10 stvari, ki se jim je treba izogibati med gradnjo povezav

Ali ste vedeli, da gradnja povezav za vedno spremenjena za vedno Google je izdal svoj algoritem Penguin aprila 2012? In stvari so se sčasoma še bolj spremenile, saj Google še naprej vsak dan uvaja sveže algoritme.


Tone spletnih mest so doživele velik padec prometa, ker igra gradnja povezav ogromno vlogo pri optimizaciji zunaj strani, vendar obstaja več tehnik gradnje povezav, ki jih Google sovraži.

Obstaja veliko načinov za ustvarjanje povratnih povezav, če pa želite izboljšati Googlove uvrstitve, morate sestaviti kakovostne povratne povezave.

Če želite dobiti kakovostne povratne povezave, se morate izogibati desetim napakam pri gradnji povezav, ki jih bomo delili spodaj.

Preberite tudi: Uporabite teh 9 načinov za pridobitev kakovostnih povratnih povezav

Razumljivo je, da tudi najbolj izkušeni SEO-ji pri gradnji povratnih povezav delajo napake, vendar si morate prizadevati za kakovostne povratne povezave, da boste lahko izboljšali:

  • Prodaja
  • Vaša uvrstitev v iskanju
  • Vaš organski promet

Ne pozabite, da lahko gradnja povratnih povezav na napačen način stane denar in škoduje vašemu Googlovemu uvrstitvi.

Torej, v tem članku bomo z vami delili nekaj najpogostejših napak, ki se jim je treba izogniti pri gradnji povratnih povezav (aka tudi napake pri gradnji povezav).

Toda preden se lotimo napak pri gradnji povezav, da se izognemo …

Opredelitev povezave

Kaj je Link Building?

Povezava stavbe

Gradnja povezav je praksa, da se druge ustrezne spletne strani povežejo na vašo spletno stran. Druga opredelitev gradnje povezav je… postopek promocije vaše spletne strani na drugih spletnih mestih za ustvarjanje lastnih povezav.

Za promet iz iskalnikov morate sestaviti kakovostne povratne povezave z ustreznih spletnih mest.

Prednosti Link Building

Ste vedeli, da je SEO 90-odstotna povezava? Ups, samo ugibamo, ker nismo profesionalni SEO-ji, toda tudi če vprašate strokovnjake, vam bodo povedali, da vam lahko uspešna strategija za povezovanje povezav pomaga:

Vozite promet z napotnicami

Vprašajte strokovnjake za SEO in ti bodo povedali, da je napotitveni promet težko dobiti, vendar je možen, ko izvedete dobro strategijo za gradnjo povezav.

Ko zavarujete povezavo do svojega spletnega mesta z ustreznih spletnih mest, boste povečali možnosti za usmerjanje prometa na vaše spletno mesto. Zakaj?

Ta spletna mesta se običajno pokažejo, ko uporabniki iščejo informacije v internetu. Ko uporabniki kliknejo hiperpovezave na teh spletnih mestih, se odprejo na vašem spletnem mestu. Tako ustvarite napotitveni promet.

Izboljšajte strani in domene

Čeprav Google uporablja več dejavnikov za prikazovanje spletnih strani pri iskanju, so domena in avtoriteta strani pomembni dejavniki, ki določajo, ali se bodo vaša spletna mesta prikazala v rezultatih iskanja.

Torej, kako Google določi domensko pooblastilo (DA) in strani organa (PA) spletnega mesta?

Preprosta je kakovost kakovosti povratnih povezav, ki jih ima vaše spletno mesto na več ustreznih spletnih mestih, višji avtoriteto domene in boljše prikazano bo vaše spletno mesto pri ustreznih iskanjih. Avtor strani je kombinacija več kakovostnih povratnih povezav do vašega spletnega mesta.

Izboljšate prepoznavnost blagovne znamke

Pri izvajanju strategije oblikovanja povezav lastniki spletnih mest promovirajo svoje spletne strani na drugih ustreznih spletnih mestih z objavo gostov in več drugimi metodami. Tako ljudje spoznajo vašo spletno stran in navsezadnje vaša blagovna znamka postane vidna mnogim ljudem.

Izdelajte avtoriteto blagovne znamke

Gradnja povezav lahko poveča vašo avtoriteto blagovne znamke v vaši panogi. Vse več uporabnikov brska po spletu v iskanju uporabnih, poučnih, zanimivih in zabavnih vsebin. Če stalno objavljate kakovostne in izvirne vsebine, vaša znamka izstopa iz množice. Tako sestavljate avtoriteto blagovne znamke.

Zdaj pa naj bo guma na cesti.

