Hvorfor (og hvordan) Emneklynger kan være SEO-spillbytter av bloggen din

Bruken av emneklynger er en hot trend i SEO og blogging verden i disse dager. Hvis den er utnyttet på riktig måte, kan denne taktikken gjøre underverker for å få imponerende trafikktall for et nettsted.


En blogg kan tjene mange forskjellige formål. Enten det er å vise frem bransjekompetanse, markedsføre produkter / tjenester, eller bare for å tilfredsstille kjærligheten din til å skrive, alle retninger om bloggingstrakt til ett underliggende mål: plasseres foran så mange sett med interesserte øyeballer som mulig.

Dette er det vanlige, uendelige oppdraget for hver eneste blogg på internett. I følge HubSpot, mer enn halvparten av markedsførere sier at oppretting av blogger er deres topp prioriterte inngående markedsføring!

Med mindre du vil at bloggen din skal fungere som en personlig dagbok, må innlegg optimaliseres for søkemotorene. Det er mange forskjellige SEO-strategier der ute for å gjøre dette (folk har skrevet bøker om dette emnet). En av de mest prøvde og sanne taktikkene for å få bloggtrafikk er emneklynger.

Hva er emneklynging?

Klynge av emner er en kraftig SEO-metodikk som innebærer oppretting av sammenkoblede artikler rundt et generelt, overordnet emne – kjent som “søyleinnhold.”

Pilarens innhold er fokusert på superbrede nøkkelord med store søkevolumer. De påfølgende artiklene du lager, skal forholde seg til dette pilarinnholdet med mer detaljert, fokusert informasjon. Disse artiklene blir referert til som “emneklynger.”

Si for eksempel at pilarinnholdet ditt handler om oppmerksom meditasjon. En emneklynge som faller inn under denne paraplyen, kan være “X Ways Mindful Meditation Hjelper å bekjempe opiatavhengighet.” Emneklynger bør deretter kobles strategisk tilbake til pilarens innhold.

Clustering av emnerkilde

Hvorfor er emneklynger viktige?

Emneklynger serverer en rekke funksjoner på et nettsted.

For det første gir måten du kobler sammen emneklyngene tilbake til pilarinnholdet søkemotorene en bedre ide om hva nettstedet ditt handler om og verdien det gir. I hovedsak, jo mer velskrevne emneklynger du har på bloggen din, desto mer troverdige blir du sett av søkemotorene i forhold til pilarens innhold, og på sin side bedre rangert på relaterte søk.

Hvorfor er emneklynger viktigekilde

For det andre gjør det det lettere for brukere å navigere i bloggen din og få all informasjonen de trenger. Husk alltid at Googles (og de andre søkemotorenes) algoritmer stadig blir foredlet til å tenke mer som menneskelige brukere. Hvis nettstedet ditt gjør livet enkelt for besøkende å finne verdi, vil det bli belønnet.

Tre emneklynger er knyttet til spesifikke, oppnåelige nøkkelord relatert til pilarens innhold. La oss for eksempel si at du driver en blogg for webdesign. Du kan ha pilarens innhold som diskuterer å drive en e-handelsvirksomhet. Helst er e-handelsvirksomheten et nøkkelord du vil rangere etter. Imidlertid er dette begrepet veldig bredt og har et søkevolum på 22 000 / måned.

Side merknad: 75% av Google-søkere aldri gå forbi side ett av resultatene.

Med dette i bakhodet, la oss Google e-handelsvirksomhet og se hva som kommer opp:

Rangering på første side

For å rangere på den prestisjetunge siden en av Google for begrepet e-handel, går innholdet ditt opp mot nettsteder som Shopify, Small Biz Trends, Oberlo og Forbes. Så fantastisk som bloggen din kan være, er sjansen stor for at du ikke vil utrangere disse gigantene snart – om noen gang!

Den gode nyheten er at det ikke er umulig!

Så hvordan skal du nærme deg den lange, kjedelige oppgaven med å rangere etter superbrede søketermer?

Emneklynger!

Forberede emnene for pilarens innhold

Som navnet tilsier, holder pilarens innhold du planlegger, opp om hele bloggstrategien din. Dette er de brede kategoriene der alle innleggene du skriver ideelt sett vil falle inn.

