Hostinger Review: is het mogelijk om goede en goedkope hosting te hebben?

Voordat we deze recensie schreven, kochten we de diensten die Hostinger te bieden had. We gebruikten het voor de
het hele jaar door en gebruiken het nog steeds voordat we besloten onze gedachten neer te schrijven. We hebben de
prestaties van de host (uptime en gemiddelde laadtijd). Om een ​​echte beoordeling te garanderen, hebben we echt gebruikt
gegevens zoals uptime, laadtijd, belangrijkste functies, kosten en klantenondersteuning. Nadat we deze factoren in overweging hadden genomen, kwamen we tot deze onpartijdige beoordeling.


Algemene beoordeling

4,3 / 5

Kenmerken
8/10

Gebruikersvriendelijk
9/10

Prijzen
9/10

Ondersteuning
9/10

Betrouwbaarheid
9/10

Hostinger-kortingen
Zie aanbiedingen

Uptime

99,97%

Laadtijd

384 ms

Hostinger belooft betrouwbare, gebruiksvriendelijke en ontwikkelaarsvriendelijke hostingservices te bieden. Het biedt geweldige functies, evenals beveiliging en uitstekende snelheid. Een ander pluspunt is de geweldige klantenservice. Het beste is misschien dat de diensten tegen een betaalbaar tarief beschikbaar zijn. Uiteindelijk biedt Hostinger onverslaanbare pakketten voor diegenen die op zoek zijn naar budgethosting.

De host biedt ook een hoge toegang aan degenen die al ervaring hebben. Tegelijkertijd kunnen beginners hiermee ook gemakkelijk hun website starten. Omdat er minimaal geld wordt besteed aan personeel en marketing, kan Hostinger zijn middelen inzetten om uitstekende diensten en producten te maken.

In deze review zullen we het in detail ontleden en besluiten of het het proberen waard is. Laten we zonder veel oponthoud eens kijken naar onze Hostinger-recensie.

Belangrijkste kenmerken

 • Talloze features en nauwelijks upselling
 • De panelen voor accountbeheer zijn responsief, gebruiksvriendelijk en visueel verbluffend
 • Diepgaande tutorials over webontwikkeling
 • De op maat gemaakte website builder wordt geleverd met verschillende gratis websitesjablonen
 • Functierijke plannen met goede snelheid beschikbaar tegen een goedkope prijs
 • Geoptimaliseerd voor WordPress
 • Chatondersteuning 24 uur per dag beschikbaar

Schijfruimte
10 GB

Bandbreedte
100 gb

Geld terug
30 dagen

Gratis domein
Nee

Gratis SSL
Ja

Hostingplannen
www.hostinger.com

Hostinger Review: achtergrondinformatie

Hostinger, opgericht in 2004, heeft meer dan een decennium aan hostingervaring. Ze willen mensen een manier bieden om hun sites te beheren met een klein budget. Het beste is dat het zonder beperkingen tegen lage kosten verkrijgbaar is.

Destijds zag het bedrijf een maas in de hostingmarkt en profiteerde ervan. In het begin creëerden ze een gratis webhostingplatform. Al snel werden ze een populaire webhost.

In 2012 was Hostinger internationaal uitgebreid. In hetzelfde jaar werd het ook op Cyprus nieuw opgericht. In januari 2017 hadden meer dan 29 miljoen mensen zich aangemeld voor hun diensten.

Momenteel beloven ze hoogwaardige functies tegen een lage prijs. Ze bedienen 178 landen en hebben gemiddeld tot 15.000 nieuwe aanmeldingen per dag.

hostinger-achtergrond-info

De schermafbeelding is afkomstig van web.archive.org – 12.11.2012.

Website gehoste statistieken & TLD’s

Met 12 verschillende hostingplannen heeft Hostinger 280.838 domeinen gehost. Het .com-domein vormt het grootste percentage van de gehoste domeinen. Anderen zijn onder meer .info, .org, .us en .biz. Over het algemeen is het bedrijf jaar na jaar met 3% gestegen.

door hostinger gehoste domeinen

hostinger-tlds-stats

Prestaties, uptime & Laadtijd

Om de prestaties te testen, hebben we ons aangemeld voor Hostinger-services en WordPress geïnstalleerd. Vervolgens hebben we een dummy-site gemaakt met het standaardthema. We hebben ook onze site gevuld om het te laten functioneren als een echte, gemiddelde WordPress-website.

