7 Strategi SEO Terbaik Pengoptimuman Laman Web yang perlu diperhatikan pada tahun 2020

Mengapa penting untuk mengetahui strategi SEO untuk tahun 2020? Baiklah, kerana selalu berkembang. Kemas kini SEO boleh dihubungkan secara langsung dengan kemas kini algoritma Google yang diikuti oleh mesin pencari.


Strategi dan Teknik SEO Terbaik

Tahun ini, semuanya berkaitan

 • Kepentingan Kandungan Akan Berlaku dan Keperluan Kandungan Berkualiti Tinggi.
 • Laman Web Mesra Mudah Alih
 • Pengalaman Pengguna Akan Mempunyai Banyak Kepentingan
 • Memperoleh Pautan Semula Jadi

Ini secara umum dan tentunya pemasar perlu mengetahui lebih lanjut.

Sejak permulaan mesin pencari adalah untuk memberikan jawapan yang sah untuk carian. Oleh itu, dengan berlalunya masa, terdapat kemas kini untuk diperbaiki dan seterusnya memberi mereka pilihan yang lebih banyak dan lebih baik.

Laman web sentiasa mencari petunjuk yang akan berubah menjadi penukaran.

Ini akan berlaku hanya jika mereka muncul dalam carian yang juga mendapat hasil teratas.

Ini adalah motif utama untuk membina laman web dan oleh itu pemasar selalu mencari kemas kini Google untuk mengetahui apa yang baru dan bagaimana memenuhi standard kualiti Google.

(kata-kata berhati-hati: jangan gunakan taktik SEO topi hitam dan elakkan umpan klik atau tajuk dan kandungan yang mengelirukan; anda akan dikenakan denda)

Kami di sini akan membincangkan 7 Strategi SEO dan Teknik Pengoptimuman Laman Web yang Perlu Diperhatikan pada tahun 2020.

1. Buat Kandungan Minda untuk Ditampilkan dalam Coretan Kaya

Buat Kandungan Minda untuk Ditampilkan dalam Coretan Kaya

Kandungannya sangat penting dan anda memerlukan kandungan berkualiti baik untuk dikemas kini secara berkala di laman web. Ini adalah fakta yang diketahui, tetapi sekarang pada tahun 2020, anda perlu menjamin lebih banyak perkara.

Kali ini fokusnya adalah pada coretan unggulan.

Baiklah, sebelumnya fokus adalah untuk mencapai kedudukan pertama di SERP sekarang adalah untuk MENJANA # 0 tempat. Perkara ini lebih biasa disebut “cuplikan unggulan” atau cadangan langsung dari Google.

Coretan yang kaya sebenarnya menghasut orang untuk mencari laman web ini, malah menggoda orang untuk mengklik cadangan tersebut. Oleh itu, dengan fokus pada kandungan yang ada di laman web yang merangkumi blog, artikel, mengenai kami dan lain-lain, bekerja keras untuk coretan yang diketengahkan.

Tidak tahu bagaimana? Kami memberitahu anda. Teruskan membaca semasa kita membincangkan strategi untuknya.

 • Buatnya pendek, dan cepat sampai ke titik – jangan seret topik lama. Segera sampai ke titik dan beri maklumat pembaca yang sebenarnya mereka cari.
 • Jangan beri mereka isi kandungan yang membosankan, sebaliknya lebih spesifik dan tulis apa yang perlu mereka ketahui.
 • Penyelidikan kata kunci – Cari kata kunci unik yang masih mentah, maksudnya tidak digunakan oleh pesaing anda. Optimumkan beberapa kandungan yang sangat baik dan gunakan kata kunci tersebut. Ini adalah resipi rahsia untuk coretan pilihan.
 • Beri Google contoh senarai anda – Google mengagumi untuk memasukkan senarai dalam coretan yang diketengahkan. Oleh itu, pastikan kandungan anda mempunyai senarai catatan biasa anda.
 • Soalan Lazim berfungsi dengan baik – Soalan Lazim ini sering dipilih untuk Coretan Terpilih, kerana mereka mudah Q&Borang dan bentuknya boleh menjadi cepat dan ringkas untuk dimasukkan ke dalam kotak coretan.

