10 ting du må unngå mens du bygger lenker

Visste du at lenke bygning endret for alltid øyeblikkelig Google ga ut Penguin-algoritmen i april 2012? Og ting har endret seg enda mer etter hvert som Google fortsetter å rulle ut ferske algoritmer hver dag.


Massevis av nettsteder har fått et enormt fall i trafikken, mens koblingsbygging spiller en stor rolle når det kommer til Off-Page Optimization, er det flere koblingsbyggingsteknikker som Google hater.

Det er mange måter du kan generere tilbakekoblinger på, men hvis du ønsker å få bedre Google-rangeringer, må du bygge backlinks av høy kvalitet.

Og for at du skal få tilbakekoblinger av høy kvalitet, må du unngå de ti feilene vi bygger med linkene nedenfor.

Les også, Bruk disse 9 måtene for å få tilbakekoblinger av høy kvalitet

Det er forståelig, selv de mest erfarne SEO-ene gjør noen feil mens du bygger tilbakekoblinger, men du må strebe for å få tilbakekoblinger av høy kvalitet slik at du kan forbedre:

  • Salgs
  • Søkerangeringene dine
  • Den organiske trafikken din

Husk at å bygge tilbakekoblinger på feil måte kan koste deg penger og skade Google-rangeringene dine enormt.

Så i denne artikkelen kommer vi til å dele med deg noen av de vanligste feilene du må unngå når du bygger tilbakekoblinger (aka link bygningsfeil).

Men før vi kommer inn på linken bygger du feil for å unngå …

Definisjon av lenkebygging

Hva er Link Building?

Link Building

Linkbygging er praksisen med å få andre relevante nettsteder til å lenke til nettstedet ditt. Den andre definisjonen av koblingsbygging er … prosessen med å markedsføre nettstedet ditt til andre nettsteder for å generere lenker til ditt eget.

For å drive trafikk fra søkemotorene, må du bygge backlinks av høy kvalitet fra relevante nettsteder.

Fordelene med Link Building

Visste du at SEO er en bygning på 90%? Beklager, vi gjetter bare fordi vi ikke er profesjonelle SEO, men selv om du spør proffene, vil de fortelle deg at en vellykket koblingsstrategi kan hjelpe deg å:

Kjør henvisningstrafikk

Spør de sakkyndige SEOene, så vil de fortelle deg at henvisningstrafikk er vanskelig å få, men er mulig når du utfører en god koblingsstrategi.

Når du sikrer en kobling tilbake til nettstedet ditt fra relevante autoritetsnettsteder, vil du øke sjansene for å få henvisningstrafikk til nettstedet ditt. Hvorfor?

Disse nettstedene dukker vanligvis opp når brukere søker etter informasjon på internett. Når brukere klikker på hyperkoblingene som er plassert på disse nettstedene, blir de ført til nettstedet ditt. Slik genererer du henvisningstrafikk.

Forbedre autoritet for side og domener

Selv om Google bruker flere faktorer for å vise nettsider på et søk, er domene og siden autoritet viktige faktorer som avgjør om nettstedene dine vil vises i søkeresultatene.

Så hvordan bestemmer Google Domain Authority (DA) og Page Authority (PA) på et nettsted?

Det er enkelt, kvaliteten på tilbakekoblingen nettstedet ditt har fra flere relevante nettsteder, jo høyere domenemyndighet og jo bedre vil nettstedet ditt vises på relevante søk. Page Authority er kombinasjonen av flere høykvalitets tilbakekoblinger til nettstedet ditt.

Forbedre merkets synlighet

Når du utfører en koblingsbyggingsstrategi, markedsfører eiere av nettsteder nettstedene sine til andre relevante nettsteder gjennom gjestepost og flere andre metoder. På denne måten blir folk kjent med nettstedet ditt, og til slutt blir merkevaren din synlig for mange mennesker.

Bygg merkevaremyndighet

Linkbygging kan øke merkevaremyndigheten din i bransjen. Flere og flere brukere surfer på nettet på jakt etter nyttig, lærerikt, interessant og underholdende innhold. Hvis du stadig publiserer høy kvalitet og originalt innhold, skiller merkevaren din seg fra mengden. Det er slik du bygger merkevaremyndighet.

Nå, med det sagt, la gummien møte veien.

