DigitalOcean Review: is de golf hoog genoeg?

DigitalOcean lijkt een veelbelovende VPS-hosting, maar is het de prijs waard? Wij hebben het antwoord voor je. We kochten de service en gebruikten deze een tijdje om te beoordelen hoe goed of slecht deze is. We hebben aandacht besteed aan vele factoren, waaronder uptime, laadtijd, kosten, functies en klantenondersteuning door het bedrijf.


Algemene beoordeling

4.8 / 5

Kenmerken
9/10

Gebruikersvriendelijk
10/10

Prijzen
10/10

Ondersteuning
9/10

Betrouwbaarheid
10/10

DigitalOcean-kortingen
Zie aanbiedingen

Uptime

99,99%

Laadtijd

219 ms

DigitalOcean, opgericht in 2011, biedt een breed scala aan diensten en is tegenwoordig een behoorlijk respectabele naam. Zelfs grote namen als Gitlab lijken een fan van het bedrijf. Bovendien is het ook geverifieerd door enkele gerenommeerde sites, waaronder Netcraft, dat het een van de snelstgroeiende cloudhostingservices noemde. Het bedrijf stond in 2014 op de derde plaats qua omvang en is sindsdien alleen maar gegroeid.

Van dit Amerikaanse bedrijf is bekend dat het ontwikkelaars helpt sneller te werken. Het is het geesteskind van Mitch Wainer, Ben Uretsky, Alec Hartman, Moisey Uretsky en Jeff Carr. Ze kwamen samen om een ​​kleine startup te starten in NYC, die nu wordt gebruikt door meer dan een half miljoen gebruikers.

Belangrijkste kenmerken

 • 99,99% uptime-garantie, waardoor het een zeer betrouwbare service is
 • Dankzij geautomatiseerde back-ups hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat u uw bestanden kwijtraakt
 • Met privénetwerken kunt u meer druppeltjes in hetzelfde datacenter bewaren zonder uw bandbreedte op te nemen
 • Met apps met één klik kunt u met slechts één klik een aantal applicaties installeren
 • Monitoringfuncties zijn gratis
 • Talrijke e-commerceplatforms om uit te kiezen

processor
1 kernen

Schijfruimte
25 GB

Bandbreedte
1 eetl

RAM
1 GB

Geld terug
30 dagen

Hostingplannen
digitalocean.com

Contents

DigitalOcean Review: achtergrondinformatie

DigitalOcean, met hoofdkantoor in NYC, is een cloudinfrastructuurprovider met datacenters over de hele wereld. Het biedt een mix van cloudservices om ontwikkelaars te helpen bij het schalen en implementeren van apps op meerdere computers. Het is de op twee na grootste hostingprovider ter wereld en bereikte ook de Deloitte Technology Fast 500 List in 2018.

digitalocean-background-info Screenshot afkomstig van webarchive.org voor het jaar 2013

Moisey en Ben Uretsky vonden het in 2011 nadat ze de noodzaak hadden ingezien, aangezien de meeste bedrijven zich op ondernemingen concentreerden en niet op individuele ontwikkelaars. Het bètaproduct kwam uit in het eerste kwartaal van 2012 en het bedrijf behaalde zijn eerste grote succes in 2013 toen het een van de weinige bedrijven was die SSD-gebaseerde opties aanbood.

Website gehoste statistieken & TLD’s

De website heeft momenteel meer dan een half miljoen domeinen, waarvan de meeste tot .com behoren. Het biedt echter ook een heleboel andere TLD’s, waaronder .info, .org, .biz en landspecifieke TLD’s zoals .us.

door digitalocean gehoste domeinen

digitalocean-tlds-statistieken

Prestaties, uptime & Laadtijd

Het is belangrijk om de prestaties in de gaten te houden bij het selecteren van een webhost. Het moet een goede snelheid en uptime bieden, omdat deze twee factoren cruciaal kunnen zijn en ook van invloed zijn op de SEO-ranglijst.

