Ghidul începătorului pentru textele de ancorare și utilizarea acestora în construirea de link-uri

Textul de ancoră este cuvântul meu cheie,


Textul de ancorare este linkul pe care îl utilizăm pentru backlinking,

Ummm Text ancorare? Ce e aia?

Ce este un text de ancoră și cum ar trebui utilizat? Am pus această întrebare unor newbies SEO din cercul meu și acestea sunt răspunsurile pe care le-am primit de la ei.

Nimic nu este șocant în legătură cu faptul că majoritatea newbies-urilor nici măcar nu înțeleg ce este un text ancoră și unde și cum ar trebui să fie utilizat, în ciuda faptului că ei înșiși îl foloseau frecvent. Ei o pun constant și aici zilnic, totuși, nu au cunoștințe teoretice despre ce este și cum ar trebui să se utilizeze pentru a aduce beneficiile maxime în clasamentul site-ului lor.

Acest ghid simplist și de bază a fost scris pentru a vă ghida asupra elementelor de bază ale textului de ancorare și a modului în care poate fi utilizat pentru a vă maximiza rezultatele SEO. Deci, fără a aștepta mai departe, haideți să ne cufundăm.

Ce este un text de ancorare?

Text ancorat este un link cu clic pe care îl încorporați în postările dvs. de oaspeți, conținutul dvs. web sau orice alt loc unde lăsați link-ul site-ului dvs., cum ar fi forumuri, profil de afaceri și secțiunea de comentarii pe bloguri, etc. Deși, majoritatea oamenilor consideră că textele ancor la fel de semnificative ca înainte. Dar, de fapt, ele contează și trebuie să le folosești strategic. Ele vor conta atâta timp cât link-urile de legătură și link-urile contează.

Cu toate acestea, algoritmul Google actualizează în special Actualizare Penguin în 2012 a schimbat practicile de construire a legăturilor. Actualizarea algoritmului a împins SEO-urile să aducă modificări majore strategiei lor de construire a legăturilor. Pentru a spune altfel, Google a devenit mai inteligent ca oricând pentru a detecta dacă sunteți implicat într-un fel de practici de construire a legăturilor nefirești. Dacă te prinde cu mâna roșie, te lovește cu o penalitate apăsătoare.

Și cum Google știe asta? Simplu, prin textele dvs. de ancoră.

Să presupunem că aveți o companie de design denumită „ABC” care oferă servicii de design grafic, acum toate backlink-urile dvs. nu ar trebui încorporate pe același text de ancorare „servicii de design grafic”. Altfel, mai devreme sau mai târziu, Google va ști că creați legături nenaturale agresive și, prin urmare, veți fi lovit de o penalitate.

Care sunt tipurile de texte de ancorare?

Trebuie să vă întrebați, textele de ancoră intră într-adevăr în tipuri. Ei bine, da. În loc să folosiți un singur text de ancora din nou în postările dvs. puteți utiliza diferite tipuri care vă ajută să spargeți textele de ancoră în mai multe variante.

Mai jos am menționat tipurile de texte de ancoră care, dacă sunt utilizate într-un raport perfect, ar ridica clasamentul site-ului dvs. mai repede ca niciodată.

1. Ancore de marcă

Acestea sunt tipurile de ancore care au numele de marcă în el. Poate fi singurul nume de marcă sau cu cuvinte suplimentare incluse înainte sau după. Iată un exemplu de text de ancoră de la Ahrefs.

Ancore de marcă

2. Ancore de legătură goală

Ancorele de linkuri goale sunt tipurile de texte de ancoră în care plasați linkul așa cum este, fără a o încorpora în niciun fel de text.

3. Ancore generice

Ancorele generice sunt practic CTA în care nu utilizați nici cuvintele cheie vizate, nici numele de marcă.

De exemplu:

 • Citiți aici
 • Click aici
 • Accesați site-ul nostru web

4. Fără ancoră

Acesta este tipul de ancoră pe care îl folosesc majoritatea mărcilor. Puteți obține acest tip de ancoră când primiți un link printr-o imagine (fără nicio etichetă ALT) sau puteți obține pur și simplu neincluzând niciun text de ancoră în conținutul dvs. Așa arată un No Anchor.

Fără Ancore

5. Nume de marcă cu cuvânt cheie

Acesta este tipul de text ancoră în care îmbinați cuvintele cheie vizate cu numele dvs. de marcă.

Așa arată:

 • Design de logo personalizat ABC
 • Servicii de design web ABC
 • Proiect de brosura ABC

6. Ancore de imagine

Oriunde ai postat o imagine, asigurați-vă că puneți eticheta ALT în ea. Google va considera această etichetă ALT ca un text de ancoră pentru o imagine. În caz contrar, aceasta ar fi considerată ca o ancoră pe care am menționat-o în rubrica anterioară.

7. Ancore de potrivire parțială

Pentru acest tip de text ancoră, veți utiliza variațiile cuvintelor cheie vizate.

