Nybörjarguiden för ankartekster och deras användning i länkbyggnad

Förankringstext är mitt nyckelord,


Förankringstext är länken som vi använder för backlinking,

Ummm Anchor text? Vad är det?

Vad är en förankringstext och hur den ska användas? Jag ställde denna fråga till några nybörjare från SEO i min cirkel och det här är de svar jag fick från dem.

Ingenting är chockerande över det faktum att en majoritet av nybörjare inte ens förstår vad en ankartext är och var och hur den ska användas, trots att de själva har använt den ofta. De sätter det hela tiden här och där på en daglig basis, de har inte en teoretisk kunskap om vad är det och hur det ska utnyttjas för att få maximal nytta till deras webbplats ranking.

Denna förenklade och grundläggande guide har skrivits för att vägleda dig om grunderna i ankartext och hur den kan användas för att maximera dina SEO-resultat. Så utan att vänta längre, låt oss dyka in.

Vad är en förankringstext?

Förankringstext är en klickbar länk som du bäddar in i dina gästinlägg, ditt webbinnehåll eller någon annan plats där du lämnar din webbplatslänk, t.ex. forum, affärsprofil och bloggs kommentarsektion, etc. Även om de flesta tror att ankartexter inte är så betydelsefulla som de brukade vara förut. Men faktiskt är de fortfarande viktiga och du borde fortfarande använda dem strategiskt. De kommer att betyda så länge bakåtlänkar och länkar byggnadsärenden.

Men Google-algoritmen uppdaterar särskilt Penguin-uppdatering 2012 har ändrat länkbyggnadsrutiner. Algoritmuppdateringen pressade SEO: er för att göra några stora förändringar av deras länkbyggnadsstrategi. För att uttrycka det annorlunda har Google blivit smartare än någonsin tidigare för att upptäcka om du är involverad i någon form av onaturlig länkbyggnadssed. Om det fångar dig rödhänt, slår det dig med en utmattande straff.

Och hur Google vet detta? Enkelt, genom dina ankartexter.

Anta att du har ett designföretag som heter “ABC” som erbjuder tjänster för grafisk design, nu bör alla dina bakåtlänkar inte vara inbäddade i samma ankartext “grafisk designtjänster.” Annars förr eller senare kommer Google att veta att du bygger aggressiva onaturliga länkar och följaktligen kommer du att drabbas av en straff.

Vilka är typerna av ankartexter?

Du måste undra, kommer förankringstexter verkligen i olika typer. Men ja. Istället för att använda en enda förankringstext om och om igen i dina inlägg kan du använda de olika typerna som hjälper dig att bryta förankringstexterna i flera varianter.

Nedan har vi nämnt de typer av ankartexter som om de används i ett perfekt förhållande skulle höja din webbplatsrankning snabbare än någonsin tidigare.

1. Märkade ankare

Det här är de typer av ankare som har ditt varumärke. Det kan vara varumärket ensamt eller med ytterligare ord inkluderade före eller efter. Här är ett exempel på en märkt ankare text från Ahrefs.

Märkesankare

2. Nakna länkankare

Nakna länkankare är de typer av ankartexter där du placerar länken precis som den är, utan att bädda in den i någon form av text.

3. Generiska ankare

Generiska förankringar är i princip CTA: er där man varken använder riktade nyckelord eller varumärket.

Till exempel:

 • Läs här
 • Klicka här
 • Besök vår hemsida

4. Ingen ankare

Detta är den typ av ankare som de flesta märken använder. Du kan få den här typen av ankare när du får en länk genom en bild (utan ALT-tagg), eller så kan du helt enkelt få det genom att inte inkludera någon ankartext i ditt innehåll. Så här ser ingen ankare ut.

Ingen ankare

5. Varumärke med nyckelord

Det här är den typ av förankringstext där du smälter in de riktade nyckelorden med ditt varumärke.

Så här ser det ut:

 • ABC anpassad logotypdesign
 • ABC webbdesigntjänster
 • ABC-broschyrdesign

6. Bildankare

Var du än lägger ut en bild ska du sätta ALT-taggen i den. Google kommer att betrakta denna ALT-tagg som en förankringstext för en bild. Annars skulle det betraktas som ett Nej-ankare som vi har nämnt i föregående rubrik.

7. Partiella matchankare

För den här typen av ankartext kommer du att använda variationerna i dina riktade sökord.