Prestatietest (Pingdom)

We hebben de Pingdom-test uitgevoerd om de kwaliteit van de site te beoordelen die met WordPress is gemaakt en dummy-inhoud bevatte, inclusief afbeeldingen. De testresultaten waren uitstekend:

pingdom-digitalocean

Het laden van de pagina duurde minder dan een seconde, wat behoorlijk indrukwekkend is. U moet dit punt in gedachten houden, aangezien de meeste gebruikers een website verlaten als het 2 seconden of langer duurt om te laden.

We hebben geen caching- of snelheidsoptimalisatietruc gebruikt en vonden de resultaten redelijk goed. Zoals je ziet, is het paginaformaat hier vrij klein en kan de snelheid iets langzamer zijn als je flinke pagina’s hebt.

Server-uptime & Laadtijd (UptimeRobot)

We hebben de UptimeRobot-monitoring op dezelfde site uitgevoerd om de kwaliteit te beoordelen en waren opnieuw behoorlijk onder de indruk van de uitkomst.

digitalocean-uptime

Zoals u kunt zien, is de website al 5188 uur in gebruik, wat overeenkomt met ongeveer 216 dagen. De snelheid is ook redelijk betrouwbaar en heeft de markering van 1 seconde niet één keer bereikt. We kunnen er zeker van zijn dat de service snel en stabiel is.

Uptime van DigitalOcean & Laadtijd voor de laatste 3 maanden (UptimeRobot)

Maand
Uptime-statistieken
Laad tijdstatistieken
Augustus 2019100%158 ms
Juli 2019100%159 ms
Juni 2019100%153 ms

Serverreactietijd (Bitcatcha)

Het is essentieel om te weten hoe alles op uw site wordt geladen en hoe het in verschillende landen werkt; internet draait tenslotte om globaal zijn.

digitalocean-bitcatha

DigitalOcean scoorde A + op onze lijst. Het heeft servers over de hele wereld. Daarom is de snelheid in bijna alle hoeken snel. Het is de snelste in de VS, gevolgd door Australië. Het is ook behoorlijk snel in Europa, wat neerkomt op 25 ms in Londen. Het is de langzaamste in de regio van Sao Paulo en Bangalore, maar dat valt mee. Al met al is het een prima optie als je veel internationaal verkeer verwacht.

DigitalOcean-prijzen & Plannen (druppels)

DigitalOcean is niet alleen ontworpen voor individuele ontwikkelaars, maar ook voor grote en kleine ondernemingen. Het bedrijf biedt een mix van pakketten en heeft verschillende hostingniveaus om aan de groeiende behoeften van consumenten te voldoen.

Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende hostingpakketten, afhankelijk van hun volume en opslagbehoeften. De meeste kunnen per uur of maandelijks worden gefactureerd.

Het bedrijf heeft de naam ‘Droplets’ aan zijn virtuele machines gegeven. U kunt kiezen uit CPU-geoptimaliseerde druppels of standaarddruppels. De eerste is meer geschikt voor gebruikers die een krachtige machine willen die intensieve taken kan uitvoeren, terwijl de laatste meer geschikt is voor gebruikers die reguliere taken willen uitvoeren.

digitalocean-create-droplet

Laat je niet afschrikken door deze nieuwe terminologie. Het is niets ingewikkelds. Gewoon een naam voor een machine. Bovendien is het vrij eenvoudig te beheren en af ​​te handelen. Gebruikers kunnen machines bestellen of verwijderen, afhankelijk van hun behoeften.

Je kunt kiezen uit verschillende besturingssystemen, waaronder Ubuntu, Linux, CoreOS, Fedora, FreeBSD, GPL en Debian. Alle besturingssystemen zijn vooraf gebouwd en u kunt meteen aan de slag. Het kost zelfs maar 55 seconden om toegang te krijgen tot een nieuwe Droplet.

Standaard druppels & CPU-geoptimaliseerde druppels

Standard Sroplets zijn geschikt voor het schalen en hosten van webapplicaties, blogs, staging / testomgevingen, databases en caching in het geheugen. Het goedkoopste pakket begint voor $ 5 / maand ($ 0,007 / uur) en wordt geleverd met 1 GB RAM / 1 CPU, 25 GB SSD-schijf en 1000 GB aan overdracht. U kunt kiezen uit verschillende pakketten en ze bieden allemaal uur- en maandtarieven.

