Kajian SiteGround: Adakah Ini Hosting Yang Tepat Untuk Anda?

Kami memeriksa SiteGround untuk menentukan seberapa baiknya. Kami membeli perkhidmatan tersebut dan membuat laman web kami untuk memeriksa ciri yang ditawarkan oleh syarikat. Kami mengkaji semuanya dari kos hingga waktu operasi dan memuatkan data sebenar untuk menulis tinjauan yang tepat dan benar mengenai penyedia hosting.


Peringkat Berlebihan

4.5 / 5

ciri-ciri
10/10

Mesra pengguna
10/10

Harga
7/10

Sokongan
10/10

Kebolehpercayaan
10/10

Potongan SiteGround
Lihat Tawaran

Waktu tamat

99.99%

Beban Masa

546 ms

SiteGround adalah nama yang terkenal dalam industri, terutamanya kerana ia adalah platform yang disokong oleh WordPress. Mereka yang telah menggunakan perkhidmatan itu bersumpah kerana menawarkan banyak perkhidmatan hosting dan juga terkenal dengan sokongan pelanggannya yang luar biasa. Dilancarkan pada tahun 2004, syarikat web hosting nampaknya memiliki reputasi yang baik dan memiliki tingkat kebahagiaan 99,7%, yang menunjukkan bagaimana ia disukai oleh para pelanggannya yang terus bertambah jumlahnya.

Dalam ulasan ini, kami akan membedahnya secara terperinci dan menyimpulkan jika perlu dicuba. Tanpa banyak basa-basi, mari kita lihat tinjauan SiteGround kami.

Ciri-ciri utama

 • Teknologi penyimpanan SSD dan pelayan NGINX menyediakan perkhidmatan berkelajuan tinggi
 • Banyak pakej termasuk perkhidmatan pemindahan laman web percuma
 • Keselamatan dan tambahan kelas atas
 • Semua perkhidmatan merangkumi CloudFlare CDN untuk peningkatan kelajuan tambahan
 • Disokong oleh jaminan + 99.9% uptime
 • Empat pusat data di tiga benua

Ruang Cakera
10 gb

Lebar jalur
Tanpa had

Wang Dikembalikan
30 hari

Domain Percuma
Tidak

SSL percuma
Ya

Pelan Hosting
www.siteground.com

Kajian SiteGround: Maklumat Latar Belakang

Beribu pejabat di Bulgaria, ia mempunyai pusat data di seluruh dunia (Amerika Syarikat, Eropah, dan Asia) dan kehadirannya di enam lokasi. Dilancarkan pada tahun 2004, ia perlahan-lahan mencapai 1,900,000 nama domain.

Syarikat ini mempunyai jumlah pekerja 400, dan berkembang pesat untuk mengupah lebih banyak individu berbakat untuk memenuhi jumlah pelanggan yang semakin meningkat. Ia terkenal dengan perkhidmatan pelanggannya yang hebat, yang tersedia sepanjang masa dan dalam pelbagai bahasa. Ini adalah salah satu sebab mengapa platform ini popular bukan hanya di AS tetapi di seluruh dunia.

laman web-latar belakang-maklumat

Disokong oleh WordPress

Ia adalah “WordPress” mengesyorkan hosting syarikat terutamanya kerana sokongan pelanggannya yang luar biasa. Penyedia hosting sangat popular di kalangan pengguna WordPress dan bahkan menawarkan potongan khas untuk WP Beginners.

Platform ini menjadikannya mudah untuk menganjurkan laman WordPress. Anda boleh memasang WP dengan satu klik, menikmati kemas kini terurus, pementasan WP, dan integrasi git, dan W-Cli.

Ia juga menggunakan teknologi terkini seperti HTTP / 2, PHP 7, SSD-drive, dan NGINX berasaskan caching untuk memastikan laman web ini dilindungi dan memastikan masa muat yang baik.