Prestatietest (Pingdom)

Een snelle webhost zorgt voor een snelle website. Om deze reden hebben we de snelheid van Hostinger eerst getest met Pingdom. Zoals je kunt zien, is de laadtijd bijna een kwart seconde, wat behoorlijk indrukwekkend is.

pingdom-hostinger-laadtijd

Server-uptime & Laadtijd (UptimeRobot)

Voor onze volgende test hebben we gekeken naar de algehele beschikbaarheid van Hostinger. Om dit te doen, hebben we de downtime en de reactietijd bijgehouden. Zoals de resultaten laten zien, is de gastheer al meer dan drie maanden actief. De gemiddelde reactietijd is zelfs minder dan een kwart seconde, wat vrij zeldzaam is!

hostinger-uptime

Hostinger Uptime & Laadtijd voor de laatste 3 maanden (UptimeRobot)

Maand
Uptime-statistieken
Laad tijdstatistieken
April 2020100%145 ms
Maart 2020100%171 ms
Februari 2020100%157 ms

Serverreactietijd (Bitcatcha)

Pingdom of vergelijkbare tools laten zien hoe gegevens op uw site worden geladen. Dit omvat de media die meer tijd nodig hebben om te laden dan platte tekst. Voor een nauwkeurigere reactietijd van de server wendden we ons tot Bitcatcha. Met deze tool is het mogelijk om de reactietijd van de server te testen zonder de data te laden.

De resultaten waren uitzonderlijk, vooral in de VS. Ook op andere plaatsen zijn de statistieken indrukwekkend. Alle servers reageren binnen een kwart seconde.

hostinger-bitcatha-responstijden

Hostingplannen en -functies

Hostinger heeft in feite vier verschillende hostings beschikbaar om tegemoet te komen aan een breder publiek. Deze drie omvatten gedeelde webhosting, cloudhosting, VPS-hosting en unieke website builder-hosting.

Gedeelde hosting

Dit soort hosting is geschikt voor intermediaire webhostinggebruikers. Het is vooral bedoeld voor diegenen die niet hun hele budget willen investeren in hostingoplossingen. Er zijn drie gedeelde hostingplannen. Deze omvatten Single, Premium en Business.

Single: Voor een prijs van $ 0,99 / maand kunt u met het plan 1 website hosten. Het bevat ook één e-mailaccount, 10 GB SSD en 100 GB bandbreedte.

Premie: Begin voor een prijs van $ 2,89 / maand, dit abonnement biedt onbeperkte websites, 20 GB SSD-ruimte en onbeperkte bandbreedte. Het beschikt ook over wekelijkse back-ups.

Bedrijf: Met een prijs van $ 3,99 / maand krijg je alle voordelen van het premiumplan plus iets meer. Extra functies van dit plan zijn dagelijkse back-ups en een gratis SSL-certificaat.

Naam pakketten
Single
Premie
Bedrijf
Begonnen prijs$ 0,99 / maand$ 2,89 / maand$ 3,99 / maand
Verlengingsprijs$ 2,15 / maand$ 3,49 / maand$ 7,95 / maand
Websites1OnbeperktOnbeperkt
SSD-schijfruimte10 GB20 GB100 GB
Bandbreedte100 GBOnbeperktOnbeperkt
Emailaccounts1OnbeperktOnbeperkt
MySQL-databases1OnbeperktOnbeperkt
GRATIS domeinen inbegrepenNeeJaJa
GRATIS SSL-certificaatJaJaJa

hostinger-shared-pakketten

WordPress-hosting

Hostinger biedt goedkope en efficiënte WordPress-hosting. Het is eenvoudig te installeren en snel in te stellen. Bovendien zorgt het voor onmiddellijke online blootstelling. Er zijn drie WordPress Hosting-abonnementen beschikbaar. Dit zijn Single, Premium en Business.

Single: kost $ 2,15 / maand, dit abonnement omvat onbeperkte websites, 20 GB schijfruimte en onbeperkte bandbreedte. Het bevat ook een gebruiksvriendelijke toegangsbeheerder, een gratis domein met SSL, een krachtig configuratiescherm en een eenvoudige website-builder.