Aan de andere kant worden CPU-geoptimaliseerde druppels geleverd met speciale hyperthreads en zijn ze meer geschikt voor CPU-intensieve apps zoals advertentieweergave, machine learning, batchverwerking en videocodering. Het goedkoopste abonnement kost $ 40 / maand of $ 0,060 / uur. U kunt kiezen uit verschillende pakketten en ze bieden allemaal uur- en maandtarieven.

Standaard druppels

CPU-geoptimaliseerde druppels

Prijstabel voor standaard- en CPU-geoptimaliseerde druppels

Standaard druppels

Pakket
OS-naam
RAM / VCPUS
SSD
Overdracht
Prijs
Wolk 1Linux / Unix1 GB / 1 CPU25 GB1 TB$ 5 / maand
Cloud 2Linux / Unix2 GB / 1 CPU50 GB2 TB$ 10 / maand
Cloud 3Linux / Unix2 GB / 2 CPU60 GB3 TB$ 15 / maand
Cloud 4Linux / Unix4 GB / 2 CPU80 GB4 TB$ 20 / maand
Cloud 5Linux / Unix8 GB / 4 CPU160 GB5 TB$ 40 / maand
Wolk 6Linux / Unix16 GB / 6 CPU320 GB6 TB$ 80 / maand

CPU-geoptimaliseerde druppels

Pakket
OS-naam
RAM / VCPUS
SSD
Overdracht
Prijs
Wolk 1Linux / Unix4 GB / 2 CPU25 GB4 TB$ 40 / maand
Cloud 2Linux / Unix2 GB / 1 CPU50 GB2 TB$ 10 / maand
Cloud 3Linux / Unix16 GB / 8 CPU100 GB6 TB$ 160 / maand
Cloud 4Linux / Unix32 GB / 16 CPU200 GB7 TB$ 320 / maand
Cloud 5Linux / Unix64 GB / 32 CPU400 GB9 TB$ 640 / maand

Ontwikkelaars

Als je een ontwikkelaar bent, is er goed nieuws voor jou. U kunt de service gebruiken om in slechts 55 seconden nieuwe druppels te maken. Elke druppel biedt roottoegang en enkele andere coole functies, waaronder: mogelijkheid om besturingssysteem, DNS-beheer, eenvoudig bedieningspaneel, cloudfirewalls, geautomatiseerde back-ups, vooraf gebouwde app-images, privé-netwerken, wereldwijde imageoverdracht, SSD’s te kiezen.

Belangrijk: Het bedrijf biedt een groot aantal opties voor cloudhosting, maar heeft geen betrekking op gedeelde, toegewijde of beheerde hosting.

Een druppel maken?

Het bedieningspaneel van DigitalOcean is vrij eenvoudig te gebruiken. Hier leest u hoe u uw eigen druppel maakt.

1. Log in op het configuratiescherm, ga naar Dashboard en druk op de groene knop “Maken” en selecteer vervolgens de eerste optie Druppels (maak cloudservers).

Standaard druppels

2. Kies de gewenste configuraties op de volgende pagina (Create Droplet). De configuraties worden geleverd met standaardopties.

3. U kunt ervoor kiezen om uw druppel aan te passen. Het proces is vrij simpel. Kies een afbeelding en kies indien nodig het gewenste besturingssysteem met vooraf geïnstalleerde apps.

kies afbeelding

4. Kies de vereiste opslag en RAM.

5. Je kunt er ook voor kiezen om blokopslag toe te voegen als je extra opslagvolumes nodig hebt om aan te vallen op je Droplets.

6. Overweeg bovendien back-ups als u wilt dat het systeem eenmaal per week een schijfkopie van uw Droplet maakt, zodat u deze kunt gebruiken in geval van een crash of een ander soortgelijk probleem. De back-up blijft ongeveer een maand (vier weken) bewaard.

7. Kies een datacenterregio waarbij u rekening houdt met uw klanten. Het moet het dichtst in de buurt komen van waar je het grootste deel van je publiek vindt.

