Recenzie GreenGeeks: Deși este „verde”, este ceva bun?

Pentru a stabili dacă GreenGeeks este la fel de promițător pe cât pare, am cumpărat serviciul lor și l-am folosit (și încă îl folosim) pentru ultimul an. În această durată, am urmărit diverse aspecte ale performanței. Acestea includ timpul de funcționare și timpul de încărcare mediu.


Apoi, pentru a ne asigura o revizuire pur imparțială și autentică, am apelat la date. Folosind costul, experiența de asistență a clienților, caracteristicile cheie, timpul de încărcare și datele reale de funcționare, am prezentat această recenzie.


Rating general

4.4 / 5

Caracteristici
9/10

Ușor de utilizat
9/10

Prețuri
8/10

A sustine
9/10

Fiabilitate
9/10

Reduceri GreenGeeks
Vedeți oferte

Uptime

99,98%

Timp de încărcare

361 ms

GreenGeeks este cel mai cunoscut pentru că oferă servicii excelente de găzduire web care sunt ecologice. Compania asigură operațiuni ecologice fără niciun compromis în ceea ce privește calitatea. De fapt, accentul său principal este performanța înaltă a tehnologiei.

Deși sunt mai mici decât alte gazde, promit atenție personală. Pentru a începe, ei oferă un domeniu gratuit. Apoi, puteți adăuga domenii noi nelimitate la planurile de găzduire. Cel mai mare lucru este că toate acestea sunt disponibile la un preț / lună foarte rezonabil!

Fiind o gazdă cu servicii complete, GreenGeeks promite performanțe ridicate. În paralel, oferă și stocare SSD redundantă și funcții bonus pentru a ajuta clienții. În această recenzie detaliată, veți afla tot ce trebuie să știți despre această gazdă web.

Caracteristici cheie

 • Spațiu și domenii SSD nelimitate pe un singur cont
 • Funcționează în certificatul SSL Encrypt SSL
 • Copii de rezervă pe noapte și integrare CDN gratuit
 • Tehnologia serverului care crește viteza
 • Conformitate PCI disponibilă
 • 30 de zile garanție înapoi

Spatiu pe disc
Nelimitat

Lățime de bandă
Nelimitat

Bani înapoi
30 de zile

Domeniu gratuit
da

SSL gratuit
da

Planuri de găzduire
greengeeks.com

Revista GreenGeeks: Informații de fundal

GreenGeeks a fost fondată în 2007 de Trey Gardner. Înainte de aceasta, el a fost implicat în industria de gazduire web. Cu sediul în LA, gazda web servește peste 35.000 de utilizatori. Nu este un secret faptul că industria de gazduire web folosește multă energie. Ca urmare, are un impact asupra mediului. Ca încercare de a atenua acest lucru, GreenGeeks achiziționează credite pentru energie eoliană. De fapt, cumpără de trei ori cantitatea de energie pe care o consumă.

greengeeks-background-info

Deși este relativ nou în industria de gazduire, serviciile sale oferă o concurență serioasă multor altor gazde. În afară de servicii de cea mai bună calitate, beneficiați de servicii de încredere pentru clienți la prețuri accesibile.

Statistici găzduite de site-uri web & TLD

De la lansarea sa din 2007, GreenGeeks a înregistrat o creștere extraordinară. Cu 14 planuri de găzduire, a găzduit 98.936 de domenii totale. Aceste domenii includ .info, .biz, .com, .org și .net, etc. În general, a înregistrat o creștere de 2% an de an..

greengeeks-domenii-statistici

greengeeks-TLD-statistici

Performanță, Uptime & Timp de încărcare

În scopul acestei recenzii, ne-am înscris pentru contul de gazduire al GreenGeeks. Apoi, am instalat un site web WordPress ușor. Folosind tema implicită, am completat site-ul nostru web cu date înalte, inclusiv imagini și suporturi. Drept urmare, site-ul nostru a funcționat ca un site web WordPress real.

Test de performanță (Pingdom)

Desigur, viteza într-un element crucial pentru succesul oricărui site. Din acest motiv, am testat pentru prima dată viteza folosind Pingdom. După cum puteți vedea, timpul de încărcare a fost mai mic de o secundă, ceea ce este destul de impresionant.

