7 tips om krachtige metabeschrijvingen te schrijven die converteren

Metabeschrijvingen kun je het beste omschrijven als een sneak preview op je website. Ze helpen een bezoeker om de beslissing te nemen om door te gaan en op de link te klikken en uiteindelijk kunt u een conversie krijgen. Om deze reden is het belangrijk dat je je beste beentje voorzet, jezelf voorstelt als filmmaker die een preview of trailer probeert te maken voor je publiek.


MetabeschrijvingenMetabeschrijvingen

Hoewel dit slechts een korte beschrijving moet zijn, is er veel dat u in overweging moet nemen om ervoor te zorgen dat u het doel bereikt.

Dat gezegd hebbende, hier zijn 7 tips om een ​​krachtige metabeschrijving te schrijven die converteert.

7 tips om krachtige metabeschrijvingen te schrijven die converteren

# 1. Hou het kort

Mogelijk vindt u veel suggesties over het aantal tekens dat u moet gebruiken. Het belangrijkste om op te merken is dat je kort en beknopt moet zijn omdat de SERP een deel van de tekst zal afsnijden als deze meer dan 160 tekens bevat.

U moet daarom zo nauwkeurig mogelijk zijn, gemiddeld is de algemene aanbeveling tussen de 150 en 155 tekens, op deze manier weet u zeker dat de volledige beschrijving zal verschijnen en zal de bezoeker worden verleid om effectief te klikken en de inhoud op uw website te lezen.

Maar onthoud dat wat je ook in de metabeschrijving opneemt, moet maken zin aan de bezoeker en niet aan de zoekmachine.

# 2. Neem zoekwoorden op

Neem zoekwoorden op in de metabeschrijvingNeem zoekwoorden op in de metabeschrijving

Ook al heeft de metabeschrijving niet echt invloed op uw zoekmachine ranking, het is belangrijk dat u daarin trefwoorden gebruikt. Onthoud dat de persoon die zoekt, op zoek is naar de meest relevante informatie over een bepaald onderwerp, dus het helpt als ze een aantal trefwoorden kunnen zien waarnaar ze zochten in de metabeschrijving.

Het gebruik van trefwoorden betekent echter niet dat u de beschrijving ermee moet vullen. De trefwoorden moeten binnen de beschrijving vallen zodat het publiek kan begrijpen dat dit inderdaad een website is met de informatie waarnaar ze op zoek zijn.

# 3. Beantwoord de WIFM-vraag

Beantwoord de WIFM-vraagBeantwoord de WIFM-vraag

WIFM, is een afkorting van ‘What’s In It For Me?’

Bijna iedereen heeft die vraag in gedachten wanneer ze op internet surfen of zelfs een koopbeslissing nemen. Uw metabeschrijving moet rekening houden met dit feit, de lezer vraagt ​​waarom ze op uw pagina moeten klikken en niet op de andere die in de zoekresultaten zijn verschenen.

De beschrijving moet de lezer kunnen vertellen welke waarde uw pagina aan hun leven zal toevoegen zodra ze erop klikken. Je concurreert met de andere pagina’s die zijn verschenen en je hebt maar een paar woorden om het publiek te overtuigen dat je het best bij hen past.

# 4. Maak er een oproep tot actie van

Onthoud dat u bezoekers probeert te converteren, wat is een betere manier om de conversie te verbeteren door een call-to-action op te nemen in uw metabeschrijving. Dit is geen advies voor jou om er een verkooppraatje van te maken, dat zou de persoon gewoon uitschakelen. De oproep tot actie moet subtiel maar effectief zijn. Dit is bijna alsof je de WIFM-vraag kunt beantwoorden. De lezer moet worden aangemoedigd om op de link te klikken om van iets te profiteren.

De call-to-action kan zoiets zijn als ‘leer hoe u meer klikken naar uw webpagina kunt krijgen’. Zoals je kunt zien, is dit een subtiele call-to-action, maar uiteindelijk zal een persoon die meer klikken wil krijgen, eerder op de link klikken.