Standaard druppels

8. Selecteer extra opties zoals privénetwerken, IPv6, gebruikersgegevens en monitoring.

9. Voeg SSH-sleutels toe voor uw veiligheid.

10. Afronden en creëren.

DigitalOcean Basic (VPS Plan) in detail

Het maakt niet uit hoe goed een bedrijf is; de meeste mensen zullen er vanaf blijven als het te duur is. Gelukkig is DigitalOcean een van de meer betaalbare opties, vooral omdat je kunt kiezen tussen uurpakketten en maandpakketten.

Alle standaardpakketten bevatten DNS-beheer, 24/7 ondersteuning, vooraf gedefinieerde en gratis firewalls, volledige monitoring en een aantal vooraf gebouwde open source-apps.

Laten we de plannen in detail leren kennen.

Wat is inbegrepen in het VPS Basic (5 $) -pakket?

U kunt een Standard Droplet 1vCPU-pakket krijgen voor slechts $ 5 per maand of $ 0,007 / uur. Het wordt geleverd met 1 TB aan overdracht en 25 GB SSD.

Startprijzen

U kunt al beginnen vanaf $ 5, – per maand. Aanmelden voor een lange termijn is misschien een goede optie, maar het bedrijf biedt geen kortingen en het goedkoopste contract van 36 maanden kost u $ 180. De duurste optie is 32 vCPU’s en kost $ 960 / maand of $ 1,429 / uur. Het wordt geleverd met 12 TB aan overdracht en 840 GB SSD.

Plan & Pakket
Wolk 1
Cloud 2
Cloud 3
Cloud 4
Cloud 5
1 maand termijn$ 5$ 10$ 15$ 20$ 40
Termijn van 12 maanden$ 60$ 120$ 180$ 240$ 480
Termijn van 24 maanden$ 120$ 240$ 360$ 480$ 960
Termijn van 36 maanden$ 180$ 360$ 540$ 720$ 1140

Verlengingsprijzen

Dit is een van de weinige bedrijven zonder verlengingsbeleid. U betaalt alleen voor daadwerkelijk gebruik. Bovendien worden alle pakketten geleverd met maandelijkse limieten om ervoor te zorgen dat u nooit uw budget overschrijdt, ongeacht hoeveel druppels u maakt.

Belangrijkste kenmerken in detail

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste functies die DigitalOcean te bieden heeft. Deze helpen u bepalen hoe goed of slecht deze optie voor u is.

Domeinnaam & E-mail

Alle pakketten worden geleverd met gratis e-mailaccounts; geen van de pakketten biedt momenteel echter gratis domeinnamen aan. U moet er een kopen bij een registrar en deze overzetten naar DigitalOcean omdat deze een DNS-hostingservice biedt, maar geen registratie.

creëer-nieuw-record

Webruimte & Bandbreedte

U kunt kiezen uit twee opslagopties:

Blokkeer opslag: je kunt kiezen tussen 1 GB en 16 GB en zelfs verschillende blogs combineren tot één, ze opnieuw schalen en ze van de ene naar de andere droplet verplaatsen. Je kunt extra opslagruimte toevoegen voor $ 0,10 / GB per maand.

Objectopslag: Objectopslag is geschikt voor het hosten van ongestructureerde gegevens, zoals video’s. Het verschilt van blokopslag omdat de gegevens geen juist formaat hebben. Ook bekend als Spaces, het geeft je toegang tot de opgeslagen gegevens via HTTP. De minimale ruimte is 250 GB met een minimale bandbreedte van 1 TB.

Standaard druppels

One-Click Apps

U kunt meer tijd besparen door apps met slechts één klik te installeren. Deze omvatten: MySQL, Node.js, WordPress, Ghost, Docker, MongoDB, LAMP-stack, Machine Learning, enz.

digitalocean apps

Migratiedienst

Hoewel het bedrijf geen betaalde of gratis migratieservice biedt, kunt u contact opnemen met de klantenondersteuning voor hulp bij het uitvoeren van de taak.