Statistik Dihoskan Laman Web & TLD

Laman web ini kini merangkumi sekitar 738.149 laman web dan menawarkan sejumlah 11 rancangan hosting. Ia menawarkan pelbagai TLD termasuk .com, .biz, .info, .org, dan TLD berasaskan negara termasuk .us.

laman web-domain-statistik

laman web-tlds-statistik

Persembahan, Masa Terkini & Beban Masa

Untuk menulis ulasan yang tidak berat sebelah dan benar, kami mendaftar untuk akaun hosting SiteGround dan menggunakan perkhidmatan yang berbeza untuk mengukur kualiti hosting yang ditawarkan oleh syarikat. Kami cukup kagum dengan prestasi keseluruhan kerana laman web itu sendiri dimuat dengan cepat dan menawarkan waktu operasi dan waktu muat yang luar biasa. Kami akan mengatakan bahawa ini adalah antara 3 teratas terbaik mengenai masa dan kelajuan.

Ujian Prestasi (Pingdom)

Untuk memiliki laman web yang pantas, syarikat hosting web anda juga harus cepat. Mengingat fakta ini, kami pertama kali menguji kepantasan tuan rumah. Untuk melakukannya, kami membuat laman web ujian menggunakan tema lalai. Kami juga menambahkan kandungan palsu dengan gambar sehingga berfungsi seperti laman web sebenar. Akhirnya, kami menggunakan Pingdom untuk menguji kelajuan laman web ini.

tapak pingdom

Kami tidak menggunakan trik pengoptimuman kelajuan atau cache dan terkesan dengan seberapa pantas laman web dimuat – 726 ms. Ini lebih pantas daripada 70% laman web yang telah kami uji.

Waktu Waktu Pelayan & Masa Beban (UptimeRobot)

Kami membuat laman web langsung dan mengujinya secara berkala untuk waktu henti dan masa respons. Laman web tidak turun sekali dalam 40 hari terakhir dan menawarkan waktu operasi 100% dalam 30 hari terakhir. Ini cukup mengagumkan. Selain itu, masa tindak balas juga baik dan rata-rata 691.23mb, sehingga 1 saat hanya dua kali dalam sehari. Ini adalah tuan rumah yang cukup dipercayai dan stabil mengenai masa operasi dan masa tindak balas.

masa kerja-laman web

Masa Penggunaan SiteGround & Muatkan Masa untuk 3 Bulan Terakhir (UptimeRobot)

Sebulan
Statistik Masa Masa
Muatkan Statistik Masa
Jun 201999.99%608 ms
Mei 201999.98%624 ms
April 2019100%682 ms

Masa Respons Pelayan (Bitcatcha)

Kami menggunakan Bitcatcha untuk menilai keseluruhan prestasi laman web ini. Pelayan mempunyai prestasi yang sangat baik di AS, sementara kelajuannya sedikit lebih perlahan di negara-negara lain, pelayannya masih berada di bawah satu saat dengan kadar tindak balas paling lambat di Sao Paulo, Brazil, pada 5243 ms.

tapak laman web-bitcatha

Secara keseluruhan, kami mengatakan bahawa mengagumkan kerana kadarnya tetap di bawah satu saat. Ini boleh menjadi pilihan yang bagus jika anda terutama menyasarkan khalayak AS, tetapi jika khalayak utama anda terletak di Asia atau benua lain, mungkin itu bukan pilihan terbaik.

Rancangan dan Ciri Hosting

SiteGround menawarkan pelbagai rancangan hosting yang dibahagikan kepada pelbagai jenis. Mereka menawarkan hosting WordPress yang dikongsi, dikhususkan, dijual semula, Cloud, dan dikendalikan.

Jenis Hosting
Pakej # 1
Pakej # 2
Pakej # 3
Pakej # 4
Dikongsi (Asas)$ 3.95 / bln$ 5.95 / bln$ 11.95 / bln
WordPress$ 3.95 / bln$ 5.95 / bln$ 11.95 / bln
Awan$ 80 / bln$ 120 / bln$ 160 / bln$ 240 / bln
Berbakti$ 269 / bln$ 349 / bln$ 729 / bln

Hosting Berkongsi

Memulakan: Dengan harga $ 3.95 / bulan, anda dapat menikmati 10 GB ruang web dengan 10,000 pelawat bulanan. Ia sesuai untuk laman web kecil, dan anda hanya boleh mengehos satu laman web sahaja.

