Водич за почетнике о текстовима за сидрење и њиховој употреби у изградњи веза

Текст за сидрење је моја кључна реч,


Текст сидра је веза коју користимо за повратну везу,

Уммм сидрени текст? Шта је ово?

Шта је текст сидра и како се користи? То питање сам поставио неким новорођеним СЕО у мом кругу и ово су одговори које сам добио од њих.

Ништа не шокира чињеница да већина новорођенчади ни не разуме шта је сидрени текст и где и на који начин га треба користити, упркос чињеници да су га сами често користили. Они то стално и стално постављају ту и тамо свакодневно, немају теоретско знање о томе шта је то и како то треба користити да би донијели максималне користи за рангирање њихових веб локација.

Овај поједностављени и основни водич написан је да вас води о основама текста сидра и како се он може користити за максимизирање ваших СЕО резултата. Дакле, не чекајући даље, уронимо.

Шта је сидрени текст?

Сидро текст је веза на коју се може кликнути, коју уграђујете у своје постове гостију, свој веб садржај или било које друго место на којем остављате везу на вашу веб локацију, као што су форуми, пословни профил и одељак за коментаре блогова итд. Иако већина људи верује да текстови за сидрење нису онолико значајно колико је било пре. Али у ствари, они су и даље важни и ви бисте их и даље требали користити стратешки. Они ће бити важни све док су повратне везе и везе о грађевинским питањима.

Међутим, нарочито се ажурира Гоогле алгоритам Ажурирање пингвина 2012. године је променио праксу изградње веза. Ажурирање алгоритама натерало је СЕО-ове да направе неке велике измене у својој стратегији изградње веза. Другим речима, Гоогле је постао паметнији него икад раније како би открио да ли сте умешани у било коју врсту неприродних пракси изградње веза. Ако вас ухвати црвенокоса, ударит ће вас мучном казном.

И како Гоогле то зна? Једноставно, кроз ваше сидрене текстове.

Претпоставимо да имате дизајнерску компанију под називом „АБЦ“ која нуди услуге графичког дизајна, сада све ваше повратне везе не би требале бити уграђене у исти текст сидра „услуге графичког дизајна“. У супротном, Гоогле ће пре или касније сазнати да градите агресивне неприродне везе, па ће вас ударити казна.

Које су врсте сидрних текстова?

Сигурно се питате, да ли текстови за сидрење заиста долазе у врстама. Па да. Уместо да у својим постовима поново и поново користите један сидрени текст, можете користити различите врсте које вам помажу да разбијете текст сидра у више варијација.

Испод смо навели врсте текстова за сидрење који би, ако се користе у савршеном односу, подигли рангирање веб локација брже него икад раније.

1. Сидрена марка

Ово су врсте сидришта на којима је ваше име бренда. То може бити само име марке или са додатним речима пре или после. Ево примера брендираног сидреног текста компаније Ахрефс.

Сидрена марка

2. Сидра за голе везе

Сидра за голу везу су врсте текстова за сидрење на које постављате везу баш онакву какву јесте, без уметања у било коју врсту текста.

3. Генеричка сидра

Генеричка сидра у основи су ЦТА-и у којима не користите ни циљане кључне речи ни робну марку.

На пример:

 • Прочитајте овде
 • Кликните овде
 • Посетите наш вебсајт

4. Нема сидра

Ово је тип сидра који користи већина брендова. Ову врсту сидра можете добити када добијете везу кроз слику (без АЛТ ознаке) или је једноставно можете добити тако што у свој садржај не укључите текст сидра. Овако изгледа Но Сидро.

Нема сидра

5. Назив марке са кључном речју

Ово је врста сидреног текста где спајате циљане кључне речи са именом вашег бренда.

Овако то изгледа:

 • АБЦ дизајн логотипа
 • Услуге веб дизајна АБЦ
 • Дизајн брошуре АБЦ

6. Сидрена слике

Где год постављате слику, обавезно ставите АЛТ ознаку. Гоогле ће ову АЛТ ознаку сматрати текстом сидра за слику. У супротном, то би се сматрало сидром без услова који смо поменули у претходном поглављу.

7. Сидра с дјеломичним подударањем

За ову врсту сидреног текста користићете варијације циљаних кључних речи.