Pingdom-greengeeks

Server Uptime & Timp de încărcare (UptimeRobot)

Site-ul ușor WordPress a fost verificat o dată în fiecare minut pentru a verifica disponibilitatea generală a gazdei. Cu alte cuvinte, atât timpii de răspuns, cât și perioadele de oprire sunt testate. După cum vedeți, în ultimele 30 de zile, GreenGeeks a scăzut doar de 1 dată. În general, un uptime de 99,97% pe server este foarte remarcabil.

greengeeks timpului de funcționare-

Mai mult, viteza este și impresionantă. Citind graficul, este destul de clar că GreenGeeks este în general rapid și stabil. Timpul de răspuns nu atinge nici măcar o secundă în orice moment al zilei, ceea ce este excelent. Pentru fiabilitate și performanțe stabile, aceasta este gazda potrivită.

GreenGeeks Uptime & Timp de încărcare pentru ultimele 3 luni (UptimeRobot)

Lună
Statistici uptime
Statisticile timpului de încărcare
Iunie 201999,99%380 ms
Mai 201999,99%371 ms
Aprilie 201999,97%455 ms

Timpul de răspuns al serverului (Bitcatcha)

Cu instrumente precum Pingdom, veți vedea practic cum se încarcă datele de pe site-ul dvs. Aceasta include, de asemenea, imagini care durează mai mult timp pentru a fi încărcate în comparație cu textul simplu. Astfel, pentru lecturi mai precise despre timpul de răspuns al serverului, am folosit Bitcatcha. Cu acest instrument, este posibil să testați timpul de răspuns al serverului fără a încărca datele.

greengeeks-bitcatcha

După cum se vede din rezultate, serverele GreenGeeks din SUA au funcționat în doar o secundă. În celelalte locuri, timpul de răspuns a fost puțin mai mare, dar acestea sunt cu mult sub o secundă. Așadar, dacă publicul țintă este bazat pe SUA, atunci site-ul dvs. web ar beneficia foarte mult.

Planuri și caracteristici de găzduire

GreenGeeks are diverse planuri de găzduire pentru a veni în întâmpinarea clienților de toate dimensiunile. Oferă distribuire partajată, dedicată, revânzătoare, VPS și găzduire WordPress administrată.

Tip de gazduire
Pachet # 1
Pachet # 2
Pachetul # 3
Pachet # 4
Partajat (de bază)2,95 USD / lună5,95 USD / lună11,95 USD / lună
WordPress2,95 USD / lună5,95 USD / lună11,95 USD / lună
VPS39,95 USD / lună59,95 USD / lună79,95 USD / lună99,95 USD / lună
dedicat169 USD / lună269 ​​USD / lună319 USD / lună439 USD / lună

Gazduire comună

Practic au trei planuri. Primul este Starterul EcoSite. În afară de numeroase caracteristici, acesta include și serviciul gratuit de migrare a site-urilor web. Acest plan este ideal pentru pornirea unui site nou cu trafic redus. Al doilea plan este Ecosite Pro. Este o opțiune bună pentru site-urile în creștere care necesită mai multe resurse și viteză. Al treilea plan este Ecosite Premium. Este ideal pentru întreprinderile de dimensiuni mici, cu site-uri web ocupate. În mod similar, este o opțiune bună și pentru magazinele online.

Caracteristici principale
Starter ecositar
Ecosite Pro
Ecosite Premium
Prețul început$ 2,95 / lună$ 5,95 / mo$ 11.95 / mo
Preț reînnoire$ Pret: 9.95 / mo$ 14.95 / mo$ 24.95 / mo
Site-uriNelimitatNelimitatNelimitat
SSD Disk SpaceNelimitatNelimitatNelimitat
Lățime de bandănecontorizatnecontorizatnecontorizat
Conturi de e-mailNelimitatNelimitatNelimitat
Domenii (domenii) găzduiteNelimitatNelimitatNelimitat
Domenii GRATUITE incluse111
Certificat SSL GRATUIT

greengeeks-shared-pachete

Gazduire WordPress

După cum a înțeles numele, găzduirea WP administrată are funcții suplimentare. Acestea sunt concepute în special pentru WordPress. Există și trei planuri. Primul este Ecosite Starter pentru bloguri sau site-uri web mici. Al doilea este Ecosite Pro pentru creșterea site-urilor web. În timp ce a treia, Ecosite Premium este destinată întreprinderilor mici.

