Zakaj (in kako) tematski grozdi lahko postanejo SEO igralec vašega spletnega dnevnika

Uporaba tematskih grozdov je v današnjem času v svetu SEO in blogiranja vroči trend. Če uporabljate pravilno, lahko ta taktika naredi čudeže in prinese impresivne prometne številke spletnega mesta.


Blog lahko služi za različne namene. Naj bo to, da predstavite strokovno znanje v industriji, promovirate izdelke / storitve ali preprosto zadovoljite svojo ljubezen do pisanja, vse smeri toka blogov v en osnovni cilj: postavite se pred čim več sklopov zainteresiranih očesnih zrkel.

To je običajna, neskončna misija vsakega posameznega bloga na internetu. Po HubSpot, več kot polovica prodajalcev trdi, da je ustvarjanje spletnega dnevnika njihova glavna marketinška prioriteta!

Če ne želite, da vaš blog deluje kot osebni dnevnik, je treba objave optimizirati za iskalnike. Obstajajo na tone različnih SEO strategij tam, da to storijo (ljudje so napisali knjige na to temo). Ena izmed najbolj preizkušenih taktik pridobivanja prometa na spletnem dnevniku je združevanje tem.

Kaj je tematska gruča?

Grozdanje tem je močna SEO metodologija, ki vključuje ustvarjanje medsebojno povezanih člankov okoli splošne, splošne teme – znane kot “vsebina stebra.”

Vsebina stebra je osredotočena na zelo široke ključne besede z velikim obsegom iskanja. Naslednji članki, ki jih ustvarite, bi se morali nanašati na vsebino tega stebra z bolj natančnimi in osredotočenimi informacijami. Ti članki se imenujejo “tematske skupine”.

Recimo, na primer, da je vsebina vašega stebra namenjena premišljeni meditaciji. Tematska skupina, ki spada pod to okrilje, je lahko “X Ways Mindful Meditation pomaže v boju proti odvisnosti od opiatov.” Grozdi teme bi morali biti nato strateško povezani z vsebino vašega stebra.

Gručo temevir

Zakaj so pomembne grozde v temah?

Grozdi v temah služijo številnim funkcijam na spletnem mestu.

Na primer, način povezave vaših skupin tem nazaj do vsebine stebričkov omogoča iskalnikom boljšo predstavo o tem, kaj vse vsebuje vaše spletno mesto in o vrednosti, ki jo ponuja. V bistvu, bolj dobro napisane tematske skupine na svojem blogu, bolj verodostojne vas vidijo iskalniki glede na vsebino stebra in se posledično bolje uvrstijo v sorodna iskanja.

Zakaj so pomembne grozde v temahvir

Drugič, uporabnikom je lažje krmariti po vašem spletnem dnevniku in dobiti vse potrebne informacije. Vedno si zapomnite, da Googlovi algoritmi (in drugi iskalniki) nenehno izpopolnjujejo, da bi mislili bolj na človeške uporabnike. Če vaše spletno mesto obiskovalcem olajša življenje pri iskanju vrednosti, bo nagrajeno.

Tretji, tematski sklopi so vezani na posebne, dosegljive ključne besede, povezane z vsebino stebra. Recimo, da vodite blog o spletnem oblikovanju. Lahko bi imeli vsebino stebra, ki govori o vodenju podjetja za e-trgovino. V idealnem primeru je posel e-trgovine ključna beseda, po kateri se želite uvrstiti. Vendar je ta izraz zelo širok in obsega 22.000 mesečno.

Stranska opomba: 75% iskalcev Google nikoli ne gre mimo strani eden od rezultatov.

Upoštevajte to, upoštevajmo Googlove e-trgovine in si oglejmo, kaj se pojavi:

Uvrstitev na prvi strani

Če se uvrščate na prestižno Googlovo stran za izraz e-trgovina, se vaša vsebina dviga proti spletnim mestom, kot so Shopify, Small Biz Trends, Oberlo in Forbes. Kakor neverjeten je vaš blog, obstaja velika verjetnost, da teh velikanov kmalu ne boste prehiteli – če sploh!

Dobra novica je, da ni nemogoče!

Kako naj torej pristopite k dolgi, mučni nalogi razvrščanja za zelo široke iskalne izraze?

Grozdi teme!

Priprava tem o vsebini stebra

Kot pove že ime, vsebina stebra, ki jo načrtujete, v bistvu vsebuje celotno strategijo bloganja. To so široke kategorije, v katere bodo idealno sodile vse objave, ki jih napišete.

V smislu uporabe ključnih besed je vsebina stebra tista, kjer lahko dosežete zvezde.

