7 effektiva sätt att förbättra CTR för din WordPress-webbplats

Sökmotorerna fortsätter att vara en av de viktigaste trafikkällorna för webbplatser och webbsidor. Det är därför det är oerhört viktigt att förbättra din organiska klickfrekvens (CTR) genom att dra fördel av rätt strategier.


Kom ihåg att det inte bara handlar om din ranking på sökmotorer, vilket är vad webbplatsägare alltid fokuserar på. När allt kommer omkring, om du är på den första sidan med sökmotorer, kommer trafiken att komma din väg omedelbart, eller hur? Tyvärr fungerar det inte så!

Att uppnå till och med den högsta rankningen på sökmotorsrankningssidor hjälper inte om ingen klickar och besöker ditt innehåll. Om detta händer slutar din sökrankning bara vara en skärm mer än en display.

Det är där förbättring av din CTR kommer med, som spelar hand i hand med dina sökrankningar. Eftersom din publik inte är sökmotor, utan det är riktiga människor som gör ditt innehåll relevant.

Men hur gör du det? Läs vidare när jag visar dig olika sätt att förbättra din WordPress-webbplats CTR!

Sätt att förbättra din CTR på webbplatsen för WordPress

Att arbeta med din CTR är ett bra sätt att förbättra din sökrankning. Det kan faktiskt flytta din webbplats till en plats i sökmotorsidorna för varje 3% förbättring av din organiska CTR!

Med det sagt, följ dessa sju tips för att öka din organiska CTR.

1. Kolla in din nuvarande CTR

Det första jag rekommenderar att du gör är att kontrollera vad din nuvarande klickfrekvens är. Det är bäst att lära sig vad statusen är, med rätt verktyg när du gör det.

Du kan använda Google Analytics för övervakning och för att förbättra din CTR. När du är på Google Analytics går du vidare till förvärv>Sökkonsol>Frågor. Då ser du de olika sökfrågorna som tar folk till din webbplats.

På skärmen kan du också kolla in fråga klick, exakt CTR, visningar och din genomsnittliga sökposition. Du kan hitta mer information på Landing Pages-menyn för mer information om sidorna på din webbplats.

På så sätt vet du vilka åtgärder du ska vidta för att förbättra din organiska CTR.

2. Förbättra alla dina webbplatsers titlar

En av de viktigaste delarna av dina sökresultat är titeln. Tänk på det som webbplatsens första intryck innan en sökare besöker sidan. På grund av detta måste du fokusera på att göra din titel så effektiv som den kan. Du kan följa dessa tips:

 • Testa olika rubriker och håll dig inte bara till ett val. Har olika titelalternativ och se vilken som fungerar bäst.
 • Fokusera på känslorna, eftersom det klickande beslutet motiveras av hur människor känner sig.
 • Försök med listbaserade titlar, vilket är vad folk älskar mest. Du märkte varför människor älskar topp-X-listor, så försök att använda dem till ditt innehåll och titel.
 • Använd rätt formatering eftersom utseendet spelar roll. Titeln måste vara grammatiskt korrekt och i rätt längd för att förhindra att den skärs av från SERP: er.

3. Testa rubrikerna

Även om du behöver ha bra titlar måste du testa dessa rubriker innan du publicerar det. Du kan inte lita på gissningar för att se hur innehållstitlar förbättras. Prova dessa tips:

 • Använd rätt verktyg för att mäta dina rubrikresultat, till exempel CoSchedule Headline Analyzer. Du kan också använda WordPress-plugins med verktyg för A / B-test
 • Testa titlarna på sociala medienätverk. Du kan publicera liknande innehåll med olika titlar för att se vilken titel som fungerar bäst
 • Prova att använda PPC-annonser för att testa dina titlar, köpa annonser för sidor du vill förbättra din CTR från och använd den för att prova olika titlar

4. Gör webbadresserna beskrivande

Förutom titlar och rubriker är nästa sak att göra kolla in din Webbadresser. Du måste också placera ditt nyckelord här, vilket är viktigt för Google och att dina potentiella besökare kan lockas till att klicka på ditt. En studie visar faktiskt att beskrivande URL: er fungerar 25% bättre jämfört med generiska URL: er!

Förutom att lägga till korta och relevanta URL: er kan du förbättra det genom att placera det i kategorier och underkategorier i din länkstruktur. På det sättet finns det ett bredare sammanhang och får besökarna att veta kärnan i ditt innehåll.

5. Fördubbla dina metabeskrivningar

Folk vill ha en uppfattning om vad de ska läsa, och du vill locka dem med en kort beskrivning av ditt innehåll. Det är här meterbeskrivningar följer, som är utdrag av ditt innehåll för att berätta för potentiella besökare vad de kan förvänta sig från din webbsida.

Ha en lockande anpassad beskrivning per inlägg, annars kommer sökmotorer att dra slumpmässiga meningar som innehåller ditt huvudsakliga nyckelord. Precis som att göra dina rubriker, se till att du använder kraft och känslor, men gör det inte för länge eller så blir det avbrutet.

Måste läsas: 7 tips för att skriva kraftfulla metabeskrivningar som konverterar

6. Ställ in strukturerade data från Schema.org

Om du inte är bekant med strukturerad data är det dessa som skapar rika utdrag som har ytterligare information för ditt innehåll. Den har bilder, betyg, förberedelsetid (används för recept) eller brödsmulnadsnavigeringar. Om du använder dessa kan du öka din organiska CTR med 30% om du gör rätt!

Förutom denna sökmotor använder strukturerad data för att visa information på resultatsidan, vanligtvis före organiska sökresultat. Det är därför det är dags att dra nytta av det och lägga till strukturerad data till din WordPress-webbplats.

7. Förbättra din webbplats hastighet

Detta är det sista och absolut avgörande tipset för att hjälpa din organisk CTR. Med en snabbladdningssida kommer människor att vara mer benägna att stanna, vilket minskar risken för utgångar och avvisningsfrekvenser.

Vem skulle ju vilja stanna på en webbsida som inte laddas även efter några minuter? Naturligtvis vill de välja en annan webbplats som laddas snabbt!

Måste läsas: 15 effektiva sätt att påskynda din WordPress-webbplats

Inpackning

Jag hoppas att den här artikeln om hur du kan förbättra din webbplats CTR hjälpte dig! Så vänta inte längre och använd dessa tips för att börja få mer trafik nu.

Om du har några frågor eller vill dela dina egna tips och expertis för din CTR, kommentera nedan. Dina tankar uppskattas mycket!

Läs också:

 • 25 sätt att öka webbplatsens trafik 2020

Författare Bio:

Joel House är en grundare av Joel House Search Media och expert på digital marknadsföring. Under de senaste tio åren har Joel implementerat olika digitala marknadsföringsstrategier för företag i olika storlekar. Hans passion för organisk SEO och Google Adword gör honom mer speciell.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map