Tendințe SEO pentru 2020: 5 predicții pentru care trebuie pregătite

Optimizarea motorului de căutare (SEO) este sufletul și inima de a impulsiona un site web la cel mai înalt nivel de succes. Cu toate acestea, dinamismul SEO face dificil de urmărit uneori. 2019 a fost excelent pentru SEO. Noile tendințe, instrumente și actualizări inundau regulat industria.


Optimizare motor de căutare

Așteptând cu nerăbdare anul viitor, experți din industrie au lucrat deja la introducerea ultimele tendințe SEO pentru 2020. Dacă aștepți cu nerăbdare să știi mai multe despre tendințele și tehnicile SEO, atunci au fost rezumate unele dintre aceleași aici. Deci, accelerați-vă și pregătiți-vă să adoptați aceste tendințe pentru o mai bună performanță a site-ului dvs. web și, în cele din urmă, a afacerii dvs..

De asemenea, Citiți Instrumente SEO gratuite pe care fiecare expert le folosește.

Trend # 1: Utilizarea optimizării căutării vocale

Optimizarea căutării vocale

Deși este neapărat o tactică SEO care a fost extrem de importantă în 2019, aceasta se extinde și la Anul Nou. De ce? Optimizarea căutării vocale nu numai că este ușor accesibilă tuturor, dar este și la modă. Cu Google Assistant, Siri și Alexa după colț pentru a ne face viața de zi cu zi mai confortabilă, oamenii optează pentru căutarea vocală în număr semnificativ.

De-a lungul ultimilor ani au fost efectuate diverse studii și s-a aflat că peste 61% dintre oameni se simt confortabil folosind căutări vocale, în special pe dispozitivele mobile. Deși 17% din populație nu sunt încă familiarizați cu utilizarea acestei tehnologii, doar 14% nu sunt confortabili când o utilizează.

Un alt studiu a descoperit că 55% dintre adolescenți și 41% dintre adulți folosesc căutări vocale de mai multe ori pe zi. În ceea ce privește întreprinderile, peste 46% dintre companii utilizează optimizarea căutării vocale pentru a găsi alte companii locale.

Pentru a vă asigura că utilizați în mod corespunzător optimizarea căutării vocale, trebuie să vă optimizați căutarea locală. Inserarea cuvintelor cheie orientate geografic ajută la crearea unei baze de clienți mai loiale și mai solide.

Pentru a obține un nivel mai ridicat la întrebările de căutare vocală, trebuie să faceți site-ul dvs. prietenos și integrat în mod adecvat cu tehnologia de căutare vocală. Google optimizează întotdeauna site-urile care sunt mobile.

Fapt misto:

 • 50% din toate căutările vor fi bazate pe voce până în 2020

Trendul 2: Dezvoltarea conținutului de calitate

Fără îndoială, ați auzit despre expresia „Conținutul este rege”! Dar știi de ce se pune atât de mult accent pe ea? Motivul este simplu – oamenii citesc blogurile pentru a primi răspunsuri care să adauge valoare vieții lor și, în esență, își rezolvă problemele. Astfel, este necesară dezvoltarea unui conținut de calitate care să angajeze cititorii.

Dezvoltarea conținutului de calitate

Un conținut bun aduce mai mulți cititori pe site-urile dvs. și le oferă un motiv să se lipească puțin mai mult. Acest lucru, la rândul său, îmbunătățește performanța SEO.

Cu toate acestea, pentru a atrage mai mulți cititori, este esențial să produceți conținut de înaltă calitate. Publicul dvs. ar trebui să se poată conecta cu brandul, iar blogurile dvs. servesc ca mediu ideal. De asemenea, ar trebui să vă concentrați pe scrierea de conținut de formă lungă, cel puțin 1840 de cuvinte, deoarece funcționează cel mai bine cu motoarele de căutare. Nu numai că conținuturile de formă lungă sunt mai atrăgătoare, dar au performanțe adecvate și în ceea ce privește SEO.

