Ulasan Bluehost: Adakah Sebaik-baiknya?

Sebelum menulis ulasan ini, kami membeli perkhidmatan Bluehost untuk menguji bagaimana keadaannya. Kami menggunakannya sepanjang tahun dan masih menggunakannya sebelum kami memutuskan untuk menuliskan pemikiran kami. Dalam tempoh satu tahun, kami melihat pelbagai aspek prestasi Bluehost. Terutama, kami memfokuskan pada masa dan waktu muat rata-rata. Untuk memastikan bahawa kami berakhir dengan tinjauan yang tulen, kami menggunakan data sebenar. Pelbagai aspek data yang diambil kira termasuk waktu operasi, waktu muat, ciri utama, kos, dan sokongan pelanggan.


Peringkat Berlebihan

4.7 / 5

ciri-ciri
10/10

Mesra pengguna
10/10

Harga
8/10

Sokongan
10/10

Kebolehpercayaan
10/10

Diskaun Bluehost
Lihat Tawaran

Waktu tamat

99.99%

Beban Masa

425 ms

Daripada banyak hos web yang ada, hanya tiga dari mereka yang secara rasmi dicadangkan oleh WordPress sendiri. Salah satu hos web tersebut adalah Bluehost! Tetapi bukan di situlah kisahnya berakhir. Selain daripada menjadi kedai WordPress, terdapat lebih banyak daripada yang ditawarkannya. Ia menawarkan perkhidmatan yang memperkuat blog sederhana dan juga aplikasi e-commerce maju.

Ciri-ciri penting lain termasuk domain percuma, panel kawalan yang mudah dan mesra pengguna, dan sokongan pelanggan yang luar biasa. Semua ciri ini menjadikan Bluehost sebagai satu hos web yang dipilih oleh pemula.

Ciri-ciri utama

 • Dilengkapi dengan sijil dan domain SSL percuma
 • Disokong oleh WordPress
 • Diiringi oleh masa dan perkakasan yang terkemuka di industri
 • Pemasangan WordPress satu klik tersedia
 • Keselamatan dan tambahan kelas atas
 • Jaminan masa upah 99.9%
 • Dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan 30 hari

Ruang Cakera
50 gb

Lebar jalur
Tanpa had

Wang Dikembalikan
30 hari

Domain Percuma
Ya

SSL percuma
Ya

Pelan Hosting
www.bluehost.com

Ulasan Bluehost: Maklumat Latar Belakang

Bluehost dimulakan pada tahun 1996 oleh pengasas Danny Ashworth dan Matt Heaton di Provo, Utah. Dalam masa yang singkat, mereka menjadi salah satu hos web terbesar di dunia. Hari ini, syarikat ini menganjurkan lebih dari 2 juta laman web dari seluruh dunia.

bluehost-latar-maklumat

Yang menjadikannya unik ialah ia mempunyai perkongsian lama dengan WordPress. Sebenarnya, pada tahun 2006, ia menjadi salah satu syarikat hosting rasmi yang disyorkan WordPress. Dengan kakitangan yang terdiri daripada 750 pekerja yang bekerja tanpa lelah, syarikat ini bertujuan untuk mendapatkan kualiti perkhidmatan yang terbaik. Ia juga bangga dengan sokongan pelanggan 24/7 dan infrastruktur hosting yang sangat baik. Ia juga mempunyai sokongan untuk perisian sumber terbuka seperti WordPress.

Disokong oleh WordPress

Banyak web host di luar sana memenuhi syarat minimum WordPress. Walau bagaimanapun, WordPress secara rasmi mempunyai senarai yang merangkumi beberapa pilihan terbaik untuk dunia hosting. Termasuk dalam senarai sekiranya Bluehost.

Dengan lebih daripada dua juta laman web, hos web dikenali sebagai platform WordPress yang ideal. Ciri-cirinya disesuaikan untuk WordPress. Ia dilengkapi dengan papan pemuka yang berpusatkan WordPress serta pemasangan satu klik. Ciri-ciri lain termasuk nama domain percuma, FTP, dan e-mel. Ia juga mudah ditingkatkan dan disokong oleh sokongan 24/7 yang disediakan oleh pakar WP dalaman.