GrowBig: Dengan harga $ 5,95 / bulan, anda dapat menikmati 20 GB ruang web dengan 25,000 pelawat bulanan. Ia sesuai untuk perniagaan bersaiz sederhana, dan anda boleh mengadakan laman web tanpa had. Lebih-lebih lagi, ia dilengkapi dengan beberapa ciri premium.

GoGeek: Dengan harga $ 11.95 / bulan, anda dapat menikmati 30 GB ruang web dengan 100,000 pelawat bulanan. Ia sesuai untuk laman web besar dan membolehkan anda mengehoskan banyak laman web juga.

Ciri-ciri utama
Memulakan
TumbuhBesar
GoGeek
Harga Bermula$ 3.95 / bln$ 5.95 / bln$ 11.95 / bln
Harga Pembaharuan$ 11.95 / bln$ 19.95 / bln$ 34.95 / bln
Laman web1Tanpa hadTanpa had
Ruang Cakera SSD10 GB20 GB30 GB
Lebar jalurTidak bermeterTidak bermeterTidak bermeter
Akaun E-melPercumaPercumaPercuma
Domain DihoskanTanpa hadTanpa hadTanpa had
Domain PERCUMA Termasuk
Sijil SSL PERCUMA

pakej perkongsian laman web

Hosting WordPress

Program hosting WordPress SiteGround cukup popular dan sama dengan rancangan hosting bersama, kecuali ia termasuk sokongan dan prestasi WP yang lebih baik dengan pemindahan percuma:

Memulakan: Bermula dengan harga serendah $ 3,95 / bulan dan membolehkan anda mengehos 1 laman web. Pakej ini dilengkapi dengan ruang web 10GB dan 10,000 lawatan bulanan. Anda juga dapat menikmati banyak ciri penting termasuk pembangun web, sokongan 24/7, MySQL tanpa had, SSL dan HTTPS percuma, akaun e-mel, dan sandaran harian.

GrowBig: Bermula dengan harga serendah $ 5,95 / bulan dan membolehkan anda menjadi tuan rumah 1 laman web. Pakej ini dilengkapi dengan ruang web 20GB dan lawatan 25,000 bulan. Anda juga dapat menikmati semua ciri penting dengan sekumpulan ciri premium termasuk sokongan teknikal keutamaan, pemindahan laman web percuma, pemulihan sandaran percuma, dan kelajuan yang lebih baik.

GoGeek: Bermula dengan harga serendah $ 11.95 / bulan dan membolehkan anda menjadi tuan rumah 1 laman web. Pakej ini dilengkapi dengan ruang web 30GB dan lawatan 100,000-bulan. Anda juga dapat menikmati semua ciri penting dan premium dengan sekumpulan ciri geeky termasuk lebih sedikit akaun di pelayan, pementasan WordPress, pementasan Joomla, pelayan yang mematuhi PCI, dan penciptaan Git Repo satu klik.

laman web-wordpess-pakej

Hosting WOOCommerce

Ia sesuai untuk semua saiz dan bermula serendah $ 3,95 / bulan. Semuanya dilengkapi dengan WooCommerce dan Storefront dipasang.

Memulakan: Bermula dengan harga serendah $ 3,95 / bulan dan membolehkan anda mengehos 1 laman web. Pakej ini dilengkapi dengan ruang web 10 GB dan lawatan 10,000 bulan. Anda juga dapat menikmati banyak ciri penting termasuk pembangun web, sokongan 24/7, MySQL tanpa had, SSL dan HTTPS percuma, 4 lokasi pelayan, pengemas kini automatik, akaun e-mel, dan sandaran harian.