10 vanlige feilbygging av koblingsbygg å unngå

1. Publisering av tynt innhold

Vel, de fleste SEO-er vil gi deg beskjed om å publisere innhold som er koblingsverdig, men vi anbefaler deg å publisere innhold av høy kvalitet for brukere og optimalisere det for søkemotorer..

Dessverre sliter mange med å lage innhold som rangerer bedre i søkemotorene, men glemmer å sette leserne av innholdet i betraktninger – det er en feil verdt å unngå for enhver pris.

Google forstår når brukere elsker innholdet ditt. Søke giganten vil sjekke hvordan brukere interagerer og engasjerer seg med innholdet ditt, tilbakekoblingen, delingene, kommentarene, likene, tiden en leser bruker på nettstedet ditt, og mange andre beregninger og deretter rangerer nettstedet ditt deretter. Det betyr at hvis ingen leser innholdet ditt, så er det ingen som lenker til det, og Google vet derfor at innholdet ditt er tynt (sub-par innhold eller dårlig kvalitet).

Bortsett fra innholdskvalitet, er brukeropplevelse også en annen viktig faktor som Google ser på når du rangerer nettsteder. For eksempel hvis din nettsider tar for lang tid å åpne, vil du ha en høy avvisningsfrekvens.

Fokuser på å lage innhold av høy kvalitet og brukbart som svarer på søkernes spørsmål og folk vil koble til nettstedet ditt.

Les også, Hvordan skrive et innhold som rangerer høyere på Google

2. Å utveksle lenker for penger

Google hater kjøpte lenker. Av denne grunn bruker søkemotoren smarte bots eller gjennomsøkere som kan oppdage om du har kjøpt lenker fra andre kilder. Dessuten tillater Google folk å rapportere kjøpte lenker eller PBN-nettverk. For å være på den sikre siden, bare unngå å kjøpe lenker.

Selv om du spiller systemet ved å kjøpe lenker, må du ta dette i betraktning:

  • Kjøpte lenker vil føre trafikk av lav kvalitet enn naturlige lenker
  • Du vil få en heftig straff når Google oppdager betalte lenker på nettstedet ditt
  • Å bli straffet av Google betyr at du vil bruke mer penger på å avhjelpe situasjonen.

Å kjøpe lenker fra andre kilder kan skade rangeringen av søkemotorene. Selv om du har penger til å kjøpe lenker, bør du derfor bruke dem på noe annet.

3. Glemmer å bli kvitt giftige koblinger

Først av alt, hva er giftige lenker?

Giftige lenker er de irrelevante eller unaturlige tilbakekoblinger som kan skade nettstedets rangeringer av søkemotorer.

Nå som du visste hva giftige koblinger er, hørte du om Googles Penguin-oppdatering?

Ikke bekymre deg, vi visste det heller ikke da Google rullerte ut denne “søte” oppdateringen, men her er grunnen til at Google rullet ut Penguin-oppdateringen.

Penguin-oppdateringen ble utgitt for å øke Googles søkeresultater ved å bli kvitt nettsider med giftige tilbakekoblinger.

Penguin-oppdateringens hovedmål er å overvåke og straffe nettsteder med mange giftige tilbakekoblinger og de med en dårlig tilbakekoblingsprofil.

Det er enkelt å kvitte seg med giftige tilbakekoblinger. Det er mange analyseverktøy for tilbakekoblinger som SEMrush du kan bruke til å evaluere backlink-profilen din og fjerne giftige tilbakekoblinger.

4. Fokuser på en konge av tilbakekoblinger

Selv om en sunn koblingsprofil fortsetter å være en kraftig indikator på kvaliteten på nettstedet for søkemotorer, er det mange som har en tendens til å fokusere på en type tilbakekobling.

For å bygge en sunn tilbakekoblingsprofil, bør du investere i en rekke tilbakekoblinger som driver mer trafikk til nettstedet ditt og øker inntektene.

Det er to hovedtyper av tilbakekobling: Dofollow og Nofollow.

De fleste erfarne bloggere og SEO-er vil fortelle deg å fokusere på å bygge Dofollow-koblinger, men dette er en av koblingsbyggingsfeilene du bør unngå. Å fokusere på en type tilbakekobling er en dårlig SEO-praksis. Dessuten risikerer nettstedet ditt å bli straffet av Google for å gjøre det.