Statistik Dihoskan Laman Web & TLD

Dengan 13 rancangan hosting, Bluehost telah menampung 2,313,601 domain yang mengagumkan. Kedua-dua .com dan .org adalah yang paling kerap dihoskan. Domain lain termasuk .info, .us, dan .biz.

domain yang dihoskan oleh bluehost

bluehost-tlds-statistik

Persembahan, Masa Terkini & Beban Masa

Sebelum menetap di web host, melihat metrik prestasi sangat penting. Anda mesti melihat kelajuan (rata-rata waktu muat), dan waktu operasi hos. Semua metrik ini mempengaruhi pengalaman pengguna dan juga kedudukan SEO WordPress.

Ujian Prestasi (Pingdom)

Untuk memiliki laman web yang pantas, syarikat hosting web anda juga harus cepat. Mengingat fakta ini, kami pertama kali menguji kepantasan tuan rumah. Untuk melakukannya, kami membuat laman web ujian menggunakan tema lalai. Kami juga menambahkan kandungan palsu dengan gambar sehingga berfungsi seperti laman web sebenar. Akhirnya, kami menggunakan Pingdom untuk menguji kelajuan laman web ini.

Seperti yang anda lihat, masa muat kurang dari satu saat yang cukup bagus!

pingdom-bluehost

Waktu Waktu Pelayan & Masa Beban (UptimeRobot)

Untuk ujian seterusnya, kami melihat keseluruhan ketersediaan Bluehost. Untuk melakukannya, kami melihat masa henti dan masa respons tuan rumah. Seperti yang ditunjukkan oleh hasilnya, hampir sebulan, Bluehost sama sekali tidak turun. Tambahan, peningkatan 99,99% juga sangat mengagumkan.

Kelajuannya juga luar biasa. Grafik menunjukkan bahawa masa tindak balas Bluehost kurang lebih stabil. Masa hampir tidak mencapai satu saat pada bila-bila masa sepanjang hari dengan purata masa tindak balas hampir setengah saat. Oleh itu, tuan rumah memastikan prestasi yang stabil dan boleh dipercayai.

waktu hantaran biru

Waktu Penggunaan Bluehost & Muatkan Masa untuk 3 Bulan Terakhir (UptimeRobot)

Sebulan
Statistik Masa Masa
Muatkan Statistik Masa
Jun 201999.98%415 ms
Mei 2019100%384 ms
April 201999.99%307 ms

Masa Respons Pelayan (Bitcatcha)

Dengan Pingdom dan alat serupa, anda dapat melihat bagaimana data seperti gambar dimuat di laman web anda. Namun, untuk masa respons pelayan yang lebih tepat, Bitcatcha adalah alat yang lebih sesuai. Dengan menggunakan ini, kita dapat menguji masa respons pelayan tanpa memuat data apa pun.

bluehost-bitcatha

Seperti yang anda lihat, masa tindak balas pelayan agak luar biasa, terutamanya di AS. Walaupun di negara lain masa responsnya sedikit lebih tinggi, namun masa ini masih di bawah satu saat. Secara keseluruhan, masa tindak balas pelayan sangat baik.

Rancangan dan Ciri Hosting

Bluehost menawarkan pelbagai rancangan hosting untuk memenuhi pelbagai pelanggan. Pakej mereka termasuk bersama, cloud, WordPress, WooCommerce, VPS, dan hosting khusus. Mari kita lihat secara ringkas apa yang disasarkan pada setiap rancangan.

