Како урадити истраживање кључних речи за СЕО (крајњи водич за почетнике)

Тражите ли најједноставнији начин да научите како да истражите кључне речи?


Овај ће вам пост дати шансу да уђете у неке од најбољих хакова који ће вам омогућити да са највећом лакоћом и ефикасношћу радите на истраживању кључних речи..

Такође ћете бити упознати са неким бесплатним или плаћеним алатима за истраживање кључне речи који ће вам олакшати СЕО задатак на најспремнији начин замислив и покренути свој СЕО План напада!

Када сте такви на почетном нивоу учења СЕО-а, тада сте упознати са речју која је „Истраживање кључних речи“.

Шта је истраживање кључне речи?

истраживање кључних речи је процес препознавања популарних речи и фраза које људи улазе у претраживаче како би сазнали за шта се сврставају..

За одређивање успеха ваше веб странице у дигиталном простору о чему се ради у овој речи? То је вероватно зато што је истраживање кључних речи први и најзначајнији напредак у СЕО.

Истраживање кључних речи је саставни део СЕО-а. И не само то, већ је потребно и да покренете Гоогле Адс кампању.

Без истраживања кључних речи, не можемо оптимизирати пост на блогу, нити можемо обављати праксу ван странице. Упоредо са овим линијама, морамо водити рачуна и о послу.

О томе нема никакве сумње, али још је важније имплементирати релевантне кључне речи у чланак или блог.
Рећи ћемо вам 5 једноставних корака за истраживање кључних речи како би ваша веб локација била оптимизована на претраживачима.

Како да истражите кључне речи у 5 једноставних корака:

1. Пре него што пређемо на малу груду Истраживања кључних речи, морамо знати шта је добра кључна реч:

 • Кључна реч мора имати најмање 500 месечних обима претраживања (>500).
 • Стопа ЦПЦ за кључну реч треба да буде већа, тј. Изнад 1 УСД (То значи да су оглашивачи заинтересовани за ову кључну реч, што олакшава уновчавање).
 • Ниво конкуренције треба да буде низак или умерен у СЕРП-у (страница са резултатима претраживача) јер ће нам то помоћи да добијемо бољи РОИ (поврат улагања).
 • Кључна реч СЕО Тешкоћа би требала бити 0 до 30 (и даље лако). Што су кључне речи веће тешкоће, теже је рангирати се на првој страници Гоогле претраживача због велике конкуренције сајта за рангирање.

2. Наведите релевантне теме везане за ваше предузеће и направите листу ниша:

У одабиру правих кључних речи увек радије користите плаћене алате, али то не значи да не бисте требали да користите бесплатне алате.

Бесплатни алати пружају многе кључне речи које су уско повезане, али не дају вам нове кључне речи или различите врсте кључних речи које ваши клијенти користе у претраживачима. Бесплатни алати за истраживање кључних речи не дају вам тачне резултате претраживане кључне речи.

У овом случају, најбољи начин проналажења релевантних кључних речи је листа релевантних тема везаних за ваше пословање и креирање нишне листе тема.

Сада, ова тема укључује уско повезане теме које су врло сличне или су у истом саставу као и ваше предузеће.

3. Сазнајте кључну реч коју људи већ користе за ваше предузеће:

Ако је ваша веб локација већ доступна, можда ћете имати скривено злато које чека да ископа. Добро место за истраживање кључних речи је ваше интерно истраживање.

Корисницима је врло корисно да представе оквир за претрагу на вашој веб локацији, али је такође добар и за вас јер прикупља податке о упитима претраживања и извештај о претрагама.

Прегледавање ових питања углавном вам помаже да побољшате употребљивост (јер показује шта људи желе да виде, које веб локације могу да нестану и где је навигација на вашем сајту слаба). Али можете да претражите и кључне речи, корисне фразе које људи траже. Додајте те људе на своју листу.