GrowBig: Bermula dengan harga serendah $ 5,95 / bulan dan membolehkan anda menjadi tuan rumah 1 laman web. Pakej ini dilengkapi dengan ruang web 20GB dan lawatan 25,000 bulan. Anda juga dapat menikmati semua ciri penting dengan sekumpulan ciri premium termasuk sokongan teknikal keutamaan, WooCommerce SuperCacher, dan pemulihan sandaran percuma.

GoGeek: Bermula dengan harga serendah $ 11.95 / bulan dan membolehkan anda menjadi tuan rumah 1 laman web. Pakej ini dilengkapi dengan ruang web 30GB dan lawatan 100,000-bulan. Anda juga dapat menikmati semua ciri penting dan premium dengan sekumpulan ciri geeky termasuk pelayan yang mematuhi PCI dan penciptaan Git Repo satu klik.

pakej laman web-woocommerce

Cloud Hosting

Ia bermula dengan harga serendah $ 80 / bulan dan diuruskan sepenuhnya, pantas dan boleh diskalakan. Semua sumber boleh diskalakan secara automatik dan menawarkan sandaran harian dengan CDN percuma dan pelbagai lokasi:

Kemasukan: Bermula dengan harga serendah $ 80 / bulan dan dilengkapi dengan ruang SSD 40 GB dan pemindahan data 5 TB. Selain itu, anda dapat menikmati 1 teras CPU.

Perniagaan: Bermula dengan harga serendah $ 120 / bulan dan dilengkapi dengan ruang SSD 60 GB dan pemindahan data 5 TB. Selain itu, anda dapat menikmati 2 teras CPU.

Perniagaan Plus: Bermula dengan harga serendah $ 160 / bulan dan dilengkapi dengan ruang SSD 80 GB dan pemindahan data 5 TB. Selain itu, anda dapat menikmati teras 3 CPU.

Kuasa Super: Bermula dengan harga serendah $ 240 / bulan dan dilengkapi dengan ruang SSD 120 GB dan pemindahan data 5 TB. Selain itu, anda dapat menikmati 4 teras CPU.

pakej tapak-awan-awan

Hosting Penjual Semula

Pelan ini bermula dengan harga serendah $ 42 dan sesuai untuk menjadi tuan rumah beberapa laman web. Anda juga dapat menikmati potongan harga dan mendapatkan akses ke nama domain khas.

pakej laman web-penjual semula

Hosting Khusus

Ini adalah penyelesaian yang baik untuk syarikat besar kerana semua sumber digunakan untuk laman web anda.

Pelayan Kemasukan: Ia bermula dengan harga serendah $ 269 / bulan dan dilengkapi dengan 4 teras CPU. Anda dapat menikmati cache CPU 8MB dengan ruang cakera 480 GB dan lebar jalur 10 TB.

Pelayan Kuasa: Ia bermula dengan harga serendah $ 349 / bulan dan dilengkapi dengan 4 teras CPU. Anda dapat menikmati cache CPU 8MB dengan ruang cakera 960 GB dan lebar jalur 10 TB.

Pelayan Kuasa Super: Ia bermula dengan harga serendah $ 729 / bulan dan dilengkapi dengan 2 × 6 core CPU. Anda dapat menikmati cache CPU 15MB dengan ruang cakera 2 × 9460 GB dan lebar jalur 10 TB.

Pelayan Kemasukan
Pelayan Kuasa
Pelayan Kuasa Super
$ 269 / bln$ 349 / bln$ 729 / bln
Intel Xeon E3-1230 SSDIntel Xeon E3-1270 SSD2 x Intel Xeon E5-2630 SSD
Kelajuan Jam CPU 3.20GhzKelajuan Jam CPU 3.50GhzKelajuan Jam CPU 2.00Ghz
4 teras CPU8 Benang CPUBenang CPU 2 x 12
8 Benang CPU8 Benang CPUBenang CPU 2 x 12
Cache CPU 8MBCache CPU 8MBCache CPU 15MB
RAM DDR3 16GBRAM 32GB DDR3RAM 64GB DDR3
SSD 480GBSSD 960GBSSD 2x960GB dalam RAID1
Lebar Jalur 10TBLebar Jalur 10TBLebar Jalur 10TB

pakej khas-tapak web

SiteGround Basic (Pelan Bersama) secara terperinci

Pelan hosting bersama SiteGround, StartUp, dioptimumkan untuk hosting. Ia mempunyai semua ciri yang diinginkan oleh 99.9% pelanggan hosting. Atas sebab yang sama, mereka menawarkan jalan langsung kepada pelanggan untuk mendaftar rancangan ini dari laman web.