Jenis Hosting
Pakej # 1
Pakej # 2
Pakej # 3
Pakej # 4
Dikongsi (Asas)$ 2.75 / bln$ 4.95 / bln$ 5.45 / bln$ 13.95 / bln
WordPress$ 2.75 / bln$ 4.95 / bln$ 5.45 / bln
VPS$ 19.99 / bln$ 29.99 / bln$ 59.99 / bln
Berbakti$ 79.99 / bln$ 99.99 / bln$ 119.99 / bln

Hosting Berkongsi

Ini adalah rancangan yang ideal bagi mereka yang memulakan laman web baru dengan lalu lintas yang rendah. Dalam rancangan sedemikian, laman web anda berkongsi sumber pelayan dengan laman web lain. Bluehost menawarkan empat rancangan hosting bersama. Ini adalah Basic, Plus, Choice Plus, dan Go PRO.

Asas: Bermula dari $ 2.75 / bulan, rancangan ini membolehkan anda menjadi tuan rumah satu laman web. Ia dilengkapi dengan storan SSD 50GB, tanpa meter dan sijil SSL percuma. Ciri-ciri lain termasuk 1 termasuk domain, 5 domain terparkir, dan 25 subdomain.

Tambahan: Dengan kos $ 4,95 / bulan, rancangan ini dilengkapi dengan laman web tanpa had dan storan SSD, dan lebar jalur yang tidak dimeterai. Ciri-ciri lain termasuk sijil SSL percuma dan domain tanpa had. Sebagai bonus, tawaran pemasaran $ 200 juga disertakan.

Pilihan Plus: Dengan harga $ 5.45 / bulan, rancangan Choice Plus merangkumi semua yang termasuk dalam rancangan Pilihan. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa rancangan ini juga merangkumi privasi domain dan sandaran laman web.

Pergi PRO: Tersedia dengan harga $ 13.95 / bulan, rancangan ini adalah versi lanjutan dari pakej Choice Plus. Perbezaan utama antara keduanya adalah bahawa pakej PRO merangkumi pelayan berprestasi tinggi dan IP khusus.

Ciri-ciri utama
Asas
Tambahan
Pilihan Plus
Pro
Harga Bermula$ 2.75 / bln$ 4.95 / bln$ 5.45 / bln$ 13.95 / bln
Harga Pembaharuan$ 7.99 / bln$ 10.99 / bln$ 14.99 / bln$ 23.99 / bln
Laman web1Tanpa hadTanpa hadTanpa had
Ruang Cakera SSD50 GBTanpa hadTanpa hadTanpa had
Lebar jalurTidak bermeterTidak bermeterTidak bermeterTidak bermeter
Akaun E-mel5Tanpa hadTanpa hadTanpa had
Domain Dihoskan1Tanpa hadTanpa hadTanpa had
Domain PERCUMA Termasuk1Tanpa hadTanpa hadTanpa had
Sijil SSL PERCUMA

pakej bluehost-shared

Hosting WordPress

Seperti namanya, paket hosting untuk laman web yang dikuasakan oleh WordPress. Selain dioptimumkan untuk menjalankan laman web WP, ia juga dapat melindungi laman web anda dari ancaman umum. Bluehost mempunyai empat rancangan hosting WordPress untuk ditawarkan. Ini termasuk Basic, Plus, dan Choice Plus.

Asas: Dengan harga $ 2.75 / bulan, rancangan ini membolehkan anda mengehos 1 laman web. Pelan ini merangkumi ciri lain seperti penyimpanan SSD 50GB, sijil SSL percuma, dan domain percuma selama satu tahun. Kredit pemasaran $ 50 juga termasuk dalam rancangan ini.

Tambahan: Dengan rancangan ini dengan harga $ 4,95 / bulan, anda mendapat laman web tanpa had, lebar jalur yang tidak dimeterai, dan sijil SSL percuma. Selain itu, domain percuma selama satu tahun, subdomain tanpa had, dan kredit pemasaran $ 100 juga disertakan.