10 pogostih napak pri gradnji povezav, ki se jih je treba izogibati

1. Objavljanje tanke vsebine

No, večina SEO-jev vam bo rekla, da objavite vsebino, ki je vredna povezav, vendar vam svetujemo, da objavite kakovostno vsebino za uporabnike in jo optimizirate za iskalnike.

Na žalost se mnogi borijo z ustvarjanjem vsebin, ki se bolje uvrščajo v iskalnike, vendar bralce vsebine pozabijo spraviti v obzir – to je napaka, ki se ji je treba za vsako ceno izogniti.

Google razume, kdaj uporabniki ljubijo vašo vsebino. Iskalni velikan bo preveril, kako uporabniki komunicirajo z vašo vsebino, povratnimi povezavami, delitvami, komentarji, všečki, časom, ki ga bralec preživi na vašem spletnem mestu, in številnimi drugimi meritvami ter nato ustrezno razvrsti vaše spletno mesto. To pomeni, da če nihče ne bere vaše vsebine, potem nihče ne povezuje z njo, zato Google ve, da je vaša vsebina tanka (vsebina pod nadomestnim imenom ali slaba kakovost).

Poleg kakovosti vsebine je pomemben dejavnik tudi uporabniška izkušnja pri razvrščanju spletnih mest. Na primer, če vaš Spletne strani trajajo predolgo, da se odprejo, imeli boste visoko stopnjo obiskov.

Osredotočite se na ustvarjanje kakovostne in uporabne vsebine, ki bo odgovorila na vprašanja iskalcev, ljudje pa bodo povezali do vašega spletnega mesta.

Preberite tudi, kako napisati vsebino z višjo uvrstitvijo v Google

2. Izmenjava povezav za denar

Google sovraži kupljene povezave. Zaradi tega iskalnik uporablja pametne bote ali pajke, ki lahko zaznajo, če ste kupili povezave iz drugih virov. Poleg tega Google ljudem omogoča poročanje o kupljenih povezavah ali omrežjih PBN. Če želite biti na varni strani, se izogibajte nakupu povezav.

Tudi če sistem igrate z nakupom povezav, to upoštevajte:

  • Kupljene povezave bodo poganjale nekvalitetni promet kot naravne povezave
  • Ko Google zazna plačane povezave na vašem spletnem mestu, boste prejeli zajetno kazen
  • Če Google kaznuje, pomeni, da boste porabili več denarja za odpravo razmer.

Nakup povezav iz drugih virov lahko škodi uvrstitvi vašega iskalnika. Zato, tudi če imate denar za nakup povezav, raje porabite za kaj drugega.

3. Pozabi, da se znebiš strupenih povezav

Najprej, kaj so strupene povezave?

Strupene povezave so tiste nepomembne ali nenaravne povratne povezave, ki lahko škodujejo uvrstitvi vašega spletnega mesta.

Zdaj ko ste vedeli, kakšne so strupene povezave, ste slišali za Googlovo posodobitev Penguin?

Brez skrbi, prav tako nismo vedeli, kdaj je Google uvedel to “sladko” posodobitev, toda tukaj je Google predstavil posodobitev Penguina.

Za pospešitev Googlovih rezultatov iskanja je bila objavljena posodobitev pingvinov, tako da se znebite spletnih strani s strupenimi povratnimi povezavami.

Glavni cilj posodobitve pingvina je nadzirati in kaznovati spletna mesta s tonami strupenih povratnih povezav in s slabim profilom povratnih povezav.

Odpravljanje strupenih povratnih povezav je enostavno. Obstaja veliko orodij za analitiko povratnih povezav, kot je SEMrush, s pomočjo katerega lahko ocenite svoj profil povratne povezave in odstranite strupene povratne povezave.

4. Osredotočenost na enega kralja povratnih povezav

Čeprav je zdrav profil povezav še vedno močan pokazatelj kakovosti spletnega mesta za iskalnike, se mnogi ljudje osredotočajo na eno vrsto povratnih povezav.

Če želite sestaviti zdrav povratni profil, morate vlagati v različne povratne povezave, ki pritegnejo več prometa na vaše spletno mesto in povečajo prihodke.

Obstajata dve glavni vrsti povratne povezave: Dofollow in Nofollow.

Večina izkušenih blogerjev in SEOs vam bo povedala, da se osredotočite na gradnjo Dofollow povezav, vendar je to ena od napak pri gradnji povezav, ki se ji morate izogibati. Osredotočenost na eno vrsto povratnih povezav je slaba praksa SEO. Poleg tega vaše spletno mesto tvega, da bo Google zaradi tega kaznovan.

Nedvomno nofollow povezave ne prenesejo nobene povezava sok na vašo spletno stran, vendar lahko poveča vašo spletno stran SEO, še posebej, če prihajajo z različnih področij.

