10 Perisian Analisis SEO Terbaik Untuk Analisis Laman Web Anda

Sebilangan besar perniagaan hari ini bergerak dalam talian. Untuk mendapatkan kelebihan daripada pesaing, setiap perniagaan mencari cara untuk menjangkau pelanggan yang disasarkan.


Hampir setiap perniagaan produk dan perkhidmatan berusaha menyampaikan maklumat mereka menggunakan laman web. Ini kerana jumlah penduduk yang ramai mencari dalam talian untuk mencari maklumat dan mendapatkan maklum balas mengenai produk dan perkhidmatan ini.

Gelombang lalu lintas dalam talian ini menjadikan penting bagi mana-mana organisasi hari ini untuk memastikan mereka lebih mudah dilihat di lautan ini yang telah menjadi internet.

Untuk ini berlaku, anda memerlukan Search Engine Optimization (SEO).

SEO, sebenarnya, hari ini bukan kata kunci, banyak perniagaan pada masa ini menyedari bagaimana ia dapat meningkatkan kehadiran dan keterlihatan laman web. Apabila digunakan dengan betul, laman web anda pasti mendapat lalu lintas yang sesuai.

Walau bagaimanapun, hanya mengoptimumkan laman web tidak akan berjaya; anda perlu mengesan proses SEO. Terdapat banyak alat yang berpotensi membantu anda dalam proses ini.

Berikut adalah senarai 10 Perisian Analisis SEO terbaik digunakan untuk analisis laman web yang dapat membantu perniagaan anda untuk meningkatkan jejak internet anda dari semasa ke semasa.

Perisian Analisis SEO Terbaik Untuk Analisis Laman Web AndaPerisian Analisis SEO Terbaik

10 Perisian Analisis SEO Terbaik Untuk Analisis Laman Web Anda:

1. Penganalisis SEO (https://neilpatel.com/seo-analyzer/):

Alat ini dianggap salah satu alat termudah dan terpantas untuk digunakan. Sekiranya anda mencari analisis dan laporan laman web dalam beberapa saat, ini adalah salah satu alat untuk anda.

Laman web ini menasihati anda bagaimana mendapatkan lalu lintas yang lebih baik dan meningkatkan kedudukan laman web anda dengan mudah. Pengurusan kandungan adalah salah satu sorotannya yang memastikan bahawa penduaan kandungan dapat dilihat sebelum mesin pencari mengenal pasti dan mendorong kedudukan anda ke bawah.

Pemasaran adalah kepakaran lain menjadikannya pilihan yang layak yang memerlukan sedikit pegangan tangan.

2. Ahref (https://ahrefs.com/site-audit):

Sekiranya anda mahukan audit laman web, tidak kira berapa ukuran organisasi anda. Ahref memberi anda banyak maklumat untuk meningkatkan SEO anda.

Ini memberikan analisis mendalam mengenai sejumlah pertanyaan yang mungkin anda miliki mengenai bagaimana laman web anda bergerak di dunia nyata.

Ia memeriksa laman web ke lebih dari 100 jenis masalah SEO, termasuk prestasi, tag (HTML dan Sosial), pautan (masuk dan keluar), kawalan kualiti dan lain-lain.

3. Alat Moz Pro: (https://moz.com/mozpro/lander):

Dengan percubaan percuma selama sebulan di laman web mereka, mereka menyediakan alat SEO yang dapat membantu anda mengenal pasti di mana anda salah, bagaimana anda boleh memperbaikinya dan di mana anda melakukannya dengan baik.

Alat ini memahami bahawa SEO itu rumit dan membantu anda mengenal pasti data yang mungkin anda hadapi ketika mencari sendiri semasa memberikan penyelesaian yang mungkin sesuai untuk anda. Sekiranya anda ingin meningkatkan kedudukan anda, anda boleh mempercayai Moz Pro.

4. WooRank (https://www.woorank.com):

WooRank adalah alat lain yang sangat cekap dan bagus untuk pemeriksaan dan audit SEO segera. Sebilangan besar pengguna menganggap ini sebagai alat yang berguna untuk analisis mendalam laman web mereka dan menggunakan maklumat yang boleh dimuat turun.

Ia juga melakukan ujian perbandingan untuk memastikan anda benar. Kebolehgunaan juga merupakan sesuatu yang menjadi tumpuan perisian ini. Bukan hanya mengukur prestasi persaingan tetapi kata kunci apa yang lebih baik.

Baca juga Alat Penyelidikan Kata Kunci Terbaik untuk tahun 2020.