Pilihan Plus: Dengan rancangan $ 5.45 / bulan ini, anda mendapat laman web tanpa had, sijil SSL percuma, dan storan SSD tanpa meter. Ciri-ciri lain termasuk domain percuma selama setahun, kredit pemasaran $ 200, dan sandaran asas CodeGuard.

pakej bluehost-wordpress

Hosting VPS

Hosting VPS boleh dipanggil peningkatan ke hosting WordPress. Ini membolehkan anda menggunakan sumber daya maya dalam lingkungan bersama. Terdapat tiga rancangan hosting VPS di Bluehost. Ini adalah standard, dipertingkatkan, dan muktamad.

Standard: Bermula pada $ 18.99 / bulan, rancangan ini merangkumi 2 teras, RAM 2GB, lebar jalur 1TB, dan storan SSD 50GB. Ciri-ciri lain termasuk 1 domain, 1 alamat IP, jaminan wang dikembalikan 30 hari, dan sokongan 24/7. SSL percuma juga disertakan.

Dipertingkatkan: Dengan harga $ 29.99 / bulan, rancangan ini merangkumi 2 teras, storan SSD 60GB, RAM 4GB, dan lebar jalur 2TB. Ia juga dilengkapi dengan sokongan 24/7, 2 alamat IP, dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Tambahan, SSL juga disertakan secara percuma.

Muktamad: Pada harga $ 59.99 / bulan, rancangan ini merangkumi 4 teras kelajuan, penyimpanan SSD 120GB, RAM 8GB, dan lebar jalur 3 TB. 1 domain yang disertakan, 2 alamat IP, dan sokongan 24/7 juga disertakan. Seperti rancangan lain, yang ini juga merangkumi sijil SSL percuma dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

pakej bluehost-vps

Hosting Pelayan Dedicated

Dengan hosting pelayan khusus, anda akan mempunyai sumber pelayan untuk anda sendiri. Terdapat tiga rancangan hosting khusus. Ini adalah standard, ditingkatkan, dan premium.

Standard: Dengan kos $ 79.99 / bulan, rancangan ini merangkumi 4 teras dan 8 utas, kelajuan 2.3GHz, dan penyimpanan 500GB. Lebih-lebih lagi, ia dilengkapi dengan RAM 4GB, lebar jalur 5TB, 3 alamat IP, dan 1 domain yang disertakan. Ciri lain termasuk sijil SSL percuma, sokongan 24/7, dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Dipertingkatkan: Dengan harga $ 99.99 / bulan, rancangan itu mempunyai 4 teras, 8 utas, kelajuan 2.5GHz, penyimpanan 1TB, dan 8GB RAM. Ciri lain termasuk lebar jalur 10TB, 1 domain disertakan dan 4 alamat IP. Seperti rancangan lain, yang ini juga merangkumi SSL percuma, sokongan 24/7, dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Premium: Bermula dari $ 119,99 / bulan, rancangan ini dilengkapi dengan 4 teras dan 8 utas, kelajuan 3.3 GHz, dan penyimpanan 1TB. Selain itu, 1 domain, 16GB RAM, lebar jalur 15TB, dan 5 alamat IP juga disertakan. Seperti rancangan lain, yang ini juga dilengkapi SSL percuma, sokongan 24/7, dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

pakej khas bluehost

Bluehost Basic (Pelan Bersama) secara terperinci

Bluehost mempunyai pakej hosting bersama yang sesuai untuk laman web permulaan. Rancangan bersama mereka mempunyai tiga tahap yang berbeza. Ketiga-tiga rancangan mempunyai ciri yang dikehendaki oleh pelanggan hosting.

Rancangan & Harga secara terperinci

Mari kita lihat ciri-ciri yang termasuk dalam tiga rancangan asas dan juga kos masing-masing. Terdapat dua peningkatan yang tersedia bagi mereka yang menginginkan lebih banyak daripada rancangan asas. Ini adalah rancangan Plus dan pilihan Choice Plus.

Apa yang Disertakan dalam Pakej Bersama?