Når det gjelder bruk av nøkkelord, er søyleinnholdet der du kommer til stjernene.

La oss for eksempel si at du er et fullservic digitalt byrå som spesialiserer seg i mange former for markedsføring på nettet. Målet med bloggen din er å vise både brukere og søkemotorer at du er en ekspert på hva du gjør. På sin side blir nettstedet rangert høyt på relevante søk, folk ser innleggene dine og spør til slutt om tjenestene dine.

Som et digitalt byrå kan emnene dine i søylen være områder som SEO, Content Marketing, Copywriting, Social Media, Pay Per Click, Web Design, etc. Disse emnene bør ha store søkevolumer med mange potensialer å utvide på.

Temaene med søkeordfokuserte søyler vil antagelig se ut som:

 • Hva er søkemotoroptimalisering?
 • Hva er innholdsmarkedsføring?
 • The Ultimate Guide to Copywriting
 • Mestring av kunsten for sosiale medier
 • Betal per klikk: Alt du trenger å vite

For å gjenta, vil du sannsynligvis ikke se prestisjeplasseringer for disse innleggene snart. Hensikten med dette pilarinnholdet er å være koblingsbart for hvert stykke kornete innhold du skriver som faller inn under disse lange, paraply-type innlegg.

Hvis du ser på de store markedsføringsrelaterte nettstedene, vil du se emneklyngtaktikken på jobb.

La oss ta en titt på Social Media Examiner:

emneklyngtaktikkkilde

Du kan se at bloggseksjonen deres er delt på pilarens innhold rundt Facebook-annonser, Facebook-markedsføring, Instagram-markedsføring, LinkedIn-markedsføring, YouTube-markedsføring, og Markedsføring over sosiale medier.

Hvis du klikker på “Facebook-annonser,”Du blir møtt med et SUPER innlegg i lang form full av interne SMB-lenker til forskjellige innlegg som faller inn under riket Facebook-annonser – eller emneklyngene.

Facebook-annonserkilde

Du vil også legge merke til at dette stykket med søyleinnhold har en tidsstempel på det som går tilbake til mai 2019. Pilarens innhold er som moderskipet for alt relatert innhold. Det bør oppdateres kontinuerlig med de ferskeste dataene, eksemplene, tipsene og alt annet relevant for emnet.

Ideation for emneklynger

Emneklyngene du oppretter er innholdsmidlene dine som fungerer på frontlinjene for å få kjærlighet fra søkemotorene. Disse bør ideelt sett være veldig spesifikke med tydelig brukerintensjon.

I følge a whitepaper fra STAT, det er fire forskjellige typer brukerintensjoner som bestemmer hvordan Google viser resultater på SERP-ene.

 1. Informasjonsmessig – Bruker leter etter svar på spørsmålene sine i begynnelsen av kundereisen – blogginnlegg som gir “tips”, “hvordan” informasjon, guider osv. Vanlige nøkkelord for denne typen brukerintensjoner vil være: hvem, hva, hvor , hvordan, guide, tips, eksempler, lære, ideer og så videre.
 2. Kommersiell – Bruker graver dypere i forskningen sin på et bestemt produkt eller tjeneste. Når det gjelder en blogg, vil dette sannsynligvis være sammenligningsstykker, anmeldelser, casestudier osv. Vanlige nøkkelord for denne typen brukerintensjoner vil være: topp, beste, anmeldelser, sammenligning osv..
 3. Transaksjonell – Brukeren nærmer seg slutten av kundereisen og gjør seg klar til å kjøpe. Nøkkelord for denne typen intensjoner er: kjøp, priser, billig, rabatt, etc. Dette er området hvor du vanligvis vil se lisenser til tilknyttet markedsføring..
 4. Lokal – Bruker leter etter innhold om et bestemt geografisk område. Disse innleggene kan potensielt falle under informasjons-, kommersiell eller transaksjonell brukerintensjon, hvor nøkkelordene er relatert til en bestemt by eller region.

Når du oppretter emneklyngene, må du ha en ide om hvor hvert innlegg vil falle under brukerens intensjon. Generelt sett vil mesteparten av blogginnholdet sannsynligvis være på informasjonssiden.