De exemplu:

 • Aflați modul corect de a utiliza textul de tip ancoră
 • Citiți elementele de bază ale utilizării textelor de tip ancoră

8. Ancore LSI

LSI reprezintă o indexare semantică latentă. Accesați Google, tastați cuvântul dvs. cheie, iar mai jos veți primi termenii de căutare corelați interogarea dvs. tastată. Acestea sunt cuvinte cheie LSI pentru marca dvs. De exemplu, cuvântul meu cheie vizat este serviciile de design grafic. Acestea ar fi cuvintele cheie LSI pe care le pot folosi, altele decât cuvintele cheie vizate ca text ancoră.

Ancore LSI

9. Exact potrivire text ancoră

Ancorele de potrivire exactă sunt, în principiu, cuvintele cheie pentru care ați făcut cercetările amănunțite. De exemplu, dacă „servicii de proiectare grafică” este cuvântul cheie vizat și utilizați textul de ancoră exact pentru construirea de linkuri, înseamnă că utilizați texte de corecție Exact Match. Ele sunt cele mai puternice, dar cele mai sensibile cuvinte cheie care ar putea afecta poziția site-ului dvs. atât negativ, cât și pozitiv.

Cum ar trebui să fie folosite?

Majoritatea SEO consideră că, dacă vor folosi cuvintele cheie exacte potrivite, site-ul lor va putea obține rapid rezultatele pozitive. Dimpotrivă, lucrurile funcționează invers.

Ancora de potrivire exactă ar trebui să fie utilizată într-un procent mai mic în strategia de creare a linkurilor. Da, puteți utiliza cuvinte cheie exacte de potrivire, dar doar atunci când doriți să oferiți un impuls rapid profilului. Dacă le utilizați din nou și din nou, aceasta va provoca un impact negativ asupra profilului dvs. Google și Google va presupune că creați linkuri nefirești.

Mai jos am menționat cuvintele cheie pe baza priorității care ar trebui să li se acorde.

 1. Text de ancoră de marcă: Folosește-l cât poți. Acest lucru arată pentru Google că sunteți concentrat pe construirea unui brand, mai degrabă decât spamul pe internet cu cuvinte cheie nefirești.
 2. Linkuri nude: Din nou, linkurile goale sunt în siguranță, par naturale în profilul tău.
 3. Texte generice de ancorare: Ancorele generice sau apelul la acțiuni nu sunt numai atrăgătoare de atenție, dar ajută la menținerea profilului sănătos și natural. Utilizați variații de CTA, nu vă lipiți de un singur CTA pentru fiecare legătură.
 4. Imagine și No-Anchor: Simțiți-vă liber să utilizați aceste tipuri de cuvinte cheie, deoarece nu vă vor debarca în niciun fel de probleme.
 5. Ancore de potrivire parțială și LSI: Fii foarte atent când folosești acestea. Asigurați-vă că nu vă spamăți profilul Google cu astfel de tone. Faceți variații ale cuvântului cheie vizat și folosiți-l într-un mod care să pară firesc.
 6. Ancore de potrivire exactă: După cum am menționat mai sus, folosiți-le cu precauție. Folosirea frecventă a ancorelor de potrivire exactă nu este o idee bună pentru strategia de creare a legăturilor.

Care ar trebui să fie modelul?

Când veți crea linkuri pentru site-ul dvs. de bani. Asigurați-vă că nu urmăriți un model prea evident pentru Google pentru a analiza că sunteți pe o rază de achiziții de backlinks. Doar fii întâmplător.

Dați o lovitură site-ului dvs. web cu un text de ancoră de potrivire exactă, iar pentru următorul link accesați un cuvânt cheie de marcă. Pentru cel de-al treilea se folosește un text de ancorizare LSI sau potrivit parțial, apoi se folosește un text de ancoră generic, apoi se folosește din nou cuvântul cheie de marcă și se continuă acest lucru într-un mod aleatoriu.

Cheie de luat cu cheie

Nu repetați cuvintele cheie la rând și continuați să mutați lucrurile. Amintiți-vă că Google îl afișează atunci când sunteți prea perfect cu textele și cuvintele cheie. Google se așteaptă ca site-ul web să găsească link-urile sale să fie angajat să furnizeze conținut de calitate utilizatorilor de internet. Deci nu vă gândiți să păcăliți Google, dacă credeți că puteți face acest lucru, atunci ați fost sub o impresie greșită.

Nu încercați să acționați în mod natural, ci doar „fiți firesc”. Construiți link-uri, dar nu spamați internetul cu conținut nedorit și de calitate slabă. Acest ghid se bazează pe experiența personală, iar rezultatele pot varia, deoarece fiecare site web este diferit într-un fel sau altul.

Cu toate acestea, în general, acest ghid vă va ajuta să luați decizii mai bune cu privire la strategia de construire a legăturilor dvs..

Bio-autor:

Loius Martin este Director de marketing creativ la Studio Invictus în Southlake, Texas. El face marketing digital în ultimii trei ani în SUA. Loius are o vastă experiență în blogging și marketing, iar munca sa reflectă o perspectivă profundă asupra tacticii de marketing din lumea actuală. Îl puteți urmări la @ loiusmartin1 pe Twitter.

Citește și:

 • 7 cele mai bune strategii SEO pentru optimizarea site-ului dvs. web în 2020
 • Evitați aceste 30 de greșeli SEO care vă pot ucide clasamentul în 2020
 • Cele mai bune instrumente de analiză SEO pentru a analiza site-ul dvs. web pentru 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me