Dasar Bluehost: Dengan rancangan asas, anda hanya boleh menghoskan satu laman web. Ciri-ciri rancangan lain termasuk satu domain, storan 50 GB, 25 subdomain, dan 5 akaun e-mel. Untuk pengguna kali pertama, harganya adalah $ 2.95 / bulan. Sementara itu, harga pembaharuan adalah $ 7.99 / bulan.

Bluehost Plus: Pelan Plus merangkumi laman web, lebar jalur, dan ruang web tanpa had. Anda juga mendapat akaun e-mel tanpa had. Harga permulaan pakej ini ialah $ 5.95 / bulan. Sementara itu, harga pembaharuan adalah $ 10.99 / bulan.

Bluehost Choice Plus: Pelan ini membawanya lebih jauh dari rancangan tambah. Ia merangkumi semua ciri pelan tambah. Di samping itu, ia merangkumi tambahan seperti SiteBackup Pro dan privasi domain bernilai lebih dari $ 80 / tahun. Untuk pengguna kali pertama, rancangan itu berharga $ 5.95 / bulan. Harga pembaharuan adalah $ 14.99 / bulan.

PRO Bluehost Go: Pelan Go PRO adalah satu langkah lebih jauh dari pakej Choice Plus. Ia mempunyai semua yang termasuk dalam rancangan Plus dan menggabungkannya dengan pelayan berprestasi tinggi. Selain itu, ia juga merangkumi IP khusus.

Ciri-ciri utama
Asas
Tambahan
Pilihan Plus
Harga Bermula$ 2.75 / bln$ 5.45 / bln$ 5.45 / bln
Harga Pembaharuan$ 7.99 / bln$ 10.99 / bln$ 14.99 / bln
Laman web1Tanpa hadTanpa had
Ruang Cakera SSD50 GBTanpa hadTanpa had
Lebar jalurTidak bermeterTidak bermeterTidak bermeter
Akaun E-mel5Tanpa hadTanpa had
Domain Dihoskan1Tanpa hadTanpa had
Domain PERCUMA Termasuk1Tanpa hadTanpa had
Sijil SSL PERCUMA
Pembina Laman PERCUMA
Pemindahan Laman Web PERCUMA
cPanel & Lembut
Sandaran Malam
Pangkalan Data MySQL
CDN CloudflareTambahanTambahanTambahan
PersembahanPiawaiPiawaiPiawai
Jaminan Wang Dikembalikan30 hari30 hari30 hari

Bermula & Jadual Harga

Walaupun rancangan asas berharga $ 2.75 untuk sebulan, kedua-dua pakej lain berharga sama. Mereka bermula pada $ 5.45 selama sebulan.

Tempoh / Pelan Pembayaran
(untuk pengguna baru sahaja)
Asas
Tambahan
Pilihan Plus
Pergi Pro
12 bulan$ 4.95 / bln$ 7.45 / bln$ 7.45 / bln$ 18.95 / bln
24 bulan$ 3.95 / bln$ 6.95 / bln$ 6.95 / bln$ 15.95 / bln
36 bulan$ 2.75 / bln$ 5.45 / bln$ 5.45 / bln$ 13.95 / bln

Harga Pembaharuan

Harga pembaharuan untuk ketiga-tiganya sama sekali berbeza dan berbeza mengikut rancangan pembayaran. Yang paling murah adalah rancangan 36 bulan. Untuk rancangan asas, ia adalah $ 7.99 / bulan. Sementara itu, untuk rancangan Plus, pembaharuan berharga $ 10.99 / bulan. Untuk rancangan Choice Plus, harga pembaharuan adalah $ 14.99 / bulan. Akhirnya, untuk rancangan Go Pro, kos pembaharuan adalah $ 23,99 / bulan.