Premium: dit abonnement kost $ 7,45 / maand en beschikt over een onbeperkt aantal websites, onbeperkte bandbreedte en 100 GB SSD-schijfruimte. Andere kenmerken zijn de gratis domeinnaam met het jaarabonnement, een makkelijke website builder en een krachtig controlepaneel.

Zakelijk: voor $ 14,95 / maand heeft dit plan alle functies van het Premium-abonnement met 140 GB SSD-opslag. Enkele van de extra functies zijn dagelijkse back-ups, luxe live ondersteuning en gratis SSL-certificaat.

hostinger-wordpress-pakketten

Cloud Hosting

Hostinger heeft zijn eigen unieke cloudinfrastructuur. Hierdoor kan het uitstekende diensten leveren tegen lage prijzen zonder concessies te doen aan de prestaties. Als het gaat om cloudhosting, zijn er drie verschillende plannen. Dit zijn Startup, Professional en Enterprise.

Beginnen: Kost $ 7,45 / maand, met dit plan kunt u een speciaal IP-adres, 2 CPU-kernen en onbeperkte bandbreedte krijgen. Andere functies zijn onder meer 100 GB schijfruimte en 3 GB RAM.

Professioneel: Dit abonnement kost $ 14,95 / maand en bevat een speciaal IP-adres samen met 140 GB schijfruimte en onbeperkte bandbreedte. Het bevat ook 6 GB RAM en 4 CPU-kernen.

Onderneming: Afgezien van onbeperkte bandbreedte en een speciaal IP-adres, bevat dit plan 8 CPU-kernen, 16 GB RAM en 200 GB schijfruimte. Dit alles is beschikbaar voor een prijs van $ 37,00 / maand.

Elk cloudhostingplan wordt geleverd met een domeinnaam HELEMAAL GRATIS.

hostinger-cloud-pakketten

VPS-hosting

De host heeft talloze VPS-hostingpakketten, elk met verschillende functies. Alle plannen hebben handige functies die zorgen voor uitstekende prestaties.

Het eerste plan met 1 kern heeft 1 GB geheugen, 2 GB burst-RAM en 20 GB opslag. Bovendien krijg je met dit abonnement 1000 GB bandbreedte voor de prijs van $ 3,95 / maand.

Het tweede plan met 2 cores kost $ 8,95 / maand. Het bevat 2 TB bandbreedte, 40 GB opslag, 4 GB burst RAM en 2 GB geheugen.

Het volgende plan met 3 cores kost $ 12,95 / maand. Inbegrepen in dit plan zijn 3000 GB bandbreedte, 60 GB opslag, 6 GB burst-RAM en 3 GB geheugen.

Bovendien kostte het abonnement met 4 cores en 4000 GB $ 15,95 / maand. Het beschikt ook over 8 GB burst-RAM, 4 GB geheugen en 80 GB opslag.

Een ander plan is er een met 6 cores en 6000 GB bandbreedte. Het kost $ 23,95 / maand. Andere functies die u bij dit abonnement krijgt, zijn 120 GB opslag, 12 GB burst-RAM en 6 GB geheugen.

Het laatste plan is het 8-kernplan met een bandbreedte van 8000 GB die $ 29,95 / maand kost. Het wordt ook geleverd met 160 GB opslag en 8 GB geheugen.

hostinger-vps-pakketten

Website Builder Hosting

De websitebouwer is beschikbaar voor iedereen die bij hen host. Om de bouwer te gebruiken, is geen voorafgaande technische of codeerkennis vereist. Volgens Hostinger kan uw website zelfs binnen 5 minuten worden opgezet.

hostinger-website-builder

Hostinger Basic (gedeeld plan) in detail

Het meest elementaire gedeelde abonnement dat de host te bieden heeft, is het Single Shared Hosting-abonnement. Het bevat de meeste functies die iemand die net is opgestart nodig zou hebben.

Plannen & Prijzen in detail

Laten we de plannen en hun prijzen in detail bekijken. Zoals eerder vermeld, zijn er drie plannen beschikbaar. Een daarvan is het standaard enkele gedeelde hostingplan. Voor degenen die meer willen, zijn er ook twee andere plannen met extra functies beschikbaar. Dit zijn de gedeelde pakketten Premium en Business.

Wat is inbegrepen in de gedeelde pakketten?