Ruimtes

In tegenstelling tot Droplets zijn Spaces gemaakt om eenvoudige objecten op te slaan. Het is een systeem waarmee je opgeslagen gegevens kunt leveren aan eindgebruikers en apps. Ze zijn schaalbaar en eenvoudig te maken. Bovendien werken ze op een duidelijke manier en worden ze geleverd met een drag-and-drop-API.

digitalocean ruimtes

Kubernetes

Kubernetes is een nieuw gelanceerde service die binnen enkele minuten aan de slag gaat. Deze beheerde service biedt onder andere automatisch schalen, overdraagbaarheid van applicaties.

digitalocean kubernates

Betrouwbaarheid (beveiligingsopties)

Beveiliging is een groot probleem als het gaat om gegevens in de cloud. DigitalOcean’s lijkt dit te begrijpen en biedt een aantal beveiligingsfuncties.

Domeinprivacybescherming

Aangezien het bedrijf geen domeinprivacybescherming biedt, is uw enige optie om een ​​domein van een externe leverancier te kopen en deze toe te voegen met behulp van de speciale domeinconsole die het proces eenvoudig maakt. Het bedrijf kan u hierbij helpen.

SSL-certificaat

Hoewel het bedrijf geen SSL-certificaten aanbiedt, hebben gebruikers de mogelijkheid om het gratis via de console te installeren. Dit is erg belangrijk omdat sommige browsers uw site niet laden zonder een geldig SSL-certificaat en zelfs Google uw site kan straffen als er geen SSL-certificaat is.

Hiermee kunt u ook standaardcertificaten kopen van andere sites, zoals GoDaddy, waar het beschikbaar is voor $ 5,99 / jaar.

Toegewijd IP

Het bedrijf biedt bij elke druppel een gratis dedicated IP aan. Bovendien levert het bedrijf ook ‘Floating IPs’ bij elke Droplet, zodat de app blijft draaien, zelfs als een Droplet uitvalt. Het systeem wijst het IP-adres snel toe aan een standby-droplet, waardoor downtime wordt voorkomen.

Back-ups

Back-ups zijn geen probleem bij DigitalOcean, aangezien het bedrijf snapshots en back-ups biedt waarmee u Droplets kunt herstellen, dupliceren of opslaan. Snapshots en back-ups worden afzonderlijk opgeslagen. Terwijl snapshots handmatig door de gebruiker worden gemaakt, worden back-ups automatisch door het systeem opgeslagen.

Gebruikers kunnen automatische back-ups inschakelen die op de server zijn opgeslagen maar niet kunnen worden gedownload. Houd er echter rekening mee dat het bedrijf duidelijk maakt dat het de plicht van de klant is om gegevens veilig te houden en niet die van het bedrijf, dus u kunt overwegen om back-upgegevens te maken.

Opslag van momentopnames wordt in rekening gebracht op basis van ruimte. Het bedrijf biedt geautomatiseerde back-ups voor 20% van wat de Droplet u kost.

Hoe handmatig bestanden back-uppen en gratis opslaan op uw lokale computer:

 1. Log in op de DigitalOcean сonsole, open en maak verbinding met de terminal met deze opdracht: ssh [email beveiligd], je commando zal er als volgt uitzien: ssh [email beveiligd]
 2. Ga naar de map / var / www / html via deze opdracht: cd / var / www / html
 3. Start de volgende opdrachten om zip-hulpprogramma te installeren (negeer dit punt als zip-hulpprogramma al is geïnstalleerd en ga naar punt 4, u moet deze stap slechts één keer uitvoeren): sudo apt install yum, sudo yum install zip
 4. Neem de daadwerkelijke back-up door de volgende opdracht te starten: sudo zip -r /var/www/html/files-backup.zip / var / www / html /
 5. De back-upbestanden worden opgeslagen met naambestanden-backup.zip en u kunt ze downloaden door www.yourwebsite.com/files-backup.zip te openen
 6. Verwijder om veiligheidsredenen het back-upbestand van de server met deze opdracht: sudo rm files-backup.zip

Beperkte toegang voor personeel

Uw informatie is veilig omdat alleen de leden van het technische team toegang hebben tot back-ups en momentopnamen van winkels. Medewerkers hebben geen toegang tot deze bestanden.

