Kako pridobiti kakovostne povratne povezave brezplačno v letu 2020

Kako pridobiti kakovostne povratne povezave?“Je še vedno strategija številka ena za vsakega tržnika.


Razlog je, da so “povratne povezave” še vedno najpomembnejši razvrstitveni dejavnik za vse iskalnike. Povratna povezava pomeni povezavo z drugega spletnega mesta na vaše spletno mesto.

Če želite doseči najvišjo uvrstitev v rezultatih iskanja, morate imeti visoko število kakovostnih povratnih povezav. In pridobitev kakovostnih povratnih povezav ni težko delo. Dobite ga lahko s pametnim delom.

Tu je WPressBlog zagotovil 9 načinov za brezplačno kakovostno povratno povezavo v letu 2020.

1. Ustvarite kakovostno vsebino

Visokokakovostna vsebina vedno pritegne povezave. Kot visoko kakovostne vsebine lahko objavite izvirne raziskave, popolno vadnico, lastne študije primerov, ankete itd.

Vsebino vedno pišite za občinstvo, ne za Google. Vaša vsebina mora biti lahko berljiva in informativna. Če to storite, bo veliko uporabnikov delilo vašo vsebino in vam dalo tudi povratno povezavo.

2. Zlomljena povezava

Zlomljena povezava je najhitrejša tehnika gradnje povezav. S to tehniko lahko zgradite kakovostne povezave. Ampak kako?

Vsaka zgornja spletna stran trpi zaradi prekinjenih povezav. Broken-links je slaba uporabniška izkušnja, zato noben spletni skrbnik tega ne želi.

Tu lahko dobite prednosti tega. Najprej poiščite vrhunska spletna mesta, povezana z vašo nišo. Nato na spletnem mestu poiščite pokvarjene povezave. Če želite najti prekinjene povezave na spletnem mestu, lahko uporabite Orodje za preverjanje prekinjene povezave Ahrefs.

Zlomljena povezava

Ko najdete prekinjeno povezavo, se obrnite na spletnega skrbnika in jim sporočite njihovo prekinjeno povezavo. Medtem ko jih obvestite o prekinjeni povezavi, navedite svojo vsebinsko povezavo, da jo nadomesti. Ne bodite požrešni, bodite vedno prijazni in se obrnite na spletnega skrbnika.

Če nimate vsebine, povezane s prekinjeno povezavo, jo lahko ustvarite in o tem obvestite spletnega skrbnika..

3. Gost blogging

Blogging gostov je še vedno najbolj priljubljen in učinkovit način za izgradnjo povezav. Gost blogging vam pomaga pri povečanju svojega ugleda blagovne znamke in privržencev družbenih medijev.

Tu morate v svoji niši najti spletna mesta, ki sprejemajo objave gostov. Če želite najti spletna mesta za gosta bloganja v svoji niši, ki jih lahko uporabite iskalni operaterji Google.

poiščite spletna mesta za gosta bloganja

Z uporabo iskalnih operaterjev lahko zožite rezultate iskanja in dobite popolno spletno mesto za oddajo gostujočega bloga.

Če želite predložiti članek, povezan s SEO, potem lahko v Googlu vtipkate “SEO + Guest post”. V Googlovem iskanju lahko namesto “objave gostov” uporabite tudi “piši za nas”, “postavi prispevek”, “pošlji članek” itd..

Tako lahko svoj članek oddate na zgornja spletna mesta. Ne pozabite dodati svojih povezav v družabnih medijih v biografijo avtorja.

4. Pošljite infografiko

Po infografiki je veliko povpraševanja, saj jih je enostavno razumeti, prav tako pa pomaga zaslužiti povratne povezave.

Za zaslužek s povratnimi povezavami lahko ustvarite tudi Infographics. Zdaj izberite svojo trezno temo v svoji niši in ustvarite infografiko na njej, nato pa jo pošljite na priljubljena spletna mesta, kot so Visual.ly, Mashable itd..

Če je vaš Infographic viral, potem lahko zaslužite veliko povratnih povezav. Pošljite svoje infografike na zgornja spletna mesta, da povečate možnosti za kakovostne povratne povezave.

Ta najboljša 10+ brezplačna spletna mesta za oddajo informacij Infographics lahko uporabite za oddajo svojih infografik.