Single Shared Hosting: Dit is hun goedkoopste abonnement. Het bevat functies zoals één website, 10 GB schijfruimte en 100 GB website. Een auto-installatieprogramma en een websitebouwer zijn ook inbegrepen. De startprijs voor dit plan is $ 0,99 per maand. Voor verlenging moet je $ 2,15 / maand betalen.

Premium Shared Hosting: Dit kan worden beschouwd als een middelmatig hostingpakket. Dit plan omvat onbeperkte SSD-schijfruimte, bandbreedte, e-mailaccounts en een aantal websites. Plus met het jaarabonnement kunt u ook een gratis domeinnaam en eenvoudige websitebouwer krijgen. De startprijs voor dit plan is $ 2,89 / maand.

Zakelijke webhosting: Dit is het beste hostingplan dat ze hebben. Het omvat onbeperkte websites, SSD-schijfruimte, bandbreedte en e-mailaccounts. Andere functies zijn onder meer een gratis domeinnaam, websitebouwer en dagelijkse back-ups. Het wordt ook geleverd met vier keer de verwerkingskracht en gratis SSL-certificaat. De startprijs voor dit plan is $ 3,99 / maand.

Belangrijkste kenmerken
Single
Premie
Bedrijf
Begonnen prijs$ 0,99 / maand$ 2,89 / maand$ 3,99 / maand
Verlengingsprijs$ 2,15 / maand$ 3,49 / maand$ 7,95 / maand
Websites1OnbeperktOnbeperkt
SSD-schijfruimte10 GB20 GB100 GB
Bandbreedte100 GBOnbeperktOnbeperkt
Emailaccounts1OnbeperktOnbeperkt
Domein (en) gehost1OnbeperktOnbeperkt
GRATIS domeinen inbegrepen
GRATIS SSL-certificaat
GRATIS Site Builder
phpMyAdmin
Wekelijkse back-ups
Dagelijkse back-ups
MySQL-databases
Cronjobs1OnbeperktOnbeperkt
RAM256 MB512 MB1 GB
Geldteruggarantie30 dagen30 dagen30 dagen

Beginnend & Prijzen Tabellen

Zoals eerder vermeld, zijn de hostingplannen van Hostinger vrij goedkoop. Voor hun eenvoudigste abonnement moet je $ 0,99 / maand betalen. Tegen zo’n lage prijs krijg je toegang tot tal van functies. Ondertussen begint het premiumplan vanaf $ 2,89 voor een maand. Bovendien kost het zakelijke webhostingplan $ 3,99 voor een maand. Houd er echter rekening mee dat de lage prijs alleen beschikbaar is als u kiest voor het plan van 48 maanden. Andere abonnementen met een kortere betalingstermijn kosten meer.

Betalingsperiode / plan
(alleen voor nieuwe gebruikers)
Single
Premie
Bedrijf
12 maanden$ 2,99 / maand$ 5,99 / maand$ 6,99 / mnd
24 maanden$ 1,59 / maand$ 3,99 / maand$ 4,99 / maand
48 maanden$ 0,99 / maand$ 2,89 / maand$ 3,99 / maand

Verlengingsprijzen

Hoewel de startprijzen laag zijn, zijn de vernieuwingsprijzen enigszins hoog. De verlengingsprijs voor het standaard enkele gedeelde hostingplan is $ 2,15 / maand.

Betalingsperiode / plan
(verlengingsprijzen)
Single
Premie
Bedrijf
12 maanden$ 3,25 / maand$ 5,84 / maand$ 9,99 / maand
24 maanden$ 2,85 / mo$ 4,84 p.m.$ 8,96 / mo
48 maanden$ 2,15 / maand$ 3,49 / maand$ 7,95 / maand

Belangrijkste kenmerken in detail

Laten we in het kort de belangrijkste functies bekijken die Hostinger met al zijn plannen biedt. Als u deze weet, kunt u bepalen of deze webhost de juiste voor u is!

Domeinnaam & E-mail

Bij alle drie de abonnementen zijn gratis e-mails inbegrepen. U kunt een jaar lang gratis domeinnamen krijgen bij zowel premium als zakelijke hosting. Op de lange termijn helpt dit behoorlijk veel geld te besparen. Houd er echter rekening mee dat u een extra bedrag moet betalen voor extra domeinen.