Serverveiligheid

Het bedrijf begrijpt het belang van veilige servers. Datacenters worden niet alleen beschermd door beveiligingspersoneel, maar het bedrijf gebruikt ook verschillende tools, zoals autorisatie met twee factoren en biometrische tests, om indringers weg te houden. Bovendien voldoet DigitalOcean ook aan internationale en nationale veiligheidsnormen.

digitalocean beveiliging

Gebruikersbewaking

Het bedrijf laat u verschillende factoren in de gaten houden door waarschuwingen in te stellen voor wanneer een CPU de drempel overschrijdt, enz. U kunt ervoor kiezen om deze waarschuwingen via e-mail of Slack te ontvangen. Anders dan dit, is het ook eenvoudig om real-time monitoring in de gaten te houden, zoals netwerkgebruik, geheugengebruik en schijfgebruik.

U kunt IP’s ook op de witte lijst zetten en verschillende adressen specificeren, zelfs met tags. Dit is belangrijk omdat de firewall de toegang automatisch blokkeert als er geen witte lijsten zijn.

gebruikersmonitoring

Firewalls

U kunt firewallregels toepassen op een of meerdere druppels. Ze zijn allemaal gecentraliseerd, waardoor ze gemakkelijk toegang hebben tot informatie.

Server locatie

Het bedrijf heeft momenteel 8 datacenters over de hele wereld. Ze zijn strategisch geplaatst in Singapore, India, Nederland, Duitsland, Canada, de VS en het VK.

Makkelijk te gebruiken

DigitalOcean is zeer klantvriendelijk en maakt het een koud kunstje om aan de slag te gaan. U kunt zelfs alleen op knoppen of pictogrammen klikken om uw website in de lucht te hebben.

Gemakkelijke aanmelding

Het proces duurt maar een paar minuten. Ga naar de officiële site, kies het pakket en klik op Aan de slag of Aanmelden. Het bedrijf vraagt ​​om uw naam, e-mailadres en wachtwoord en u bent binnen. U kunt ook uw Gmail-ID gebruiken om u aan te melden.

Mogelijk hebt u een individueel account of een teamaccount, wat een goede optie kan zijn als u met meerdere mensen werkt. Mogelijk moet u later details opgeven, waaronder uw locatie en de reden om DigitalOcean te gebruiken.

Betaalmethoden

Het bedrijf biedt verschillende betalingsmethoden, waaronder PayPal en kaarten (Discover, Visa, MasterCard en American Express). Helaas worden pinpassen, postwissels of cheques niet meer geaccepteerd. U kunt uw bankpas echter wel gebruiken om betalingen via PayPal te verzenden. Betaling gebeurt via Stripe en is veilig.

Notitie: Het bedrijf biedt één promotiecode per account waarmee u geld kunt besparen. Overweeg het ook te gebruiken.

bluehost-betalingen

Configuratiescherm en dashboardervaring

De website biedt een heel eenvoudig bedieningspaneel. Het heeft niet veel opties omdat het bedrijf geen andere soorten hostingopties biedt, maar het is genoeg om u op weg te helpen.

Installeer cPanel Yourself

U kunt ervoor kiezen om cPanel te kopen en te installeren. Omdat de website is ontworpen voor ontwikkelaars, zul je hier niet veel opties vinden, tenzij je ze koopt – cPanel is zo’n optie. Een gebrek aan cPanel zal echter niet zo’n groot probleem zijn, omdat u niet veel opties nodig heeft. Overweeg het echter te krijgen als u niet van het Unix-platform geniet.

Desalniettemin is het vrij eenvoudig om het cPanel te installeren, ondanks dat het niet beschikbaar is in de opties met één klik.

De DigitalOcean Interface Intro

De interface is redelijk goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken. Het is eenvoudig en daarom aantrekkelijk. U zult geen problemen ondervinden bij het bewaken of implementeren van Droplets of apps.

Infrastructuur & Gespecialiseerde technologie

Het bedrijf heeft datacenters over de hele wereld, waaronder Singapore, Londen, San Francisco, Amsterdam en New York. Slechts enkele datacenters bieden momenteel IPv6 aan met plannen om de ondersteuning ook naar andere centra uit te breiden.

Het bedrijf rekent op zijn eigen gespecialiseerde technologie die is gebouwd om zijn gebruikers een eenvoudige ervaring te bieden. Cloudservers worden gemaakt met KVM-virtualisatie. U kunt ook de API van het bedrijf gebruiken om uw eigen API te maken.