5. Promovirajte svojo vsebino

Če imate kakovostno vsebino, jo promovirajte čim več. Ko promovirate svojo vsebino, jo bodo ljudje opazili, nato pa jo bodo delili in končno boste zaslužili povratne povezave.

Obstaja veliko načinov za promocijo vsebine, tukaj je nekaj takih:

  • Najprej delite svojo vsebino s svojim naročnikom e-pošte, tako da pošljete e-pošto.
  • Delite svojo vsebino na Facebook skupinah in skupinah LinkedIn.
  • Ustvarite predstavitev svoje vsebine in jo delite na podobnih spletnih mestih SlideShare.
  • Ustvarite videoposnetek svoje vsebine in ga nato delite na spletnih mestih, kot je YouTube.
  • Poiščite spletna mesta, na katerih se izvajajo tedenske ali mesečne okrožnice, nato pa pošljite povezavo do vsebine, da jo vključite v svoj naslednji pregled.

6. Napišite pričevanja

Napišite pričevanja

Napišite izjavo za spletna mesta, za katera uporabljate storitve. Kontaktirajte jih in jim povejte o svojih izkušnjah z njihovimi storitvami. Vsebovali bodo vaše izjavo in vam zagotovili povratno povezavo večinoma z njihove domače strani. To bo res kakovostna povezava.

Obrnite se na vsa spletna mesta, katerih orodja uporabljate, in pošljite izjavo o tem orodju svojemu spletnemu skrbniku.

7. Pogovorite se

Pridobivanje povabila za intervjuje je za začetnike malce težka stvar. Brez skrbi, to lahko storite tako, da se obrnete na spletna mesta, ki pogosto objavljajo intervjuje. Povejte jim znanje, ki ga lahko delite z njimi, nato pa ga bodo objavili, vključno s povezavo do vašega spletnega mesta v naslednjem okencu.

8. Zahtevajte povezavo za omembo vaše blagovne znamke

Če imate preveč kakovostne vsebine, je možno, da je veliko spletnih mest v svoji vsebini omenilo vaše blagovno znamko. Lahko uporabiš google opozorila da bi našli, katero spletno mesto je uporabilo vašo blagovno znamko.

Na nekaterih spletnih straneh boste našli blagovno znamko, ne da bi povezali do svojega spletnega mesta. Tukaj se lahko obrnete na te spletne skrbnike in jih zaprosite, da na vašo blagovno znamko dodajo povezavo do vašega spletnega mesta.

9. Poiščite povratne povezave svojih konkurentov

Poiščite povratne povezave svojih tekmecev in preverite vire povratnih povezav. Uporabite lahko orodja za analizo povratnih povezav, kot so SEMrush, Ahrefs, Google Alerts itd.

V Ahrefsovem orodju Link Intersect poiščite povratne povezave konkurentov.

Poiščite povratne povezave svojih konkurentov

Vnesite URL spletnega mesta vaših konkurentov v razdelek »Pokaži, kdo se povezuje« in pustite prazen razdelek »Ampak ne povezuje se«, nato kliknite »Pokaži možnosti povezave«. Našli boste vse domene, ki se povezujejo z vašim konkurentom.

Zdaj, če lahko vaš konkurent pridobi povratno povezavo od domene, ga lahko dobite tudi iz te domene. Z analizo povratnih povezav lahko najdete tudi vse tehnike gradnje povezav vaših konkurentov.

Npr .: Če so na spletnem mestu objavili gosta, potem lahko ustvarite tudi blog in ga pošljete na to spletno mesto.

Preberite tudi:

  • SEO trendi za leto 2020
  • Kaj je sidrno besedilo in kako ga uporabljati pri gradnji povezav
  • 10 stvari, ki se jim morate med gradnjo povezav izogibati

Zaključek

Minili so dnevi, ko lahko povratne povezave preprosto sestavite s predložitvijo povezav. Danes, če želite ustvariti povratne povezave, morate delovati na pametne načine, kot je omenjeno zgoraj.

Ko zgradite povratne povezave, jih bodite pozorni, saj so prav tako pomembni kot gradnja novih povratnih povezav. Svoje povratne povezave lahko spremljate z uporabo najboljših orodij za SEO, kot so Ahrefs in Spremljanje povratnih povezav.

Sporočite nam, katere tehnike gradnje povezav večinoma uporabljate s komentarji spodaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me