CodingBat – Testa och förbättra Java-kunskaper effektivt!

Java har blivit ett viktigt språk att behärska inom dagens IT-område. CodingBat gör det enkelt att lära sig men är det bästa alternativet? Låt oss ta reda på!


CodingBat 2019

Det finns många gratis handledningsajter för att lära sig alla programmeringsspråk. Men att lära sig ett datorspråk innebär också dokumentation. För Java är ett av de ideala alternativen CodingBat. Med dess hjälp kan du bli väl förankrad i vilket språk som helst och enkelt lösa alla problem relaterade till det!

Förmågan att koda har nu blivit en avgörande färdighet på arbetsplatsen. Av detta skäl fortsätter allt fler resurser som leder eleverna genom hela inlärningsprocessen. Faktum är att webbplatser som codingbat.com tillåta användare att prova på två programmeringsspråk. Dessa är Python och Java; två av de vanligaste språken.

codingbat-table-of-innehåll

Vad är CodingBat?

CodingBat är en gratis webbplats som har många problem med livekodning. Syftet med webbplatsen är att bygga kodningsfärdigheterna i både Python och Java. Projektet startades av en datavetenskapslektor på det prestigefyllda Stanford University, Nick Parlante. När du arbetar dig själv genom många övningsproblem kan du få en stor förståelse för hur koden fungerar.

CodingBats gränssnitt – Lätt att använda?

Ett avgörande kriterium för bedömning av instruktionsprogramvara är att titta på hur konceptet överförs. Oavsett information, innehåller programvaran, om leveransen inte är på nivå, är den värdelös för eleven. När det gäller konceptet som det sänder kan CodingBat dra nytta av vissa förbättringar. Gränssnittet är enkelt och rakt fram, men dess enkelhet föredras inte av många.

Lektionsplanerna har en minimalistisk karaktär. Studenterna sitter därmed knappast med någon ansträngning om de inte får ett visst koncept. Plus att söka efter CodingBat på YouTube resulterar i många videor som förklarar lektionen ganska bra för förlorade deltagare.

Är det lämpligt för alla?

Nybörjare kommer säkert att känna bristen på betoning på teorier i lektionerna. Samtidigt kommer de som bara letar efter övning gilla den inbördes syntaktiska praxis. Naturligtvis betyder detta inte att nybörjare inte kan lära sig att använda CodingBat. Det saknar emellertid de omfattande förklaringar som nybörjare föredrar.

Hur levereras lektioner?

Alla lektioner som finns på CodingBat är indelade i olika kategorier. Varje koncept har olika exempel som förstärker de tidigare levererade principerna.

För att förstå det bättre, tänk på hur en elev kan lära sig engelska. Han eller hon kommer att dissekera språkets anatomi. Studenten kommer också att lära sig om prepositionsfraser, past particip, gerunds, substantiv och verb. På samma sätt kommer en student som använder CodingBat att lära sig alla viktiga komponenter i kodningsspråket. De kommer också att behöva göra övningar som använder sig av den lärde principen.

Nick Parlante, grundaren, anser att korta och praktiska livekodningsproblem är viktiga. Eftersom dessa utgör grunderna i mer involverade uppgifter är dessa korta problem nyckeln till att bli en masterprogrammerare.

Han tror också att kodning huvudsakligen är en blandning av grundelement som bildar en komplex funktion. Av denna anledning betonar hans kurs att upprepa grunderna.

Problem med leverans av lektioner

CodingBat kan sägas ha en avskalad karaktär hos en textredigerare. Dessutom finns det knappast någon sammanhangsstöd. Som ett resultat kan eleverna göra stora misstag. Dessutom kan de också kämpa för att hitta källan till felet.

Å andra sidan, många gillar bara-ben-installationen. Det tar bort alla kryckor som nybörjare brukar lita på. Istället odlar installationen i dem positiva vanor från början.

När problemen har slutförts får eleverna omedelbar feedback. Detta berättar för dem om de har lyckats lösa problemet.

Är avsnittet “Hjälp” användbart?

Webbsidan erbjuder förklaringar till varför svaren är vad de är i avsnittet “Hjälp”. Förklaringarna är dock ganska komplicerade, och det kommer att vara svårt för nybörjare att förstå.

Dessutom förklarar grundaren på webbplatsen om sidan varför hjälpavsnittet verkar vara särskilt underutvecklat. Han säger att CodingBat inte är en komplett instruktionskurs för att lära sig språket. Istället är det tänkt att komplettera en kurs som nybörjare tar.

Sammantaget innehåller hjälpavsnittet en mängd information. Det enda problemet är att det måste kontextualiseras ordentligt. Genom att göra det kan eleverna enkelt klara de mer utmanande hinder som de står inför när de lär sig något nytt språk.

begränsningar

Kanske är den största begränsningen att det bara täcker två språk. Dessutom är webbsidan ett projekt startat av en passionerad professor. Därför är det mycket osannolikt att han har tid eller laget att expandera ytterligare.