greengeeks-wordpress-pachete

Gazduire VPS

Aceasta este în esență o versiune actualizată a găzduirii partajate WordPress. Este livrat cu funcții excelente precum certificatele cPanel și SSL. În acest plan sunt incluse, de asemenea, servicii de migrare și copii de rezervă gratuite pe noapte. Există 5 planuri diferite. Fiecare plan are RAM, SSD și lățime de bandă diferite. Astfel, utilizatorii au opțiunea de a selecta planul cu resursele dorite.

greengeeks-vps-pachete

Gazduire dedicată

Cu o găzduire dedicată, veți obține toate resursele serverului. Planurile de găzduire dedicate GreenGeeks utilizează procesoare Intel de calitate pentru server. Echipamentele, memoria și hard disk-urile utilizate sunt de asemenea de înaltă calitate. Există patru servere diferite disponibile la diferite puncte de preț. Cu cât prețurile sunt mai mari, cu atât resursele sunt mai mari.

greengeeks-dedicate-pachete

Gazduire pentru distribuitori

Cu GreenGeeks, veți primi platforme 100% de găzduire de etichete albe. În afară de numeroase caracteristici, veți folosi și servere de nume private.

greengeeks-reseller-pachete

GreenGeeks Basic (Plan partajat) în detaliu

Planul de găzduire comun GreenGeeks, Ecosite Starter, este optimizat pentru găzduire. De fapt, acesta are toate aceste caracteristici pe care 99,9% dintre clienții care le găzduiesc își doresc. Din același motiv, aceștia oferă clienților o cale directă pentru înscrierea la acest plan de pe site-ul web.

Planuri & Prețuri în detaliu

Să analizăm caracteristicile incluse în planul de bază și prețul pe care va trebui să îl plătiți. Există două opțiuni de upgrade disponibile și pentru cei care au nevoie de ele. Ei sunt Ecosite Pro si Ecosite Premium plan.

Ce este inclus în pachetul de bază?

Starter Ecosite (pachet de bază): Include spațiu nelimitat pe disc, conturi de e-mail și lățime de bandă. Mai mult, vine cu CloudFlare CDN și un certificat SSL. Mai mult, memoria fizică inclusă este de 768 MB. Planul pornește de la 2,95 USD / lună, iar prețurile de reînnoire sunt de 9,95 USD / lună.

Ecosite Pro: Include spațiu nelimitat pe disc, conturi de e-mail și lățime de bandă. Alte caracteristici includ CloudFlare CDN, baze de date MySQL nelimitate și memorie fizică de 1024 MB. Mai mult, este inclus și un certificat SSL. Pentru utilizatorii pentru prima dată, planul pornește de la 6,95 USD, iar prețurile de reînnoire sunt de 14,95 USD.

Ecosite Premium: Ca și alte planuri, Ecosite Premium include, de asemenea, domenii nelimitate găzduite, conturi de e-mail, lățime de bandă și spațiu pe disc. De asemenea, include un certificat SSL și CloudFlare CDN. Între timp, memoria fizică inclusă este de 1500 MB. Prețul de pornire al acestui plan este de 16,95 USD. Prețul de reînnoire este de 24,95 USD / lună.

Caracteristici principale
Starter ecositar
Ecosite Pro
Ecosite Premium
Prețul început$ 2,95 / lună$ 5,95 / mo$ 11.95 / mo
Preț reînnoire$ Pret: 9.95 / mo$ 14.95 / mo$ 24.95 / mo
Site-uriNelimitatNelimitatNelimitat
SSD Disk SpaceNelimitatNelimitatNelimitat
Lățime de bandănecontorizatnecontorizatnecontorizat
Conturi de e-mailNelimitatNelimitatNelimitat
Domenii (domenii) găzduiteNelimitatNelimitatNelimitat
Domenii GRATUITE incluse111
Certificat SSL GRATUIT
SSL Premium WildcardDa, cu AddonDa, cu Addon
Site Builder GRATUIT
Transfer GRATUIT de site-uri web
cPanel & Softaculous
Backup-uri nocturne
Baze de date MySQLNelimitatNelimitatNelimitat
Cloudflare CDN
PerformanţăStandard2X4X
Tehnologia PowerCacher
E-mailuri pe oră100300500
Conformitate PCIDa cu AddonsDa cu Addons
Banii inapoi garantat30 de zile30 de zile30 de zile

