30 СЕО грешака које могу убити вашу оцену веб локација у 2020. години

Споља, СЕО може да вам се допадне као једноставна ствар, али то није потпуно искрено. Много тога се укључује у извршавање различитих СЕО фактора, укључујући квалитетне повратне везе, кључне речи, сидрене текстове, квалитетан садржај, да споменемо само неке. Ипак, могли бисте направити неколико СЕО грешака, међу њима:


Contents

1. Писање лошег квалитета

У ово доба и време Интернет неће опростити неквалитетним садржајима. Толико људи има невероватне ствари за рећи и делити да ће људи радо превидјети ваш квалитетни садржај, чак и уз реномирани назив бренда. Са садржајем се ради о томе да буде свеж, релевантан, актуалан, трендан, забаван, информативан и благовремени за вашу публику..

Такође прочитајте: Како написати квалитетан садржај?

2. Мала брзина

Мала брзина веб странице

Мала брзина је убица. У ово време напредне технологије, умови људи били су усмерени да све очекују одмах. У идеалном случају, сајту је потребно више од 3 секунде за отварање, због чега корисници морају предуго чекати.

Про савјет: не морате срушити цијели. Размислите о промени начина на који радите ствари; промијените величину медија коју отпремите, уградите кеширање претраживача, смањите додатака, видгете и бочне траке, између осталог.

Прочитајте такође: 15 начина да убрзате веб страницу ВордПресс

3. Не оптимизујте слике

Визуелни садржаји увелико привлаче пажњу и привлаче публику платформама друштвених медија на лудилу; људи и даље траже све више и више визуелног садржаја. Међутим, без да их правилно оптимизујете, губите због Гоогле-овог правилног индексирања и рангирања целог вашег садржаја.

Будући да су слике толико велике, рачунало би да ћете се рангирати по њима, стога осигурајте да имате информације о натписима, описима слика, па чак и Алт текстовима. Циљ је пружити људима више детаља о вашем визуелном садржају.

Прочитајте такође: 5 најбољих додатака за оптимизацију слике ВордПресс

4. Не истражујући кључне речи

Постоји разлог зашто су програмери обезбедили најбољи претраживач рангирања кључних речи у Серпбоок-у за тржиште. Истраживање кључних речи је тако најважнији део успешног СЕО. Будући да већина људи сматра да је блогање и читава пракса СЕО једноставна ствар, они често занемарују значај истраживања кључних речи.

Неко време може изгледати бескорисно користити истраживање кључних речи, јер некако имате садржај за дељење. Нажалост, чак и уз свеже идеје, и даље можете да завршите са погрешном публиком или погрешним материјалом за своју публику, када садржај који имате не одговара потребама ваше циљне публике..

Прочитајте такође:

  • Како урадити истраживање кључних речи за СЕО
  • Најбољи алати за истраживање кључних речи за СЕО у 2020. години

5. Пуњење кључних речи

Неуспјех у истраживању кључних ријечи је једна ствар, али неки вебмастери још нису пронашли идеалан начин за укључивање кључних ријечи у текст. Без обзира колико времена проводите у истраживању одличних кључних речи за свој садржај, нема оправдања да их безбрижно додате на своју платформу.

Данас се не ради толико о приказивању резултата претраживања садржаја тачним подударањима кључних речи, већ о довођењу резултата садржаја који најбоље одговарају појмовима за претраживање..

6. Оптимизирање више страница за исте кључне ријечи

Колико год не можете без кључних речи, морате бити паметни према њима. Употреба једне циљне кључне речи за оптимизацију две или више ваших страница штети вашем рангирању. Прво, постоји велика конкуренција за прву страницу Гооглеа, и без обзира да ли речи које циљате имају слабу конкуренцију, увек постоји конкуренција на коју треба пазити..

Међутим, главна брига је продати себе кратко. Постоји толико много повезаних кључних речи на које можете циљати да бисте достигли још већу базу публике него са једним сетом кључних речи.

7. Оптимизација за кључне речи са кратким репом

Кључне речи са дугим реповима

Опет са кључним речима, нећете се правити ако увек циљате кључне речи кратког репа. Циљање фразе попут „СЕО технике“ пружиће вам низак ранг. За једно је написано толико садржаја на ту тему, а толико тога се тек појављује.

Проблем је у томе што услови кратког репа имају веома високу конкуренцију, да и не спомињемо, општу циљну групу. Људи би могли тражити различите ствари у домету ваших кључних речи са кратким репом, довољно да ваш садржај не постане неважан за њихове претраге..

