7 sfaturi pentru a scrie meta descrieri puternice care convertesc

Descrierile meta pot fi descrise cel mai bine ca o previzualizare a site-ului dvs. web. Acestea ajută un vizitator să ia decizia de a merge mai departe și faceți clic pe link și, în cele din urmă, puteți obține o conversie. Din acest motiv, este important să puneți piciorul cel mai bun înainte, să vă imaginați ca un producător de filme încercând să creați o previzualizare sau un trailer pentru publicul dvs..


Meta DescrierileMeta Descrierile

Chiar dacă acest lucru trebuie doar să fie o scurtă descriere, trebuie multe de luat în considerare pentru a vă asigura că atingeți marca.

Acestea fiind spuse, iată 7 sfaturi pentru a scrie o meta descriere puternică care transformă.

7 sfaturi pentru a scrie meta descrieri puternice care convertesc

# 1. Păstrați-l scurt

Puteți găsi multe sugestii cu privire la numărul de caractere pe care ar trebui să le utilizați. Lucrul de bază de remarcat este că trebuie să fiți scurt și concis, deoarece SERP va sfârși prin tăierea unei părți a textului dacă depășește 160 de caractere.

Prin urmare, trebuie să fiți cât se poate de precise, în medie, recomandarea generală este cuprinsă între 150 și 155 de caractere, în acest fel sunteți sigur că va apărea întreaga descriere și vizitatorul va fi încântat efectiv să facă clic și să citească conținutul de pe site-ul dvs..

Dar, nu uitați că orice includeți în meta description ar trebui să facă sens pentru vizitator și nu pentru motorul de căutare.

# 2. Includeți cuvinte cheie

Includeți cuvinte cheie în meta descriptionIncludeți cuvinte cheie în meta description

Chiar dacă descrierea meta nu influențează cu adevărat clasamentul motorului de căutare, este important să utilizați cuvinte cheie acolo. Nu uitați că persoana care caută caută cele mai relevante informații pe un anumit subiect, astfel încât vă ajută dacă poate vedea unele dintre cuvintele cheie pe care le-a căutat în meta descriere.

Folosirea cuvintelor cheie nu înseamnă însă că ar trebui să completați descrierea cu ele. Cuvintele cheie ar trebui să curgă în descriere pentru ca publicul să înțeleagă că acesta este într-adevăr un site web care are informațiile pe care le caută.

# 3. Răspundeți la întrebarea WIFM

Răspundeți la întrebarea WIFMRăspundeți la întrebarea WIFM

WIFM, este un acronim pentru „Ce este pentru mine?”

Aproape că toată lumea are în minte această întrebare atunci când navighează pe internet sau chiar ia o decizie de cumpărare. Meta descrierea dvs. trebuie să fie atentă la acest fapt, cititorul se întreabă de ce ar trebui să facă clic pe pagina dvs. și nu pe celelalte care au apărut în rezultatele căutării..

Descrierea ar trebui să poată spune cititorului ce valoare va adăuga pagina ta la viața lor odată ce face clic pe ea. Sunteți în competiție cu celelalte pagini apărute și aveți doar câteva cuvinte pentru a convinge publicul că sunteți cel mai potrivit pentru ele.

# 4. Faceți-i un apel la acțiune

Amintiți-vă că încercați să convertiți vizitatorii, ce modalitate mai bună de a îmbunătăți conversia, incluzând un apel la acțiune în meta description. Acesta nu este un sfat pentru tine să-l transformi într-un loc de vânzare, asta ar opri doar persoana. Apelul la acțiune ar trebui să fie subtil, dar eficient. Acest lucru este aproape ca să poți răspunde la întrebarea WIFM. Cititorul ar trebui încurajat să facă clic pe link pentru a beneficia de ceva.

Apelul la acțiune ar putea fi ceva de genul „aflați cum să obțineți mai multe clicuri pe pagina dvs. web.” După cum puteți vedea, acesta este un apel subtil la acțiune, dar în cele din urmă, o persoană care caută să obțină mai multe clicuri are mai multe șanse să facă clic pe link.

