7 ефикасних начина да побољшате ЦТР за своју веб локацију ВордПресс

Тражилице су и даље један од најважнијих извора саобраћаја за веб странице и веб странице. Због тога је изузетно важно побољшати вашу органску стопу кликова (ЦТР), користећи исправне стратегије.


Запамтите, не ради се само о вашем рангирању на претраживачима, на шта се власници веб локација увек фокусирају. На крају крајева, ако сте на првој страници претраживача, саобраћај ће вам се одмах приближити, зар не? Нажалост, то не функционира на тај начин!

Постизање чак и највишег ранга на страницама за рангирање претраживача неће помоћи ако нико не кликне и не посети ваш садржај. Ако се то догоди, тада се поредак претраге највише приказује као приказ.

Ту долази и до побољшања ЦТР-а, што иде руку под руку са вашим резултатима претраге. Будући да ваша публика није претраживач, али прави људи чине ваш садржај релевантним.

Али како то урадити? Читајте даље док вам показујем различите начине за побољшање ЦТР ваше ВордПресс веб локације!

Начини за побољшање ЦТР-а веб локације ВордПресс-а

Рад на ЦТР-у је одличан начин да побољшате своје место у претраживању. Заправо може да помери вашу веб локацију до једног места на страницама претраживача за сваких 3% побољшања вашег органског ЦТР-а!

Уз то, слиједите ових седам савјета за повећање органског ЦТР-а.

1. Проверите тренутни ЦТР

Прво што препоручујем јесте да проверите колики је ваш тренутни клик. Најбоље је научити какав је статус користећи праве алате када то учините.

Можете користити Гугл анализе за надгледање и побољшање вашег ЦТР-а. Када сте на Гоогле аналитици, идите на аквизицију>Сеарцх Цонсоле>Упити. Тада ћете видети разне упите за претраживање који људе уводе на вашу веб локацију.

На екрану такође можете да видите кликове упита, тачан ЦТР, приказе и просечну позицију за претрагу. Више података о страницама под веб страницом можете пронаћи у менију Одредишне странице.

На тај начин знаћете које акције да предузмете за побољшање органског ЦТР-а.

2. Побољшајте све наслове ваше веб локације

Наслов је један од најважнијих делова резултата претраге. Замислите то као први утисак веб локације пре него што претражитељ посети страницу. Због тога се требате фокусирати на то да свој наслов учините што ефикаснијим. Можете да следите ове савете:

  • Испробајте разне наслове и не држите се само једног избора. Имајте различите алтернативне наслове и погледајте која од њих најбоље ради.
  • Усредсредите се на емоцију, јер је одлука о клику мотивирана како се људи осећају.
  • Испробајте наслове засноване на списку, што је оно што људи највише воле. Примијетили сте зашто људи воле топ-Кс листе, па их покушајте запослити на вашем садржају и наслову.
  • Користите право обликовање, како је изглед важан. Наслов мора бити граматички тачан и у правој дужини да се спречи да буде одсечен од СЕРП-ова.

3. Тестирајте наслове

Иако треба да имате добре наслове, морате да тестирате ове наслове прије него што их објавите. Не можете се ослонити на нагађања да бисте видели како се побољшавају наслови садржаја. Испробајте ове савете:

  • Користите исправне алате за мерење резултата на насловима, као што је ЦоСцхедуле Хеадлине Анализер. Такође можете да користите ВордПресс додатке, са алаткама за А / Б тестирање
  • Испитајте наслове на мрежама друштвених медија. Можете објављивати сличне садржаје са различитим насловима да бисте видели који наслов најбоље функционише
  • Покушајте да користите ППЦ огласе за тестирање наслова, купујте огласе за странице на којима желите да побољшате ЦТР и помоћу њега за испробавање различитих наслова

4. Учините УРЛ-ове описним

Поред наслова и наслова, следећа ствар коју требате урадити је да проверите ваше УРЛ адресе. Овде морате поставити и своју кључну реч, што је важно за Гоогле и потенцијални посетиоци ће бити заведени да кликну на ваше. У ствари, једно истраживање показује да описни УРЛ-ови имају 25% бољи учинак у поређењу са генеричким УРЛ-овима!

Поред додавања кратких и релевантних УРЛ адреса, можете да га побољшате тако што ћете га сврстати у категорије и подкатегорије у вашу структуру веза. На тај начин постоји шири контекст и посетиоци знају суштину вашег садржаја.

5. Удвостручите мета своје описе

Људи желе да им представе шта ће да читају, а ви желите да их заведете кратким описом вашег садржаја. Ту се појављују описи бројила, који су исечци вашег садржаја како бисте потенцијалним посетиоцима рекли шта да очекују од ваше веб странице.

Имајте примамљив прилагођени опис по посту, иначе ће претраживачи извући случајне реченице које садрже вашу главну кључну реч. Баш као што правите наслове, обавезно користите снагу и емоцију, али немојте да предуго трају или ће се одсећи.

Мораш прочитати: 7 савета за писање моћних мета описа који се претварају

6. Подесите структуриране податке Сцхема.орг

Ако нисте упознати са структуираним подацима, то стварају богати исјечци који садрже додатне информације за ваш садржај. Садржи слике, оцене, време припреме (користи се за рецепте) или навигацију кроз дробтине. Њихова употреба може повећати ваш органски ЦТР за 30% ако се изврши правилно!

Поред ових претраживача користе структуриране податке за приказ информација на страници са резултатима, обично пре органских резултата претраживања. Зато је време да то искористите, додавањем структуираних података на своју ВордПресс локацију.

7. Побољшајте брзину веб локације

Ово је коначни и апсолутно кључни савет који ће вам помоћи органски ЦТР. Са страном која се брзо учитава, људи ће бити склонији остајању, смањујући ризик од изласка и стопе напуштања почетних места.

Коначно, ко би хтео да остане на веб страници која се не учитава ни после неколико минута? Наравно, они ће желети да одаберу другу локацију која се брзо учитава!

Мораш прочитати: 15 ефикасних начина да убрзате своју веб страницу ВордПресс

Завршавање

Надам се да вам је овај чланак о побољшању ЦТР-а веб странице помогао! Зато не чекајте више и користите ове савете да бисте започели са већим прометом.

Ако имате било каквих питања или желите да поделите сопствене савете и експертизу за ЦТР, коментирајте у наставку. Ваше мисли су веома цењене!

Прочитајте и:

  • 25 начина за повећање промета на веб локацијама у 2020. години

Аутор Био:

Јоел Хоусе је оснивач Медији за претрагу Јоел Хоусе-а и експерт за дигитални маркетинг. Током посљедњих 10 година Јоел је имплементирао различите стратегије дигиталног маркетинга за предузећа различитих величина. Његова страст према органском СЕО и Гоогле Адворд-у чини га посебнијим.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me