Прочитајте такође: Како повећати саобраћај на веб локацији користећи кључне речи са дугим репом?

8. Не поштујући своју конкуренцију

Ваши конкуренти вам можда нису пријатељи, али то не би требало да их чини непријатељима. На пољу СЕО, увек се мора научити. Без обзира да ли се ваши такмичари понашају боље од вас, чињеница да постављају видљиво такмичење значи да морају нешто радити како треба. Уложите мало времена у истраживање конкуренције и изаберите нешто или две које можете искористити за бољи Гооглеов СЕРП.

9. Занемаривање интерног повезивања

Иако се ослањате на повратне везе за своју структуру веза, не можете без интерног повезивања и бити успех у СЕО-у. Постоји мноштво чланака који се налазе у архивима веб локација људи које се не виде због пропуста у коришћењу интерне везе.

Док људи пролазе кроз ваш чланак и Гоогле претражује вашу веб локацију, уверите се да ће их потрошити много више од написаних речи. Нека вас интерне везе поведу са више вашег рада.

10. Повратне везе лошег квалитета

Постојање повратних веза има много везе са вашим укупним успехом у СЕО стратегији. Количина тих повратних веза подразумева да сте одвојили прилично времена да обогаћујете свој садржај више вредности из спољних извора. Ово доприноси вашој репутацији бренда. Међутим, приликом куповине линкова, људи не препознају да није толико битна количина, већ квалитета.

Неке веб странице са којих купујете везе су нежељене и поприлично ирелевантне за ваш курс као марку. Иако их већина ваше циљне публике можда не примети, Гоогле ће. Још горе, привући ћете казну за то, уместо да појачавате своју ранг позицију.

Прочитајте такође:

  • 9 начина да добијете квалитетне повратне везе
  • Никада не користите ових 10 начина да добијете повратне везе

11. Тишина о друштвеној

Друштвено умрежавање чини велики део целокупне Интернет популације. Ако сте на друштвеној мрежи и ваше присуство се не осећа, проузрокујете патњу вашег ранга. Као чињеница, осим скривених користи које има СЕО, социјални сигнали добијају све више и више као фактор рангирања.

Људи које желите да циљате својим садржајем углавном се вешају на платформама друштвених медија. Што више комуницирате са њима, боље се они упознају са вашим брендом и желе да конзумирају више садржаја од вас.

Прочитајте такође: 10 најбољих ВордПресс додатака за аутоматско дељење нових / старих блогова на свим платформама друштвених медија

12. Не промовишите свој садржај

Какво је добро имати квалитетне садржаје које нико не може прочитати? Постојање интернета значи повезивање вашег бренда широким дељењем вашег садржаја. За промоцију садржаја потребна је агресија и посвећеност. Будите активни на друштвеним медијима као један од начина промоције вашег садржаја.

Поред тога, поставите буџет за свој садржај како бисте могли да платите за играње, јер понекад је то све битно у СЕО-у.

13. Непредвидиво објављивање

Корисници интернета се веселе конзумираном садржају и ништа више. Људи могу путем Интернета давати банке за вести, трендове, забаву, куповину, да напоменем неколико. Стога вредност која им је потребна за садржај не може бити непредвидљива.

Заправо, брендови који су изградили замах објављивања са својом публиком су они који имају конзистентну навику објављивања. На овај начин узгајате узгајану базу публике која може рачунати на вас у одређеним данима у недељи или месецима. Такође чини много за ваше рангирање на Гоогле-у.

14. Занемаривање прекинутих веза

Прекинути линкови су мање или више део било које веб странице. Како прелазите с једне веб странице на више, могућности за неисправне везе непрестано се повећавају. Сваке незнатне промене на вашој платформи могу резултирати неисправним везама. На пример, ако се веб локација на коју сте повезани није срушена, добићете неисправну везу. Надаље, ако сте у једном тренутку имали одржавање веб локације, много ваших веза завршиће с прекидом.

Про врх: Не можете контролирати шта се догађа с другим веб локацијама, али можете контролирати и оно што се догађа с вашим. Стога одлучите да намјерно вршите провјеру своје платформе, провјеравајући неисправне везе и исправите их прије него што постану велики проблем фактора вашег ранга. Имајте на уму да је ваше корисничко искуство увек у питању са неисправним везама.

15. Недостају метаподаци

Ни у једном тренутку не морате занемарити метаподатке. Они пружају додатне информације за претраживаче како би претражили и публика боље схватила што се тиче ваше веб локације. Надаље, не ради се само о томе да имате метаподатке, већ о томе да се израчуна како ћете их користити.