Rancangan & Harga secara terperinci

Mari lihat ciri-ciri yang termasuk dalam rancangan asas dan harga yang perlu anda bayar. Terdapat dua pilihan peningkatan yang tersedia untuk mereka yang memerlukannya. Mereka adalah TumbuhBesar dan GoGeek rancangan.

Apa yang Disertakan dalam Pakej Bersama?

StartUp (Pakej Asas): Bermula dengan harga serendah $ 3,95 / bulan dan membolehkan anda mengehos 1 laman web. Pakej ini dilengkapi dengan ruang web 10GB dan lawatan 10,000 bulan. Anda juga dapat menikmati banyak ciri penting termasuk pembangun web, sokongan 24/7, MySQL tanpa had, SSL percuma, akaun e-mel, dan sandaran harian.

GrowBig: Bermula dengan harga serendah $ 5,95 / bulan dan membolehkan anda menjadi tuan rumah 1 laman web. Pakej ini dilengkapi dengan ruang web 20GB dan lawatan 25,000 bulan. Anda juga dapat menikmati semua ciri penting dengan sekumpulan ciri premium termasuk sokongan teknikal keutamaan, pemindahan laman web percuma, pemulihan sandaran percuma, dan kelajuan yang lebih baik.

GoGeek: Bermula dengan harga serendah $ 11.95 / bulan dan membolehkan anda menjadi tuan rumah 1 laman web. Pakej ini dilengkapi dengan ruang web 30GB dan lawatan 100,000 bulan. Anda juga dapat menikmati semua ciri penting dan premium dengan sekumpulan ciri geeky termasuk lebih sedikit akaun di pelayan, pementasan WordPress, pementasan Joomla, pelayan yang mematuhi PCI, dan penciptaan Git Repo satu klik.

Ciri-ciri utama
Asas
Tambahan
Pilihan Plus
Harga Bermula$ 2.75 / bln$ 5.45 / bln$ 5.45 / bln
Harga Pembaharuan$ 7.99 / bln$ 10.99 / bln$ 14.99 / bln
Laman web1Tanpa hadTanpa had
Ruang Cakera SSD50 GBTanpa hadTanpa had
Lebar jalurTidak bermeterTidak bermeterTidak bermeter
Akaun E-mel5Tanpa hadTanpa had
Domain Dihoskan1Tanpa hadTanpa had
Domain PERCUMA Termasuk1Tanpa hadTanpa had
Sijil SSL PERCUMA
Pembina Laman PERCUMA
Pemindahan Laman Web PERCUMA
cPanel & Lembut
MySQL DB tanpa had
Domain Sub dan Parked yang tidak terhad
Jaminan Wang Dikembalikan30 hari30 hari30 hari
CDN percuma dengan Setiap Akaun
SuperCacherTahap 1 SahajaSemua 3 TahapSemua 3 Tahap
Sistem Anti-Hack & Tolonglah
Sandaran Harian Automatik
Sandaran Atas Permintaan Lanjutan
Pelayan Patuh PCI
Akses SSH dan SFTP percuma
MySQL & Pangkalan Data PostgreSQL
Akaun FTP
Git Pra-Pasang
Pementasan

Bermula & Jadual Harga Pembaharuan

Syarikat pada masa ini tidak memberikan potongan harga untuk kontrak jangka panjang tetapi memerhatikan tawaran istimewa yang mungkin datang dari semasa ke semasa.