Tetapi sekali lagi, mereka harus maklumat dan relevan. Bekerja keras untuk membuat halaman FAQ sejagat yang akan membantu pelawat anda.

Baca Juga:

 • Cara Menulis Catatan Blog Yang Sempurna?
 • 11 Alat Penyelidikan Kata Kunci Terbaik untuk SEO (Percuma dan Berbayar)

2. Bangunan Pautan Masih Kuat

Bangunan Pautan

Kandungan adalah # 1 dan pautan adalah faktor # 2 untuk kedudukan Google. Jadi, untuk pengoptimuman laman web, anda memerlukan gabungan kedua-duanya. Oleh itu, sama ada dua jenis pautan utama – pautan putih yang diperolehi atau kandungan atau pautan editorial, anda perlu mengusahakan kedua-duanya.

Pautan editorial benar-benar berfungsi dengan baik dengan kandungan berkualiti tinggi dan kerana mereka juga menyediakan pautan balik ke laman web anda, mereka benar-benar mengagumkan.

Untuk menjadikan laman web anda menakjubkan, bekerja keras untuk membuat pautan yang boleh dipercayai.

Pautan adalah cara paling pintar untuk menghubungkan laman web dengan dunia web.

Malah mengawasi pautan balik lama sangat membantu SEO laman web. Yang lama memberitahu anda pautan mana yang sesuai untuk anda dan yang gagal. Ini memberikan navigasi ke peta jalan masa depan dan membantu merancang laman web dengan sewajarnya.

Baca Juga:

 • 9 Cara Mendapatkan Pautan Balik Berkualiti Tinggi Secara Percuma Pada Tahun 2020
 • Jangan sekali-kali menggunakan 10 cara ini untuk membina pautan balik

3. Anda tidak boleh kehilangan Rankbrain

Ini adalah algoritma Google yang benar-benar sesuai dengan pertanyaan carian anda dan memberikan hasil yang sesuai dengan kandungan. Oleh itu, laman web “wow” mesti kaya dengan kandungan yang dapat memadankan kata kunci dengan algoritma yang sangat penting ini.

Tetapi tunggu, ini tidak bermaksud bahawa anda mengisi kandungan anda dengan kata kunci tidak berguna, ini tidak baik. Laman web anda boleh dikenakan denda. Sebaliknya, gunakan variasi; cuba gunakan perkataan makna lain yang serupa dan isi kandungan. Harus ada sedikit kata kunci dalam kandungan tetapi tidak mengisi.

Satu perkara penting – untuk RankBrain, kandungan bukan satu-satunya metrik yang akan menentukan kedudukan.

Seluruh laman web akan dinilai untuk peringkat dan untuk membuat laman web yang baik, anda perlu menyemak metrik lain juga.

4. Cuba Tingkatkan Masa Dwell

Tingkatkan Masa Dwell

Berapa lama pelawat tinggal di laman web anda? Berapa banyak masa yang mereka habiskan untuk mencari butiran? Adakah mereka menemui barang yang menarik dan tinggal lebih lama daripada biasa? Ingatlah, jika jawapannya adalah ya, anda telah mendapat jackpot.

Tidak faham, tunggu saya ceritakan caranya. Kali ini waktu tinggal atau masa yang diluangkan oleh pengunjung di laman web ini sangat penting.

Faktanya adalah, rentang perhatian lebih kecil hari ini dan oleh itu, semakin banyak masa yang diluangkan oleh pengunjung bermakna anda mempunyai laman web eksklusif. Untuk meningkatkan masa yang diluangkan oleh pengunjung, cuba hantarkan perkara menarik seperti video, vlog pendek dan fakta serta kemas kini lain yang menurut mereka menarik.

Anda boleh menjadi kreatif dan menghantar beberapa perkara unik yang selalu dihargai oleh penonton.

5. Strategi Bergerak-Pertama

Strategi Pertama Mudah Alih Faktor Paling Penting

Laman web yang dioptimumkan adalah yang sesuai untuk semua alat dan peranti yang paling popular pada masa ini? Tidak ada hadiah untuk meneka – ini adalah telefon bimbit. Peranti ini kini menjadi garis hidup milenium. Tidak ada yang dapat memikirkan kehidupan di luarnya. Dan laman web paling pintar akan serasi dengannya.

