Hur man får högkvalitativa baklänkar gratis år 2020

Hur man får högkvalitativa bakåtlänkar?”Är fortfarande den bästa SEO-strategin för varje marknadsförare.


Anledningen, “Backlinks” är fortfarande den viktigaste rankingfaktorn för alla sökmotorer. Backlink betyder en länk från en annan webbplats till din webbplats.

För att få topprankningen i sökresultaten måste du ha ett högt antal backlinks av hög kvalitet. Och att få bakåtlänkar av hög kvalitet är inte hårt arbete. Du kan få det genom att göra smart arbete.

Här har WPressBlog tillhandahållit 9 sätt att få bakåtlänkar av kvalitet gratis 2020.

1. Skapa innehåll av hög kvalitet

Innehåll av hög kvalitet lockar alltid länkar. Som högkvalitativt innehåll kan du publicera originalundersökningar, en fullständig handledning, dina egna fallstudier, undersökningar osv.

Skriv alltid innehåll för din publik, inte för Google. Ditt innehåll måste vara lättläst och informativt. Om du gör det kommer många användare att dela ditt innehåll och också ge dig en bakåtlänk.

2. Trasig länkbyggnad

Brutna länkbyggnad är den snabbaste länkbyggnadstekniken. Du kan använda den här tekniken för att bygga kvalitetslänkar. Men hur?

Varje toppwebbplats på webben lider av de trasiga länkar. Brutna länkar är dålig användarupplevelse så ingen webbansvarig vill hända det.

Här kan du få fördelarna med detta. Först hitta bästa webbplatser relaterade till din nisch. Sök sedan på webbplatsen efter trasiga länkar. För att hitta de trasiga länkarna på en webbplats kan du använda Ahrefs Broken Link Checker-verktyg.

Trasig länkbyggnad

När du har hittat den trasiga länken, kontakta webbansvarig och meddela dem om deras trasiga länk. Meddela dem om en trasig länk, ange din innehållslänk för att ersätta den länken. Var inte girig, var alltid vänlig när du kontaktar webbansvarig.

Om du inte har innehåll relaterat till den trasiga länken kan du skapa en och sedan låta webbansvarig veta om det.

3. Gästbloggning

Gästbloggning är fortfarande det mest populära och effektiva sättet att bygga länkar på. Gästblogging hjälper dig att öka ditt varumärkesanspråk och följare på sociala medier.

Här måste du hitta webbplatser i din nisch som accepterar gäst inlägg. För att hitta gästbloggarplatserna i din nisch kan du använda google sökoperatörer.

hitta gästbloggsidor

Genom att använda sökoperatörer kan du begränsa sökresultaten och få en perfekt webbplats för att skicka in en gästblogg.

Om du vill skicka in en artikel relaterad till SEO kan du skriva “SEO + Guest post” på google. Du kan också använda “skriva för oss”, “bli en bidragsgivare”, “skicka en artikel” etc. istället för “gästpost” i en googlesökning.

På detta sätt kan du skicka din artikel till de bästa webbplatserna. Glöm inte att lägga till dina sociala medielänkar i din författarbio.

4. Skicka infografik

Det finns en stor efterfrågan på infografik eftersom de är lätta att förstå och också hjälper till att tjäna bakåtlänkar.

Du kan också skapa Infographics för att tjäna bakåtlänkar. Välj nu ett trendande ämne i din nisch och skapa en infographic på det sedan skicka det till populära webbplatser som Visual.ly, Mashable, etc..

Om din Infographic blir viral kan du tjäna många bakåtlänkar. Skicka in din infografik till de bästa webbplatserna för att öka chansen att få bakåtlänkar av hög kvalitet.

Du kan använda dessa topp 10+ gratis Infographics-inlämningswebbplatser för att skicka in din infografik.

5. Marknadsför ditt innehåll

Om du har högkvalitativt innehåll så marknadsför det så mycket som möjligt. När du marknadsför ditt innehåll kommer folk att märka det och sedan delar de det och slutligen tjänar du bakåtlänkar.

Det finns många sätt att marknadsföra innehåll, här är några av dem:

  • Dela först ditt innehåll med dina e-postprenumeranter genom att skicka ett e-postmeddelande.
  • Dela ditt innehåll på Facebook-grupper och LinkedIn-grupper.
  • Skapa en presentation av ditt innehåll och dela det på webbplatser som Slideshare.
  • Skapa en video av ditt innehåll och dela det sedan på webbplatser som YouTube.
  • Hitta webbplatser som körs varje vecka eller varje månad och sedan skicka din innehållslänk för att inkludera den i deras nästa roundup.

6. Skriv vittnesmål

Skriv vittnesmål

Skriv ett vittnesmål för webbplatser som du använder tjänster av. Kontakta dem och berätta för dem om din upplevelse med deras tjänster. De kommer att innehålla ditt vitsord och ge dig en bakåtlänk mestadels från deras hemsida. Detta kommer verkligen att vara en högkvalitativ länk.

Kontakta alla dessa webbplatser vars verktyg du använder och skicka ett vitsord om det verktyget till deras webbansvarig.

7. Bli intervjuad

Att få en inbjudan till intervjuer är lite svårt för nybörjare. Men oroa dig inte, du kan göra det genom att kontakta webbplatser som ofta publicerar intervjuer. Berätta för dem om den kunskap du kan dela med dem och sedan publicerar de den inklusive din webbplatslänk i deras nästa roundup.

8. Begär länk för ditt varumärke omnämnande

Om du har för många innehåll av hög kvalitet är det möjligt att många webbplatser har nämnt ditt varumärke i sitt innehåll. Du kan använda google varningar för att hitta vilken webbplats som har använt ditt varumärke.

På vissa webbplatser hittar du ditt varumärke utan att ange en länk till din webbplats. Här kan du kontakta de webbansvariga och be dem lägga till din webbplatslänk på ditt varumärke.

9. Hitta dina konkurrenters bakåtlänkar

Hitta dina konkurrenters bakåtlänkar och kolla källorna till bakåtlänkar. Du kan använda backlink-analysverktyg som SEMrush, Ahrefs, Google Alerts osv.

I Ahrefs använder du verktyget Link Intersect för att hitta konkurrenternas bakåtlänkar.

Hitta dina konkurrenter bakåtlänkar

Ange dina konkurrenters webbplats-URL i avsnittet “Visa mig som länkar till” och lämna avsnittet “Men länkar inte till” tomt och klicka sedan på “Visa länkmöjligheter”. Du hittar alla domäner som länkar till din konkurrent.

Om din konkurrent nu kan få en bakåtlänk från en domän kan du också få den från den domänen. Du kan också hitta alla länkbyggnadstekniker för dina konkurrenter genom att göra deras backlink-analys.

Till exempel: Om de har gjort gästpost på en webbplats kan du också skapa en blogg och skicka den till den webbplatsen.

Läs också:

  • SEO-trender för 2020
  • Vad är förankringstext och hur man använder den i Link Building
  • 10 saker du måste undvika när du bygger länk

Slutsats

Dagarna är borta när du enkelt kan bygga bakåtlänkar genom att göra länkmeddelanden. Idag, för att bygga bakåtlänkar måste du arbeta på smarta sätt som nämnts ovan.

Håll ögonen på efter att ha byggt bakåtlänkar eftersom de också är lika viktiga som att bygga nya bakåtlänkar. Du kan hålla reda på dina bakåtlänkar genom att använda de bästa SEO-verktygen som Ahrefs och Övervaka bakåtlänkar.

Låt oss veta vilka länkbyggnadstekniker du använder mest genom att kommentera nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me