Као прво, проверите да ли снимају ваше циљане кључне речи. Кратки, какви јесу, морају бити јединствени и оригинални, јер вашу марку представљају свету. Допустите да они узму бит вашег бренда, заједно са циљаним кључним речима које ће одражавати предметну тему.

Про врх: наслови страница никада не би требало да буду дужи од 65 знакова.

16. Прегледавање локалног СЕО-а

Да ли сте знали да је локални СЕО ваш утјецај у надвладавању ваше конкуренције? Локално тржиште вам даје већу предност јер их разумете боље него што то чине ваши конкуренти.

Стога, када се не оптимизујете за своју локалну публику, али сте заузети да се такмичите за већи тржишни простор, добит ћете тако низак ранг на Гооглеу. Претпоставимо да вашу локалну публику није циљала ниједна марка, па их искористите да бисте доспјели до друге популације.

17. Заборавите да ажурирате свој садржај

Ажурирање вашег садржаја опет је питање „одржавања кућа“. У реду СЕО пракса, то превазилази стварање квалитетног садржаја и широко дељење са циљном публиком. Гоогле је у сваком тренутку познат по томе што је давао предност блоговима висококвалитетног садржаја.

Иако ћете можда сваки други пут објављивати квалитетан садржај, морате се вратити у записе и све одржавати свјежим.

Материјал који имате на својој платформи од пре неколико месеци и година заслужује свеж изглед. Будући да је зимзелени садржај толико популаран у свету блогања, ажурирање вашег садржаја је један одличан начин да се то постигне.

Најбржи начин за то је периодично одржавање. На овај начин можете ручно да прођете кроз неки од својих претходних радова и да их освежите. Поред тога, размислите о алату као што је Гоогле Сеарцх Цонсоле да вам помогне око аутоматског одржавања.

18. Дуплирани садржај

Заправо, премештање дела друге особе је плагијаризам који би вас могао укротити у неким ауторским и правним питањима. Све у свему, на мрежи се може конзумирати толико информација да људи немају простора за сувишне информације. Ако имате неки од оних дана када вам је креативност на мало, да ли је заиста вредно рискирати да Гоогле кажњава вашу веб локацију само из дуплирања садржаја?

Гоогле, у великој мери, преферира веб сајтове јединствен и оригиналан садржај. Ако желите да преиспитате неки податак, ажурирајте га и поново делите, или га поново поставите. Изврсни начини за промену информација су, између осталог, инфографика, видео материјали и е-књиге.

19. Предење чланака

Поред дуплицираног садржаја, предење чланака је главна грешка због које ће вас Гоогле казнити само. Када узмете комадић производа и окренете га како бисте из њега произвели друге делове садржаја, ви не само да угрожавате његов квалитет, већ и појефтињете свој бренд. Речи се могу писати и слагати другачије, али квалитет се неће побољшати ни на који начин.

20. Лоше написани УРЛ-ови

Лоши УРЛ-ови

Слика: Проблеми са УРЛ-ом

УРЛ-ови вас можда неће сматрати идеалним местом за СЕО, али јесу. Укључивање подвлака, симбола, великих слова и неважних бројева може наштетити вашем СЕО-у. У идеалном случају меморирање ваше веб локације је у питању ако људи ни из УРЛ-ова не могу да утврде о чему се ради. Пример лоше написане УРЛ адресе је ввв.екампле.цом/Гсд_%12_ф231&%

21. Заборављање мобилних

С порастом мобилних не можете заборавити мобилни и надати се опстанку; мобилна публика је далеко значајнија од десктоп публике. Стога ће Гоогле увек дати предност резултатима за мобилне кориснике пред корисницима рачунара.

Покрените тест за мобилне уређаје са Гооглеовим тестом и откријте да ли ваша платформа одговара. Имајте на уму да садржај, дизајн, фонт, количина и квалитет морају бити подједнако послужени и за мобилну и за десктоп публику.

22. Некомпатибилност са прегледачима

Да ли сте икада отворили веб локацију и утврдили да је она неспојива са вашим прегледачем. Ово може постати неугодно. Иако ћете можда бити специфични у оптимизацији за Гоогле као најпопуларније претраживаче, код прегледача, то је другачије. Људи више воле различите прегледаче, а ако их ограничите на одређени, губите на великој публици.

Чини се да већина људи има склоност Гоогле Цхроме-у, али чињеница да он није постао доминантни претраживач јер је Гоогле претраживач мења све. Фирефок и Опера се приближавају и нема потребе за закључавањем тих корисника приликом оптимизације за вашу циљану публику..