Tempoh / Pelan Pembayaran
(untuk pengguna baru sahaja)
Memulakan
TumbuhBesar
GoGeek
Tempoh / Pelan Pembayaran
(harga pembaharuan)
Memulakan
TumbuhBesar
GoGeek
1 bulan$ 3.95 / bln +
(Persediaan $ 14.95)
$ 5.95 / bln +
(Persediaan $ 24.95)
$ 11.95 / bln +
(Persediaan $ 24.95)
12 bulan$ 3.95 / bln$ 5.95 / bln$ 11.95 / bln
24 bulan$ 3.95 / bln$ 5.95 / bln$ 11.95 / bln
24 bulan$ 3.95 / bln$ 5.95 / bln$ 11.95 / bln
1 bulan$ 11.95 / bln$ 19.95 / bln$ 34.95 / bln
12 bulan$ 11.95 / bln$ 19.95 / bln$ 34.95 / bln
24 bulan$ 11.95 / bln$ 19.95 / bln$ 34.95 / bln
36 bulan$ 11.95 / bln$ 19.95 / bln$ 34.95 / bln

jadual harga-tapak tapak

Ciri-ciri Utama secara terperinci

Mari kita lihat beberapa ciri utama yang ditawarkan oleh SiteGround. Ini akan membantu anda menentukan seberapa baik atau buruknya pilihan ini untuk anda.

Nama domain & E-mel

Tidak ada rancangan hosting bersama yang hadir dengan nama domain percuma. Walau bagaimanapun, syarikat itu terus memberikan kemas kini dan promosi baru, jadi awasi. Bagi e-mel, tidak perlu risau kerana semua pakej dilengkapi dengan akaun e-mel tanpa had.

tapak-domain-nama

Pemasangan WordPress Satu Klik

Anda boleh memilih untuk memasang WordPress hanya dengan satu klik pada mana-mana rancangan hosting bersama. Namun, jika anda berhasrat untuk memiliki laman web WP, maka anda boleh memilih untuk menggunakan hosting WordPress. Anda akan mendapat banyak ciri WordPress termasuk pemasangan percuma, kemas kini automatik, SSL percuma, dan migrasi. Mengambil pilihan yang lebih mahal akan menjadikan anda lebih banyak termasuk sandaran atas permintaan.

Perkhidmatan Penghijrahan

Hanya memerlukan 24 jam untuk memindahkan akaun anda yang ada ke SiteGround. Perkhidmatan migrasi tersedia secara percuma pada pakej yang lebih mahal, kecuali pakej WP di mana semua pakej dilengkapi dengan migrasi percuma. Perkara yang baik adalah anda tidak perlu risau tentang pekerjaan itu kerana pasukan tuan rumah akan menguruskannya untuk anda.

Pembina Laman Web

Semua pakej disertakan dengan pembangun laman web. Ini mengandungi campuran templat dan cukup mudah digunakan.

Ciri-ciri lain

Selain daripada ini, SiteGround menawarkan banyak ciri termasuk pelayan yang mematuhi PCI, pementasan WordPress, pementasan Joomla, dan pemindahan laman percuma. Walau bagaimanapun, ciri-ciri berbeza dari pakej ke pakej dan beberapa mungkin hanya tersedia dengan rancangan hosting yang lebih mahal.

Perlindungan Privasi Domain

Syarikat ini menawarkan Perlindungan Privasi Domain. Ia tersedia di Kawasan Pengguna dan melindungi maklumat anda daripada terbuka kepada umum. Adalah mustahak jika anda tidak mahu nama dan alamat anda disiarkan secara terbuka. Ia berharga $ 12 / tahun.

domain-privasi-perlindungan

Sijil SSL

SiteGround adalah salah satu daripada beberapa syarikat yang menawarkan sijil SSL percuma dengan semua rancangan hostingnya. Anda juga mendapat HTTPS; oleh itu anda tidak akan menghadapi masalah dalam memastikan laman web anda terus berjalan.