I tillegg til brukerintensjon, må ideen for emneklynger være basert på nøkkelord / uttrykk med oppnåelige søkevolumer. La oss for eksempel si at du nylig lanserte en reise- og fritidsblogg og skriver et innlegg om ferier til Irland – under pilarens innhold med tittelen “Reise til Europa.”

Hvis du ser på søkevolumet for begrepet reise til Irland, ser du på 12 100 per måned.

søkevolum

I tillegg vil du prøve å overgå sider som The Lonely Planet, Ireland.com, Ireland Before You Die, og noen få andre nettsteder som Nomadic Matt – et av de viktigste domene i (overbefolket) reiseblogging.

Så dette ville ikke være en god idé for en emneklynge – i alle fall ikke akkurat nå.

I stedet må du bli mer spesifikk. Begynn med begrepet reise til Irland, la oss se på relaterte nøkkelord og uttrykk:

relaterte nøkkelord og uttrykk

Med tanke på søkevolumene er du mye klokere å lage emneklyngen rundt søkeord som:

 • reiser til Irland fra USA (170 / måned)
 • reise til Irland på et budsjett (320 / måned)
 • Beste måten å besøke Irland (90 / måned)

Eller du kan bli enda mer lokal med nøkkelord som:

 • Dublin guidebok (70 / måned)
 • Dublin reiserute 1 dag (70 / måned)

Nøkkelen er å begynne å lage klyngene dine med de lavt hengende frukt nøkkelordene.

Når du begynner å få rangeringer for nøkkelordene og setningene med super små søkevolumer (vanligvis under 100 / måned), kan du sakte begynne å målrette relaterte søkeord med høyere søkevolum i påfølgende innlegg – noe som fører til mitt neste punkt!

Jobber deg opp

Kanskje er hovedårsaken til at emneklynger er så viktige at de er en del av en langsiktig ramme som involverer kalkulerte trinn for å oppnå høyere søkerangeringer.

La oss komme i full sirkel med innholdseksempelet for e-handel-virksomheten (22 000 / måned).

Tenk på progresjonen til emneklynger som dominos. Du starter med en bitteliten domino som slår ned en litt større domino, som slår ned en enda større domino, og så videre.

Den første dominoen er et innlegg som prøver å rangere etter et nøkkelord med et lite søkevolum. La oss si at det er nøkkelordene e-handelstips for små bedrifter (10 / måned). Når innlegget ditt begynner å få rangeringer på SERPene, kan du prøve å slå over den neste dominoen som er litt større med neste innlegg.

For eksempelets skyld kan dette være et innlegg som retter seg mot søkeordet Shopify designtips (30 / måned). Når du begynner å få rangeringer for denne nøkkelfrasen, kan den neste emneklyngen være målrettet mot en større som innovative netthandelideer (140 / måned).

Disse innleggene bør ideelt sett kobles sammen under pilarens innhold og skrives på en måte som har gjensidig relevans for hverandre. Herfra kan du gradvis slå ned større og større dominoer til du (best case scenario) er et bona fide e-handelskraftverk i øynene til Google.

Avhengig av hvor bredt pilarinnholdet ditt er, vil dette sannsynligvis ta mye tid og en enorm innsats for å lage tonnevis av SEO-vennlig innhold av høy kvalitet. Roma ble ikke bygget på en dag, og heller ikke søkerangeringene dine!

Over til deg

Uavhengig av din nisje, kan bruk av emneklynger gjøre underverker for SEO-verdien på nettstedet ditt. Ikke bare vil det hjelpe deg med å få verdifulle søkerangeringer, men det er også en gullgruve for emneinnsikt og generell kreativ retning – selv når forfatterens blokkering er på det verste!

Forhåpentligvis har denne guiden gitt deg en god ide om hvordan du kan begynne å oppnå rangeringene du fortjener og sørge for at hvert innhold som du lager, beveger seg i riktig retning!

Forfatter Bio:

Vishalsinh Mahida er analyser av innholdsmarkedsføring hos E2M. Han er flink til å implementere nytt strategier for innholdsmarkedsføring og alt annet som faller inn under paraplyen. Han har tidligere hjulpet toppmerker som Axis Bank, Fox Star, IIFL og mer med å implementere flere strategier for kundens engasjement. På fritiden foretrekker han å utforske nye reisemål. Ta kontakt med ham når som helst Linkedin!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me