Tempoh / Pelan Pembayaran
(harga pembaharuan)
Asas
Tambahan
Pilihan Plus
Pergi Pro
12 bulan$ 8.99 / bln$ 12.99 / bln$ 16.99 / bln$ 25.99 / bln
24 bulan$ 8.49 / bln$ 11.99 / bln$ 15.99 / bln$ 24.99 / bln
36 bulan$ 7.99 / bln$ 10.99 / bln$ 14.99 / bln$ 23.99 / bln

Ciri-ciri Utama secara terperinci

Mari kita lihat beberapa ciri utama yang ditawarkan oleh Bluehost. Ini akan membantu anda menentukan seberapa baik atau buruknya pilihan ini untuk anda.

Nama domain & E-mel

Nama domain disertakan secara percuma dengan semua rancangan hosting bersama sepanjang tahun. Walaupun mungkin berharga sehingga $ 20 di tempat lain, Bluehost memberikannya secara percuma. E-mel domain profesional mempunyai pelbagai faedah. Ini mendorong kesedaran kepada syarikat anda dengan menunjukkan domain kepada pelanggan dengan e-mel yang anda kirimkan. Lebih-lebih lagi, ia menambahkan kredibiliti hanya dengan menyambung ke domain. Terdapat tiga pilihan untuk e-mel domain peribadi dengan Bluehost. Pelan E-mel Essential berharga $ 2.99 setiap lesen / bulan sementara Business Plus adalah $ 5.99 setiap lesen / bulan. Sebagai tambahan, Business Pro berharga $ 9,99 per lesen / bulan.

bluehost-domain-nama

Ruang Web & Lebar jalur

Untuk simpanan, pilihannya cukup asas. Walaupun ruang cakera adalah SDD, terdapat banyak ruang. Pelan asasnya mempunyai 50GB yang cukup untuk banyak pengguna.

Tidak ada batasan lebar jalur. Walaupun tidak bermeter, ia tidak terhad sehingga dapat menangani penggunaan biasa di laman web dengan mudah. Sementara itu, rancangan hosting bersama lanjutan yang lain semuanya dilengkapi dengan lebar jalur yang tidak dimeterai dan penyimpanan SSD tanpa had.

Pemasangan WordPress Satu Klik

Bluehost menawarkan pemasangan satu klik untuk pelbagai perisian popular. Ini termasuk WordPress serta aplikasi lain seperti Drupal dan Magento. Selain itu, jika anda memilih hosting Blueрost WordPress, anda mendapat pelbagai ciri WP. Ini termasuk e-mel percuma, kemas kini WordPress automatik, persekitaran pementasan, dan pemasangan WP automatik.

Perkhidmatan Penghijrahan

Malangnya, Bluehost tidak menawarkan migrasi laman web percuma. Anda perlu membayar yuran yang besar sebanyak $ 149,99 untuk menikmati perkhidmatan migrasi. Selain itu, tuan rumah tidak memindahkan lebih daripada 20 akaun e-mel dan 5 laman web.

Ciri-ciri lain

Ciri lain yang ditawarkan Bluehost termasuk papan pemuka yang kaya dengan aplikasi. Dengan menggunakan papan pemuka, anda boleh mengintegrasikan pelbagai perkhidmatan seperti Google Apps dan CloudFlare di cPanel. Selain itu, terdapat banyak tambahan yang tersedia juga. Ini termasuk pengurusan berbilang pelayan, IP unik, privasi domain, SiteLock, dan perlindungan spam.

Perlindungan Privasi Domain

Dengan perlindungan privasi domain yang ditawarkan oleh Bluehost, anda dapat melindungi laman web anda. Ia membantu mencegah serangan phishing, spam, dan pencurian. Ia melakukannya dengan menyembunyikan maklumat peribadi yang dikaitkan dengan domain anda. Privasi domain berharga $ 0.99 / bulan.

Sijil SSL

Setiap rancangan termasuk sijil SSL percuma yang dikuasakan oleh Let’s Encrypt. Ini memberi anda hubungan yang selamat antara pelawat dan laman web anda. Akibatnya, ia membantu melindungi maklumat peribadi dan data sensitif yang lain.

