Vodič za začetnike o sidrnih tekstih in njihovi uporabi pri gradnji povezav

Besedilo sidra je moja ključna beseda,


Sidrno besedilo je povezava, ki jo uporabljamo za povratno povezavo,

Ummm sidrno besedilo? Kaj je to?

Kaj je sidrno besedilo in kako naj se uporablja? To vprašanje sem postavil nekaterim novorojencem iz mojega kroga in to so odgovori, ki sem jih dobil od njih.

Nič šokantnega ni nad dejstvom, da večina novorojenčkov sploh ne razume, kaj je sidrno besedilo in kje in kako naj ga uporablja, kljub temu da ga sami pogosto uporabljajo. Vsakodnevno jo vedno znova postavljajo sem in tja, nimajo teoretičnega znanja o tem, kaj je to in kako bi ga morali uporabljati, da bi kar najbolje izkoristili uvrstitev na svojem spletnem mestu..

Ta poenostavljeni in osnovni vodnik je napisan, da vas seznani z osnovami besedila za sidranje in kako ga lahko uporabite za maksimiranje rezultatov SEO. Torej, ne da bi čakali naprej, se potopimo noter.

Kaj je sidrno besedilo?

Besedilo sidra je povezava, na katero je mogoče klikniti, ki jo vdelate v svoje objave gostov, svojo spletno vsebino ali katero koli drugo mesto, kjer pustite povezavo do svojega spletnega mesta, kot so forumi, poslovni profil in razdelek za komentarje blogov itd. Čeprav večina ljudi verjame, da besedila za sidranje niso tako pomembne kot nekoč. A pravzaprav so še vedno pomembne in jih morate še vedno strateško uporabljati. Pomembne bodo, dokler so povratne povezave in povezane gradbene zadeve.

Vendar Googlov algoritem posodablja zlasti Posodobitev pingvina leta 2012 je spremenil prakse gradnje povezav. Posodobitev algoritma je spodbudila SEO-je, da so naredili nekaj večjih sprememb svoje strategije gradnje povezav. Povedano drugače, Google je postal pametnejši kot kdaj koli prej, da bi ugotovil, ali ste vključeni v kakršne koli nenaravne prakse gradnje povezav. Če vas ujame z rdečimi rokami, vas zadene mučna kazen.

In kako Google to ve? Preprosto, skozi besedila sidra.

Recimo, da imate oblikovalsko podjetje z imenom “ABC”, ki ponuja storitve grafičnega oblikovanja, zdaj vse vaše povratne povezave ne bi smele biti vdelane v isto sidrno besedilo “storitve grafičnega oblikovanja.” Sicer bo Google prej ali slej vedel, da gradite agresivne nenaravne povezave in posledično vas bo doletela kazen.

Katere so vrste sidrnih besedil?

Gotovo se sprašujete, ali besedila za sidranje res pridejo v vrstah. No ja. Namesto da v svojih objavah znova in znova uporabljate eno samo sidrno besedilo, lahko uporabite različne vrste, ki vam pomagajo razbiti besedila sidra v več različicah.

Spodaj smo omenili vrste sidrnih besedil, ki bi, če bi jih uporabili v popolnem razmerju, dvignili uvrstitev vaše spletne strani hitreje kot doslej.

1. Sidra z blagovno znamko

To so vrste sidrij, na katerih je blagovna znamka. To je lahko samo ime blagovne znamke ali z dodatnimi besedami, ki so vključene pred ali po. Tu je primer besedila sidra z blagovno znamko podjetja Ahrefs.

Sidra z blagovno znamko

2. Sidra za golo vez

Sidra na goli povezavi so vrste sidrnih besedil, kamor postavite povezavo takšno, kot je, ne da bi jo vdelali v kakršno koli besedilo.

3. Splošna sidra

Splošna sidra so v osnovi CTA, pri katerih ne uporabljate niti ciljanih ključnih besed niti blagovne znamke.

Na primer:

 • Preberite tukaj
 • Klikni tukaj
 • Obiščite našo spletno stran

4. Brez sidra

To je vrsta sidra, ki ga uporablja večina blagovnih znamk. To sidro lahko dobite, ko dobite povezavo skozi sliko (brez oznake ALT) ali pa jo preprosto dobite tako, da v vsebino ne vključite nobenega besedila sidra. Tako izgleda No Sidro.

Brez sidra

5. Blagovna znamka s ključno besedo

To je vrsta sidrnega besedila, pri katerem ciljane ključne besede združite z imenom vaše blagovne znamke.

Takole izgleda:

 • ABC logotip po meri
 • Storitve spletnega oblikovanja ABC
 • Zasnova brošure ABC

6. Slikovna sidra

Kamor koli objavljate sliko, ne pozabite vstaviti oznake ALT. Google bo to oznako ALT obravnaval kot sidrno besedilo za sliko. V nasprotnem primeru bi šlo za sidro No, ki smo ga omenili v prejšnjem naslovu.

7. Sidra z delnim ujemanjem

Za tovrstno sidrno besedilo boste uporabljali različice ciljanih ključnih besed.