На пример:

 • Научите прави начин употребе сидреног текста
 • Прочитајте основе коришћења сидрених текстова

8. ЛСИ сидра

ЛСИ означава латентно семантичко индексирање. Идите на Гоогле, утипкајте кључну реч и испод ћете добити повезане речи за претрагу као да сте уписали упит. Ово су ЛСИ кључне речи за вашу марку. На пример, моја циљна кључна реч су услуге графичког дизајна. То би биле ЛСИ кључне речи које могу да користим осим циљних кључних речи као сидрени текст.

ЛСИ сидра

9. Тачан сидрени текст

Сидра за тачно подударање у основи су кључне речи за које сте темељито истражили. На примјер, ако је „услуга графичког дизајна“ ваша циљна кључна ријеч, а за изградњу везе користите тачан текст сидра, то значи да користите сидрене текстове Екацт Матцх. То су најмоћније али и најосетљивије кључне речи које могу утицати на рангирање веб странице негативно или позитивно.

Како их треба користити?

Већина СЕО-ова верује да ће, ако користе кључне речи са тачним подударањем, њихова веб страница моћи брзо да постигне позитивне резултате. Напротив, ствари раде обрнуто.

Сидро за тачно подударање требало би да се користи у мањем проценту у вашој стратегији изградње линкова. Да, можете користити кључне речи са тачним подударањем, али само када желите да убрзате свој профил. Ако их стално и изнова користите, то ће негативно утицати на ваш Гоогле профил и Гоогле ће претпоставити да градите неприродне везе.

Испод смо навели кључне речи на основу приоритета који би им требало дати.

 1. Текст маркираног сидра: Користите га колико год можете. То Гооглеу показује да сте усредсређени на стварање бранда, а не на спавање интернета са неприродним кључним речима.
 2. Накед Линкс: Опет голе везе су сигурне, изгледају природно у вашем профилу.
 3. Генерички сидрени текстови: Генеричка сидра или позив на акције не само привлаче пажњу, већ такође помажу да ваш профил буде здрав и природан. Користите варијације ЦТА-ова, не држите се једног ЦТА-а за сваку везу.
 4. Слика и без сидра: Слободно користите ове врсте кључних речи, јер оне такође неће изаћи на крај с било каквим проблемима.
 5. Сидра за делимично подударање и ЛСИ: Будите врло пажљиви када их користите. Пазите да не спамујете свој Гоогле профил са точним таквим. Направите варијације циљане кључне речи и користите је на начин да изгледа природно.
 6. Сидрена тачна подударања: Као што је горе поменуто, користите их с опрезом. Честа употреба сидра са тачним подударањем није добра идеја за стратегију изградње линкова.

Шта би требало да буде образац?

Када креирате везе за своју веб локацију. Пазите да не следите образац који је превише очигледан да би Гоогле могао да анализира да сте у прилици да набавите повратне везе. Само будите насумични.

Ударајте своју веб локацију са тачним сидреним текстом и за следећу везу потражите кључну реч са марком. За трећу користи ЛСИ или делимично усклађен текст за сидро, а затим употријебите генерички текст за сидро, а затим поново користите маркирану кључну ријеч и наставите то радити случајним путем.

Кључни одлазак

Не понављајте кључне речи заредом и наставите да помешате ствари. Запамтите да вам Гоогле смета када сте превише савршени са својим сидреним текстовима и кључним речима. Гоогле очекује да веб локација пронађе везе до којих је посвећен пружању квалитетног садржаја Интернет корисницима. Зато не размишљајте о превари Гооглеа, ако мислите да то можете учинити, тада сте били под погрешним утиском.

Не покушавајте да се понашате природно, већ само „будите природни“. Правите везе, али немојте спавати на интернету са нежељеним и неквалитетним садржајем. Овај водич се заснива на личном искуству и резултати могу бити различити јер се свака веб локација разликује на овај или онај начин.

Међутим, генерално овај водич ће вам помоћи у доношењу бољих одлука у вези са стратегијом изградње веза.

Биографија аутора:

Лоиус Мартин је креативни менаџер маркетинга у компанији Инвицтус Студио у Соутхлаке-у, Текас. Последње три године у САД-у бави се дигиталним маркетингом. Лоиус има велико искуство у блогању и маркетингу, а његов рад одражава дубок увид у маркетиншку тактику садашњег света. Можете га пратити на @ лоиусмартин1 на Твиттеру.

Прочитајте такође:

 • 7 најбољих СЕО стратегија за оптимизацију ваше веб странице у 2020. години
 • Избегавајте ових 30 грешака у СЕО које могу убити вашу оцену 2020
 • Најбољи алати за СЕО анализу за анализу вашег вебсајта за 2020. годину
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map