WordPress vs Blogger: wat is het beste platform voor bloggen?

Als je een blog wilt starten en niet zeker weet welk blogplatform je moet kiezen, dan ben je hier aan het juiste adres.


Hier zal WPressBlog je laten zien welk blogplatform het beste is voor jou van WordPress en Blogger. Beide platforms hebben voor- en nadelen. U kunt degene kiezen op basis van uw vereisten.

Een belangrijk ding dat u moet weten, is dat WordPress.org en WordPress.com beide verschillende platforms zijn. WordPress.org is een zelfgehost blogplatform, terwijl WordPress.com een ​​gratis blogplatform is.

Lees ons artikel WordPress.com versus WordPress.org om het volledige verschil tussen hen te kennen.

Hier heb ik het verschil laten zien tussen door uzelf gehoste WordPress.org en het gratis Blogger-platform.

Verschil tussen WordPress en Blogger

1. Eigendom

Als je een paar jaar een succesvolle blog hebt en je toegang tot die blog plotseling wordt geweigerd, dan zal het een heel groot verlies voor je zijn. En ik weet dat je niet wilt dat zoiets met jou gebeurt.

Als u een blog op blogger heeft, kan dit met u gebeuren omdat Blogger eigendom is van Google. Google heeft het recht om zijn bloggerservice op elk moment te beëindigen. Dus in de toekomst heb je geen toegang tot je blogger-blog.

Terwijl WordPress.org een door uzelf gehost blogplatform is, wat betekent dat u de enige eigenaar van uw blog bent. Maar om uw blog op WordPress te kunnen blijven gebruiken, moet u betalen voor domein- en webhosting.

Als je een blog wilt starten over zelf-gehoste WordPress, dan is hier de complete gids voor beginners om een ​​blog te starten op WordPress op Bluehost. Als je van SiteGround-hosting houdt, lees dan dit artikel: Een WordPress-blog starten met SiteGround.

2. Controle

Als we WordPress vergelijken met Blogger voor het beheren van functies, dan is WordPress zeker de winnaar. U kunt WordPress beheren met behulp van veel WordPress-plug-ins. U kunt ook een zakelijke website maken met WordPress.

In blogger heb je beperkte functies die je voor je blog kunt gebruiken. Je kunt geen zakelijke website maken met blogger.

3. Uiterlijk

In blogger kunt u het uiterlijk van uw blog wijzigen met slechts een paar sjablonen, terwijl er in WordPress onbeperkte gratis en premium WordPress-thema’s zijn die u kunt gebruiken om het uiterlijk en de stijl van uw blog te veranderen.

WordPress-thema’s zijn zeer gebruiksvriendelijk en u kunt de instellingen eenvoudig aanpassen. In blogger zijn er weinig tools waarmee je alleen de kleuren en de grootte van de lay-out kunt wijzigen.

4. Beveiliging

Zoals ik in het eerste onderwerp al zei, is blogger een service van Google, dus je hoeft je geen zorgen te maken over beveiliging of back-up. Voor WordPress bent u de eigenaar van uw blog en kunt u ook de functies van uw blog wijzigen.

Hier beheert u een WordPress-blog, dus tijdens het beheren van uw blog loopt u het risico op virussen of hackers. Hoewel u uw WordPress-blog met een paar technieken kunt beveiligen.

Als u uw WordPress-blog veilig wilt maken, lees dan dit artikel: Hoe WordPress-blog beveiligen?

5. Toekomst

Je moet je bewust zijn van de toekomst van je blog. Als u uw blog beheert om geld te verdienen, wilt u nooit dat uw blog door een ander kan worden gestopt. De toekomst van de Blogger ziet er niet goed uit, want er is de laatste jaren geen grote update van Google voor blogger.

Dus als je een blog op blogger hebt, raad ik je aan om je blog zo snel mogelijk van Blogger naar WordPress over te zetten.

Het belangrijkste verschil tussen blogger en WordPress is de kosten. WordPress is een betaalde tool, terwijl Blogger een gratis tool is om een ​​website te maken.

Als je een blog wilt starten zonder iets te betalen, raad ik je aan een gratis versie van WordPress te gebruiken. Als uw blog in de toekomst goed groeit, kunt u dat gemakkelijk doen zet uw blog over op zelf-gehoste WordPress. Het belangrijkste voordeel is dat u op de hoogte bent van enkele functies van WordPress, zodat u uw blog gemakkelijk kunt beheren op zelf-gehoste WordPress.

U kunt alleen een website op blogger maken als u nieuw bent bij bloggen. Het is heel gemakkelijk te gebruiken dat iedereen binnen 5 minuten een blog kan maken. Je kunt een blog op blogger maken met je Gmail-account.

Conclusie

Ik hoop dat je je nu bewust bent van alle verschillen tussen blogger en WordPress. Als je enige verwarring hebt over WordPress versus Blogger, laat het ons dan weten door in het commentaargedeelte te reageren. Ik zou je echt willen helpen.

Lees ook,

  • Beste gratis webhostingproviders
  • Goedkope domeinnaamproviders in 2020
  • WordPress versus Wix
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me