Potrudite se za stalno oblikovanje obeh vrst povratnih povezav. Če na primer dobite povratne povezave Dofollow prek objave gostov, lahko ustvarite tudi povezave Nofollow tako, da komentirate druge ustrezne bloge. Mešanje obeh povezav v profilu povratne povezave bo pripomoglo k izboljšanju zdravega spletnega mesta SEO.

5. Ustvarjanje povezav iz domen brez indeksov

Ko ustvarjate povratne povezave, bodite previdni, da ne dobite povezav s spletnih mest, domen ali spletnih strani, ki niso indeksirane v Googlu. Googlovi algoritmi iskanja kaznujejo spletna mesta, ki dobivajo povezave s strani ali spletnih mest, ki niso indeksirana.

Preden dobite te povezave s spletnega mesta, se prepričajte, da opravite dovolj raziskav, da preverite, ali je spletno mesto indeksirano ali ne. Bolje je porabiti več časa za raziskovanje spletnega mesta, preden zgradite povezave z njega, kot pa hitenje gradbenih povezav in nato žaliti pozneje.

Za spremljanje profila povratne povezave lahko uporabite orodja, kot je SEMrush, in če zaznate neindeksirano spletno mesto, ki povezuje vaše, odstranite te povezave.

6. Osredotočenost na premagovanje konkurenta

Seveda, dobro je vohuniti za profil svojih tekmecev, saj je to najboljši način, kako jih premagati, vendar se osredotočiti na to, da jih premagate, če lovite njihov profil povezave, vam ne bo pomagalo..

Praviloma bi morali vohuniti za konkurenčni profil svojega konkurenta in si ogledali, kako lahko natančno prilagodite svoj profil povezave, vendar najdete vire za razvoj strategije vsebine, ki vam bo pomagala ustvariti profil povezave.

7. Gradnja nepomembnih povezav

V ponudbi za izgradnjo povezav z avtoritetnih mest, blogerji in tržniki vsebin prezrejo ustreznost niše.

Če imate lastnik spletnega dnevnika o digitalnem marketingu, je pridobitev povratne povezave s spletnega dnevnika o zdravju in fitnesu za vaše SEO samo slabo.

Če blog, s katerega pridobite povezavo, ni splošen, vedno bi morali graditi povezave iz ustreznih niš.

No, mogoče je ustvariti kakovostne povezave iz bloga z drugačno nišo do vaše, vendar se prepričajte, da je tema, o kateri pišete, pomembna za vaš blog.

8. Osredotočenost na količino nad kakovostjo

Nihče vas ne ustavi pri objavi dveh objav na spletnem dnevniku. Če pa boste žrtvovali kakovost za količino, potem le prenehajte s tem.

Po HubSpotovih objavah z dolgimi oblikami nastane več skupnih rabljenih in povratnih povezav, vendar če je vsebina slabe kakovosti, nihče ne bo povezal na vaše objave na spletnem dnevniku.

Vedno se osredotočite na ustvarjanje in objavljanje kakovostne vsebine in ljudje bodo povezali z vašo vsebino.

9. Ne razvejavajte svojih praks v zvezi z gradnjo povezav

Obstaja veliko praks gradnje povezav. Najpogostejša sta gostujoče bloganje in bloganje. Če se zanašate samo na eno vrsto tehnike povezave, v določenem času ne boste dobili želenih rezultatov.

10. Hitro povezovanje povezav

Google ne omejuje vaše hitrosti pri vzpostavljanju povratnih povezav, toda ustvarjanje na tisoče povezav v enem dnevu lahko Google postane sumljivo in kaznuje vaše spletno mesto.

Podobno kot točka 8 zgoraj, se vedno osredotočite na kakovostne povratne povezave kot na količino.

To pomeni, da je bolje, da dobite povezave z dveh avtoritetnih mest kot pa 20 povezav s spletnih strani nizke kakovosti.

Zaključne besede

Po besedah ​​Briana Deana iz podjetja Backlinko je povezava stavba ena izmed 200 Googlovih dejavnikov razvrščanja. Vendar je gradnja povezav postopek, ki zahteva čas in zahteva potrpljenje. Kadarkoli izvajate kampanjo za izboljšanje uvrstitve v iskalnikih z gradnjo povezav, se morate vedno izogibati tem desetim napakam.

O avtorju

John Trogdon je profesionalni pisatelj esejev in urednik pri https://www.proessaywriting.com/. Poleg tega je bil John predstavljen na mnogih spletnih mestih avtoritet kot profesionalni digitalni tržnik. Forbes ga imenuje čarovnika za digitalni marketing. Po poklicu je tudi novinar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me