Keselamatan SiteLock

Bluehost juga menawarkan SiteLock Security dengan rancangan hosting bersama. Anda boleh mendapatkannya dengan harga $ 1.99 / bulan. Dengan bantuannya, anda dapat menyelamatkan laman web anda dari perisian hasad dan serangan. SiteLock Security berfungsi dengan mengesan dan memperbaiki ancaman sebelum menjadi masalah. Pilihan lain ialah CodeGuard Basic. Ini membuat sandaran setiap hari dan memeriksa perubahan di laman web. Anda boleh mendapatkannya pada $ 2.99 / bulan.

IP khas

IP khusus tidak termasuk dalam rancangan hosting bersama yang asas. Begitu juga, ia tidak termasuk dalam pilihan dan pilihan Plus. IP khusus hanya disertakan dalam rancangan Pro.

Sandaran

Semua rancangan bersama disertakan dengan sandaran automatik secara percuma. Sandaran harian, mingguan, dan bulanan semuanya ditawarkan. Oleh itu, jika ada masalah dengan laman web anda, maka anda boleh mengembalikannya ke keadaan sebelumnya dengan mudah. Selain itu, anda juga dapat menyimpan semua fail dengan selamat.

Ciri-ciri lain

Oleh kerana Bluehost banyak menumpukan pada keselamatan, terdapat banyak ciri keselamatan lain juga. Pakar Apache Spam Assassin, Spam Hammer, dan Spam menawarkan tiga lapisan perlindungan anti-spam yang berbeza. Plus, direktori dilindungi kata laluan. Akses SSH juga disediakan. Hasilnya, anda dapat mengakses fail konfigurasi dengan selamat.

Lokasi Pelayan

Untuk Bluehost, hanya ada satu lokasi pelayan. Pelayan terletak di Provo, Utah di mana syarikat itu berpusat.

Kemudahan penggunaan

Tanpa ragu, Bluehost mempunyai laman web yang kemas dan moden. Reka bentuk bersih ini juga meluas ke backend pengguna mereka juga. Hasilnya, laman web ini cukup mesra pengguna. Ia juga menawarkan yang berikut:

Kemudahan Pendaftaran

Mendaftar serta menetapkan domain agak mudah dan tidak memerlukan terlalu banyak masa. Cukup pilih rancangan yang anda mahukan dan kemudian sebutkan butirannya. Anda boleh mendapatkan domain baru atau menggunakan domain yang sudah ada.

Seterusnya, anda perlu membuat akaun dan menyebutkan semua maklumat anda. Di sini, anda akan diminta memasukkan maklumat pembayaran anda juga.

cara bayaran

Untuk memastikan kemudahan penggunaan lebih lanjut, tuan rumah menerima pembayaran dengan sebahagian besar kad kredit. Anda juga boleh membayar menggunakan PayPal.

pembayaran bluehost

Pengaktifan Akaun

Sebilangan besar pengguna dapat menikmati pengaktifan akaun segera. Namun, jika ada kecurigaan penipuan atau maklumat yang tidak tepat, maka pengaktifan dapat ditunda.

Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka

Bluehost dilengkapi dengan panel kawalan cPanel yang mudah digunakan dan ringkas. Menyiapkan laman web anda dan menguruskannya menjadi mudah. Antaramuka sangat mudah sehingga anda hanya perlu mengklik ikon yang perlu anda lawati.

Perkhidmatan Pelanggan (Sokongan)

Seperti yang lain, sokongan pelanggan juga tidak kurang hebatnya. Terdapat pasukan 300 orang yang siap membantu pelanggan. Tambahan, sokongan diberikan dalam pelbagai bahasa. Lebih-lebih lagi, pakej yang mahal termasuk sokongan teknikal juga. Saluran sokongan pelanggan berikut tersedia:

sokongan bluehost

Sembang Langsung

Secara amnya, ejen memerlukan masa kurang dari satu minit untuk menyertai gelembung sembang anda. Walau bagaimanapun, perisian memberitahu anda untuk menunggu sekurang-kurangnya lima minit untuk ejen dihubungkan. Tambahan pula, barisannya tidak terlalu panjang, jadi anda tidak perlu menunggu. Juga, perwakilan mempunyai pengetahuan tentang perkara-perkara asas sehingga anda boleh mendapatkan bantuan yang anda perlukan.