Jämfört med andra webbplatser ser CodingBat dessutom ganska gammaldags ut. Vissa säger att estetik är ytlig. Men vi har blivit ganska vana vid det moderna gränssnittet. Så vissa kan hitta webbplatsen besvärlig att använda.

Fördelar & Nackdelar

+ Övningar med fokus på ett ämne

Varje övning som finns i slutet av kapitlet fokuserar bara på ett koncept. Till exempel kan det antingen vara på matriser, rekursioner, strängar eller logik, etc. en åt gången. På grund av detta är inte eleverna överbelastade med kunskap. Dessutom får de förbättra sina färdigheter.

+ Hjälpsam för att testa TDD (Test Driver Development)

Studenten kan få en mängd test som klarar eller inte. Som ett resultat kan eleven få vart och ett av testerna att passera en efter en tills alla testerna blir gröna.

+ Har all dokumentation som behövs för att komma igång

Webbplatsen har en sida fylld med en grundläggande förklaring av alla kapitel.

+ Har en grundläggande textredigerare

Textredigeraren ger inget sammanhangsstöd. Så användarna får bara feedback efter sammanställningen. Därför tenderar eleverna att fokusera på språksyntaxen redan från början. Jämfört med andra moderna IDE: er hjälper CodingBat att bygga goda vanor.

+ Har många grundläggande problem

Problemen kategoriseras i olika kategorier. Dessutom kan elever också spåra sina framsteg med hjälp av Progress Graphs. Graferna visar fel och gröna test utförda över tid.

– Ingen guide för att komma igång

Eftersom det inte finns någon hjälp med hur man kommer igång kan användare bli förvirrade. Nybörjare kan tycka att inlärningskurvan är ganska brant. Trots mycket dokumentation tar det dessutom tid och initiativ att börja lära sig.

Topp 5 bästa alternativ till CodingBat

På grund av de få bristerna i CodingBat kanske användare vill välja något annat. Några lämpliga alternativ inkluderar följande:

1. Codecademy: Interactive & Rolig kodning

codecademy

Codecademy är en interaktiv plattform online som erbjuder kodningskurser för olika programmeringsspråk. Dessa inkluderar Pytonorm, C++, och Java. Dessutom ger det också lektioner i markeringsspråk som CSS och HTML. För elever som vill dra full nytta finns det också en proversion. Med detta får användare frågesporter, livehjälp från rådgivare, realistiska projekt och personliga inlärningsplaner.

2. Gratis kodläger: Förbered dig på att bli utvecklare!

freecodecamp

Detta är en ideell organisation med chattrum, en interaktiv inlärningswebplattform och ett forum för online-community. Plattformen är främst inriktad på att ge tillgång till alla som vill lära sig webbutveckling. Den innehåller självstudier som introducerar elever till språk som JavaScript, CSS, och html. Studenterna ges också projektuppgifter som de måste slutföra vidare. När projektuppgifterna är klar samarbetar studenter med icke-statliga organisationer för att skapa webbapplikationer.

3. Code.org: Vad skapar du?

codeorg

Detta är en annan icke-statlig organisation som fokuserar på att uppmuntra studenter att lära sig datavetenskap. Webbplatsen har gratis kodningslektioner. Samtidigt riktar det sig till skolorna att uppmuntra dem att inkludera ytterligare datavetenskapslektioner i sin läroplan.

4. SitePoint: Lär dig HTML, CSS, JavaScript, PHP

Sitepoint

SitePoint gör det möjligt för användare att lära sig om webbutveckling och design. Webbplatsen innehåller många tutorials, böcker och kurser. Lärdomar tillgängliga på SitePoint inkluderar HTML5, JavaScript, CSS3, och PHP. Studenter kan också lära sig responsiv webbdesign och mobilapputveckling.

5. Coderbyte: Förbättra dina kodfärdigheter

coderbyte

Coderbyte är byggd för de som vill öva sina programmeringsfärdigheter. Nästan varje dag läggs nya utmaningar till. Användare måste tillämpa sin algoritmiska tankeprocess för dessa problem. Webbplatsen hjälper till att förbättra användarnas förmåga att arbeta med vanliga problem. Dessa problem inkluderar frågor om logik, algoritm och matematik.

Är CodingBat idealiskt val?

Trots nackdelarna som CodingBat har, är det fortfarande ett användbart verktyg. Det är ett enkelt och okomplicerat sätt för elever som vill förbättra sin kodkunskap. När de väl har jobbat sig igenom utmaningarna på webbplatsen kan de bli betydligt bättre i Java eller Pytonorm. Men det ska inte användas som ersättning för någon kurs eller klass.

För att uttrycka det enkelt är det tänkt att komplettera dina programmeringskurser. Med sin hjälp kan du bli välbevandrad i grunderna i det nya programmeringsspråket!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me