Onbeperkte e-mailaccounts zijn gratis beschikbaar bij beide de twee beste abonnementen. Ondertussen is slechts één e-mailaccount gratis inbegrepen in het basisplan.

Webruimte & Bandbreedte

Zowel webruimte als bandbreedte zijn beperkt tot het basisplan. Het bevat 10 GB webruimte en 100 GB bandbreedte. Voor een beginner zijn ze echter meer dan voldoende. Ondertussen worden beide abonnementen van het hoogste niveau geleverd met onbeperkte bandbreedte en webruimte.

WordPress One-Click installatie

Hostinger biedt een installatie met één klik. U hoeft alleen maar het hosting-configuratiescherm te openen en de details in te voeren. Klik vervolgens op één knop en WP wordt geïnstalleerd. Als u echter een WP-site wilt hebben, kunt u kiezen voor WordPress-hosting. Op deze manier krijg je ook een heleboel extra functies. Deze omvatten automatische updates, gratis SSL, migratie en gratis installatie.

website bouwer

Een ding waardoor Hostinger andere webhosts overtreft, is de websitebouwer. Het helpt gebruikers vanaf de grond een geheel unieke website te bouwen. Ze doen dit door de standaardthema’s te vermijden waardoor alle websites er bijna hetzelfde uitzien. De bouwer wordt geleverd met een interface voor slepen en neerzetten. Bovendien kan het u helpen mobielvriendelijke websites te maken. In geval van problemen is de klantenservice 24 uur per dag beschikbaar.

hostinger-website-builder-snelheid

Andere mogelijkheden

U kunt naast goedkope hosting nog tal van andere functies krijgen. Deze functies omvatten audio- en videostreaming, Cron-taken voor taakplanning en 50 auto-installer-scripts.

Betrouwbaarheid (beveiligingsopties)

Hostinger richt zich behoorlijk op beveiliging. Ondanks de goedkope plannen is alles van topklasse. Enkele van de aangeboden beveiligingsfuncties zijn:

Domeinprivacybescherming

U kunt domeinprivacy inschakelen via de sectie Domeinen in uw Hostinger-account. U moet echter $ 5 / jaar betalen voor domeinprivacy. Als alternatief kunt u kiezen voor Cloudflare-bescherming voor slechts $ 9,95 voor de hele levensduur. Hiermee kunt u zowel DDoS-bescherming als beveiliging krijgen. Tegelijkertijd kunt u genieten van de snelheidsvoordelen van CDN.

SSL-certificaat

Elk Hostinger-abonnement bevat gratis een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat helpt de gegevens van uw site veilig te houden.

Toegewijd IP

Dedicated IP is niet beschikbaar met de gedeelde abonnementen van Hostinger. Je kunt het echter krijgen met hun VPS-plannen.

Back-ups

Dagelijkse back-ups zijn gratis inbegrepen in het zakelijke shared hostingplan. Maar wekelijkse back-ups zijn gratis bij elk abonnement.

Andere mogelijkheden

Om deze reden is Bitninja opgenomen in alle plannen. Dit is een realtime alles-in-één beveiligingssuite. Het helpt scriptinjectie, XSS, brute force en malware te voorkomen. Alle plannen worden ook geleverd met SpamAssassin. Dit is een e-mailspamfilter dat spam-e-mails automatisch scant en verwijdert.

Makkelijk te gebruiken

Hostinger is redelijk beginnersvriendelijk. Een reden hiervoor is vanwege het gebruiksgemak. Laten we eens kijken naar de functies die in deze services zijn opgenomen, waardoor ze zo gebruiksvriendelijk zijn!

Gemakkelijke aanmelding

Aanmelden voor de host is een fluitje van een cent. Het is eenvoudig, dus u zult hier geen problemen hebben. Kies gewoon het gewenste hostingplan en voer uw gegevens in. Voer vervolgens de gevraagde gegevens in om een ​​account aan te maken. Als u ten slotte de betalingsgegevens heeft ingevoerd, kunt u aan de slag.

Betaalmethoden

Talrijke betalingsmogelijkheden worden hier geaccepteerd. Deze omvatten PayPal, MasterCard en zelfs Bitcoin.

