Hur man gör sökordsforskning för SEO (The Ultimate Guide for Beginner)

Söker du efter det enklaste sättet att lära sig hur man gör sökordsundersökningar?


Det här inlägget ger dig en chans att dyka ned i några bästa hackar som ger dig möjlighet att göra resultatdriven sökordsundersökning med största möjliga enkelhet och effektivitet.

Du kommer också att känna till några gratis eller betalda sökordsverktyg för sökord som kommer att underlätta din SEO-uppgift på det mest utrustade sättet som kan tänkas och starta din SEO Attack Attack!

När du är sådan på den inledande nivån för att lära dig SEO är det när du känner till ett ord som är “Sökordsforskning”.

Vad är sökordsforskning?

sökordforskning är processen för att identifiera populära ord och fraser, som människor går in i sökmotorer i ett försök att veta vad de ska rangordna för.

För att bestämma hur bra din webbplats är i det digitala rymden, vad handlar det om det sökordet om? Det beror förmodligen på att sökordsforskning är det första och det viktigaste framsteget inom SEO.

Sökordsundersökning är en integrerad del av SEO. Inte bara det, det krävs också att köra en Google-annonskampanj.

Utan sökordsundersökningar kan vi inte optimera ett blogginlägg, och vi kan inte heller utföra praktiken utanför sidan. Tillsammans med dessa linjer måste vi ta hand om affärer.

Det råder ingen tvekan om detta, men det är ännu viktigare att implementera relevanta nyckelord i en artikel eller blogg.
Vi kommer att berätta 5 enkla steg för sökordsundersökningar så att din webbplats är sökmotoroptimerad.

Hur man gör sökordsforskning i 5 enkla steg:

1. Innan vi går till nyckelordet med sökordforskning, måste vi veta vad ett bra nyckelord är:

 • Nyckelordet måste ha minst 500 månadsvis sökvolym (>500).
 • Sökordets CPC-ränta bör vara högre, dvs över $ 1 (Det betyder att annonsörer är intresserade av det här sökordet vilket gör det lättare att tjäna pengar).
 • Konkurrensnivån bör vara låg eller måttlig i SERP (resultatsidan för sökmotorer) eftersom det hjälper oss att få bättre avkastning (avkastning på investeringar).
 • Nyckelord med SEO-svårigheter bör vara 0 till 30 (fortfarande enkelt). Högre nyckelordssvårigheter, desto hårdare är det att rangordna på första sidan i Googles sökmotor på grund av den höga konkurrensen på rankningswebbplatsen.

2. Lista relevanta ämnen relaterade till ditt företag och skapa en nisch ämneslista:

När du väljer rätt nyckelord föredrar du alltid att använda betalda verktyg men det betyder inte att du inte ska använda gratisverktyg.

Gratis verktyg ger många nyckelord som är nära besläktade, men de ger dig inte nya sökord eller olika typer av nyckelord som dina kunder använder i sökmotorer. Gratis verktyg för sökordsundersökningar ger dig inte exakta resultat av sökte sökord.

I det här fallet är det bästa sättet att hitta relevanta nyckelord att lista relevanta ämnen relaterade till ditt företag och skapa en nisch-ämneslista.

Nu innehåller ämnet nära besläktade ämnen som är väldigt lika eller är i samma sammansättning som ditt företag.

3. Ta reda på nyckelordet som människor redan använder för ditt företag:

Om din webbplats redan är live kan du ha ett doldt guld som väntar på att gräva. En bra plats att undersöka med nyckelord är din interna webbplatsforskning.

Det är mycket användbart för användare att presentera en sökruta på din webbplats, men det är också bra för dig eftersom det samlar in sökfrågedata och sökrapport.

Att se dessa frågor hjälper dig främst att förbättra användbarheten (eftersom det visar vad folk vill se, vilka webbplatser som kan försvinna och var din webbplats navigering är svag). Men du kan också söka på nyckelordnuggets, användbara fraser som folk söker efter. Lägg till dessa personer till din lista.

Du kan hitta värdefulla data och trafikinformation med Google Search Console (tidigare kallade verktyg för webbansvariga). Googles gratistjänst ger också webbplatsägare information om sina egna webbplatser (särskilt när Google Analytics är inrättat).

Särskilt användbar är rapporten Search Analytics; När du tittar igenom den här frågan kan du se vilka söktermer som leder till dina webbsidor i Googles sökning.

Google använder Search Console för att informera dig om fel eller påföljder, och du behöver diagnostiska SEO-verktyg för att hålla din webbplats för god hälsa. Så missa inte det.

4. Använd de bästa sökordsverktygen för sökord:

När du funderar på hur man gör sökordsundersökningar måste du tänka på vilket är det bästa verktyget för sökordundersökningar som hjälper dig att skapa en stor och resultadriven sökordslista och ge dig information om trafikstatistik tillsammans med AdSense CPC, sökmotorrapporter och andra detaljer viktigt för effektiv SEO för din webbplats.

Det finns många gratis och betalda SEO-verktyg online som hjälper dig att ranka din webbplats högre i alla sökmotorplattformar.

Följande är några gratis och betalda verktyg för sökordsundersökningar som hjälper till att starta din SEO utan investering:

 1. SEMRush (Upptäck dina konkurrenter, förbättra din SEO, öka din ranking)
 2. Ahrefs (Verktyg för att öka din sökmotortrafik, undersöka och analysera dina konkurrenter och övervaka ditt fokus Nyckelord)
 3. Kwfinder (ett lättanvänt verktyg för sökordundersökningar som erbjuder rätt nyckelordsidé)
 4. Ubersuggest (Gratis verktyg för nyckel med både lång och kort svans av Neil Patel) (För dig som inte vill gå för det betalda verktyget)
 5. WhatsMySerp (Gratis sökvolym, CPC & tävlingsdata på webbplatser som är användbara för Internetmarknadsförare) (För de som inte vill gå med det betalda verktyget)
 6. Sökordsverktyg (Det bästa alternativet till Googles sökordsplanerare och andra verktyg för sökordsforskning)

5. Analysera dina konkurrenters sökord:

En konkurrenskraftig sökordanalys är ett av de mest effektiva sätten att konkurrera på trånga platser och få betydande fördelar för andra företag i sin bransch. Så hur hittar du faktiskt nyckelord som dina konkurrenter är inriktade på i sina betalda och organiska sökkampanjer?

Följande är några av de bästa sökordsverktygen och taktik som du kan använda för att hitta konkurrerande nyckelord:

 1. SemRush (allomfattande svit för ditt marknadsföringsflöde, kolla hela artikeln om SEMrush-recension här)
 2. KWFinder (Hitta värdefulla nyckelord, med lite hjälp från dina vänner)
 3. SpyFu (Spy på din SEO-tävling)

Läs också: 11 bästa verktyg för sökordsforskning för SEO år 2020 (gratis och betalt)

Slutsats:

Grattis: – Du klarade det till slutet!

Sökordsundersökningar bör vara början på en hållbar SEO-strategi. Resultatet blir en lång lista med nyckelord som du vill hitta. Men den svåraste delen är fortfarande framåt: skriv allt det innehållet. Du bör skriva artiklar och blogginlägg om varje sökord du vill hitta. Det här är en utmaning!

Läs också:

 • SEMrush 30-dagars gratisversion 2020
 • Bästa SEO-analysverktyg för 2020
 • 30 SEO-fel som ska undvikas 2020
 • 25 sätt att öka webbplatsens trafik 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me