7 tips för att skriva kraftfulla metabeskrivningar som konverterar

Metabeskrivningar kan bäst beskrivas som en förhandsvisning på din webbplats. De hjälper besökaren att fatta beslutet att gå vidare och klicka på länken och så småningom kan du få en konvertering. Av den anledningen är det viktigt att du lägger din bästa fot framåt, föreställer dig själv som en filmtillverkare som försöker skapa en förhandsgranskning eller en trailer för din publik.


Meta-beskrivningarMeta-beskrivningar

Även om detta bara måste vara en kort beskrivning, är det mycket att ta hänsyn till för att säkerställa att du slår märket.

Som sagt, här är 7 tips för att skriva en kraftfull metabeskrivning som konverterar.

7 tips för att skriva kraftfulla metabeskrivningar som konverterar

# 1. Håll det kort

Du kan hitta många förslag på antalet tecken du bör använda. Det grundläggande att notera är att du måste vara kort och kortfattad eftersom SERP kommer att sluta av en del av texten om den överstiger 160 tecken.

Därför måste du vara så exakt som möjligt, i genomsnitt är den allmänna rekommendationen mellan 150 och 155 tecken, på detta sätt är du säker på att hela beskrivningen kommer att visas och besökaren lockas effektivt till att klicka och läsa innehållet på din webbplats.

Men kom ihåg att allt du inkluderar i metabeskrivningen bör göra känsla till besökaren och inte till sökmotorn.

# 2. Inkludera sökord

Inkludera sökord i metabeskrivningInkludera sökord i metabeskrivning

Även om metabeskrivningen inte riktigt påverkar din sökmotorrankning är det viktigt att du använder nyckelord där inne. Kom ihåg att den person som söker letar efter den mest relevanta informationen om ett visst ämne så det hjälper om de kan se några av de nyckelord som de sökte efter i metabeskrivningen.

Att använda nyckelord betyder dock inte att du bör fylla beskrivningen med dem. Nyckelorden ska flyta inom beskrivningen så att publiken kan förstå att det verkligen är en webbplats som har den information de söker efter.

# 3. Svara på WIFM-frågan

Svara på WIFM-fråganSvara på WIFM-frågan

WIFM, är en förkortning för ‘What’s In It For Me?’

Nästan alla har den frågan i åtanke när de surfar på internet eller till och med fattar ett köpbeslut. Din metabeskrivning måste vara medveten om detta faktum, läsaren frågar varför de ska klicka på din sida och inte de andra som har dykt upp i sökresultaten.

Beskrivningen ska kunna berätta för läsaren vilket värde din sida kommer att ge till deras liv när de klickar på den. Du tävlar med de andra sidorna som har dykt upp och du har bara några ord för att övertyga publiken om att du passar bäst för dem.

# 4. Gör det till en uppmaning

Kom ihåg att du försöker konvertera besökare, vilket bättre sätt att förbättra konverteringen genom att inkludera en uppmaning till din metabeskrivning. Det här är inte råd för dig att göra det till en försäljningsgrad, det skulle bara stänga av personen. Uppmaningen bör vara subtil men effektiv. Detta är nästan som att kunna svara på WIFM-frågan. Läsaren bör uppmuntras att klicka på länken för att dra nytta av något.

Uppmaningen till handling kan vara något som “lära dig hur du får fler klick på din webbsida.” Som ni ser är detta ett subtilt uppmaning men i slutändan är det mer troligt att en person som vill få fler klick klickar på länken.

# 5. Gör det vänligt och perfekt

Metabeskrivningen är som ditt mottagningsområde eller receptionchef. Du måste göra det så inbjudande som möjligt. Som någon uttryckte det, “det kan vara en leende dörrvakt eller en förbannad studsare.”

Du kan få din sida att visas först i sökresultaten, men om din beskrivning inte är tillräckligt inbjudande kan du lika gärna inte visas i resultaten.

Att sammanfoga nyckelord och snabbt blanda dem med verb och substantiv kommer inte att få dig konverteringar utan avsky..

Du bör sträva efter att ha en välkomnande ton i beskrivningen och sedan gå vidare för att granska den för att se till att den är fri från fel. Många dömer en bok från omslaget och fel på ditt omslag kan få dem att ifrågasätta om de kan lita på innehållet inuti.

# 6. Lämna den till sökmotorn

Lämna den till sökmotornLämna den till sökmotorn

Så konstigt som det här kan låta, ibland är den bästskrivna beskrivningen den som inte är skriven!

Sökmotorer kan också dra nyckelord och de medföljande meningarna om du inte har en kodad metabeskrivning. Ibland kan det de drar ut vara den mest relevanta för den sökning som någon har gjort. Detta är fallet, särskilt för nyckelord med lång svans.

Kom ihåg att detta bara fungerar i speciella situationer och särskilt när du hanterar långa nyckelord eller ett antal av dem, så var försiktig.

# 7. Fortsätt lära och justera

Onlinevärlden är aldrig statisk, du gör det bra att vara så flytande som den är och fortsätta lära. Var inte rädd för att experimentera, prova något och hålla en noggrann flik på hur det fungerar och försök sedan en annan om den inte fungerar bra.

Även om ett visst nyckelord kanske fungerar bra idag, kan det vara nödvändigt att ändra det i morgon eftersom det kan ha tappat sitt överklagande. Av den anledningen måste du alltid stanna på toppen av spelet och hela tiden övervaka prestandan i dina metabeskrivningar.

Du kanske också måste övervaka och lära av dina konkurrenter. En av konkurrenterna är Google AdWords. Se alltid till att din beskrivning kan konkurrera med dessa annonser.

Slutgiltiga tankar

Att skriva kraftfulla metabeskrivningar att konvertera tar tid och ansträngning men du kommer dit så småningom. Det kommer att göra redigering och omredigering för att komma fram till det bästa, ibland kan du till och med be om en annan person.

Det är emellertid också viktigt att notera att metabeskrivningen bara är dörrvakt, så det betyder vad en person hittar när han går in genom den virtuella dörren.

Stort innehåll är lika viktigt och beskrivningen bör faktiskt vara en inblick i innehållet på sidan. Det är aldrig en bra upplevelse att titta på en fantastisk trailer och hamna i en fruktansvärd film!

Författare Bio:

Om Ritu Sharma – Ritu Sharma är SEO-specialist & Online Marketing Strategist med över 9 års yrkeserfarenhet. Hon arbetar för närvarande med Indiens ledande SEO-företag PageTraffic. Hon har spetsen för många framgångsrika SEO-kampanjer för PageTraffic.

Läs också:

  • SEO-trender för 2020
  • Hur man får massor av trafik med hjälp av nyckelord med lång svans
  • Hur man får högkvalitativa baklänkar gratis år 2020
  • 10 bästa programvaran för SEO-analys för din webbplatsanalys
  • 7 bästa SEO-plugins för WordPress-webbplatser
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me