Tabelul prețurilor de pornire

Prețul pentru un plan de hosting comun de bază este actualizat odată cu creșterea perioadei de timp. Deci, în timp ce rata lunară obișnuită (reînnoire) este de 9,95 USD / lună, aceasta crește dacă optezi pentru un plan mai lung. Astfel, un plan de 12 luni costă pentru clienții noi 4,95 USD, iar un termen de 24 de luni costă 3,95 USD / lună. În mod similar, termenul de 36 de luni costă 2,95 USD / lună.

Perioada / Planul de plată
(doar pentru utilizatori noi)
Starter ecositar
Ecosite Pro
Ecosite Premium
1 lună$ Pret: 9.95 / mo$ 14.95 / mo$ 24.95 / mo
12 luni$ 4,95 / mo$ 7,95 / lună$ 13.95 / mo
24 de luni$ 3,95 / mo$ 6,95 / mo$ 12.95 / mo
36 de luni$ 2,95 / lună$ 5,95 / mo$ 11.95 / mo

greengeeks-shared-pachete

Prețurile de reînnoire

După durata inițială de înscriere, planul lor de bază se reînnoiește la 9,95 USD / lună. Între timp, Ecosite Pro se reînnoiește cu 14,95 USD / lună. În mod similar, prețul de reînnoire pentru Ecosite Premium este de 24,95 USD / lună.

Caracteristici principale în detaliu

Să aruncăm o privire mai atentă la câteva caracteristici principale pe care această gazdă web trebuie să le ofere. Cunoașterea acestor funcții este esențială pentru a determina dacă aceasta este cea mai potrivită gazdă web pentru dvs..

Numele domeniului & E-mail

Nu va trebui să plătiți nimic pentru a vă înregistra pentru un nou nume de domeniu. În mod similar, transferul unui domeniu existent de la un registrator diferit este gratuit. Mai mult, GreenGeeks continuă să reînnoiască domeniul atât timp cât folosiți serviciile lor. Rețineți că, de obicei, alte gazde oferă doar domeniul gratuit timp de un an. Gazda oferă, de asemenea, conturi de e-mail nelimitate în planurile sale.

greengeeks-domeniu-nume

Spațiu Web & Lățime de bandă

Planul de găzduire partajat vine cu lățime de bandă nelimitată, precum și spațiu web SSD. Deci, nu există restricții atunci când vine vorba de distanțare.

Instalare WordPress cu un singur clic

Gazda include instrumentul de instalare cu un singur clic. Astfel, puteți avea acces la mai mult de 150 de aplicații gata de instalare. Astfel de aplicații de instalare cu un singur clic includ și WordPress.

Serviciul de migrație

Pentru un site web existent, GreenGeeks oferă servicii de migrare gratuite. Deci, nu veți avea probleme. De fapt, serviciile sunt ușor de utilizat. Pentru cei care nu sunt tehnici, transferul gratuit al site-ului este fantastic. Face comutarea gazdelor web destul de ușoare. Mai mult, experții de la GreenGeeks gestionează transferul într-o manieră profesională. Deci, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la perioadele de oprire majore.

Site Web Builder

GreenGeeks oferă Sitepad ca constructor de site-uri web. Este un constructor de site-uri drag-and-drop care este puțin mai dificil de utilizat decât cele obișnuite. Cu toate acestea, nu aveți nevoie de abilități de codare pentru ao utiliza. În plus, este, de asemenea, mai cuprinzător decât media constructorilor de site-uri web. De asemenea, include mai mult de 300 de șabloane pre-proiectate. În plus, numeroase widget-uri sunt de asemenea incluse pentru a le modifica. Planul de bază pornește de la 2,95 USD / lună. Sitepad este un editor de site-uri terță parte care a fost integrat în panoul de control. Astfel, dezvoltatorii originali continuă să actualizeze constructorul cu noi instrumente și tehnologie.

greengeeks-site-constructor

Alte caracteristici

Există multe alte funcții care asigură performanțe excelente, cum ar fi integrarea CDN gratuită. În plus, toate serverele rulează pe matrice locale SSD Raid-10 și procesoare quad-core. Astfel, utilizatorii se bucură de fiabilitate și performanță rapidă a site-ului. Mai mult, centrele de date sunt sub acces restricționat. De asemenea, sunt deservite cu sisteme UPS în caz de avarie.