Tiket

Perkhidmatan tiket juga mengagumkan. Dalam satu jam, Bluehost secara rutin menjawab permintaan tersebut.

Telefon

Terdapat nombor antarabangsa untuk ejen panggilan. Yang mengagumkan ialah wakil pelanggan mempunyai pengetahuan yang baik. Oleh itu, mereka dilengkapi dengan baik untuk menjawab soalan. Secara amnya, sokongan telefon adalah pilihan yang baik.

Sumber Pendidikan (Pangkalan Pengetahuan)

Pangkalan pengetahuan mempunyai jawapan untuk kebanyakan soalan. Tutorial terperinci juga tersedia dalam bentuk artikel dan e-buku panduan. Ini dilengkapi dengan gambar untuk menjadikan semuanya lebih mudah difahami. Soalan Lazim ada juga yang merangkumi pelbagai topik.

bluehost-pendidikan-sumber

Jaminan Wang Dikembalikan (Polisi Bayaran Balik)

Pelan Bluehost hadir dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Oleh itu, jika anda membatalkan hanya dalam bulan pertama, anda boleh mendapatkan bayaran balik sepenuhnya. Walau bagaimanapun, jika anda membatalkannya, anda tidak akan mendapat bayaran balik prorata. Perhatikan bahawa bayaran domain tidak dapat dikembalikan.

Yang Terbaik Bluehost?

Setelah meninjau secara menyeluruh, kami sampai pada kesimpulan bahawa Bluehost sangat sesuai untuk:

 • Mereka yang mencari host web yang boleh dipercayai dan mempunyai reputasi yang baik. Ini adalah kenyataan bahawa Bluehost adalah nama lama dalam industri dan telah membina kepercayaan yang kuat selama bertahun-tahun.
 • Pengguna WordPress yang dapat berbelanja lebih banyak untuk mendapatkan akses ke ciri tambahan. Mereka juga akan mendapat pasukan pakar WordPress yang berdedikasi.
 • Pemilik perusahaan kecil dan besar. Bluehost adalah pilihan yang baik jika anda mempunyai anggaran dan anda hanya mahukan hosting tujuan umum.

PROS
KEBURUKAN

 • Pelan umumnya dilengkapi dengan lebar jalur yang tidak terhad, penyimpanan cakera, dan hosting domain.
 • Domain percuma disertakan dalam pakej selama setahun.
 • CPanel yang disempurnakan mudah digunakan dan memberikan akses cepat ke ciri-ciri.
 • Semua rancangan dilengkapi dengan ciri keselamatan yang sangat baik.
 • Terdapat banyak kelebihan yang menjadi masalah jika anda mempunyai anggaran.
 • Walaupun rancangan WordPress kaya dengan ciri, agak mahal.

Adakah Kami Mengesyorkan Bluehost?

Terlepas dari rancangan yang anda pilih, terdapat banyak tambahan dan ciri yang sangat baik. Tambahan, rancangannya sangat pelbagai sehingga anda mendapat fleksibiliti tanpa mengira anggaran anda. Secara amnya, Bluehost dapat memenuhi hampir semua jenis keperluan.

Ringkasnya, Bluehost adalah hos web yang pasti kami cadangkan kepada semua. Sekiranya anda mahukan hos web dengan reputasi yang baik, maka ini adalah pertaruhan terbaik anda. Pelan yang berskala dan murah membolehkan anda memperibadikan penyelesaian anda dan anda boleh memulakannya pada bila-bila masa!

Kami harap tinjauan terperinci ini dapat membantu anda membuat keputusan yang tepat. Apa pendapat anda mengenainya? Adakah anda mempunyai pengalaman dengan Bluehost? Beritahu kami!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me