Un conținut de formă lungă de calitate are șanse mai mari de clasare pe motoarele de căutare. De asemenea, acestea obțin mai multe share-uri pe social media decât versiuni mai scurte. Mai mult, blogurile care includ reprezentări vizuale precum infografie, videoclipuri și imagini funcționează, de asemenea, mai bine în ceea ce privește SEO. Formați conținutul pe baza călătoriei cumpărătorului și a conținutului personalizat.

Astfel, concentrarea pe crearea de conținut de calitate lungă de formă va fi una dintre tendințele pe care experții SEO ar trebui să le privească în 2020.

Fapt misto:

 • 84% dintre clienți / clienți caută mărci care produc conținut educativ și antrenant

Citește și:

 • Instrumente de blogging Toți au nevoie în 2020
 • 4 pași simpli pentru a veni cu idei noi de conținut de la concurenții dvs.

Trend # 3: Vizând fragmentul de rang înalt

Vizând fragmentul de rang înalt

În ultima vreme, dacă căutați un anumit cuvânt cheie pe Google, șansele sunt că vi se va afișa un fragment de pe site-ul de top clasat pentru același cuvânt cheie. În loc să arate doar site-ul # 1, Google a început să prezinte biți caracterizați. Marketerii numesc acest loc „poziția zero”.

Experții SEO urmăresc acum să se clasifice folosind cuvinte cheie specifice, prin urmare, câștigă un fragment prezentat pe prima pagină a Google.

Cu toate acestea, pentru a obține un fragment prezentat în partea de sus a paginii, trebuie să îmbunătățiți jocul SEO.

Un studiu a dezvăluit că fragmentele prezentate sunt afișate pentru conținut care se situează în primele 10 rezultate. Mai îndeaproape, 90,1% din piesele prezentate sunt preluate din conținut care se situează în primele 5 poziții. Astfel, este necesar să folosiți tehnicile SEO potrivite și să creați un conținut de înaltă rang și valoros.

Un alt studiu realizat de SEMrush a arătat că din 6,9 milioane de fragmente și aproape 80 de milioane de cuvinte cheie, doar 7% dintre acestea au fost generice. 41,59% dintre cuvintele cheie includ întrebări, iar fragmentele de clasament conțin un răspuns la același lucru. Utilizarea cuvintelor cheie cu întrebări crește șansele de a primi fragmente cu 480%. Prin urmare, folosirea cuvintelor cheie potrivite și crearea conținutului potrivit pentru acesta, de asemenea, vă pot ajuta să câștigați un fragment.

Câștigă un fragment prezentat

Un alt truc pentru a câștiga un fragment ar fi organizarea conținutului folosind etichete H2 și H3 (sub-rubrici). Utilizarea numerelor și a gloanțelor permite conținutului să arate formatat și mai prezentabil.

Fragmente prezentate sunt o modalitate simplă, dar eficientă de a-ți stimula SEO.

Fapt misto:

 • Site-urile care au obținut un fragment prezentat au înregistrat o creștere a ratelor de clic (CTR) cu 516%

Trendul 4: Înrădăcinarea pentru inteligența artificială

Înrădăcinare pentru inteligență artificială

În ultimii ani s-a înregistrat o utilizare sporită a inteligenței artificiale (AI), care a devenit mai bună și accesibilă. Alimentat de chatbots și asistenți AI, folosind acestea pentru creșterea site-ului dvs. web pot aduce rezultate pozitive. Chatbot-urile și AI-ul pot permite companiei dvs. să se conecteze cu alți utilizatori chiar și după orele oficiale de lucru, crește astfel nivelul de acces al mărcii dvs..

Serviciul 24 × 7 de chatbots facilitează companiilor să efectueze răspunsuri rapide la e-mailuri sau întrebări venite de la clienți la ore ciudate, fără a fi nevoie de asistență umană. Acest lucru validează doar utilizarea de chatbots și AI. De asemenea, instalarea de chat-uri și AI este rentabilă și permite reducerea presiunii asupra angajaților.