Klantenservice en support)

Klantenservice is van groot belang wanneer u met een hostingprovider werkt. Zelfs een eenvoudig probleem kan het proces stoppen.

Live chat

Deze optie is momenteel niet beschikbaar, wat nogal lastig kan zijn voor gebruikers die de gewoonte hebben om hun problemen daar en dan op te lossen.

Kaartjes

De enige manier om in contact te komen met het team is door een ticket te openen. U kunt uw tickets dringend markeren als dit belangrijk is. Tickets worden doorgaans binnen 12 uur beantwoord, maar urgente tickets kunnen eerder worden bijgewoond. U ontvangt een e-mailmelding wanneer er een update is voor uw openstaande tickets.

Telefoon

Het bedrijf biedt momenteel geen telefonische ondersteuning.

Educatieve bronnen (Knowledge Base) & Gemeenschap

Omdat DigitalOcean is gemaakt voor ontwikkelaars; het bedrijf verwacht van gebruikers niet veel problemen. Voor enkele basiskwesties kunnen ze gidsen raadplegen die zeer goed gedetailleerd zijn en beleid introduceren, maar ook procedures met behulp van afbeeldingen en illustraties.

Afgezien van dit, is er ook een enorme gemeenschap om met anderen te communiceren en antwoorden op uw vragen te krijgen. De community wordt goed gemodereerd door het team dat ook vaak deelneemt aan discussies.

digitalocean gemeenschap

Geld-terug-garantie (restitutiebeleid)

Het bedrijf biedt geen restituties aan; het kan er echter enkele zijn in een paar zeldzame gevallen. Je enige optie is om een ​​supportticket te openen.

Afgezien hiervan belooft DigitalOcean kredietterugbetalingen voor downtime die de beloofde beschikbaarheid van 99,99% overschrijdt. Als je net begint, kun je het beste beginnen met de goedkoopste optie en het systeem uitchecken voordat je all-in gaat.

Voor wie is DigitalOcean het beste?

Omdat de service voornamelijk is ontworpen voor ontwikkelaars, is deze de beste voor ontwikkelaars, nieuw en oud. Het is echter niet erg beginnersvriendelijk en het kan even duren voordat je begint.

Het platform is mogelijk niet geschikt voor gebruikers die veel handvastheid willen. Als u weet wat u wilt en de technische details aankunt, dan kan dit een uitstekende optie voor u zijn.

PROS
CONS

 • Duidelijke prijzen zonder verwarrende verlengingsopties of verborgen kosten.
 • 99,99% uptime gegarandeerd met restitutie voor downtime die de limiet overschrijdt.
 • Geautomatiseerde back-ups om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig blijven.
 • Uurbetalingsoptie en alleen betalen wat u gebruikt, maakt het zeer betaalbaar.
 • Privé-netwerken maken het mogelijk om te communiceren tussen twee of meer druppels.
 • Een gebrek aan cPanel kan voor sommige gebruikers lastig zijn.
 • Geen enkele live chat of telefonische ondersteuning kan het voor sommige gebruikers moeilijk maken om de service te gebruiken.
 • Biedt geen standaard hostingfuncties die u van een hostingprovider verwacht. Deze omvatten domeinnamen, sitemigratie.
 • Misschien een beetje te ingewikkeld voor beginnende gebruikers.

DigitalOcean Feiten & Statistieken [Infographic]

DigitalOcean Web Hosting Feiten & statistieken Infographic

We raden DigitalOcean aan?

Op basis van onze beoordeling kan DigitalOcean een goede keuze zijn als u serieus bent over een veilig VPS-hostingplatform dat ook een uitstekende uptime biedt. DigitalOcean biedt wat het belooft, en dat is een betrouwbare virtuele privéserver die geschikt is voor ontwikkelaars. Het is echter misschien niet de beste optie als u op zoek bent naar traditionele hostingplatforms.

We hopen dat deze gedetailleerde beoordeling u helpt om tot een geïnformeerd besluit te komen. Wat denk jij ervan? Heeft u enige ervaring met DigitalOcean? Laat het ons weten!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me