Primer:

 • Naučite se pravilnega načina uporabe sidrnega besedila
 • Preberite osnove uporabe sidrnih besedil

8. Sidra LSI

LSI pomeni latentno semantično indeksiranje. Pojdite v Google, vnesite ključno besedo in spodaj boste dobili ustrezne iskalne izraze, ki ste jih vnesli poizvedbo. To so ključne besede LSI za vašo blagovno znamko. Moja ciljna ključna beseda je na primer storitve grafičnega oblikovanja. To bi bile ključne besede LSI, ki jih lahko kot sidrno besedilo uporabim razen ciljnih ključnih besed.

Sidra LSI

9. Besedilo s sidrno natančno ujemanje

Sidra z natančnim ujemanjem so v bistvu ključne besede, za katere ste temeljito raziskali. Če je na primer ciljna ključna beseda „storitve grafičnega oblikovanja“ in uporabljate natančno sidrno besedilo za gradnjo povezav, to pomeni, da uporabljate sidrna besedila Natančno ujemanje. So najmočnejše, a najobčutljivejše ključne besede, ki lahko negativno ali pozitivno vplivajo na uvrstitev vašega spletnega mesta.

Kako naj se uporabljajo?

Večina SEO-jev verjame, da če bodo uporabili ključne besede z natančnim ujemanjem, bi lahko njihovo spletno mesto hitro doseglo pozitivne rezultate. Nasprotno, stvari delujejo obratno.

Sidrnico za natančno ujemanje je treba v svoji strategiji povezovanja povezav uporabiti v manj odstotkih. Da, lahko uporabite ključne besede z natančnim ujemanjem, toda ravno takrat, ko želite hitro povečati svoj profil. Če jih boste vedno znova uporabljali, bo to negativno vplivalo na vaš Google profil in Google bo domneval, da gradite nenaravne povezave.

Spodaj smo omenili ključne besede glede na prednost, ki bi jim jih morali dati.

 1. Besedilo sidra znamke: Uporabite ga, kolikor lahko. To Googlu pokaže, da ste osredotočeni na oblikovanje blagovne znamke, ne pa da pošiljate splet po spletu z nenaravnimi ključnimi besedami.
 2. Gole povezave: Spet gole povezave so varne, v vašem profilu se zdijo naravne.
 3. Splošna sidrna besedila: Splošna sidra ali poziv k dejanjem ne pritegnejo le pozornosti, ampak tudi pomagajo ohranjati zdrav in naraven profil. Uporabite različice CTA-jev, ne držite se ene same CTA za vsako povezavo.
 4. Slika in brez sidra: Uporabite tovrstne ključne besede, saj vas tudi ne bodo spravile v kakršne koli težave.
 5. Sidra za delno ujemanje in LSI: Bodite zelo previdni, ko jih uporabljate. Prepričajte se, da svojega Googlovega profila ne boste pošiljali s tonami. Izdelajte različice ciljne ključne besede in jo uporabite tako, da bo videti naravno.
 6. Sidra za natančno tekmo: Kot že omenjeno, jih uporabljajte previdno. Pogosta uporaba sidrov s točno ujemanjem ni dobra ideja za vašo strategijo gradnje povezav.

Kakšen naj bo vzorec?

Ko boste gradili povezave za vaše spletno mesto z denarjem. Prepričajte se, da ne sledite vzorcu, ki je preveč očiten, da bi Google lahko analiziral, da ste v postopku pridobivanja povratnih povezav. Samo naključno.

Nazaj na spletno mesto z natančnim ujemanjem besedila sidra in za naslednjo povezavo poiščite ključno besedo z blagovno znamko. Za tretjega uporabite LSI ali delno ujemajoče se sidrno besedilo, nato uporabite splošno besedilo sidra, nato ponovno uporabite ključno besedo z blagovno znamko in nadaljujte s tem naključno.

Ključni odvzem

Ne ponavljajte ključnih besed zapored in ne spreminjajte stvari. Ne pozabite, da vas Google obudi, ko ste s svojimi besedili in ključnimi besedami preveč popolni. Google pričakuje, da bo spletno mesto našlo povezave, ki bodo zavezane k zagotavljanju kakovostnih vsebin uporabnikom interneta. Zato ne razmišljajte, da bi prevarali Google, če mislite, da lahko to storite, potem ste bili pod napačnim vtisom.

Ne poskušajte biti naravni, temveč bodite samo naravni. Gradite povezave, vendar ne pošiljajte interneta z neželeno in nekakovostno vsebino. Ta priročnik temelji na osebnih izkušnjah in rezultati se lahko razlikujejo, saj se vsako ali drugačno spletno mesto razlikuje.

Na splošno pa vam bo ta vodnik pomagal pri sprejemanju boljših odločitev glede vaše strategije gradnje povezav.

Biografija avtorja:

Loius Martin je vodja kreativnega marketinga pri Invictus Studio v Southlakeu v Teksasu. Zadnja tri leta digitalno trženje dela v ZDA. Loius ima bogate izkušnje na področju bloganja in trženja, njegovo delo pa odraža globok vpogled v trženjske taktike sedanjega sveta. Spremljate ga lahko na @ loiusmartin1 na Twitterju.

Preberite tudi:

 • 7 najboljših strategij SEO za optimizacijo vašega spletnega mesta v letu 2020
 • Izogibajte se tem 30 napakam v SEO, ki lahko ubirajo vašo uvrstitev v letu 2020
 • Najboljša orodja za SEO analizo za analizo vašega spletnega mesta do leta 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map