Account activatie

Accountactivering met Hostinger is vrij eenvoudig. Zodra u bij de winkelwagen bent, hoeft u alleen maar het gewenste hostingpakket te selecteren. Vervolgens kunt u gewoon doorgaan naar de betalingsstap en uw account wordt binnen korte tijd geactiveerd.

Configuratiescherm en dashboardervaring

Het platform maakt voor al haar hostingpakketten gebruik van cPanel. In wezen heeft het het concept van Microsoft-tegels. U kunt de categorie en afbeelding gemakkelijk zien om inzicht te krijgen in de functie ervan. De grote pictogrammen maken het ook gemakkelijker om een ​​bepaalde optie te vinden. De host probeert de functies niet te verbergen om een ​​schoner ogende ruimte te hebben. In plaats daarvan is alles binnen handbereik.

Server locatie

Hostinger heeft servers in de Verenigde Staten, Europa (VK) en Azië. Alle servers zijn aangesloten op verbindingslijnen van 1000 Mbps. Hierdoor garanderen ze zowel betrouwbaarheid als hoge prestaties. Bovendien worden hun servers door hun samenwerking met BitNinja verder beschermd tegen cyberaanvallen.

Klantenservice en support)

De klantenondersteuning van Hostinger is beschikbaar in verschillende talen. Hiermee hebben ze hun services wereldwijd toegankelijk gemaakt. Er zijn in feite twee communicatiekanalen beschikbaar. Dit zijn ticketondersteuning en livechat.

hostinger-klantenondersteuning

Live chat

De live chat-ervaring is redelijk goed. Geregistreerde gebruikers hebben hun chatgeschiedenis geregistreerd. Ze hebben er dus op elk moment toegang toe. Bovendien geven de vertegenwoordigers van de klant uitstekende tips die van pas kunnen komen.

Kaartjes

De ticketservice is op orde. Binnen een passend tijdsbestek wordt een nuttig antwoord gestuurd.

Telefoon

Een ding dat Hostinger mist, is telefonische ondersteuning. Dit is problematisch voor diegenen die liever direct contact maken via de telefoon.

Educatieve bronnen (Knowledge Base)

Hostinger heeft een uitgebreide kennisbasis. Het bevat video-walkthroughs, algemene informatie, tutorials en gidsen. Dit zijn allemaal handige tools, vooral voor degenen die nieuw zijn op het hostingplatform. U kunt zelf leren hoe u een bepaald probleem eenvoudig kunt oplossen met hun gedetailleerde handleidingen.

hostinger-help-kennisbank

Geld-terug-garantie (restitutiebeleid)

Hostinger biedt een geld-terug-garantie van 30 dagen. Vindt u de voorstelling niet voldoende, dan kunt u om terugbetaling vragen. Niet alle producten kunnen echter worden terugbetaald. Bovendien hebben sommige producten speciale terugbetalingsvoorwaarden.

Voor wie is Hostinger het beste?

Gezien alle plannen en functies lijkt Hostinger het beste voor:

 • Wie op zoek is naar uitstekende basis hostingbehoeften tegen een lage prijs
 • Voor kleine ondernemingen, e-commerce winkels en degenen die bloggen als hobby

Merk op dat het niet is voor bedrijven die hogere uptime-garanties willen.

PROS
CONS

 • Een uitstekende kennisbasis die de moeilijke taken begeleidt
 • Het eenvoudige gedeelde en het businessplan zijn beschikbaar tegen een goedkope prijs
 • Alle plannen worden geleverd met uitstekende, eersteklas functies die nauwelijks beschikbaar zijn tegen zo’n lage prijs
 • Omdat Hostinger geen dedicated hosting heeft, is het niet geschikt voor grote sites die meer middelen nodig hebben
 • De gedeelde plannen bevatten geen gratis migraties die problematisch kunnen zijn

We raden Hostinger aan?

Overweeg de solide snelheid en de goedkope prijzen, we raden Hostinger ten zeerste aan. Bovendien is de uptime en de laadsnelheid van de pagina meer dan het branchegemiddelde. U kunt uw geld ook binnen de eerste 30 dagen terugkrijgen als u niet tevreden bent. Hun klantenondersteuning is vriendelijk, responsief en goed geïnformeerd.

We hopen dat deze gedetailleerde beoordeling u helpt om tot een geïnformeerd besluit te komen. Wat denk jij ervan? Heb je ervaring met Hostinger? Laat het ons weten!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me