Recimo, da ste digitalna agencija s polno storitvijo, specializirana za številne oblike spletnega trženja. Cilj vašega spletnega dnevnika je pokazati uporabnikom in iskalnikom, da ste strokovnjak za svoje početje. Po drugi strani se vaše spletno mesto uvrsti na visoko mesto glede ustreznih iskanj, ljudje vidijo vaše objave in na koncu se pozanimajo o vaših storitvah.

Kot digitalna agencija so lahko vaše teme stebrov področja, kot so SEO, Content Marketing, Copywriting, Social Media, Pay Per Click, Web Design itd. Te teme bi morale imeti velik obseg iskanja z veliko potenciali, ki jih lahko razširite.

Teme stebra, osredotočene na ključne besede, bi verjetno izgledale nekako takole:

 • Kaj je optimizacija iskalnikov?
 • Kaj je vsebinski marketing?
 • The Ultimate Guide to Copywriting
 • Obvladovanje umetnosti socialnih medijev
 • Plačilo na klik: vse, kar morate vedeti

Če še enkrat ponovim, verjetno kmalu ne boste videli prestižnih uvrstitev za te objave. Namen vsebine tega stebra je, da se poveže z vsakim koščkom zrnate vsebine, ki ga napišete, ki spada pod te dolge, krovne objave.

Če pogledate na velika spletna mesta, povezana s trženjem, boste videli taktiko združevanja tem.

Poglejmo v Social Media Examiner:

taktika združevanja temvir

Vidite, da je njihov del bloga razdeljen z vsebino stebrov okoli Facebook Ads, Facebook Marketing, Instagram Marketing, LinkedIn Marketing, YouTube Marketing, in Trženje socialnih medijev.

Če kliknete »Facebook Ads,”Vas čaka SUPER objava z dolgim ​​obrazcem, polna notranjih povezav za MSP do različnih objav, ki spadajo pod kraljestvo Facebook Ads – ali tematskih grozdov.

Facebook Adsvir

Opazili boste tudi, da ima ta del vsebine stebra svoj časovni žig, ki sega v maj 2019. Vsebina stebra je kot matična ladja za vse povezane vsebine. Nenehno ga je treba posodabljati z najsvetlejšimi podatki, primeri, nasveti in vsem drugim, kar je pomembno za to temo.

Ideja za tematske skupine

Tematske skupine, ki jih ustvarite, so vaša vsebinska sredstva, ki delujejo v prvi vrsti ljubezni od iskalnikov. V idealnem primeru bi morale biti zelo natančne z jasnimi nameni uporabnikov.

Glede na a beli papir STAT, obstajajo štiri različne vrste uporabniških namenov, ki določajo, kako Google prikazuje rezultate na SERP-jih.

 1. Informativne – Uporabnik išče odgovore na svoja vprašanja na začetku poti stranke – objave na spletnem dnevniku, ki dajejo informacije »Nasveti«, »Kako«, navodila, itd. Skupne ključne besede za to vrsto uporabniških namenov bi bile: kdo, kaj, kje , kako, vodnik, nasveti, primeri, učenje, ideje ipd.
 2. Komercialno – Uporabnik se poglobi v svoje raziskave o določenem izdelku ali storitvi. Kar zadeva spletni dnevnik, bodo to verjetno primerjalni deli, pregledi, študije primerov itd. Skupne ključne besede za to vrsto uporabniških namenov bi bile: top, best, reviews, primerjanje itd..
 3. Transakcijski – Uporabnik se bliža koncu poti stranke in se pripravlja na nakup. Ključne besede za to vrsto namena bi bile: nakup, določanje cen, poceni, popust itd. To je področje, na katerem običajno vidite sezname povezanih oglaševalskih oglasov.
 4. Lokalno – Uporabnik išče vsebino o določenem geografskem območju. Te objave lahko potencialno spadajo pod informativne, komercialne ali transakcijske namene uporabnikov, od katerih so ključne besede povezane z določenim mestom ali regijo.

Ko ustvarjate tematske skupine, morate imeti predstavo o tem, kje bo vsaka objava spadala pod uporabnikove namere. Na splošno bo večina vsebine vašega spletnega dnevnika verjetno na informativni strani.

Poleg uporabnikove namere mora ideja za tematske skupine biti osnovana na ključnih besedah ​​/ stavkih s dosegljivim obsegom iskanja. Denimo, recimo, da ste nedavno objavili blog o potovanjih in prosti čas in pišete objavo o počitnicah na Irskem – pod vsebino svojega stebra z naslovom »Potovanje v Evropo«.