Keselamatan

Syarikat ini menawarkan ciri keselamatan yang luar biasa untuk memastikan data anda tetap selamat. Semua pelayan menggunakan PHP 7 untuk keselamatan tambahan dan Apache berjalan dengan suExec. Selain daripada ini, terdapat sistem IPS / IDS yang canggih untuk menyekat serangan dan bot.

IP khas

Tidak semua, tetapi beberapa pakej dilengkapi dengan IP khusus. Anda boleh memesan alamat IP khusus dari Kawasan Pengguna anda. Diperlukan sekitar 2 hari untuk IP baru diaktifkan dan penyiapan hanya memerlukan beberapa jam. Sekiranya pakej anda tidak menawarkan IP khusus, anda boleh memilih untuk membelinya. Ia tersedia dengan harga $ 2.50 sebulan, ditagih setiap tahun.

Sandaran

Semua pakej menawarkan sandaran harian percuma, tetapi pakej yang lebih mahal juga dilengkapi dengan pemulihan harian percuma dan sandaran atas permintaan. Dengan cara ini anda tidak perlu risau kehilangan data anda kerana anda selalu bergantung pada cadangan.

Ciri-ciri lain

Alat keselamatan lain termasuk senarai alamat IP, perlindungan hotlink, lintah Protect, SpamExperts, dan SpamAssassin. Anda juga boleh memilih untuk membeli Pengimbas Laman SG dengan harga $ 19.8 setiap tahun.

Lokasi Pelayan

Anda boleh memilih dari lima lokasi pelayan termasuk Chicago (USA), Amsterdam (NL), Singapura (SG), London (UK), dan Iowa (USA). Lokasi penting dari perspektif SEO dan bagaimana laman web anda dimuat. SiteGround nampaknya baik kerana pusat datanya selamat dan terjamin.

tapak-pelayan-lokasi

Kemudahan penggunaan

SiteGround agak mesra pemula. Salah satu sebabnya adalah kerana kemudahan penggunaannya. Mari lihat ciri-ciri yang terdapat dalam perkhidmatan ini yang menjadikannya begitu mesra pengguna!

Kemudahan Pendaftaran

Sangat mudah untuk membuat akaun. Pilih rancangan yang diperlukan dan berikan maklumatnya. Anda boleh mendaftar untuk domain baru atau memilih domain yang sudah anda miliki.

Langkah seterusnya adalah membuat akaun dan memasukkan butiran termasuk nama, negara, nombor, dll. Anda akan diminta untuk memasukkan butiran pembayaran juga pada tahap ini. Prosesnya mudah dan hanya memerlukan beberapa minit untuk diselesaikan.

cara bayaran

Laman web hanya menerima kad Visa, Discover, Master Card, dan American Express sekarang. PayPal dan pilihan lain seperti itu belum tersedia.

pembayaran tapak tanah

Pengaktifan Akaun

Pelayan yang dikongsi segera diaktifkan. Mungkin memerlukan masa lebih kurang satu minit untuk pelayan awan diaktifkan dan pelayan khusus memerlukan masa sehingga 12 jam. Ini cukup bagus jika dibandingkan dengan laman web hosting lain.

Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka

Platform ini menggunakan cPanel untuk semua pakej hostingnya. Mudah digunakan dan menjadikannya mudah untuk dilakukan seperti membuat akaun e-mel, menguruskan pangkalan data dan domain, dll. Laman web ini juga menawarkan sejumlah alat dalaman dan pihak ketiga untuk dipasang hanya dengan satu klik.

Perkhidmatan Pelanggan (Sokongan)

Syarikat ini mempunyai pasukan 300 orang untuk memastikan pelanggan gembira dan berpuas hati. Ini adalah salah satu daripada beberapa syarikat yang memberikan sokongan dalam pelbagai bahasa (Inggeris, Itali dan Sepanyol). Selain daripada ini, ia juga menawarkan sokongan teknikal untuk pakej yang lebih mahal.

sokongan laman web

Sembang Langsung

Sembang langsung adalah kaedah pilihan kira-kira 70% pengguna kerana dikatakan sembilan kali lebih cepat daripada e-mel kerana interaksinya disiarkan secara langsung dan tidak ada tempoh penangguhan. Nasib baik, syarikat itu menawarkan sembang langsung dan memproses lebih dari 2000 permintaan sembang setiap hari. Hanya perlu beberapa saat untuk menghubungi ejen. Mereka semua profesional dan cepat menyelesaikan masalah.