# 5. Faceți-l prietenos și perfect

Meta descrierea este ca zona de recepție sau managerul de la recepție. Trebuie să-l faceți cât mai primitor. După cum a spus cineva, „poate fi un portar zâmbitor sau un bătaie înnebunit.”

Este posibil să faceți ca pagina dvs. să apară mai întâi în rezultatele căutării, dar dacă descrierea dvs. nu este suficient de primitoare, la fel de bine nu veți apărea deloc în rezultate..

Îmbinarea cuvintelor cheie și amestecarea în grabă a acestora cu verbe și substantive nu vă vor aduce conversii, ci revulsii.

Ar trebui să vă străduiți să aveți un ton primitor în descriere și apoi să mergeți înainte să-l cercetați pentru a vă asigura că nu are erori. Mulți oameni judecă o carte din copertă, iar erorile de pe copertă ar putea să le pună la întrebare dacă pot avea încredere în conținutul din interior.

# 6. Lasă-l în motorul de căutare

Lasă-l în motorul de căutareLasă-l în motorul de căutare

Oricât de ciudat poate părea, uneori descrierea cea mai bine scrisă este cea care nu este scrisă!

Motoarele de căutare pot, de asemenea, să tragă cuvinte cheie și propozițiile însoțitoare atunci când nu aveți o meta descriere codată. Uneori, ceea ce vor scoate poate fi cel mai relevant pentru căutarea făcută de cineva. Acesta este cazul, în special pentru cuvintele cheie cu coadă lungă.

Amintiți-vă că acest lucru funcționează doar în situații particulare și mai ales când aveți de-a face cu cuvinte cheie lungi sau cu un număr dintre ele, așa că acordați atenție.

# 7. Continuați învățarea și ajustarea

Lumea online nu este niciodată statică, faci bine să fii la fel de fluid precum și să continui învățarea. Nu vă fie frică să experimentați, să încercați ceva și să păstrați o filă atentă despre modul în care funcționează și apoi încercați altul dacă acesta nu funcționează bine.

Chiar dacă un anumit cuvânt cheie poate funcționa bine astăzi, poate fi necesar să îl schimbăm mâine, deoarece poate și-a pierdut apelul. Din acest motiv, va trebui să rămâneți mereu în topul jocului, monitorizând constant performanțele meta descrierilor dvs..

De asemenea, poate fi necesar să monitorizați și să învățați de la concurenți. Unul dintre concurenți este Google AdWords, asigurați-vă întotdeauna că descrierea dvs. poate concura în afara acestor reclame.

Gânduri finale

Scrierea descrierilor meta meta puternice pentru a converti va necesita timp și efort, dar veți ajunge acolo până la urmă. Va face editare și reeditare pentru a veni cu cea mai bună, uneori puteți cere chiar și părerea altei persoane.

Este totuși important să reținem că meta descrierea este doar portarul, deci contează ce găsește o persoană când intră prin acea ușă virtuală.

Conținutul mare este la fel de important, iar descrierea ar trebui să reprezinte de fapt o informație asupra conținutului din pagină. Nu este niciodată o experiență bună să vizionezi un trailer grozav și să termini într-un film groaznic!

Autor Bio:

Despre Ritu Sharma – Ritu Sharma este specialist SEO & Strateg de marketing online cu peste 9 ani de experiență profesională. În prezent lucrează cu cea mai importantă companie SEO din India PageTraffic. A condus multe campanii SEO de succes pentru PageTraffic.

Citește și:

  • Tendințe SEO pentru 2020
  • Cum să obțineți tone de trafic folosind cuvinte cheie lungi
  • Cum să obțineți backlinks de înaltă calitate gratuit în 2020
  • 10 cele mai bune programe de analiză SEO pentru analiza site-ului dvs. web
  • 7 cele mai bune plugin-uri SEO pentru site-urile WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me