Sejak dilancarkan pada Januari 2010, ia mempunyai lebih dari 1 juta pengguna berdaftar di seluruh dunia. Ia cepat, mudah digunakan, dan menyediakan percubaan percuma juga.

5. Hubspot (https://website.grader.com):

Sekiranya anda mempunyai laman web dan ID e-mel yang sah, Hubspot menjadikannya lebih mudah untuk membuat laporan mengenai keselamatan laman web, prestasinya, seberapa berkesan laman web anda dijumpai, dan seberapa berkesan ia berfungsi di telefon bimbit.

Ini adalah salah satu pilihan yang lebih mudah kerana disesuaikan. Anda boleh mengetahui semua yang perlu anda ketahui mengenai laman web.

6. Dijumpai (https://www.found.co.uk/seo-tool/):

Alat SEO percuma yang mudah digunakan ini dapat membantu pasukan anda mencari masalah dengan laman web anda. Dapatkan gambaran ringkas mengenai apa yang sedang dan tidak berfungsi di laman web anda.

Ini merangkumi isu-isu yang bersifat teknikal, masalah yang terutama berdasarkan kandungan dan melangkah lebih jauh dan menganalisis pautan dan mengenal pasti masalah dengan pautan luaran.

7. Webmaster Google (https://www.google.com/webmasters/):

Google pastinya merupakan salah satu laman web teratas untuk dicari. Oleh itu, tidak ada keraguan bahawa mereka telah menyediakan alat Analisis SEO yang selesa dengan menganalisis data laman web anda untuk melihat bagaimana ia berfungsi atau tidak berfungsi untuk anda.

Analitis Google membantu anda mengesan prestasi laman web anda. Minta Google untuk menolong analitik anda dan memastikan bahawa anda menggunakan alat yang mereka sediakan untuk menjadikannya lebih berkesan.

8. Alih keluar (https://www.removeem.com):

Sekiranya anda mencari laman web yang sihat, ini mungkin laman web untuk anda. Dapatkan apa yang baik untuk anda, apa yang berkesan dan keluarkan yang tidak. Produk ini membantu anda melakukannya dengan mudah.

Dengan pengimbasan latar belakang dan mengenal pasti pautan garis belakang yang tidak sesuai untuk anda. Ini memastikan bahawa anda mengganti yang tidak cekap dengan pilihan yang lebih cekap.

Mereka mengesan kempen anda, memastikan bentuk hubungan terbaik, mengenal pasti pautan buruk yang tidak diperlukan oleh pengguna, menyelami SEO; dan, dengan itu memastikan bahawa anda mempunyai tinjauan bagaimana anda berkomunikasi.

9. Periksa pautan saya (https://chrome.google.com/webstore/detail/check-my-links/ojkcdipcgfaekbeaelaapakgnjflfglf?hl=en-GB):

Salah satu perkara terbesar yang menyakitkan anda adalah pautan yang berkaitan. Alat analisis SEO ini membantu anda memastikan bahawa pautan yang keluar atau pautan luaran yang anda miliki adalah tepat.

Ini kerana tidak ada pelanggan yang suka pergi ke pautan mati. Ini adalah alat percuma untuk memeriksa pautan dalaman dan luaran anda dan mengenal pasti masalah dengan pautan dalam masa yang singkat. Oleh itu, teruskan dan cubalah.

10. Kad Laporan SEO UpCity (https://app.upcity.com/free-tools/seo-report-card):

Sekiranya anda mencari pendekatan holistik secara percuma, ini boleh menjadi alternatif untuk anda. Kerana ini berkaitan dengan siapa yang mengikuti anda, bagaimana anda berada di dunia internet, bagaimana pengindeksan anda berjalan, bagaimana laman web anda dapat diakses, dan analisis bagaimana laman web anda dan banyak lagi.

Bio Pengarang:

Sorav Jain telah diiktiraf sebagai salah satu daripada ’25 Profesional Media Sosial Terbaik India’. Dia adalah blogger yang gemar dan telah menulis beberapa buku mengenai Pemasaran digital dan juga telah menyampaikan banyak ceramah bermaklumat di Gabungan Industri India, NASSCOM. Dia telah menganjurkan lebih dari 300+ bengkel media sosial di seluruh India, Sri Lanka, dan Dubai.

Baca Juga:

  • 14 Alat SEO Terbaik untuk digunakan pada tahun 2020
  • Trend SEO terkini yang akan diikuti pada tahun 2020
  • Senarai Semak SEO Di Halaman 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me