund kan minska kundnöjdheten med upp till 16%. Med andra ord skulle många kunder knappast vilja komma tillbaka till en sida som laddas trögt.

Liknande, 75% av användarna kommer inte tillbaka till en webbsida om den inte laddas inom fyra sekunder. 39% av människor kommer också att lämna en webbplats om bilderna tar för lång tid att ladda. Kom ihåg att en sekund kan vara den avgörande punkten mellan en dålig interaktion och en framgångsrik transaktion.

3. Dålig publicitet

De negativa effekterna av driftsstopp slutar inte bara på förlusten av kunder. Faktiskt, 44% av kunder berättar för andra omkring dem om den dåliga upplevelsen de hade på nätet. I slutändan minskar detta antalet potentiella nya kunder, även om det är med en liten procentandel.

4. Lägre ranking i sökmotorsresultat

Crawler- och kundbeteenden är ansvariga för att sänka din ranking i sökmotorsresultat vid driftstopp. Om en webbplats inte laddas på fem sekunder kommer användare att navigera bort. Sådan användarinaktivitet är ett bevis på att företaget inte värderar sina kunder tillräckligt. Som ett resultat straffar Google-algoritmen sådana webbplatser och leder dem till en lägre rang.

Samtidigt tillbringar Googles sökrobot, den programvara som är ansvarig för indexering av webbplatser, bara en begränsad tid på varje webbplats. Så om hela webbplatsen reagerar långsamt kommer boten bara att indexera några få sidor. Således påverkar detta chanserna för din webbplatsrankning väl negativt.

5. Att hantera driftstopp

Naturligtvis förlorar inte allt hopp. Det finns åtgärder du kan vidta redan innan din webbplats kraschar, till exempel att köpa DNS-reservserver, använda Googles webbansvariga verktyg och alltid göra en säkerhetskopia av din databas, etc..

På samma sätt finns det saker du kan göra om din webbplats kraschar. Du måste till exempel bekräfta att din webbplats har gått ner. Sedan bör du kontakta ditt webbhotell och meddela användare.

Framför allt kan du använda verktyg för att hålla din laddningstid i schack. Det finns en mängd gratis programvara som inte bara mäter laddningstiden för din sida utan också erbjuder avgörande insikter och identifierar dolda faktorer som kan hindra din webbplats prestanda. Sådana verktyg inkluderar:

Web.dev

Detta verktyg låter dig testa prestandan på din webbplats. Du kan också få tips om hur du kan förbättra användarupplevelsen. Dessutom kan du logga in för att hålla reda på dina framsteg.

GTmetrix

Det här verktyget ger dig inte bara en detaljerad inblick i hur bra din webbplats laddas, utan ger också rekommendationer om hur du kan optimera den.

Pingdom

Slutligen låter Pingdom dig övervaka prestanda, drifttid och interaktioner på din webbplats för att hjälpa dig förbättra slutanvändarupplevelsen.

Förbättra hastigheten

Att bara testa hastigheten gör det inte bra för dig. Du måste också vidta åtgärder för att förbättra hastigheten. Dessa inkluderar:

  • Att välja en pålitlig och högkvalitativ värdleverantör.
  • Optimera ditt innehåll, inklusive bilderna.
  • Se till att alla dina servrar är i god hälsa.
  • Minska kakestorleken och använd kakefria domäner.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me