Anggaplah carian dibuat melalui telefon bimbit untuk “kedai kek terbaik di dekat saya”. Bagaimana jika anda mempunyai laman web yang mempunyai semua butiran untuk carian tertentu tetapi tidak sesuai dengan OS telefon bimbit. Baiklah, tujuan laman web tidak dipenuhi.

Anda tidak dapat memenuhi permintaan dan kerana ketidakcocokan peranti, anda tidak muncul dalam hasil carian.

Jadi, apa yang anda buat? Bekerja keras sedikit dan dapatkan pembangun terbaik yang dapat merancang laman web serasi terbaik untuk anda. Reka bentuknya harus responsif terhadap mana-mana skrin dan laman web akan sesuai dengan ukuran skrin mana pun dan berfungsi dengan baik pada semua jenis OS.

6. Jadikan HTTPS Laman web anda

Jadikan HTTPS Laman web anda

Pindah HTTP, HTTPSnya sekarang. Apakah maksudnya? Ini bermaksud ada penambahan S yang bermaksud selamat. Kini Google telah mula menandakan laman web dengan HTTP sebagai tidak selamat.

Pertama, ia tidak kelihatan bagus dan bagi mereka yang tidak begitu memahami jargon teknikal, percaya bahawa laman web ini mempunyai beberapa kemungkinan ancaman. Tetapi ia mempunyai beberapa aspek lain juga. penambahan memberi Google maklumat mengenai kandungan yang belum lagi baik dengan algoritma perayapan standard.

Oleh itu, kedua-dua cara itu tidak baik; semua yang anda perlukan audiens dan juga Google agar serasi dengan laman web anda.

7. Struktur Tapak

Anda telah membuat laman web yang hebat tetapi strukturnya tidak bagus. Ia tidak mempunyai pautan halaman, halaman utama tidak diarahkan ke halaman lain dengan sempurna dan ringkasnya, tidak ada tulang belakang ke laman web ini. Ia tidak bercabang dengan betul dan pautan semuanya tersebar.

Googlebot harus mempunyai jalan mudah untuk melintasi laman web anda. Ini harus mempunyai pengindeksan dan arah yang tepat untuk setiap halaman.

Bagaimana anda melakukannya, kami mempunyai beberapa petua:

 • Halaman utama mesti dihubungkan dengan halaman penting.
 • Susunan halaman anda seperti struktur pokok berdasarkan kumpulan dan kategori kelihatan kemas dan rapi untuk Google Crawlers.
 • Pastikan pautan dalaman dihubungkan dengan betul. Mereka sangat peka terhadap mereka bila dan di mana perlu. Hanya pautan secara dalaman di mana ia sangat penting dan relevan.

Nah, ini adalah 7 petunjuk yang mesti diperiksa oleh pereka pakar semasa merancang laman web untuk tahun 2020. SEO masih berjalan dengan baik dan anda tidak boleh menolaknya. Terdapat perubahan dalam strategi dan perkara sekarang lebih telus. hilang adalah hari-hari ketika bangunan pautan digunakan untuk tujuan itu.

Sekarang SEO sukar dan laman web pintar adalah faktor penting untuk mendapatkan kedudukan yang betul.

Faktor penting lain untuk laman web yang baik juga merangkumi terjemahan, kelajuan halaman, keterangan meta, tag tajuk, dan juga Favicons. Ini adalah petunjuk kecil tetapi juga mempunyai kesan yang kuat terhadap kehadiran hasil carian.

Sekarang kerana anda mengetahui keperluan laman web pintar untuk tahun 2020, anda masih perlu memeriksa kemas kini dan maklumat berkala kerana tidak ada yang tetap dan selamanya di dunia SEO.

Tetapi ya, petunjuk di atas mempunyai semua kriteria asas untuk laman web yang baik.

Bio Pengarang:

Justin Kemp bekerja sebagai penulis dan penulis kandungan Jr dengan Kedudukan Oleh SEO. Dia dapat dilihat blog mengenai pemasaran digital, SEO, SMO, PPC, dll.

Baca Juga:

 • 10 Perisian Analisis SEO Teratas Untuk Menganalisis Laman Web Anda
 • Trend SEO Terkini 2020
 • 30 Kesalahan SEO yang harus dielakkan pada tahun 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me