Помоћу Гоогле Сеарцх Цонсоле (претходно зване Вебмастер Тоолс) можете пронаћи драгоцене податке и податке о саобраћају. Гоогле-ова бесплатна услуга такође пружа власницима веб локација информације о њиховим веб локацијама (посебно ако је постављен Гоогле Аналитицс).

Посебно је користан извештај Сеарцх Аналитицс; када погледате овај упит, можете видети које термине за претраживање доносе на ваше веб странице у Гоогле претрази.

Гоогле користи Сеарцх Цонсоле да вас обавештава о грешкама или казнама, а за дијагнозу ће вам требати дијагностички СЕО алати за очување здравља. Зато не пропустите.

4. Користите најбоље алате за истраживање кључних речи:

Док размишљате о томе како да истражите кључне речи, морате размишљати који је најбољи алат за истраживање кључних речи који помаже у генерисању велике листе кључних речи и резултат резултата и пружа вам детаље о статистикама саобраћаја, уз АдСенсе ЦПЦ, извештаје са претраживача и друге детаље Важно за ефикасан СЕО ваше веб странице.

Постоје бројни бесплатни онлине и плаћени СЕО алати који вам помажу да рангирате веб локацију на свим платформама претраживача.

Ево неколико бесплатних и плаћених алата за истраживање кључних речи који помажу покретање вашег СЕО-а без улагања:

 1. СЕМРусх (Откријте своје конкуренте, побољшајте свој СЕО, повећајте своје рангирање)
 2. Ахрефс (Алати за повећање промета у вашем претраживачу, истраживање и анализа ваших конкурената и праћење кључне речи)
 3. Квфиндер (Једноставан за употребу алат за истраживање кључних речи који нуди праву идеју за кључне речи)
 4. Уберсуггест (Бесплатан алат За кључну реч са дугим и кратким репом од Неила Патела) (за оне који не желе да добију алат за плаћање)
 5. ВхатсМиСерп (Бесплатан обим претраге, ЦПЦ & подаци о конкуренцији на веб локацијама корисним за Интернет маркетингу) (за оне који не желе да добију алат за плаћање)
 6. Алат за кључне речи (Најбоља алтернатива Гоогле Планеру кључних речи и другим алаткама за истраживање кључних речи)

5. Анализирајте кључне речи својих конкурената:

Анализа конкурентне кључне речи један је од најефикаснијих начина да се такмичите у препуним местима и да стекнете значајне користи од других предузећа у својој индустрији. Па како заправо можете пронаћи кључне речи на које циљају ваши конкуренти у плаћеним и органским кампањама за претрагу?

Слиједи неколико најбољих алата и тактика за истраживање кључних ријечи које можете користити за проналазак конкурентских кључних ријечи:

 1. СемРусх (свеобухватни апартман за ваш маркетиншки тијек рада, овдје погледајте цијели чланак о прегледу СЕМрусх)
 2. КВФиндер (Пронађите вриједне кључне речи, уз малу помоћ пријатеља)
 3. СпиФу (шпијун на вашем СЕО такмичењу)

Прочитајте такође: 11 најбољих алата за истраживање кључних речи за СЕО у 2020. години (бесплатно и плаћено)

Закључак:

Честитамо: – Стигли сте до краја!

Истраживање кључних речи требало би да буде почетак сваке одрживе СЕО стратегије. Резултат ће бити дугачка листа кључних речи за које желите да пронађете. Али најтежи део је још пред нама: напишите сав тај садржај. Треба да напишете чланке и постове на блогу о свакој кључној речи коју желите да пронађете. Ово је прилично изазов!

Прочитајте такође:

 • СЕМрусх 30-дневни бесплатни пробни рок 2020
 • Најбољи алати за СЕО анализу за 2020. годину
 • 30 грешака у СЕО које треба избећи 2020. године
 • 25 начина за повећање промета на веб локацијама у 2020. години
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me