Tiket

SiteGround memproses lebih dari 1500 tiket setiap hari dan pasukan nampaknya cukup cekap bekerja. Anda biasanya mendapat sambutan dalam masa 24 jam dan ada peringatan juga.

Telefon

SiteGround memproses lebih daripada 800 panggilan setiap hari. Tempoh penahanan tidak lama, dan ejennya ramah dan berpengetahuan.

Sumber Pendidikan (Pangkalan Pengetahuan)

Terdapat tutorial terperinci yang terdapat di laman web dalam bentuk e-book dan artikel panduan. Mereka juga mengandungi gambar dan menjadikannya mudah untuk memahami pelbagai aspek hosting. Di samping itu, terdapat juga Soalan Lazim yang merangkumi hampir semua perkara.

tapak-pendidikan-sumber-sumber

Jaminan Wang Dikembalikan (Polisi Bayaran Balik)

Syarikat ini menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari untuk hosting bersama dan jaminan wang dikembalikan 15 hari untuk hosting awan. Ini tersedia untuk semua rancangan dan boleh diminta dari Kawasan Pengguna. Walau bagaimanapun, pesanan pembaharuan tidak dapat dikembalikan dan beberapa caj tambahan lain, seperti biaya nama domain, juga tidak dapat dikembalikan.

Siapa yang Terbaik untuk SiteGround?

SiteGround adalah pilihan yang baik untuk pengguna yang mahukan syarikat dengan sokongan pelanggan yang luar biasa. Ia menawarkan waktu operasi yang baik, dan kelajuannya juga cukup mengagumkan. Walau bagaimanapun, ia sedikit lebih mahal daripada beberapa hos web lain di luar sana tetapi masih cukup popular kerana beberapa ciri menarik seperti sijil SSL percuma.

Ini adalah pilihan yang sangat baik untuk laman web WP kerana hosting WPnya. Mungkin juga sesuai untuk perniagaan e-commerce kerana aplikasi pihak ketiga yang dapat menjadikannya mudah untuk memulakan laman web anda. Selain itu, pembangun laman web juga memudahkan untuk membina laman web anda dalam masa yang singkat.

PROS
KEBURUKAN

 • Memudahkan untuk memulakan laman web pertama anda berkat pembina laman web yang mudah digunakan dan ketersediaan WordPress serta banyak aplikasi percuma.
 • Perkhidmatan pelanggan yang sangat baik kerana anda boleh memilih untuk berhubung dengan pasukan melalui sembang, panggilan atau e-mel.
 • E-mel dan sijil SSL percuma dengan setiap pakej.
 • Anda dapat menikmati kadar bulanan yang lebih rendah apabila membeli pakej bulanan, tetapi anda perlu membayar yuran persediaan tambahan $ 14.95 (satu kali).
 • Anda mungkin perlu mencari rancangan yang mahal jika anda memerlukan banyak sumber kerana pakej asas mempunyai ruang dan lebar jalur yang terhad.

Adakah Kami Mengesyorkan SiteGround?

SiteGround adalah pilihan yang sangat baik jika anda serius mempunyai laman web profesional. Ia menawarkan masa operasi hampir 100% dan mudah digunakan juga. Anda mungkin juga berpindah dari host lain ke SiteGround tanpa masalah kerana ia menyediakan perkhidmatan migrasi percuma dan ejen akan menangani tugas untuk anda.

Kami harap tinjauan terperinci ini dapat membantu anda membuat keputusan yang tepat. Apa pendapat anda mengenainya? Adakah anda mempunyai pengalaman dengan SiteGround? Beritahu kami!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me