Če pogledate obseg iskanja za izraz potovanje na Irsko, gledate na 12.100 na mesec.

obseg iskanja

Poleg tega bi poskušali prehitevati spletna mesta, kot so The Lonely Planet, Ireland.com, Ireland Before You Die in še nekaj drugih mest, kot je Nomadic Matt – eno najboljših domen v (prenaseljeni) industriji potovalnih blogov..

Torej, to ne bi bila dobra ideja za tematsko skupino – vsaj trenutno ne.

Namesto tega se morate natančneje opredeliti. Začenši z izrazom potovanje na Irsko, poglejmo nekaj povezanih ključnih besed in besednih zvez:

sorodne ključne besede in besedne zveze

Glede na obseg iskanja ste veliko pametnejši, da ustvarite svojo tematsko skupino okoli ključnih besed, kot so:

 • potovanje na Irsko iz ZDA (170 / mesec)
 • potovanje na Irsko s proračunom (320 / mesec)
 • Najboljši način za obisk Irske (90 / mesec)

Lahko pa dobite še več lokalnih s ključnimi besedami, kot so:

 • Vodnik iz Dublina (70 / mesec)
 • Pot v Dublinu 1 dan (70 / mesec)

Ključno je, da začnete ustvarjati grozde s ključnimi besedami z nizkim visikom.

Ko začnete pridobivati ​​uvrstitve za ključne besede in stavke z zelo majhnimi količinami iskanja (običajno pod 100 na mesec), lahko počasi začnete ciljati na povezane ključne besede z večjim obsegom iskanja v naslednjih objavah – kar vodi do moje naslednje točke!

Na poti gor

Morda je glavni razlog, zakaj so tematske skupine tako pomembne, da so del dolgoročnega okvira, ki vključuje izračunane korake za pridobitev višjih uvrstitev pri iskanju..

Pojdimo v celoten krog s primerom vsebine stebra poslovnega stečaja (22.000 na mesec).

Pomislite na napredovanje tematskih skupin, kot so domine. Začnete z drobnim domino, ki podira nekoliko večji domino, ki podira še večji domino in podobno.

Prva domina je objava, ki poskuša uvrstiti ključno besedo z majhnim obsegom iskanja. Recimo, da gre za ključne nasvete za e-trgovino za mala podjetja (10 na mesec). Ko bo vaša objava začela dobivati ​​uvrstitve na SERP-jih, lahko poskusite z naslednjo objavo premagati naslednjo domino, ki je nekoliko večja.

Za primer bi to lahko bila objava, ki cilja na ključno besedo Shopify design nasveti (30 / mesec). Ko začnete pridobivati ​​uvrstitve za to ključno besedno zvezo, bi lahko vaš naslednji sklop tem ciljal na večjega, kot so inovativne ideje za e-trgovino (140 / mesec).

Ta delovna mesta naj bi bila v idealnem primeru povezana med stebrsko vsebino in napisana na način, ki bo medsebojno pomemben. Od tod lahko postopoma podirate večje in večje domine, dokler v očeh Googla ne boste postali dobroverni elektrarni e-trgovine..

Glede na to, kako široka je vsebina vašega stebra, bo to verjetno trajalo veliko časa in ogromno truda, da bi ustvarili na tone kakovostnih vsebin, prijaznih SEO. Rim ni bil zgrajen v enem dnevu in tudi vaše uvrstitve v iskalnem omrežju ne bodo!

Nazaj k tebi

Ne glede na vašo nišo lahko z uporabo tematskih grozdov naredite čudeže za vrednost SEO vašega spletnega mesta. Ne samo, da vam bo pomagal pridobiti dragocene uvrstitve v iskanju, temveč bo tudi zlato rudnik za idejo teme in splošno ustvarjalno usmeritev – tudi ko je blok vašega pisatelja v najslabšem primeru!

Upajmo, da vam je ta vodič dobro predstavil, kako začeti pridobivati ​​uvrstitve, ki si jih zaslužite, in poskrbeti, da se vsak delček vsebine, ki ga ustvarite, premakne v pravo smer!

Avtor Bio:

Vishalsinh Mahida je analitik vsebinskega marketinga pri E2M. Spreten je pri izvajanju novih strategije trženja vsebine in vse ostalo, kar spada pod to okrilje. Pred tem je pomagal vrhunskim blagovnim znamkam, kot so Axis Bank, Fox Star, IIFL, in še več pri izvajanju več strategij za sodelovanje strank. V prostem času raje raziskuje nove potovalne destinacije. Kadar koli se povežite z njim LinkedIn!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me