Prin introducerea de chat-uri și AI pe site-ul mărcii dvs., faceți întregul proces mai automatizat, oferind utilizatorilor ghidul potrivit pentru navigarea site-ului la momentul potrivit. AI și chat-urile pot, de asemenea, să ghideze vizitatorul prin călătoria cumpărătorului, ceea ce duce la mai multe conversii până la urmă.

Astfel, ar trebui să vă bazați pentru inteligența artificială și să o integrați la fel cu tehnicile dvs. de SEO în Anul Nou.

Fapt misto:

 • 72% dintre liderii de afaceri consideră că inteligența artificială este un avantaj pentru majoritatea întreprinderilor

Trend # 5: Înțelegerea RankBrain

Accentuarea pe RankBrain va fi una dintre cele mai importante tendințe SEO pentru 2020. RankBrain este algoritmul principal utilizat de Google care se concentrează pe servirea mai bună a utilizatorilor cu rezultate de căutare direcționate. În 2015, oficialii de la Google au dezvăluit că RankBrain este cel de-al treilea indiciu crucial al clasamentului.

Înțelegerea RankBrain

Oamenii utilizează adesea interogări complexe, cu coadă lungă pe Google. RankBrain interpretează aceste interogări și le traduce în optimizarea rezultatelor căutării. Acesta analizează întrebări neconectate pentru a găsi asemănări între ele, ceea ce stimulează înțelegerea viitoare a căutărilor complexe și găsesc subiecte conexe.

RankBrain este deja inteligent și cu cât colectează mai multe date, cu atât devine mai rapid în furnizarea intențiilor de căutare.

De obicei, analizează sinonimele și termenii înrudiți din interogarea de căutare originală și examinează alte pagini cu cuvintele asociate. Acest lucru îi permite să ofere persoanei rezultate extrem de optimizate.

Algoritmul analizează apoi rezultatele bune folosind factori precum rate de respingere scăzute, timpi mai lungi de înălțime și rate de clic mai mari pentru a reduce intenția de căutare în continuare.

Acesta este motivul pentru care înțelegerea RankBrain și utilizarea lui în avantajul dvs. este vitală pentru un bun SEO. Cei mai experimentați experți SEO optimizează astfel descrierile meta pentru fiecare pagină web și o fac mai atrăgătoare, care atrage mai multe clicuri, stimulând poziția paginii în schimb.

Un alt mod de a folosi RankBrain în avantajul tău ar fi creșterea capacității de utilizare a paginii și îmbunătățirea experienței utilizatorului. Cu cât petrec mai mult timp pe pagina dvs., cu atât sunt mai mari șansele de a fi recunoscute de RankBrain.

Fapt misto:

 • Google primește aproximativ 3 miliarde de căutări în fiecare zi, dintre care 15% din căutări sunt noi pentru RankBrain

A rezuma

Tendințele SEO pe care trebuie să le aveți în vedere în 2020 includ:

 • Optimizarea căutării vocale
 • Dezvoltarea de conținut de calitate
 • Vizând fragmente prezentate pe Google
 • Utilizarea inteligenței artificiale pentru a ajunge mai departe
 • Înțelegerea și utilizarea algoritmului RankBrain

Fiind un aspect esențial pentru notificarea site-urilor web, SEO este dinamic și este în continuă evoluție. Astfel, pentru a rămâne relevant, este important să rămâneți la curent cu toate aceste modificări. Tendințele SEO în 2020 este, în esență, o extindere a ceea ce a fost în trend anul acesta. Cu toate acestea, pe măsură ce mai multe actualizări se fac zilnic, ar trebui să vă actualizați și dvs..

Nu uitați să vă amintiți de tendințele menționate mai sus și puteți să descoperiți cu ușurință viitorul SEO și, în cele din urmă, afacerea dvs..

Citește și:

 • Cele mai bune plugin-uri SEO pentru site-urile WordPress
 • Cel mai bun software de analiză SEO pentru site-ul dvs. web
 • Cum să accelereze procesul de indexare a unui site web?
 • 30 de greșeli SEO care vă pot ucide clasamentele site-ului web în 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me