23. Игнорисање садржаја дуге форме

Садржај кратког облика испод 500 речи углавном је најмање привлачан, у поређењу са садржајем дугог облика. За рангирање је важно вријеме које људи проводе на вашој платформи. То је знак да људи уживају да буду на вашој платформи и да Гоогле заслужује висок ранг.

Садржај дугог облика пружа вам довољно времена и простора за покривање ваших кључних речи без уметања кључних речи. Такође имате места и од тренутка када садржај садржите помоћу табела, графикона, листа, слика, ознака Х1, између осталог. Да бисте играли сигурно, циљајте 1000 – 2000 речи за своје чланке. Трик је да се одржи доследност у интересу и квалитету како би ваша публика могла да прочита до краја.

24. Недоследни профили на мрежи

Опстанак марке се у великој мери ослања на његову способност да одржи доследан, угледан имиџ. За дигитални простор, свака комуникација коју пошаљете говори о вашој марки. Ако сте ухваћени у недоследним информацијама на мрежи, не губите само веродостојност већ и губите земљу са Гооглеом што се тиче првог места у СЕРП-у. Гоогле пребацује милионе платформи да би се пронашли подаци за индексирање. Кад се то догоди, боље је да имате конзистентан бренд који ћете представити свету.

25. Превише поп-уп огласа

Пре свега, скочни огласи нису ефикасни као некада. Надаље, могу бити врло неугодни, посебно они који покривају читав екран. С обзиром да размишљате о оптимизацији за мобилне уређаје, скочни огласи могу бити врло иритантни за кориснике мобилних веб локација који имају мали екран простора за рад.

26. Ако претпоставимо да видео није важан

Већина СЕО-а превише се фокусира на слику и текст да немају обзира или перспективу за видео садржај. Проблем је у томе што су друштвени медији и технологија отишли ​​предалеко да би популаризовали видео да се више не може занемарити.

Речено је да, ако и даље претпостављате да видео садржај није важан, правите компромисе на одличној могућности за рангирање. Платформе попут ИоуТубе-а, Вимео-а и других требало би да раде у вашу корист, пружајући вам приступ другој публици коју нисте имали пре.

27. Игнорисање повратних информација публике

Повратне информације су знак маркетиншког напора који је ишао у СЕО; не можете приуштити да превидите повратне информације ваше публике. Било да су повратне информације притужба, питање или једноставан коментар, много вам значе ако им се вратите.

За једну, она их држи ангажованима, што је велики део СЕО-а. Друго, не остављате места за спекулације, посебно тамо где су повратне информације биле негативне. Запамтите да ће начин на који их осећате пројектовати на вашу ранг позицију јер Гоогле цени задовољство купаца.

28. Одржавање лоше дизајниране странице

Веб дизајн је елемент техничког СЕО-а који већина власника веб страница не узима у обзир. Ствари држи у перспективи на подручју корисничког искуства. Ако људи не могу брзо да се крећу по вашој веб локацији, проналазе ствари и лако читају садржај, онда немају разлога да буду на вашој веб локацији. То исправите и поправите своју позицију за рангирање.

29. Размењивање промотивних порука

Као што је садржај од суштинске важности, ако сте превише залепљени на промотивним порукама, наштетићете својој листи, људи не желе да се осећају као да су преварени или под притиском приликом претплате на ваше услуге и конзумирања вашег садржаја. Стога ваш садржај не мора бити једнодимензионалан у притиску на вашу марку и ваше производе и услуге.

30. Нејасан позив на акцију

Шта желите да ваша публика ради? Реци им. Људи су много више поуздани и поштују марке које знају шта желе од својих купаца. Ако желите да се претплате, купују, назову, посете, наруче или било шта друго, јавите им. Понекад не учине ништа јер не осећају као да би требало нешто учинити.

Окончање

СЕО се дешава много, зато морате бити заинтересовани за стратегије које одлучите да запослите. И више и више, помаже вам да будете у току са актуелним трендовима и Гооглеовим ажурирањима. Овако можете безбедно вежбати СЕО без упада у грешке попут ових које би могле убити вашу оцену.

Аутор Био: Дунцан Кингори из СЕРПБоок

Дунцан се бави пишчевом професијом већ деценију. Има велико искуство у писању информативних чланака, а његов рад је цењен и објављен у многим популарним публикацијама.

Прочитајте такође:

  • 25 начина за повећање промета на веб локацијама у 2020. години
  • Комплетна контролна листа на локацији за 2020. годину
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me