Det er unektelig at Nofollow-lenker ikke passerer noen lenkesaft til nettstedet ditt, men kan øke nettstedets SEO spesielt når de kommer fra forskjellige domener.

Prøv ditt beste for å bygge de to tilbakekoblingstypene kontinuerlig. Hvis du for eksempel bygger Dofollow-tilbakekoblinger gjennom gjestepost, kan du også bygge Nofollow-lenker ved å kommentere andre relevante blogger. Å blande de to koblingene i backlink-profilen din vil bidra til å øke et sunt SEO-nettsted.

5. Generere koblinger fra domener uten indeks

Når du bygger tilbakekoblinger, bør du være forsiktig så du ikke skaffer lenker fra nettsteder, domener eller nettsider som ikke er indeksert på Google. Google-søkealgoritmer straffer nettsteder som får koblinger fra sider eller nettsteder som ikke er indeksert.

Før du får koblingene fra et nettsted, må du sørge for å undersøke om et nettsted er indeksert eller ikke. Det er bedre å bruke mer tid på å undersøke et nettsted før du bygger koblinger fra det, enn å skynde deg å bygge lenker og så angre senere.

Du kan bruke verktøy som SEMrush for å overvåke backlink-profilen din, og hvis du oppdager et ikke-indeksert nettsted som lenker til ditt, fjerner du disse koblingene.

6. Fokuser på å overgå konkurrenten

Jada, det er bra å spionere på konkurrentenes lenkeprofil, da dette er den beste måten å vite hvordan du slår dem, men å fokusere på å overgå dem ved å jage lenkeprofilen deres vil ikke hjelpe deg.

Som regel bør du spionere på konkurrentens lenkeprofil, for å se hvordan du kan finjustere koblingsprofilen din, men finne ressurser til å utvikle en innholdsstrategi som vil hjelpe deg med å lage din koblingsprofil.

7. Å bygge irrelevante lenker

I et forsøk på å bygge koblinger fra autoritetsnettsteder, ignorerer bloggere og markedsførere av innhold nisje-relevansen.

Hvis du eier en digital markedsføringsblogg, er det bare dårlig for SEO å skaffe deg en tilbakekobling fra en helse- og fitnessblogg.

Med mindre bloggen du får en lenke fra er generell, bør du alltid bygge lenker fra relevante nisjer.

Det er mulig å lage kvalitetslenker fra en blogg med en annen nisje enn din, men du bør sørge for at emnet du skriver om er relevant for bloggen din..

8. Fokuser på mengde over kvalitet

Ingen hindrer deg i å publisere to blogginnlegg per uke. Imidlertid, hvis du vil ofre kvalitet for kvantitet, er det bare å slutte å gjøre det.

I følge HubSpot genererer innlegg i lang form flere andeler og tilbakekoblinger, men hvis innholdet er av dårlig kvalitet, vil ingen lenke til blogginnleggene dine.

Fokuser alltid på å lage og publisere innhold av høy kvalitet, og folk vil koble seg til innholdet ditt.

9. Ikke diversifisere din byggepraksis

Det er mange koblingspraksis. De vanligste er gjesteblogging og bloggkommentarer. Hvis du bare er avhengig av en type link building-teknikk, får du ikke de resultatene du ønsker innen den angitte tiden.

10. Hastening Link Building

Google begrenser ikke hastigheten din med å bygge tilbakekoblinger, men å generere tusenvis av lenker på en dag kan gjøre at Google blir mistenkelig og straffer nettstedet ditt.

I likhet med punkt 8 ovenfor, fokuser alltid på å bygge backlinks av høy kvalitet enn kvantitet.

Det betyr at du er bedre å få koblinger fra 2 autoritetsnettsteder enn å få 20 lenker fra nettsteder av lav kvalitet.

Avsluttende ord

I følge Brian Dean fra Backlinko er lenkeoppbygging en av 200 Google-rangeringsfaktorer. Link building er imidlertid en prosess som tar tid og krever tålmodighet. Hver gang du utfører på en kampanje for å forbedre rangeringen av søkemotorer ved å bygge lenker, bør du alltid unngå disse ti feilene.

Om forfatteren

John Trogdon er en profesjonell essayskribent og redaktør hos https://www.proessaywriting.com/. Dessuten har John blitt omtalt på mange autoritetssider som en profesjonell digital markedsfører. Forbes kaller ham en digital markedsføringsveiviser. Han er også journalist av yrke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me