Till exempel:

 • Lär dig rätt sätt att använda ankartext
 • Läs grunderna i att använda ankartexter

8. LSI-ankare

LSI står för latent semantisk indexering. Gå till Google, skriv ditt sökord, och nedan får du relaterade söktermer din inskrivna fråga. Det här är LSI-nyckelord för ditt varumärke. Till exempel är mitt målsökord grafiska designtjänster. Dessa skulle vara LSI-nyckelord som jag kan använda andra än mina sökord som förankringstext.

LSI-ankare

9. Exakt matchande ankartext

Exakta matchningsankare är i princip de nyckelord som du gjorde en grundlig undersökning för. Till exempel, om ‘grafisk designtjänster’ är ditt målsökord och du använder den exakta förankringstexten för länkbyggnaden, betyder det att du använder Exact Match-ankartexter. De är de mest kraftfulla men ändå de mest känsliga nyckelorden som kan påverka din webbplatsrangering både negativt eller positivt.

Hur ska de användas?

De flesta av SEO: erna tror att om de kommer att använda exakt matchade nyckelord, deras webbplats skulle kunna uppnå positiva resultat snabbt. Tvärtom, saker fungerar tvärtom.

Exakt matchningsankare ska användas i mindre procentandel i din länkbyggnadsstrategi. Ja, du kan använda exakt matchande nyckelord, men precis när du vill ge en snabb boost till din profil. Om du fortsätter att använda dem om och om igen kommer det att påverka din Google-profil negativt och Google antar att du bygger onaturliga länkar.

Nedan har vi nämnt nyckelorden baserade på den prioritering som borde ges dem.

 1. Märkt ankare text: Använd det så mycket du kan. Detta visar för Google att du är inriktad på att bygga ett varumärke snarare än att skicka internet med onaturliga nyckelord.
 2. Nakna länkar: Återigen är nakna länkar säkra, de verkar naturliga i din profil.
 3. Generiska ankartexter: Generiska förankringar eller uppmaningar gör inte bara uppmärksamhet utan de hjälper också till att hålla din profil frisk och naturlig. Använd variationer av CTA: er, håll inte fast vid en enda CTA för varje länk.
 4. Bild och ingen ankare: Använd gärna dessa typer av nyckelord eftersom de inte heller kommer att landa dig i någon form av problem.
 5. Partiella matchankare och LSI: Var mycket försiktig när du använder dessa. Se till att du inte spammar din Google-profil med massor av dessa. Gör variationer av ditt riktade sökord och använd det på ett sätt som det ska se naturligt ut.
 6. Exakt matchankare: Som nämnts ovan, använd dessa med försiktighet. Ofta användning av exakt matchande ankare är inte en bra idé för din länkbyggnadsstrategi.

Vad borde vara mönstret?

När du ska bygga länkar för din pengarsida. Se till att du inte följer ett mönster som är för uppenbart för Google att analysera att du är på väg att skaffa bakåtlänkar. Var bara slumpmässig.

Ge en kick till din webbplats med en exakt matchande ankartext och gå till ett märkesord för nästa länk. För den tredje använder man en LSI eller delvis anpassad ankare text, använd sedan en generisk ankare text och använd återigen märkesord och fortsätt göra detta på ett slumpmässigt sätt.

Key Takeaway

Upprepa inte nyckelord i rad och fortsätt att blanda saker. Kom ihåg att Google avsky det när du är för perfekt med dina ankartexter och nyckelord. Google räknar med att webbplatsen hittar länkarna till har åtagit sig att tillhandahålla kvalitetsinnehåll till internetanvändarna. Så tänk inte på att lura Google, om du tror att du kan göra det så har du varit under fel intryck.

Försök inte att agera naturligt, istället bara “vara naturlig.” Bygg länkar men skräppost inte på internet med oönskat innehåll av dålig kvalitet. Den här guiden är baserad på personlig erfarenhet och resultaten kan variera eftersom varje webbplats är annorlunda på ett eller annat sätt.

Men i allmänhet hjälper denna guide dig att fatta bättre beslut angående din strategi för länkbyggnad.

Författarens bio:

Loius Martin är Creative Marketing Manager på Invictus Studio i Southlake, Texas. Han har bedrivit digital marknadsföring de senaste tre åren i USA. Loius har lång erfarenhet av bloggning och marknadsföring, och hans arbete återspeglar en djup inblick i marknadsföringstaktiken i den nuvarande världen. Du kan följa honom på @ loiusmartin1 på Twitter.

Läs också:

 • 7 bästa SEO-strategier för att optimera din webbplats 2020
 • Undvik dessa 30 SEO-fel som kan döda din ranking år 2020
 • Bästa SEO-analysverktyg för att analysera din webbplats för 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me