# 5. Maak het vriendelijk en perfect

De metabeschrijving is als uw receptie of receptiebeheerder. Je moet het zo uitnodigend mogelijk maken. Zoals iemand het zei: ‘het kan een glimlachende portier zijn of een pissige uitsmijter.’

Mogelijk wordt uw pagina als eerste weergegeven in de zoekresultaten, maar als uw beschrijving niet uitnodigend genoeg is, kunt u net zo goed helemaal niet in de resultaten verschijnen.

Door trefwoorden samen te voegen en ze haastig te combineren met werkwoorden en zelfstandige naamwoorden, krijg je geen conversies maar afkeer.

U moet ernaar streven een welkomsttoon in de beschrijving te hebben en deze vervolgens nauwkeurig te onderzoeken om er zeker van te zijn dat er geen fouten in zitten. Veel mensen beoordelen een boek vanaf de omslag en door fouten op uw omslag kunnen ze zich afvragen of ze de inhoud erin kunnen vertrouwen.

# 6. Laat het maar aan de zoekmachine over

Laat het maar aan de zoekmachine overLaat het maar aan de zoekmachine over

Hoe vreemd dit ook klinkt, soms is de best geschreven beschrijving de niet geschreven!

Zoekmachines zijn ook in staat om trefwoorden en de bijbehorende zinnen te trekken als u geen gecodeerde metabeschrijving heeft. Soms is wat ze eruit halen wellicht het meest relevant voor de zoekopdracht die iemand heeft uitgevoerd. Dit is met name het geval voor long-tail zoekwoorden.

Onthoud dat dit alleen werkt in bepaalde situaties en vooral wanneer u te maken heeft met lange zoekwoorden of een aantal ervan, dus wees voorzichtig.

# 7. Ga door met leren en aanpassen

De online wereld is nooit statisch, je doet er goed aan om zo vloeiend te zijn als het is en door te leren. Wees niet bang om te experimenteren, probeer iets uit en houd goed in de gaten hoe het werkt en probeer dan een ander als die niet goed werkt.

Zelfs als een bepaald zoekwoord vandaag goed werkt, kan het nodig zijn het morgen te wijzigen omdat het mogelijk niet meer aantrekkelijk is. Om deze reden moet je altijd op de hoogte blijven van het spel en constant de prestaties van je metabeschrijvingen volgen.

Mogelijk moet u ook toezicht houden op en leren van uw concurrenten. Een van de concurrenten is Google AdWords, zorg er altijd voor dat uw beschrijving die advertenties kan overtreffen.

Laatste gedachten

Het schrijven van krachtige metabeschrijvingen om te converteren kost tijd en moeite, maar uiteindelijk kom je er wel. Het maakt bewerken en opnieuw bewerken om de beste te bedenken, soms kun je zelfs de mening van een andere persoon vragen.

Het is echter ook belangrijk op te merken dat de metabeschrijving alleen de portier is, dus het maakt uit wat een persoon vindt wanneer hij door die virtuele deur binnenloopt.

Geweldige inhoud is even belangrijk en de beschrijving moet eigenlijk een inzicht zijn in de inhoud op de pagina. Het is nooit een goede ervaring om een ​​geweldige trailer te bekijken en in een vreselijke film terecht te komen!

Auteur Bio:

Over Ritu Sharma – Ritu Sharma is een SEO-specialist & Online marketingstrateeg met meer dan 9 jaar professionele ervaring. Ze werkt momenteel samen met het toonaangevende SEO-bedrijf van India PageTraffic. Ze leidde vele succesvolle SEO-campagnes voor PageTraffic.

Lees ook:

  • SEO Trends voor 2020
  • Hoe u veel verkeer kunt genereren met behulp van long-tail zoekwoorden
  • Hoe gratis backlinks van hoge kwaliteit te krijgen in 2020
  • 10 Beste SEO-analysesoftware voor uw website-analyse
  • 7 Beste SEO-plug-ins voor WordPress-websites
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me