Protecția confidențialității domeniului

Protecția confidențialității domeniului este necesară pentru a ascunde informațiile dvs. private de a fi afișate public. Dacă datele dvs. sunt afișate în baza de date globală, atunci minerii și spamerii de date vă vor bombarda înșelătorie și reclame. Protecția confidențialității domeniului preia informațiile dvs. personale și le protejează de public. În consecință, publicul va vedea doar informații anonime.

GreenGeeks oferă acest serviciu la 9,95 USD / an. Îl puteți achiziționa după sau chiar în timpul înregistrării numelui de domeniu.

Certificat SSL

Una dintre caracteristicile de care se bucură utilizatorii este certificatul SSC Wildcard gratuit. Acest certificat vă permite să protejați numeroase subdomenii. Cu alte cuvinte, acesta va fi setat pe domeniul principal. În schimb, toate subdomeniile sale vor fi de asemenea securizate SSL.

Securitate SiteLock

SiteLock scanează zilnic site-ul web pentru a identifica vulnerabilitățile prezente. De asemenea, salvează site-urile de internet împotriva diferitelor amenințări, cum ar fi lista neagră de e-mail, viruși și scripturi cross-site Odată ce SiteLock a finalizat scanarea, acesta dă un raport. Acest raport include sfaturi pentru articole care merită examinate. Cu ajutorul acestui serviciu, vă puteți menține software-ul securizat și actualizat.

GreenGeeks oferă patru planuri SiteLock. Fiecare are propriile prețuri și caracteristici. Cel de bază începe de la 1,25 USD / lună, în timp ce planul întreprinderii costă 14,99 USD / lună.

IP dedicat

IP-urile dedicate sunt alocate în contul de găzduire al clientului. Gazda oferă IP-ul dedicat ca un addon. Va trebui să plătiți 48 USD / an pentru o adresă IP.

Copiile de rezervă

Unul trebuie să fie întotdeauna pregătit în cazul în care au loc lucruri rele. Din acest motiv, gazda oferă copii de rezervă gratuite pe timp de noapte, în afară de accesul SSH. În fiecare noapte, toate datele dvs. sunt salvate pentru a evita orice neplăceri majore. În plus, utilizatorii primesc gratuit o restaurare pe lună. Pentru orice restaurare suplimentară vor fi taxate.

Pentru a vă asigura că nu are loc nicio pierdere de date, puteți opta pentru backup-urile complete ale cPmove ale gazdei. Acestea vă vor costa contul de $ 5 / cPanel.

Alte caracteristici de securitate

Compania face tot posibilul pentru a asigura securitatea pentru care a luat măsuri suplimentare. Acestea oferă funcții precum serverul securizat SSL și scanarea securității în timp real. Protecția Spam Assassin și detectarea automată a forței brute sunt de asemenea incluse.

Locația serverului

Există trei locații de server. Acestea sunt Statele Unite, Europa și Canada. Selectarea locației corecte a serverului are un impact pozitiv asupra site-ului dvs. SEO. Mai mult, alegerea unui server lângă tine înseamnă viteze mai rapide. În plus, fiecare centru de date are multe caracteristici. De exemplu, acestea includ cardul cu cheie și sistemul de securitate biometric. Pe lângă aceasta, este inclus și un mecanism de blocare la nivel de cremalieră. Mai mult, este instalat și un sistem automat de control al temperaturii și al climatului. Astfel, temperatura în întreaga instalație este controlată pentru a evita greșelile.

Ușurință în utilizare

GreenGeeks este destul de prietenos pentru începători. Un motiv pentru acest lucru este din cauza ușurinței sale de utilizare. Să vedem caracteristicile încorporate în aceste servicii care le fac atât de ușor de utilizat!

Ușuritatea înregistrării

Portalul managerului de cont are un design ușor și eficient. În același timp, este destul de funcțional. Astfel, utilizatorii nu vor avea nicio problemă la înregistrare. În mod similar, pot înregistra cu ușurință un nume de domeniu sau își pot ajusta informațiile de facturare.

greengeeks ușurință de înscriere

Metode de plata

Nu există aproape deloc opțiuni de plată disponibile. Utilizatorii nu pot plăti cu PayPal, Bitcoin sau prin transferuri bancare. Plata este posibilă doar prin carduri de credit.

greengeeks-plăți

Panou de control și experiență tablou de bord

La fel ca mulți alți furnizori de gazduire bazate pe Linux, GreenGeeks oferă și cPanel ca panou de control principal. Include doi instalatori de scripturi; Softaculous și Fantastico. Cu astfel de instrumente, puteți instala cu ușurință platforme de blogging față de terți precum WordPress. În mod similar, puteți instala și sisteme de gestionare a conținutului precum Drupal.

Serviciu clienți (asistență)

Deși asistența pentru clienți nu este prea remarcabilă, este totuși destul de decentă. Pentru suport sunt disponibile următoarele canale:

Chat live

Agenții de asistență pentru clienți sunt disponibili prin chat live 24/7 pe tot parcursul anului.

Bilete

De asemenea, este instituit un sistem eficient de ticketing prin e-mail. Aceștia susțin că va trebui să așteptați doar 15-20 de minute când veți contacta prin e-mail.

Telefon

Asistența telefonică este disponibilă și în timpul programului de lucru. Acestea sunt de la 9 AM la 12 AM EST în zilele lucrătoare. În timp ce la sfârșit de săptămână, orarele sunt de la 09:00 la 20:00 EST.

Resurse educaționale (Baza de cunoștințe)

Ceea ce face ca suportul pentru clienți să fie diferit este baza de cunoștințe pentru asistență rapidă la bricolaj. Există diverse categorii care au răspunsuri la aproape toate întrebările pe care le-ați putea avea. Aceste resurse nu sunt doar extrem de detaliate, dar sunt de asemenea utile. În plus, puteți utiliza și bara de căutare pentru a introduce un cuvânt care se referă la problema dvs. pentru regăsire rapidă. Deci, chiar dacă funcția de chat live nu este disponibilă, puteți primi ajutor. Baza de cunoștințe este completată și de multe tutoriale de bază.

a2-hosting-cunoștințe-bază

Garanție de returnare de bani (Politica de rambursare)

Compania oferă o garanție de returnare de 30 de zile. Dacă aveți o problemă în primele 30 de zile, atunci puteți solicita o rambursare. Nu se vor pune întrebări.

Cu toate acestea, există unele lucruri care nu vor fi incluse în rambursări. Acestea includ taxele de înregistrare a domeniului, taxele de configurare și costul funcțiilor suplimentare.

Pentru cine este cel mai bine GreenGeeks?

 • Clienții se concentrează pe prioritate, suport excelent și valoare bună împreună cu durabilitatea.
 • Întreprinderile care doresc să se asigure că toate practicile lor rămân ecologice.
 • Una dintre cele mai potrivite opțiuni pentru proprietarii de întreprinderi mici.
 • Alegere excelentă pentru fiabilitate, competitivitate și performanță a serverului.
 • Utilizatori cu mai puține cunoștințe tehnice despre configurarea site-urilor web.

PROS
CONS

 • Gazdă web bogată în funcții disponibilă la un preț accesibil.
 • Vine cu o garanție de returnare a banilor.
 • Servere rapide datorită HTTP / 2 și SSD-urilor.
 • Diverse opțiuni de servicii pentru clienți.
 • Prețurile sunt puțin înșelătoare.

Recomandăm GreenGeeks?

Având în vedere prețurile și caracteristicile incluse în planurile lor, vă recomandăm GreenGeeks. Mai mult, capacitatea sa de a acorda atenție personală tuturor utilizatorilor o face și mai bună. În caz de probleme, nu vă veți confrunta cu o pierdere prea mare. În schimb, experții se vor ocupa de tot profesional. În plus, serviciile lor sunt verzi, contribuind astfel la economisirea climei. În general, performanța, viteza și fiabilitatea o fac o alegere bună.

Sperăm că această recenzie detaliată vă va ajuta să ajungeți la o decizie în cunoștință de cauză. Ce crezi despre asta? Aveți vreo experiență cu GreenGeeks? Anunță-ne!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map